1-1
1-2
1-3
1-4
Supporterfordeling på VG
426
555

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av Toppserien-oppgjøret mellom Stabæk og Vålerenga, direkte inne fra Nadderud stadion!
    Kveldens vertskap har åpnet sesongen på et helt kurant vis, må sies. En 4. plass, med statistikken 4-2-4 og 14 poeng på 10 kamper, gjør i hvert fall at Stabæk er inne i det celebre selskap hva sluttspill angår. Det er riktig nok stadig åtte matcher igjen før serien splittes. Sist runde endte det med en 0-3-seier borte mot tabelljumbo Røa, som for øvrig var bæringenes fjerde seier på de fem siste matchene.
    Gjestene fra Oslo har på sin side hatt en meget sterk sesonginnledning, og i skrivende stund ligger de kongeblå på 2. plass med 25 poeng på ni kamper. De har att på til én mindre kamp spilt enn Brann med tre pinner mer på topp og kan skilte til knallsolide 8-1-0 som statistikk så langt. Forrige helg ble 9. plassen Arna-Bjørnar sendt hjem til Bergen med hele 9-1 i bagasjen. Elise Thorsnes sikret seg samtidig et hat trick, noe som gjør landslagsspilleren med 128 kamper for Norge til Toppseriens toppscorer for tiden.
    Hovedtrener Per Inge Jacobsen benytter seg av anledningen til å gjøre noen endringer på lagene, og først og fremst er han nødt til å erstatte skadede Selma Pettersen i forsvaret. Inn kommer Ina Kristoffersen, mens også Siri Nordeide Grønli og Andrea Anderdal tar plassen til henholdsvis Smilla Vallotto og Linn Huseby.
    I Vålerenga-leiren er man forståelig nok nokså fornøye etter målkalaset i forrige runde, og det er kun Olaug Tvedten inn for 17-årige Stine Brekken som er forskjellen på laget som startet sist.
    Oppgjørene mellom de to lagene har vært mange gjennom årenes løp, men det er Vålerenga som har historikken på sin side. På de fem siste kampene på Nadderud har VIF nemlig funnet alle sammen, med solide 12-2 i målforskjell. Samlet sett i seriesystemet blir derimot tallene mer nyanserte, med åtte seire til Vålerenga, fire uavgjorte og sju triumfer til Stabæk.
    Da lagene møttes i serieåpningen, var det oslolaget som trakk det lengste strået. Scoringer fra Tvedten og Thorsnes sikret 2-0 på Intility Arena den gang.
    Dommer for anledningen er Karoline Marie Jensen fra Furuflaten Idrettslag. Hun har med seg Linda Andresen fra Hauerseter og Aylin Kalak fra Høybråten og Stovner på sidelinjene, mens Hakan Catalgøl fra Løvenstad er fjerdedommer. Da venter vi bare på utmarsj fra de to lagene!
    Kampen har startet
    0'
    Vålerenga sparker oss i gang på Nadderud!
    0'
    Enga går rett i angrep, og etter et mislykket innlegg, får Thomsen ballen tilbake. Legger ut til Sunde som sikter mot feltet. Det klareres umiddelbart, men etter litt om og men fyres det fra langt hold. God klaring over for Skoglund.
    1'
    Starter oppgjøret her med ballen trygt i laget, Vålerenga. Det er nok et kampbilde vi kommer til å få se mer av i kveld.
    1'
    Bjelde kommer seg rundt på venstrekanten, og vingbacken treffer to Vålerenga-spillere inne i feltet. Problemet er bare at ballen skytes/sentres fra Thorsnes via Nielsen og ut dødlinja.
    2'
    Stabæk prøver å sette i gang bakfra, men Sigurdardóttir bryter den påfølgende pasningen fremover i banen.
    3'
    Så legger 38 år gamle Nordeide Grønli seg ned i gressteppet, men vingbacken kommer seg opp igjen etter en liten pust i bakken.
    3'
    Jönsson jager en lang ball ned høyrekanten, men til slutt må spissen innse at kula er for rask for henne.
    4'
    Kielland sikter seg inn mot Bjånesøy på løp, men igjen blir pasningen for hard fra midtbanestrategen.
    5'
    Mål for Stabæk!
