Slutt

0-0

Supporterfordeling på VG
158
174
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til oppgjøret mellom Stabæk og Lyn i den tolvte runden av Toppserien 2024!
    Dagens duellanter har allerede møtt hverandre en gang denne sesongen, og den gang endte det stygt for Lyn. Det ble lekestue for dagens hjemmelag, og Stabæk vant hele 7-1. Det er kun en drøy måned siden det oppgjøret, og Lyn er nødt til å finne på noe annet dersom resultatet ikke skal bli like urovekkende i dag. Selv om lagene ofte spiller jevne kamper, har Lyn slitt i møtene sine mot Stabæk de siste årene. Vi må tilbake til 2019 for å finne forrige Lynseier, da laget fra Oslo vest slo Stabæk 2-0 på eget gress. Nå gjenstår det å se om Lyn kan slå tilbake etter det stygge tapet fra forrige kamp mellom lagene, eller om dette nok en gang blir en hyggelig opplevelse for hjemmelaget på Nadderud stadion.
    Vertene hadde muligheten til å ta seg enda nærmere medaljeplass i forrige serierunde, men Røa ville det annerledes. En jevn kamp endte med kun én scoring til Røa, og med det fikk Stabæk seg en smell i kampen om medalje. På tirsdag fikk Stabæk seg derimot en ordentlig opptur i cupkampen mot Øvrevoll Hosle. Målene rant inn, og det sa ikke stopp før de mørkeblå hadde satt hele syv baller i nettmaskene. Bærumslaget tok seg med det enkelt videre til neste runde av cupen. Stabæk har også levert gode prestasjoner tidligere denne sesongen, og like før landslagspausen var det Brann som måtte gi tapt for dagens hjemmelag. Prestasjonene har vært varierende, så det blir rett og slett veldig spennende å se hvilken utgave vi får av Stabæk i dag. På den positive siden, har de mørkeblå fremdeles toppscoreren i ligaen med Omarsdottir på venstrekanten.
    Lyn kommer fra en meget sterk prestasjon hjemme mot Vålerenga. Daværende tabelltopp fikk seg en ordentlig smell da Lyn vant 2-0 forrige lørdag. Det gjør muligens opp for et svakt resultat mot Kolbotn før landslagspausen. Dagens gjester tok seg derimot greit videre i cupen etter 4-0 mot KFUM, så det er altså et lag som har levert svært forskjellige prestasjoner den siste tiden som tar turen over kommunegrensa til Bærum. Selvtilliten fra kampen mot Vålerenga er nok veldig viktig å ta med seg videre for Lyn i de neste kampene, fordi laget skal være forsiktige så de ikke blir en del av nedrykkskampen denne sesongen. For øyeblikket ligger laget plassert som nummer syv, men det er enn så lenge en trygg distanse på ti poeng ned til farlig området. En seier i dag vil nok skape mer trygghet i gruppa. Det blir i så fall uten Røsholm Olsen, som fremdeles er skadet og utilgjengelig før dagens kamp.
    Klokken 13:00 blåser Maren Hatletvedt i gang oppgjøret som dagens hoveddommer. Med seg langs sidelinjene har hun Jenny Hoel Lilleøren og Torstein Hofstad-Fjellet med hvert sitt flagg i hånda. Mellom trenerbenkene finner vi Ole Jonny Aasane Ulleberg som dagens fjerdedommer.
    Stabæk gjør én endring i laget som gikk på et knepent tap mot Røa i forrige serierunde. Abrahamsen starter dette oppgjøret på benken, mens Anderdal tar hennes plass fra start i dag. Ellers er det de samme som starter dagens oppgjør, og det er nok en revansjesugen gjeng som skal spille på eget gress i dag. Hjemmelaget åpner oppgjøret i en 4-3-3-formasjon.
    Det hadde vært en overraskelse dersom Joakim Dragsten hadde ønsket å endre på laget som slo Vålerenga i forrige serierunde, og denne potensielle overraskelsen byr han ikke på i dag. Det er dermed nøyaktig samme ellever som tar plass ute på kunstgressmatta fra start i dag. Vi ser nok Lyn åpne denne kampen i en 3-4-2-1-formasjon.
