0-1

Velkommen til den 27. serierunden av Tippeligaen 2014 og kampen mellom Start og Ålesund. Kampen spilles på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand. Mitt navn er Steinar Kristiansen og jeg skal guide deg gjennom denne kampen - som for hjemmelagets spillere handler om økonomisk bonus ved slutten av sesongen, og for bortelaget fortsatt om å sikre plassen i ligaen.
    Dette er Starts neste siste hjemmekamp for året. Forrige gang lagene møttes var 21. april i Ålesund. Da tok Start med seg poengene hjem etter 2-1 seier, med scoringer av Tripic og Asante. Arnefjord scoret vertenes mål helt i sluttminuttene.
    Start kommer med selvtillit i lomma, etter fire serie på de fem siste. Forrige kamp ble Brann nedkjempet på bortebane med 2-1 seier. Vilhjalmsson og Karadas (selvmål) sørget for to i sekken til bortelaget. Marcus Pedersen reduserte, til liten nytt, i det 82. minutt.
    Ålesund har hatt en noe labrere poengfangst i det siste. På de fem siste står de med to seier, to uavgjort og ett tap. Ålesunds forrige kamp var på hjemmebane mot Odd. Den kampen endte 2-2 etter scoringer av Barantes og Latifu. Latifus utligningsmål var et ekte krigermål i det 90' minutt.
    I følge statistikken er det 39 % sjanse for hjemmeseier i denne kampen, mot 33 % for U og 28 % for B. Trolig blir dette en målrik kamp. Det scores som regel mange mål når disse lagene er involvert. Det er 62 % sjanse for at vi får se mer enn tre mål i denne kampen.
    Start ligger før runden på en trygg 7. plass med 34 poeng. Klubbens mål og krav for utbetaling av bonus til spillerne er 40 poeng. Med fire kamper igjen å spille er det innen rekkevidde. Ålesund ligger på 11. plass med 29 poeng, kun fem poeng over Songdal på kvallikplass, og seks poeng foran Brann på første nedrykksplass.
    For Starts del er det lite nytt å melde fra spillertroppen. Foruten Håkon Opdal (lår)og Jesper Mathisen (kne) er laget fulltallig. Vertene har ingen suspenderte spillere.
    For Ålesunds del er El Mehdi Karnass og Sakari Mattila ute med karantene. Jo Nymo Matland sliter med en sår vrist og er ikke med i troppen. Den vrakede kapteinen Jonatan Tollås Nation har trolig spilt sin siste kamp etter at det ble kjent at han har signert for Vålerenga. Han er uansett ikke klar etter kneoperasjon.
    To endringer fra Ålesundslaget som møtte Odd i forrige serierunde. Dyrestam og Orry Larsen er tilbake og klare for å gi sørlendigene kamp om poengene.
    Kun én endring på Startlaget som røvet Brann for tre viktige poeng i Bergen forrige runde. Rolf Daniel Vikstøl er tilbake fra Start. Det betyr at Robert Sandnes, som forøvrig storspilte mot Brann, må varme benken.
    Lagene er i god gang med oppvarmingen i lett yr på Sparebanken Sør Arena. Det er ikke ventet mange tilskuere til dagens kamp. Prognosene ligger på om lag 4000 solgte billetter.
    Det er et Startlag i flytsonen som tar i mot gjestene fra Sunnmøre i dag. Ålesunds kaptein Arnefjord uttrykker før kampen at de har stor respekt for Starts offensive kvaliteter. Det blir spennende å se hvor lavt gjestene legger seg i åpningen av kampen, eller om de er frimodige nok til å gå rett i strupen på Mjeldes mannskap.
    Bortelagets mannskap ble tidlig kjent for både presse og publikum i dag. Men aldri har et lags støtteapparat holdt kortene så tett til brystet hva lagoppstilling angår. De har tydelig hatt et ønske om å forvirre hjemmelaget før kampen. Så langt vi kan forstå stiller bortelaget i 4-4-1-1.
    Begge lag har nå tatt turen i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene til dagens batalje.
    Start stiller i 4-5-1-formasjon med 1998-modellen Kristoffer Ajer i en dyp midtbanerolle foran stopperne. Lynvigene Asante og Tripic legges som forventet på kantene for å skape trøbbel for Dyrestam og Laitfu.
    Ålesunds supporterklubb Stormen er på plass med det som ser ut til å være 10 supportere. Banneret er montert og et enslig flagg vaier fritt i borteseksjonen.
    Starthymnen runger over arenaen, anført at tidligere Startspiller Paul 'Tåa' Richardsen og oppmann Kai Eriksen.