    Stabæk 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Andrea Anderdal
    Målgivende: Justine Kielland
    Den setter Pettersen helt ut av spill! Anderdal fyrer fra distanse, men skuddet treffer Ballisager Pedersen slik at Vålerenga-keeperen er helt utspilt. Dermed går vertene opp i en noe uventet 1-0-ledelse!
    6'
    Thomsen utfordrer på høyresiden, men Thoresen får pirket ut til corner.
    8'
    Slås inn mot midten av feltet, på seks-sju meter, men hodestøtet fra Stefanovic er alt for enkelt å plukke opp for Skoglund.
    8'
    Vålerenga prøver å spille seg ut bakfra, men Stabæk har fått blod på tann etter scoringen og står høyt. Da er ikke hvittrøyene like dominante i banespillet lenger.
    9'
    Sundlöv spiller hardt ut til Thoresen på kant, og vingbacken skal forsøke en vel så hard pasning på direkten langs venstresiden. Dermed sklir ballen av foten og ender til kast.
    10'
    Prøver å brette ut spillet sitt, Vålerenga, men enn så lenge ligger Stabæk i en kompakt 5-3-2-formasjon.
    11'
    Jönsson spilles opp med en hard pasning på topp. Prøver å legge kula død, men førstetouchet spretter vekk fra spissen. Da kan sunde enkelt ta over.
    12'
    Så er det Thomsen sin tur til å slumse med førstetouchet. Dermed overtar Stabæk med et innkast på venstresiden.
    13'
    Litt mye upresist på kanten av banen nå og da blir fort spillet oppstykket.
    13'
    Tvedten prøver å tre opp Bjelde med en overlappende pasning. Det lykkes bare nesten da Skoglund er raskt ute og plukker ball.
    14'
    Den er stor den, Jönsson! Ballen vippes inn foran VIF-buret, mens Pettersen blir værende på strek. Dermed kan Jönsson angripe kula nokså uforstyrret, men fra fem meter går headingen over kassa!
    15'
    Skudd rett på Pettersen, men sisteskansen får reddet over og til corner!
    16'
    Først klareres corneren, men Stabæk gjenvinner utenfor 16-meteren. Til slutt avsluttes det fra Kielland, men skuddet ender i en markkryper til høyre for mål.
    16'
    Tar seg god tid med ballen i beina, Skoglund, og til slutt plukker sisteskansen ballen opp etter press fra Vålerenga-angrepet.
    17'
    Stefanovic slår mot Nielsen på løp, og spissen får til slutt dratt med seg ballen tilstrekkelig opp til å slå ut mot en overlappende Thomsen. Hun prøver et raskt innlegg, men det ender rett i klypene på Skoglund.
    18'
    Sunde serverer en sjanse til Bjånesøy! Stopperen skal bare klarere, men ender opp med å sende ballen rett i beina på Stabæk-kapteinen. Kula spretter umiddelbart rett i Pettersen, som heldigvis for Enga er parat til å ta imot!
    19'
    Ting stemmer ikke helt for Vålerenga nå altså. Stabæk er flinke til å sideforskyve og stenge rommene gjestene prøver å åpne.
    20'
    Jönsson mottar feilvendt på topp og prøver å legge ut til Nordeide Grønli på direkten, ute til høyre. Vingbacken har derimot ikke kommet seg såpass langt opp i banen enda.
    22'
    Mål for Vålerenga!
    Stabæk 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Olaug Tvedten
    Målgivende: Agnete Nielsen
    En fantastisk scoring av Vålerenga! Nielsen mottar kula ute til høyre, utenfor Stabæks 16-meter, og slår hardt inn sentralt mot Tvedten. Gjestenes nummer ti tar imot ballen og smeller til ned mot venstre krok. Det synger i nettet bak en sjanseløs Skoglund!
    22'
    Plutselig ser Vålerenga hakket mer skjerpet ut. Rart hva mål gjør med lag i motgang!
    25'
    En ukonsentrert Kristoffersen presses tilstrekkelig nok av Thomsen til at ballens slås rett ut sidelinjen. Da kan Vålerenga flytte opp mer av laget sitt igjen.
    26'
    Nielsen mottar ball i nesten samme posisjon som hun assisterte 1-1-scoringen. Prøver å kombinere med Tvedten, men etter å ha fått tilbake lærstykket mister hun ballen.
