0-3
0-4
196
341

Hei og hjertelig velkommen til livedekning av kampen mellom Stabæk og Vålerenga i mesterskapssluttspillet i Toppserien.
    Om man er positiv til sluttspillsvarianten i Toppserien eller ei, så byr systemet om ikke annet på spennende kamper i både bunn og topp. Vålerenga endte tolv poeng foran Stabæk i grunnspillet, men i sluttspillet ble avstanden redusert til to poeng. Selv om flere mener at det ikke er rettferdig skaper det likevel en spenning i kampene der alt kan skje. Det samme gjelder altså når Vålerenga gjester Stabæk på Nadderud, og vi kan alle se frem til en spennende kamp med masse kvalitet!
    Stabæk startet ikke sluttspillet slik de hadde håpet, og tapte 3-1 borte mot Rosenborg i første kamp. Avstanden opp til Brann og Rosenborg på 1 - og 2.-plass er dermed nå på syv og ni poeng, og tittelen må nok sies å være utenfor rekkevidde. I Trondheim reduserte Bjånesøy, som virkelig fikk gang på formen mot slutten av sesongen, etter 20 minutter og stillinga var 1-1 til pause. I andre omgang ble likevel RBK er par nummer for store da Hansen og Jøsendal sørget for 2 og 3-1. Stabæk skal fremdeles spille fem kamper i sluttspillet, og dersom de bygger videre på sin fine avslutning på sesongen kan de absolutt skape spenning mot alle lagene i sluttspillet. På onsdag spilte de semifinale i cupen, og denne gangen tok de revansj mot laget fra Trondheim og vant 2-1 på Nadderud! Det betyr cupfinale mot Brann på Ullevål i november.
    Vålerenga endte grunnspillet på 3.-plass, men endte kun to poeng bak Rosenborg og seks poeng bak Brann. De tre lagene var jevne hele sesongen, og selv om Brann viste mest stabilitet og kvalitet var ikke forskjellen på lagene veldig stor. I første sluttspillsrunde tapte Vålerenga 2-1 mot Brann, og Oslo-laget står fremdeles med de to poengene de fikk med seg fra grunnspillet. Thomsen sendte Enga i ledelsen etter ett minutt, og de ledet 1-0 til pause. I andre omgang snudde Brann til 1-2, og avstanden opp til Bergenslaget kan nok vise seg å være for stort, også for Vålerenga. Det skaper dog en strålende ramme for dagens kamp, der vinneren vil lede foran det andre laget på tabellen!
    For Stabæk kom som nevnt Bjånesøy sterkt mot slutten av sesongen og ble blant annet matchvinner i den siste og avgjørende runden mot Arna-Bjørnar. Med en scoring også mot RBK i sist sluttspillkamp vil hun kunne bli viktig også i dag. For Vålerenga ble Thorsnes toppscorer i grunnspillet med 15 mål, men ettersom Enga var laget som scoret nest flest mål var det flere spillere som hadde målpoeng, og både Thomsen og Tvedten scoret seks mål hver. Det blir spennende å se hvilke spillere som vil prege dagens kamp.
    Da er det bare noen timer igjen til kamp, og frem til det ønsker jeg alle en strålende søndag.
    Stabæk gjør altså kun ´en endring fra laget som vant i cupen mot RBK, der Jönsson kommer inn for Omarsdottir. Vålerenga, som tapte hjemme mot Brann sist, gjør også kun én endring, og Nielsen erstatter Sævik på topp.
    I går møttes Brann og Rosenborg til et oppgjør som endte 1-1. Igjen vitner vi at det kan bli svært jevne kamper i dette topp 4-sluttspillet.
    Lagene har entret banen og vi nærmer oss kampstart.
    0'
    Bjånesøy triller i gang kampen.
    0'
    Litt stillingskrig her de første minuttene.
    1'
    Stabæk prøver seg når Bjånesøy trer en ball gjennom mot Jönsson. Hun er nokså alene, men pasningen er lang og går inn til Tompkins.
    2'
    Kielland prøver en ball mot Bjånesøy, men Ballisager header unna.
    4'
    Thomsen får ballen ute til høyre og legger inn. Bak i feltet får Vallotto ballen unna, men Vålerenga vinner en corner.
    6'
    Corneren curles på tverrligger og ut.
    6'
    Vallotto og Huseby kombinerer ute til venstre før førstnevnte legger inn, over dødlinja.
    9'
    Nielsen kommer ute til høyre og legger inn, men Pettersen får ballen unna.
    10'
    Thomsen setter fart ute til høyre og vinner en corner.
    10'
    Pettersen klarerer.
    10'
    Vålerenga har tatt tak i oppgjøret nå, og det spilles mest i retning målet til Skoglund.