    Spillerne er på vei ut på matta, anført av dommer Ken Henry Johnsen.
    Lagene hilser på hverandre. Dagens kapteiner er Glenn Andersen og Daniel Arnefjord.
    Start har avspark i første omgang.
    Ajer slår en umotivert lang ball som går over alle og inn til Grytebust.
    1'
    Nouri tar en liten telling. Ser ut som har han fått et slag i magen. Han kommer seg på beina og er klar igjen.
    2'
    Start triller ball på egen halvdel og forsøker å bygge opp spill.
    2'
    Nå høljer det ned i Kristiansand.
    3'
    Aalesund triller ball, mens lagene føler på hverandre i åpningsminuttene.
    3'
    Ajer stopper Orry Larsen og skaper frispark. Barantes gjør seg klar for skudd fra 40 meter.
    3'
    Skuddet fra Barantes går rett i muren. Returen slås inn, men Andersen header unna.
    4'
    Phillips slår inn fra venstre, men ballen heades unna og Aalesund må begynne på nytt bakfra.
    5'
    Barantes flikker videre til Bjørdal som setter bredsiden til. Ballen curler langs bakken, via et par bein og til utspark fra Reinertsen.
    5'
    Start får frispark på midtbanen. Tripic slår inn og treffer hodet til Vikstøl. Han header over og til utspark fra Grytebust.
    7'
    Ballen slås inn i Starts felt. Phillips får muligheten, og brenner til i en Startspiller til corner.
    8'
    Flere muligheter for Ålesund til å score i forlengelsen av corneren. Barantes avslutter, men Reinertsen er parat og fanger ballen.
    8'
    Reinertsen slår ut... helt til innkast for Aalesund. Bortelaget tar med seg ballen hjemover.
    9'
    Phillips slår inn fra venstre mot James. Viktsøl kommer først på ballen og slår til kast.
    10'
    Orry Larsen får ballen på 22 meter. Han går to meter og skyter, men får ikke skikkelig treff på ballen. Ballen sklir ut til utspark på det våte kunstgresset.
    10'
    Det er gjestene som har åpnet best. Start får en mulighet til å prøve seg, og Tripic kan legge inn fra venstre. Han lobber ballen over alt og alle og til utspark.
    11'
    Kristjansson slår ut til Asante som trykker på turboknappen. Men i stedet for å løfte blikket og slå inn skyter han. Skuddet går tre meter til side for høyre stolpe og er fullstendig ufarlig.
    12'
    Tripic får ballen på 35 meter og krosser seg gjennom mot høyre. Han forsøker å legge inn mot venstre, men forsøket er for dårlig.
    12'
    Mål for Aalesund!
    Start 0 - 1 Aalesund
    Mål: Leke James
    Barantes får rulle ballen akkurat som han vil på midten og bestemmer seg til slutt for å slå en curlet ball i bakrom. Starts bakre rekke er for passive og lar Leke James vinne ballen. Han sklir og treffer ballen akkurat nok til at den kan trille under kroppen til Reinertsen og i mål.
    13'
    Espen Børufsen får ballen i fleisen og tar en aldri så liten hvil på midtbanen. Han kommer seg på beina.
    15'
    Start virker fullstendig paralysert i det Aalesund ruller opp det ene angrepet etter de andre. Dyrestam og hans lagkamerater får gå og gå, slå innlegg og drible seg gjennom akkurat som de vil.
    16'
    Kampen fremstår mer og mer som en treningskamp med lavt tempo. Vi har i alle fall fått svar på hvilket lag som ønsker å angripe. Gjestene har så langt fullstendig kontroll på Sørlendingene, som stort sett pleier å tape i regnvær.
    18'
    Gjestene angriper i flokk, men tar seg god tid i oppbyggingen. Denne gangen er det Orry Larsen som forsøker seg på en labbetur fremover. Han hindres og får frispark.
    19'
    James forsøker å hælflikke til Barantes, men Børufsen ser ut til å ha hatt godt av en trøkk i fleisen. Han begynner å våkne. Kanskje han kan få med seg flere, slik at dette kan bli en underholdene kamp?
    20'
    Asante vinner ballen foran Phillips, og Start overtar ballen.
    20'
    Børufsen forsøker å kombinere med Vikstøl på venstre, men ballen fra sistnevnte er for lang og går til utspark fra Grytebust.
    21'
    Barantes slår inn fra venstre, men ballen går forbi alt og alle.
    23'
    Kort variant fra Lie som Start vinner.