    27'
    Fortsetter med det harde presset sitt her, Stabæk, men nå klarer Vålerenga å spille seg mer ut av vanskelige situasjoner.
    29'
    Nygard hører Bjelde rope ute til venstre og spiller ut mot egen blindsone. Da har hun derimot ikke fått med seg at vingbacken heller har kommet i møte. Utspark for Stabæk.
    29'
    Det er en jevn og tett kamp utpå her nå, og begge lag bytter på å låne kula.
    30'
    Sundlöv gjør en god jobb med å stoppe en fremmadstormende Thomsen sentralt i banen. Der var vingbacken nærme å kunne komme seg til en god skuddposisjon.
    30'
    Stefanovic prøver å sette opp Nielsen med en direkte pasning, men forsøket er alt for hardt fra serberen.
    31'
    Det spilles tilbake til Skoglund med Thorsnes pressende foran. Spissen makter nesten å komme seg foran utspillet, men keeperen får slått unna med brask og bram.
    32'
    Sunde sikter inn mot Vålerengas to spisser i Stabæk-feltet, men innlegget går i stedet rett i klypene til Skoglund.
    33'
    Thomsen slår et flatt innlegg rett i beina på Kristoffersen, som får klarert ut til kast. Da roer Vålerenga det hele ned og får samlet laget i angrep.
    34'
    Stefanovic bruker styrken sin fint da hun får vunnet ballen tilbake inne i Stabæk-feltet og vendt opp. Men det påfølgende legget fra indreløperen ender rett i et blått og svart bein.
    35'
    På sjansefronten har det vært nokså stille nå siden 1-1-målet til Vålerenga. I stedet utspilles det en stillingskrig mellom Stabæks boks og midten av Vålerengas banehalvdel.
    36'
    Thomsen går seg bort på høyresiden, men Thoresen ender uansett med å sende neste pasning ut til venstre over sidelinjen.
    38'
    Vålerenga kommer til skudd, og Skoglund må ut i full strekk for å redde til corner!
    39'
    Ender på hodet til Nordeide Grønli, men VIF vinner ballen igjen. Til slutt prøver Tvedten et skudd, og playmakeren vinner en corner med forsøket sitt.
    39'
    Klareres ut motsatt og da kan Stabæk kontre! Til slutt får derimot Bjelde skjermet ballen ut fra Jönssons opphav og til kast.
    40'
    Stabæk kommer seg til et innlegg, og inne i feltet stuper Bjånesøy fram! Header ned mot høyre hjørne, men Pettersen redder herlig til corner!
    41'
    Stefanovic rager høyest på seks-sju meter og header ut til innkast motsatt.
    41'
    Først får Bjelde klarert e´n gang, før vingbacken igjen får stoppet forsøket fra Stabæks angrepsspiller.
    42'
    Thomsen slår strålende inn foran mål, men i avlsutningsøyeblikket får ikke Thoresen møtt ballen tilstrekkelig nok! Da ender kula ute til høyre, til tross for at Toppseriens toppscorer fikk muligheten fra åtte-ni meter!
    43'
    Pause
    45'
    Da går lagene til pause på stillingen 1-1 på Nadderud. Det har vært en jevn omgang med ikke flust av sjanser, men til tross for at Vålerenga kanskje har hatt et ørlite overtak ballmessig, er det Stabæk som har hatt flest muligheter. Og kampens første scoring skulle komme etter kun sju minutter, da Andrea Anderdal fyrte til utenfor Vålerengas 16-meter. Ballen traff Ballisager Pedersen slik at den satte ut Guro Pettersen i buret totalt. Etter 23 minutter skulel derimot hvittrøyene fra Oslo svare på strålende vis: Agnete Nielsen fant Olaug Tvedten på 15 meter, og den offensive midtbanespilleren prikket inn en knallhard avslutning ned i venstre krok. Derfra og ut ble det færre av avslutningene, som vi håper gjør et gjensyn etter hvilen!
    2. omgang
    45'
    Da er vi i gang igjen! Ingen forandringer på noen av lagene, så vidt undertegnede kan se.
    45'
    Vålerenga rett i angrep, men innlegget fra Sunde er litt for hard og ender over dødlinja.
    45'
    Nygard kommer seg ned til linja og får slått flatt inn foran mål. Vålerenga-spillerne står i kø, men på feil sted! Dermed ender det med en corner til slutt i stedet.