    Stabæk har delt ut gratisbilletter til dagens oppgjør, og det har vært fullt i fanzone den siste halvtimen. Publikum har også vært heldig med været i dag, så alt ligger til rette for en festdag på Nadderud stadion.
    Spillerne entrer i dette øyeblikk kunstgressmatta i Bærum, og publikum strømmer fremdeles inn på tribunen!
    Kampen har startet
    0'
    Omarsdottir får æren av å sparke det hele i gang!
    0'
    Isaksen får ballen utenfor Lyns 16-meter, men hun avblåses for offside.
    0'
    Lyn triller ball på egen halvdel nå.
    1'
    Kula svinges inn i vertenes boks, men de mørkeblå vinner hodeduellen. Bjånesøy klarerer videre unna.
    2'
    Skoglund prøver å spille ballen langt opp mot Isaksen, men pasningen blir for upresis. Lyn vinner kula tilbake i laget.
    3'
    Slemmen forsøker å finne Galteland på vei inn i vertenes boks. Helgesen leser pasningen og skaffer kontroll.
    4'
    Kruse får nesten tak i kula utenfor Lyns 16-meter, men hun forstyrres akkurat i tide. Det kunne fort blitt farlig.
    5'
    Lang ball opp mot Anderdal på løp langs høyresiden. Palm er raskere enn henne og sentrer kontrollert tilbake til egen keeper.
    6'
    Ballen legges lavt inn mot Tunes foran mål, men hun får aldri avsluttet. Stabæk får derimot heller ikke klarert unna, og til slutt er det Fladberg som fyrer av et skudd. Avslutningen er for upresis og ender langt utenfor.
    7'
    Skummelt innlegg fra Lyns høyre side mot bakre stolpe. Pasningen når ingen røde og hvite, og dermed vinner Stabæk et kast helt nede ved eget hjørneflagg.
    8'
    Omarsdottir får tak i ballen høyt i banen, men hun kommer seg ikke videre inn mot mål. Stabæk roer det ned og triller ball på Lyns halvdel, før det til slutt kommer en lang ball oppover mot boksen. Pasningen er upresis, og Lyn vinner dermed en femmeter.
    9'
    Oppgjøret har åpnet rolig uten de helt store sjansene. Begge lag får muligheten til å trille en del ball i bakre rekker, men sliter med å skape noe på siste tredjedel.
    11'
    Stabæk varter opp med flott angrepsfotball idet Anderdal spiller Kruse perfekt gjennom langs høyre side. Kruse drar seg videre innover i boksen og fyrer av et skudd. Hun har mange motspillere foran seg, og avslutningen går denne gangen i blokka. Mulig hun burde forsøkt seg noe tidligere der.
    13'
    Denne gangen er det Lyn som kombinerer fint på høyrekanten. Melgård kommer seg til innleggsposisjon, men den høyre pasningen finner ingen medspillere.
    15'
    Inauen forsøker å legge ballen lavt inn foran Stabæk mål, men Skoglund har full kontroll. Hun legger seg over kula og avverger en skuddmulighet.
    16'
    Bjånesøy er for tøff mot Slemmen, og Lyn vinner et frispark på egen halvdel.
    17'
    Frisparket slås langt oppover i banen.
    17'
    Frisparket ved midtsirkelen tas denne gangen kort bakover.
    17'
    Omarsdottir setter på turboen og klarer nesten å ta seg alene gjennom mot Odden. Hun legger Skjelstad Jensen i bakken på sin vei og får et frispark mot seg.
    19'
    Frisparket tas kort.
    19'
    Lyn med en kjempesjanse! Melgård får nok en gang ballen ute på høyre side, og igjen blir det farlig. Hun spiller kula inn til Fladberg som fyrer av et skudd. Skoglund er nede og redder avslutningen, men hun gir returen rett ut foran mål. Loennecken er der og sender ballen desperat unna farlig området. Den returen får trille urovekkende lenge i feltet for Stabæks del!
    19'
    Frisparket tas kort.