    23'
    Leke James får ballen på 16 meter og skyter i stolpen!
    24'
    Barantes slår innlegg fra frispark fra venstre side og finner James. Han bryster og skyter like over venstre kryss.
    24'
    Aafk kommer på raid etter raid.
    25'
    Reinertsen tar ingen sjanser og bokser ut. Returen jages, men Vilhjalmsson er nede og skjermer til utspark.
    25'
    Det kan virke som Jønsson har funnet oppskriften på å passifisere Starts suksessoppskrift fra de siste kampene. Start faller dypt og får ikke utnyttet kapasiteten i vingene.
    27'
    Latifu slår inn fra høyre, og Acosta header unna. I forlengelsen får gjestene til to innlegg til både fra høyre og venstre. Siste innlegg slås langs kortlinjen og Reinertsen må legge seg for å stoppe ballen.
    28'
    Asante går og går, men evner ikke å finne det nødvendige rommet, og stoppes effektivt av Dyrestam.
    29'
    Vikstøk finner Børufsen på venstre som slår inn mot Kristjansson. Han skyter og får til en dugelig avslutning, men ballen sklir litt av foten og forsvinner ut til side for mål.
    30'
    Ulvestad ruller opp et nydelig angrep langs bakken. Ballen går innom James som flikker ut til Latifu som skyter over og til side for mål.
    31'
    Tripic er heldig og vinner ballen igjen etter å først ha mistet den. Han kommer seg rundt og får lagt inn til Gummi Kristjansson som stuper frem og header ballen mot mål. Starts største sjanse så langt i kampen.
    31'
    Barantes slår mot Phillips som mister ballen. Kristjansson og Start går rett i angrep og virker å være mer på hugget nå. Likevel må de ta til takke med innkast. Gjestene bryter og kan igjen dra ned tempoet i kampen.
    33'
    Ulevestad får en skikkelig dytt i ryggen av Tripic på 20 meter og belønnes med frispark. Barantes legger kula til rette.
    33'
    Barantes skyter gjennom muren i lav høyde. På femmeteren står Acosta og fyrer ballen langt av gårde og ut av farlig sone.
    35'
    Asante får ballen på 19 meter og fyrer av, men ballen går rett i beina på Dyrestam.
    36'
    Start har overtatt litt av banespillet i det Aalesund har lagt seg dypere i banen. Det går likevel mye på tvers med vertene, uten særlig fremdrift. Gjestene er tett oppi og hindrer Starts fremspill.
    39'
    Kristjansson skaffer Start deres første corner.
    39'
    Ballen stusses av Andersen. På bakerste står Acosta som ikke får stokket beina. Han får avsluttet på mål, men ballen får aldri en farlig bane.
    39'
    Start spiller Bonanza i bakre rekke og ser ut til å stole på egen keeper. James er kjapp, men ikke kjapp nok og sklir inn i Reinertsen og lager frispark.
    41'
    Asante forsøker seg på et raid, men han får ikke skapt noe som skaper overskrifter.
    42'
    James faller i feltet i det han får Acosta over seg. Arenaen er helt stille i det dommer Johnsen ikke blåser. James hisser seg opp og får tilsnakk fra dommeren.
    43'
    Barantes hekter Tripic på midten og skaper frispark.
    43'
    Start stiller opp på 16-meteren i det frisparket tas. Ballen heades ut til Kristjansson som fyrer av fra 45 meter. Skuddet er hardt, men Grytebust er parat og fanger ballen relativt enkelt.
    44'
    Nouri får ballen på høyresiden og forsøker å løpe gjennom Dyrestam. Gjestene overtar ballen i det vi nærmer oss pause. Det kan det se ut som Startspillerene kan ha både nytte og glede av.
    45'
    Aalesund har parkert på Starts sektstenmeter i sluttminuttene.
    45'+1
    45'+1
    De få fremmøtte tilskuerne piper og buer i det spillerne går i garderoben. Det har vært en svak forestilling av hjemmelaget. - Vi var ikke tilstede da kampen startet, sier Mjelde på indre bane. Det har han rett i, men han burde i grunnen lagt til hele omgangen i sin beskrivelse. Han legger opp til bytte, trolig er det Børufsen som må gå ut. Han virker sliten. Owello skal trolig innpå.Aalesund har vært mer 'på' i første omgang. De har ikke spilt sin beste omgang så langt i år, men leder fortjent 1-0. Det kunne stått både 2 og 3-0. Farligst frempå, foruten målet, var James med skudd i stolpen.