    46'
    Ender rett på Skoglund i mål, men Stabæk-keeperen får slått skuddet fint unna.
    46'
    Nielsen fyrer fra 20 meter, men forsøket ender rett på Skoglund.
    47'
    Stefanovic får lyst til å prøve seg denne gangen, men skuddet fra midtbanesliteren går to meter til side for mål.
    48'
    Plutselig bryter Thomsen og får stormet rett inn i Stabæk-boksen! Men da vingbacken skal foreta seg det neste stadiet i planen sin, snubler hun i sine egne bein.
    48'
    Gult kort til Vålerenga
    Dejana Stefanovic
    Stefanovic er lovlig seint ute i en takling på Kielland og mottar kampens første gule.
    49'
    Mål for Vålerenga!
    Stabæk 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Rikke Nygard
    Målgivende: Olaug Tvedten
    Vålerenga scorer etter å ha misset på sin første sjanse! Det angripes med mange spillere høyt i Stabæk-banen, og først løsnes det skudd sentralt i boks. Det får Skoglund slått unna, men returen plukkes opp av Bjelde ute til venstre. Til slutt får Tvedten slått over motsatt til Nygard, som med venstrebeinet plasserer ballen opp i hjørnet ballen kom fra!
    51'
    Da har altså Vålerenga snudd det, men spørsmålet blir nå hvordan Stabæk svarer på dette.
    53'
    Hvilken sjanse for Tvedten! Nielsen finner den offensive midtbanespilleren på fem meter, totalt umarkert, men den påfølgende headingen hennes reddes glimrende til corner av Skoglund.
    53'
    Ender på bakre stolpe hvor det heades en meter til side for mål.
    54'
    Usikkerhet rundt hvem som skal ha innkast på høyresiden fører til ordentlig harnisk hos de tilreiste på tribunen. Begge supporterleirene mener resultatet er feil, kan det nesten virke som.
    55'
    Bjelde prøver å få kontroll på ballen helt ute ved venstre hjørneflagg, men til slutt må vingbacken innse at kula triller over dødlinja.
    56'
    Stefanovic mottar ballen fra Tvedten på 25 meter, og serberen er ikke vond å be når det kommer til skudd. Fyrer til, men avslutningen går meteren over kassa.
    57'
    Thoresen prøver å spille opp langs venstresiden, men forsøket stopper i Sunde.
    58'
    Sigurdardóttir prøver å klarere nede i forsvar, men ender i stedet med å skyte rett i Nordeide Grønli og ut til utspark for Pettersen. Må ta litt telling der, 38-åringen, men kommer seg opp igjen etter litt.
    59'
    Stabæk har fått løftet seg et par hakk nå og presser Vålerenga dypere ned i banen.
    60'
    Ballen skrur hele veien forbi feltet og ut bak mål.
    62'
    Det slås opp mot Vålerengas høyreside, men det hele ender over dødlinja nok en gang.
    63'
    Gult kort til Vålerenga
    Malin Sunde
    Stopper en Stabæk-kontring og blir også skrevet opp i dommer Jensens bok.
    64'
    Det slås langt mot Vålerengas 16-meter, men Pettersen er tidlig ute og fanger nedfallsfrukten.
    64'
    Skoglund er langt ute og klarerer et Vålerenga-fremspill, men ballen ender i stedet i beina til Thorsnes. Da skal selvfølgelig Engas toppscorer prøve lykken fra nærmere 45 meter, men det ender kun med en markkryper ut dødlinja.
    65'
    Vålerenga lar ballen gå raskt fram og tilbake nå, men allikevel sliter gjestene med å komme seg like ofte til klare sjanser.
    67'
    Så er det Stabæk sin tur til å overta, men Vålerenga står godt imot defensivt og tvinger feilene fram nokså raskt.
    68'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Linn Huseby
    Ut: Melissa Bjånesøy
    68'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Smilla Vallotto
    Ut: Maren Thoresen
    68'
    Dobbeltbytte for hjemmelaget, og det er de to som startet sist som kommer innpå: Linn Huseby og Smilla Vallotto.
    69'
    Det blir en liten stopp i spillet på grunn av skaden til Sundlöv, men nå ser det ut til at stopperen snart er på beina igjen.