    20'
    Isaksen kommer seg nesten alene gjennom i boksen, men Melgård klarerer til corner etter en enorm forsvarsjobb. Den er svært viktig!
    21'
    Etter noe klabb og babb, klarerer Skjelstad Jensen unna.
    21'
    Anderdal får plutselig tak i ballen på høyre side av boksen. Hun prøver seg på et lavt skudd mot lengste hjørnet, men avslutningen sendes flere meter til side for mål.
    23'
    Kruse et meget sterk i løpsduellen mot Inauen oppover langs høyrekanten. Hun vinner til slutt en corner.
    26'
    Ballen svinges inn mot femmeteren, men der er Odden og plukker kula i lufta.
    26'
    Anderdal med nok en lur ball inn i boksen. Isaksen setter i gang et løp, men Odden er ute i tide for å fange pasningen.
    27'
    God innleggsposisjon for Stabæk. Loennecken prøver å spille lavt inn i boksen, men muren snapper enkelt opp det forsøket.
    28'
    Nok en mulighet fra omtrent samme posisjon. Denne gangen slås ballen høyt inn i 16-meteren, men det heades unna.
    29'
    Isaksen kommer alene gjennom, men Odden varter opp med en enormt viktig redning! Kruse spiller Isaksen perfekt gjennom på vei inn i 16-meteren. Hun løper fra fra Lyns forsvarsrekke og kommer helt alene mo Odden. Målvakten er tidlig ute og viser meget gode ferdigheter idet hun redder ballen med venstrefoten. Det der er veldig godt lest av Odden!
    30'
    Kort variant mot Bjørneboe som svinger ballen inn, men det klareres unna.
    30'
    Stabæk får igjen slått ballen høyt inn i feltet, og Bjånesøy forsøker seg med pannebrasken. Forsøket går rett på Odden, som redder enkelt.
    31'
    Nok en kort variant, der Loennecken raskt får ballen tilbake. Hun svinger den inn, men det klareres unna.
    32'
    Svak corner mot kanten av 16-meteren. tunes klarerer enkelt.
    32'
    Bjånesøy header i tverrliggeren! Anderdal slår ballen høyt inn fra høyre side. Bjånesøy header mot mål, men avslutningen virker noe svak. Selv om Odden ser ut til å ha kontroll, blir det fort farlig når kula plutselig spretter i tverrliggeren. Heldigvis for Lyn, spretter ballen videre ut over dødlinja. Stabæk presser ordentlig på her nå!
    34'
    Det ser ut til å alltid bli farlig når Melgård får ballen langs høyre side. Hun slår kula lavt inn, og Slemmen vinner ballen på motsatt side av boksen. Lyn kommer seg aldri til avslutning, og Stabæk klarerer unna.
    37'
    Slemmen får ballen ute på venstre side, og hun prøver seg på et skudd med høyrefoten. Denne gangen går det rett i blokka.
    39'
    Slemmen slår kula inn foran mål, men den vinner Loennecken og klarerer unna.
    39'
    Det klinkes til inne i boksen! Corneren slås mot bakre stolpe, men der vinner Stabæk den første duellen. Kula heades rett ut i feltet, og Holmen har masse rom til å fyre av på halvvolley. Skuddet er knallhardt, men ballen settes til side for mål. Meget farlig klarering fra de mørkeblå!
    39'
    Inauen prøver lykken fra distanse, men avslutningen ender et stykke utenfor.
    41'
    Anderdal prøver seg på et skudd inne i boksen, men det blokkeres i tide. Lyn vinner ballen tilbake i laget.
    43'
    Rasmussen er med oppover langs venstrekanten, men angrepet stanses av at assistentdommeren løfter flagget.
    43'
    Fladberg legger til rette for Myrseth utenfor boksen. Sistnevnte fyrer løs, men rett på Skoglund.
    44'
    Palm slår den langt fra egen halvdel, men Stabæk vinner ballen.