    12'
    Stabæk vinner et frispark midt på banen.
    12'
    Thomsen er hardhendt mot Skoglund og får streng beskjed om å slutte fra dommer.
    14'
    Tvedten prøver en ball i retning Nielsen, men den er for lang og går inn til Skoglund.
    15'
    Nilesen tar ballen fra Loennecken høyt i banen, men pasningen videre mot Thorsnes er upresis.
    16'
    Bjørneboe sender en ball mot Bjånesøy som header videre mot Jönsson, men Sigurdardóttir bryter pasningsforsøket.
    18'
    Godt forsøk fra Vålerenga og Thomsen. Bjelde vinner ballen høyt og sender den rett i gjennom mot Thomsen. Hun setter fart mot mål før hun prøver å trekke inn i feltet med en finte. Touchet er derimot litt for langt, og Skoglund kommer ut og plukker ballen.
    20'
    Kielland feller Tvedten på midtbanen.
    24'
    Thosmen trekker innover i banen før hun skyter. Ballen går via et Stabæk-bein og ut til corner.
    27'
    Sundlöv klarerer.
    27'
    Mål for Vålerenga!
    Stabæk 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Ingibjörg Sigurdardottir
    Målgivende: Olaug Tvedten
    Etter corneren mottar Thomsen ballen i returrommet, og sender den ut til Tvedten til høyre. Hun legger inn og i feltet knuser Sigurdardóttir alle og sender ballen via bakre stolpe og i mål! Det strålende hodestøtet er helt utakbart for Skoglund og Vålerenga leder 1-0!
    27'
    Nielsen får en vridning og mottar behandling på banen.
    30'
    Vallotto legger inn fra høyre. Innlegget er godt, men Vålerenga forsvarer seg godt og får ballen unna.
    34'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Karina Sævik
    Ut: Agnete Nielsen
    Nielsen må gi seg med skade her, og erstattes av Sævik.
    34'
    Thomsen tar på dribleskoene! Sævik sender henne gjennom og hun trekker inn og utfordrer Sundlöv. Hun kommer seg forbi, men i neste omgang møter hun Pettersen som gjør en god nok forsvarsjobb til at Skoglund kan komme ut og snappe ballen.
    37'
    Fine kombinasjoner fra Stabæk. Loennecken vender over mot Nordeide Grønli til venstre. Hun legger inn mellom stoppere og keeper mot Bjånesøy, men Tompkins er uredd og kommer ut og snapper ballen.
    39'
    Stabæk 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Elise Thorsnes
    Thorsnes dobler for bortelaget! Sævik er litt heldig og får med seg en ball i bakrom. Hun dribler seg først forbi Sundlöv og deretter Bjørneboe før hun legger inn mot Stefanovic på syv meter. Hun skyter, rett i Pettersen, men deretter er det ingen som stopper forsøket fra Thorsens fra fem meter, og hun sender ballen lavt forbi Skoglund og i mål.
    40'
    Tung slutt på omgangen for Stabæk. Kan de komme tilbake nå?
    43'
    Nesten for Jönsson! Hun snapper ball, dytter unna Ballisager og er alene med keeper. Ut kommer Tompkins og gjør seg stor, og redder forsøket fra Jönsson som prøver å curle ballen rundt målvakten.
    44'
    45'+2
    Det er pause på Nadderud og stillinga er 0-2. Kampen begynte svært rolig og sjansefattig, men det var likevel god spenning. Etter en snau halvtime la Tvedten inn mot Sigurdardóttir som headet bortelaget i ledelsen. Et lite kvarter senere doblet Thorsnes ledelsen etter at Pettersen blokkerte et skudd fra Stefanovic. Jönsson fikk en stor mulighet til å redusere på tampen av omgangen da hun var alene med keeper, men Tompkins kom mesterlig ut og reddet. Dermed leder Vålerenga 2-0, og Stabæk må vise mer offensivt om de skal komme tilbake i andre omgang.
    45'
    Inn: Ylinn Tennebø
    Ut: Andrine Tomter
    45'
    Thorsnes triler i gang andre omgang. Vålerenga gjør et bytte i pausen når Tennebø kommer inn for Tomter.
    45'
    Tennebø bryter høy i banen, men innleggsforsøket stoppes av Bjørneboe.
    46'
    Thomsen setter fart ute til høyre og legger inn mot Thorsnes. Innlegget er godt og Thorsnes kommer til avslutning fra kloss hold. Hun treffer derimot ikke helt rent på ballen, og Skoglund får en enkel jobb med å redde.
    47'
    Thomsen legger inn fra høyre, men Bjørneboe klarerer bak i feltet.