    Start stiller med samme mannskap som i første omgang. Vebjørn Hoff gjør seg klar for gjestene.
    45'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Vebjørn Hoff
    Ut: Mikael Dyrestam
    46'
    Phillips tar plass på venstreback i det Aalesund har avspark i andre omgang.
    46'
    Kristjansson og Ulvestad kriger på midten. Sistnevnte går seirende ut av duellen og får dommeren med seg på laget til et frispark.
    47'
    Barantes legger inn fra høyre. Bjørdal og Orry Larsen kombinerer, og takker ja til et corner.
    48'
    Kort variant som Start får klarert.
    48'
    Nouri får etter mye om og men ballen på høyre side og legger inn, rett i klypa på Grytebust. Start er veldig omstendelige i oppbyggingen. Det går rett og slett fortsatt for tregt med hjemmelaget, og når Aalesund bryter legger de seg, som i første omgang veldig dypt.
    50'
    Bjørdal med fint initiativ. Han skyter, men ballen klareres. I stedet er det Start som bryter. Tripic går på et fint raid og får lagt inn, men ingen er der for å slå til på innlegget som kommer 45 grader.
    51'
    Start har tre spillere i oppvarming.
    51'
    Ajer får ballen på 20 meter på egen halvdel. Han virker usikker og slår ballen til innkast for Aalesund, som går rett i angrep. Et skudd skytes, uklart hvem, men ballen går i alle fall til corner.
    53'
    Innlegget slås rett i et Starthode og ut på banen.
    53'
    Start forsøker seg på en contring men er ikke dyktige nok. I stedet er det gjestene som får rulle opp, men også de brytes. Nå er det mye balluba og lite finspill.
    54'
    Start holder trykket oppe og forsøker seg på et par avslutninger. Siste skudd går fra Børufsen og via en rygg, men dommer Johnsen snyter hjemmelaget for corner.
    55'
    Gult kort til Start
    Zlatko Tripic
    Tripic hisser seg opp over å ikke få corner og prater på seg et kort som kler draktfargen.
    55'
    Phillips legger Asante i bakken i det han er på vei fremover. Dommer Johnsen begynner å bli upopulær på Sparebanken Sør Arena i det han lar være å blåse.
    57'
    Asante slår et elendig innlegg fra høyre som Arnefjord enkelt kan måke opp på motsatt side av arenaen.
    57'
    Tripic og Børufsen forsøker seg på venstrekanten, men Latifu måker ballen opp på tribunen.
    58'
    Tripic blir tatt å vei gjennom, i det han entrer boksen, men nektes frispark/straffe av dommer Johnsen.
    58'
    Vikstøl går rett i ryggen på Bjørdal som får frispark. Han slår raskt til Latifu som forsøker seg på et innlegg fra kortlinjen. Ballen går til corner.
    60'
    Ballen går rett i brystkassa på Acosta og ballen sås opp på banen igjen.
    60'
    Viktsøl jager Barantes på venstrekanten og følger ballen ut til innkast.
    60'
    Owello og Hoff gjør seg klare på sidelinjen.
    61'
    Barantes krangler ballen med seg inn i Startboksen, men må til slutt gi tapt i kampen mot Nouri.
    62'
    Gult kort til Aalesund
    Henrik Bjørdal
    Er for sent inne i duellen mot Kristjansson.
    62'
    Owello tar umiddeltart styring på midten og finner Tripic som hæler mot Vikstøl. Sparket er for slapt og vertene må ta til takke med innkast. Start må begynne forfra, men virker mer tent nå enn tidligere i kampen.
    64'
    Kristjansson får ballen og går til 18 meter. Han fyrer av sin tredje avslutning for dagen. Skuddet er bra, men ikke bra nok og går like til side for mål.
    64'
    Start legger om til 4-4-2 med Hoff og Vilhjalmsson på topp.
    65'
    Tripic tråkler seg nesten gjennom, må gå en runde og slår inn. Owello får ballen på 20 meter. Han skyter, men treffer ikke mål.
    66'
    Publikum responderer umiddelbart på Starts nye giv. Hjemmlaget er mer med i kampen nå og forsøker å rykke hurtigere fremover mot mål enn tidligere i kampen.
    67'
    Kristjansson slår inn fra høyre, men Grytebust kommer tidsnok til å stjele ballen fra det lille som er igjen av luggen til Glenn Andersen.
    68'
    Tripic forsøker å slå ut til høyre mot Nouri, men pasningen er for hard og går til innkast.
    69'
    Aalesund har lagt seg dypt i banen, og venter på hjemmelagets stadig tiltagende angrep.