    45'
    Pause
    45'+1
    Det er pause, og begge lagene går til hvilen uten scoring. Omgangen startet ganske rolig, men både vertene og gjestene har skapt flere muligheter utover i første halvdel. Melgård har vært meget farlig på høyresiden, og hun var også involvert i Lyns største mulighet. Melgård spilte ballen til Fladberg foran mål, som fyrte av et skudd. Skoglund reddet, men returen fikk trille lenge midt i feltet. Loennecken klarerte til slutt desperat unna. Stabæk har på ingen måte vært noe dårligere, og Isaksen har flere ganger vært nære. Etter en halvtime, spilte Kruse kula perfekt gjennom til Isaksen på vei inn i boksen. Hun kom alene mot Odden, men målvakten leste pasningen strålende og avverget muligheten. Nå gjenstår det å se om noen av lagene klarerer å sette ballen i nettmaskene før siste halvdel er over. Vi er straks tilbake med mer fotball fra Nadderud stadion!
    2. omgang
    45'
    Fladberg sparker i gang andre halvdel!
    45'
    Galteland brenner en kjempemulighet! Nok en gang leker Melgård seg på høyrekanten, og hun tar seg vakkert forbi Rasmussen. Melgård finner Galteland rett foran Skoglunds mål, og hun har masse rom. Skuddet kommer, men det blir for svakt. Det virker som ballen sklir av foten hennes, og avslutningen ender dermed utenfor. Stabæk sliter med å få kontroll på Lyns høyrekant!
    46'
    Tunes spiller inn til Galteland, som igjen får sjansen inne i boksen. Denne gangen er det en uheldig lang berøring som hindrer skuddmulighet.
    49'
    Stabæk får lagt inn et meget farlig innlegg fra høyre side. Odden er akkurat ute og får en hånd på innlegget før Isaksen får tak i kula. Viktig inngripen av målvakten!
    50'
    Gult kort til Stabæk
    Anja Rasmussen
    Fladberg legges i bakken, og dommeren gir et gult kort til Rasmussen. Hun er sent ute i taklingen, så det gule kortet er nok korrekt.
    51'
    Frisparket tas kort.
    52'
    Igjen er Rasmussen med høyt i banen og avblåses for offside.
    53'
    Melgård kommer seg igjen fri på høyre side og slår ballen inn foran mål. Der er Skoglund på plass og stanser pasningen.
    55'
    Stabæk prøver å spille seg ut bakfra, men Lyn står høyt. Plutselig slås ballen rett i en rød og hvit, slik at Tunes nesten kan snappe opp kula inne i boksen. Skoglund følger godt med og fanger det løse ballen.
    56'
    Høy ball inn i feltet mot Omarsdottir, men Skjelstad Jensen klarerer unna.
    56'
    Kruse prøver å skyte fra distanse, men det blir for svakt. Odden har god tid til å legge seg ned og redde avslutningen.
    57'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Fanny Lång
    Ut: Anja Rasmussen
    57'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Meryll Abrahamsen
    Ut: Andrea Anderdal
    57'
    Kruse prøver å slå ballen lavt inn fra høyre side, men hun har for mange motspillere foran seg. Lyn får tak i kula.
    59'
    Lang ball fra Lång mot Abrahamsen, men sistnevnte avblåses for offside på kanten av 16-meteren.
    60'
    Galteland svinger inn fra høyre side, men Stabæk får kontrollert ballen unna farlig området.
    62'
    Tunes kommer løpende fra en klar offside og avvinkes for offside.
    64'
    Denne gangen er det Bjånesøy som prøver lykken fra langt hold. Avslutningen blir for upresis, og Odden redder enkelt.
    66'
    Nydelig innlegg fra Lång mot bakre stolpe. Der kommer Abrahamsen løpende og header på mål, men hun avblåses for offside nok en gang. Det skal sies at Odden også reddet forsøket med pannebrasken.
    67'
    Frisparket i egen boks tas kort.
    68'
    Myrseth legger inn mot bakre stolpe, men Skoglund er ute og plukker. Hun vinner også et frispark i duellen.
    69'
    Skoglund tar frisparket nok en gang kort.
    69'
    Kruse slår inn mot Abrahamsen, men Lyn vinner duellen i egen boks.