    49'
    Tvedten får ballen ute til venstre. Hun vender opp og legger inn mot første stolpe. Der kommer Bjelde på løp og hælsparker mot mål, men Skoglund varter opp med en reaksjonsredning og hindrer 0-3.
    52'
    Tvedten får hodet på ballen, men headingen går langt til side for mål.
    52'
    Tennebø svinger et innlegg motsatt til Thomsen. Hun tester skuddfoten og vinner en corner.
    54'
    Ballisager tar ned ballen i feltet, men Stabæk kommer til og klarerer.
    54'
    Tvedten har vært meget god i denne andre omgangen. Hun trekker innover i banen og lemper en perfekt ball bak i feltet til Sævik. Hun får et litt dårlig touch og Sundlöv får ballen unna i siste liten.
    56'
    Jönsson byter etter en skummel tversoverpasning fra Tennebø, men Ballisager kommer til og skjermer ballen ut til innkast.
    59'
    Stabæk vinner et fripark høyt i banen.
    61'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Iris Omarsdottir
    Ut: Zara Jönsson
    61'
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Linn Huseby
    Stabæk gjør to bytter i håp om å komme tilbake her.
    61'
    Dobbeltsjanse for Omarsdottir! Kielland chipper innbytteren lekkert gjennom, men fra kloss hold redder Tompkins. Ballen lander igjen hos Omarsdottir, og denne gang er keeper ute av målet, men på det andre forsøket er Ballisager heroisk nede og redder!
    63'
    Stabæk 0 - 3 Vålerenga
    Mål: Thea Bjelde
    Målgivende: Karina Sævik
    Bjelde øker ledelsen etter en god Stabæk-periode! Sævik er aggressiv og snapper ballen fra Kielland høyt i banen. Kielland roper på frispark, men det får hun ikke, og Sævik trer ballen lekkert gjennom til Bjelde som er på løp inn i feltet. Skoglund kommer ut, men Bjelde tupper ballen forbi henne tidlig, og den triller inn i mål!
    65'
    Nå blir det svært vanskelig for Stabæk her.
    67'
    Per Inge Jacobsen er ikke fornøyd på benken til Stabæk og fikk det gule kortet etter Vålerengas tredje mål.
    69'
    Stabæk 0 - 4 Vålerenga
    Mål: Karina Sævik
    Målgivende: Ylinn Tennebø
    Vålerenga leker med Stabæk nå! Tvedten er arkitekten bak målet når hun sender ballen gjennom til Tennebø ute til venstre. Hun legger inn tett på keeper, og der kommer Sævik og setter Vålerengas fjerde mål fra kloss hold!
    69'
    Stabæk har, etter en jevn åpning, blitt hardt presset av Enga. I andre omgang har det vært klasseforskjell, og bortelaget styrer det meste som skjer.
    71'
    Bjelde har vondt og får tilsyn på matta.
    74'
    Thomsen slår inn, men Skoglund kommer ut og plukker.
    75'
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Janni Thomsen
    76'
    Inn: Runa Lillegård
    Ut: Elise Thorsnes
    Thorsnes og Thomsen er ferdig for dagen, og erstattes av Brekken og Lillegård.
    77'
    Inn: Maren Hauge
    Ut: Smilla Vallotto
    77'
    Gult kort til Stabæk
    Justine Kielland
    Stopper en overgang.
    78'
    Sigurdardóttir legger inn mot Sævik, men hun bommer på ballen i skuddforsøket og Stabæk overtar.
    79'
    Anderdal er på farten og vinner Stabæks første corner.
    81'
    Corneren går over feltet, men Stabæk beholder ballen. Etter hvert kommer Hauge til innlegg, men Vålerenga overtar.
    81'
    Stabæk 0 - 5 Vålerenga
    Mål: Runa Lillegård
    Målgivende: Dejana Stefanovic
    Lillegård øker til 5-0 etter en lekker dragning og avslutning. Stefanovic sender ballen ut til Lillegård ute til venstre. Hun rykker i fra Bjørneboe med en fin bevegelse og skyter med venstre. Skoglund er litt på halvdistanse, og ballen går mellom beina hennes og i mål.
    82'
    Tompkins kommer ut og vinner et firspark.
    85'
    Inn: Mawa Sesay
    Ut: Olaug Tvedten
    En meget god Tvedten går ut og erstattes av Sesay.
    85'
    Inn: Silje Helgesen
    Ut: Maria Sundlöv
    86'
    Inn: Anastasia Høgevold
    Ut: Melissa Bjånesøy
    87'
    Sævik er sterk og holder Loennecken på avstand før hun setter fart mot mål. Hun trer deretter en ball gjennom mot Lillegård, men den er upresis.