    71'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Runa Lillegård
    Ut: Agnete Nielsen
    72'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Olaug Tvedten
    72'
    Nielsen og Tvedten har begge vært gode for Vålerenga i dag. Inn kommer Runa Lillegård og Stine Brekken.
    72'
    Da er vi i gang igjen med kampen.
    72'
    Thomsen gjør en kjempejobb defensivt da hun løper opp Vallotto på vei fremover. Får til slutt også spilt opp en lagvenninne, Thomsen.
    73'
    Brekken kjører en frekk luke på Kristoffersen i forsvar, men deretter stoppes hun kontant av fysisk sterke Sundlöv.
    75'
    Svinges inn mot midten av feltet, og Ballisager Pedersen får etter hvert løsnet skudd. Ender dog med ny corner,
    76'
    Sigurdadóttir får en fot på kula, men det klareres ut av feltet. Deretter gjenvinner Vålerenga ball og til slutt også nytt hjørnespark.
    76'
    Igjen er det Sigurdardóttir som det siktes inn på, men denne gangen ender det med kast ute til venstre.
    77'
    Bjelde er i en tett duell med Bjørneboe ute til venstre, men treffer helt feil da hun skal legge inn. Dermed utspark for Skoglund.
    78'
    Nygard jager en løs ball fremover i banen, men Sundlöv får klarert unna.
    79'
    Thorsnes spilles fram ute til venstre, og spissen finner så Lillegård sentralt foran mål. Innbytteren prøver å løsne skudd raskt, men det ender kun rett på Skoglund i mål.
    81'
    Så roter Stefanovic og Vålerenga det til sentralt på egen halvdel, og da kan Jönsson sette fart! Prøver et skudd fra spiss vinkel, men det ender rett på Pettersen i mål.
    82'
    Mål for Vålerenga!
    Stabæk 1 - 3 Vålerenga
    Mål: Elise Thorsnes
    Målgivende: Runa Lillegård
    Setter den iskaldt ned til venstre, Toppseriens toppscorer! Spilles strålende frem inne i feltet på ni-ti meter, og der er Thorsnes rutinert i avslutningsøyeblikket. Da virker dette kjørt for Stabæk!
    82'
    Så får plutselig Jönsson sjansen for Stabæk motsatt! Det legges inn fra venstresiden, og spissen møter kula med pannebrasken på bakre stolpe. Avslutningen går derimot to meter til høyre for mål.
    84'
    Vallotto jager et oppspill ut til høyre i Enga-boksen, men langpasningen er akkurat litt for lang.
    85'
    Lillegård kommer til avslutning inne i boksen, men skuddet går til venstre for mål.
    86'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Maiken Bjørndalen
    Ut: Siri Merete Nordeide Grønli
    87'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Anastasia Høgevold
    Ut: Zara Jönsson
    87'
    Nok et dobbeltbytte for Stabæk her. Det er nok uansett for seint, skulle man tro.
    87'
    Sigrudardóttir leter etter Thorsnes med en løftet pasning, men den ender ut til utspark fra stopperen.
    88'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Camilla Huseby
    Ut: Malin Sunde
    89'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Andrine Tomter
    Ut: Dejana Stefanovic
    89'
    Vålerenga gjør nok en gang to bytter samtidig, og denne gangen er det Camilla Huseby og Andrine Tomter sin tur til å komme innpå.
    89'
    Mål for Vålerenga!
    Stabæk 1 - 4 Vålerenga
    Mål: Elise Thorsnes
    Målgivende: Stine Brekken
    Hun er iskald nok en gang, Thorsnes - og fra nesten identisk posisjon! Brekken har finstilt siktet, og pasningen mot Vålerenga-spissen er nydelig. Deretter kommer det et vel så nydelig skudd som løftes over Skoglunds bein og i mål!
    89'
    Så smeller den i metallet for Stabæk!
    90'+1
    Gult kort til Stabæk
    Silje Bjørneboe
    Kommer med en etterslenger der, Bjørneboe, og da blir det også et gult på henne.
    90'+1
    Igjen er Thorsnes på farta, men denne gangen går skuddet rett på Skoglund i mål.
    90'+3
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Emma Iversen
    Ut: Rikke Nygard
    Målscorer Nygard erstattes av Emma Iversen, datter av en viss Steffen.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her