    70'
    Lyn prøver å kombinere inne i Stabæks 16-meter, men Melgårds pasning blir for upresis. Hun triller kula rett ut over dødlinja.
    71'
    1406 tilskuere har tatt turen til Nadderud stadion i dag og skapt en god ramme rundt dette oppgjøret som fremdeles mangler scoring!
    73'
    Omarsdottir med et godt innlegg mot bakre stolpe. Det ender i hjørnespark etter en god forsvarsjobb fra gjestene.
    74'
    Innlegget er godt, men det heades unna.
    74'
    Kruse vinner ballen høyt i banen og har enormt med rom på venstre side. Hun drar seg innover mot kanten av 16-meteren og skyter. Det der burde blitt gjort mye bedre, og avslutningen ender langt over mål.
    75'
    Stabæk beveger seg framover i banen, og Bjånesøy tar ballen med seg oppover i banen. Hun skal spille kula over til Lång på venstre side, men velger å slå den høyt, tross gode muligheter for en pasning langs ballen. Det blir for upresist, og Lyn vinner et innkast ved midtbanen.
    77'
    Inauen tar med seg ballen oppover i banen etter å ha fått den servert fra Tunes. Hun skyter, men det blokkeres.
    78'
    Loennecken går i bakken etter det som ser ut som en ganske tøff duell. Det er riktig av dommeren å ikke blåse frispark, men vi får likevel et stopp da midtbanespilleren trenger behandling.
    79'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Maia Melgård
    Ut: Sofie Tunes
    80'
    Loennecken er på beina igjen, og spillet kan settes i gang!
    80'
    Det fylles på med spillere inne i feltet. Kort variant mot Melgård på høyrekanten, som svinger kula inn foran mål. Stabæk klarerer unna med hodet.
    81'
    Stabæk setter i gang en kontring, og Kruse får nesten tak i kula oppe ved hjørneflagget. Odden er langt ute fra mål og fanger ballen rett før den spretter ut av 16-meteren. Hun får dermed hindret en farlig målsjanse.
    83'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Emilie Closs
    Ut: Kamilla Melgård
    84'
    Slemmen får ballen på høyre side og slår ballen lavt inn mot første stolpe. Der er Skoglund og stanser pasninger
    86'
    Lyn prøver å slå ballen høyt inn i boksen, men etter en hodeduell er det Skoglund som igjen tar kontrollen i feltet.
    86'
    Begge lags supportere heier fram lagene sine idet det kun gjenstår noen få minutter!
    87'
    Lang ball opp mot Omarsdottir, men Closs gjør en god jobb i Lyns bakre rekke. Innbytteren vinner kula tilbake i laget.
    88'
    Palm slår ballen inn fra høyre side, men Skoglund er ute og plukker.
    89'
    Stabæk presser voldsomt på etter en overgang. Omarsdottir sitt skudd går i blokka, og Lyn klarerer desperat unna frø Bjånesøy får muligheten til å skyte.
    90'
    Bølviken tar den kort på Lyns halvdel.
    90'
    Omarsdottir setter ballen centimeter til side får mål! Det slås høyt opp mot Kruse, som header kula bakover mot Omarsdottir inne i feltet. Ballen kommer raskt på henne, men hun rekker å avslutte fra kort hold. Skuddet trilles like til side for stanga, og Lyn vinner en femmeter. Der har toppscoreren muligheten til å avgjøre det hele!
    90'+1
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Emma Helstad Amundsen
    Ut: Luisa Galteland
    90'+1
    Innlegget heades unna, men vertene beholder ballen.
    90'+2
    Bølviken får nesten muligheten inne i boksen, men legges i bakken. Hun avblåses også for offside i ettertid.
    90'+2
    Omarsdottir får nok en gang muligheten! Bjånesøy får ballen inne i 16-meteren, men hun går i bakken. Likevel får Bjånesøy akkurat pirket kula videre til Abrahamsen, som legger til rette for Omarsdottir alene fra elleve meter. Skuddet går rett på Odden, og nok en gang brenner Omarsdottir en enorm målsjanse helt på tampen. Det er nok det siste som skjer her!
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her