1-0
1-2
1-3
88'
2-3
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til den 20. serierunden av Tippeligaen 2014 og kampen mellom Start og Strømsgodset. Kampen spilles på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand. Mitt navn er Steinar Kristiansen og jeg er trolig ikke alene om å håpe på en spennende, fartsfylt kamp mellom to lag som godt husker fjorårets målrike enveiskjøring.
    Allerede etter halvspilt kamp i Kristiansand i 2013 ledet Godset 4-0. De tre første ballene lå i nettet etter 18 minutter, og Glenn Andersen sørget for selvmål seks minutter før pause. Etter at Diomandé hadde satt inn det femte, pådro Jørgen Horn seg rødt kort da han la Espen Hoff i bakken rett foran keeper Kwarasey. Hoff evnet ikke å score på straffen, og i stedet ble det Wikheim som sørget for en solid 6-målsseier til gjestene. Kampen i Drammen vant Godset og Kovács 1-0.
    Det er ingen enkel oppgave å spå utfallet av årets kamp i Kristiansand. Godset har bare vunnet tre av sine bortekamper, og Start har bare vunnet tre av sine hjemmekamper. Starts forrige hjemmekamp, helt i starten av august, endte med uavgjort 1-1 mot Molde. Sørlendingenes mål stod Espen Hoff for idet 74. minutt, etter et herlig raid og innlegg fra Asante som hadde kommet inn ni minutter tidligere.
    Start spilte sin forrige kamp mot Rosenborg og tapte 3-2 etter å ha ledet 2-0. Scoringene var av det vakre slaget. Asante spikret ballen opp i høyre kryss, og Børufsen satte inn 2-0 før halvtimen var spilt. Scoringene kom mot spillets gang og RBK hadde utlignet da lagene gikk i garderoben. Søderlund sikret hjemmeseier i det 83. minutt.
    Strømsgodset spilte ingen dårlig kamp sist lørdag, men fikk et tøft møte med et effektivt Odd-lag i flytsonen. Shala satte inn kampens eneste mål i det 74. minutt og sørget for at poengene ble værende i Skien.
    Godset ligger på tredjeplass i årets liga med 34 poeng, ti bak Molde, men har heng på Odd som ligger fire poeng foran. Start ligger på 10. plass med 22. poeng. Med tap i dag kan Start i teorien rykke ned på 13. plass, hakket over kvalikkplass. Nedrykksspøkelset er fortsatt ikke helt begravd på Sørlandet.
    Zlatko Tripic har klaget sin nød i lokalpressen over lite spilletid. Det toppet seg etter kampen mot RBK da han ikke fikk spille før i det 82. minutt. – Jeg kunne like godt blitt værende i Molde, skal han ha sagt. Etter 90 minutter på andrelaget, er stridsøksen lagt død, og lyngdølen forventes å spille fra start, for Start, i dagens match.
    Starts midtbane-brilliant Solomon Owello sliter med en leggskade og stiller ikke til kamp i dag. Hvem som tar hans plass har trenerteamet ikke ville offentliggjøre ennå. Men det er kjent at nysignerte Seyi Olofinjana får sin debut allerede i dag. Start-trener Mons Ivar Mjelde har lenge ønsket seg nigerianeren, som han kjenner fra sin tid i Brann i 2003. Siden den gang har spilleren oppholdt seg i ulike klubber i England.
    - Vi møter lag nummer tre på tabellen, et lag med imponerende gode unggutter. Men det er vi som har hjemmebane og vi ønsker å revansjere stortapet i fjorårets hjemmekamp mot dette laget, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til IK Starts nettside torsdag.
    David Nielsen tok med seg følgende spillere på bussen fra Drammen i går: Mounir Hamoud, Jeb Brovsky, Bassel Jradi, Øyvind Storflor, Peter Kovacs, Adam Larsen Kwarasey, Anders Gundersen, Iver Fossum, Flamur Kastrati, Martin Ødegaard, Gustav Mendonca Wikheim, Mohammed Abu, Nana, Thomas Sørum, Jarl André Storbæk, Marius Høibråten, Gustav Valsvik og Marvin Ogunjimi. Lars-Christopher Vilsvik (hofte) ble hjemme.
    Solen skinner i Kristiansand, det er 20 grader i lufta og perfekte spilleforhold. Start er i gang med oppvarmingen, mens Godset fortsatt er i garderoben.
    Den store overraskelsen på Starts lag er at Olofinjana går rett inn på laget. Owello er som nevnt skadet, og med Acosta plassert i en sentral defensiv rolle, virker det som Mjelde har et dypt ønske om å demme opp foran midtstopperne.
    Da har også gjestene kommet i gang med oppvarmingen.
    Godset og David Nielsen kommer trolig godt forberedt til Kristiansand. Treneren kjenner også hjemmelaget bedre enn mange andre, ettersom han selv spilte her i 2006 og 2007.
    Det er to endringer i Godset-laget som møtte Odd forrige lørdag. Vilsvik ble hjemme med skade. Han sliter med en øm hofte og er tom etter å ha tynt seg gjennom flere kamper. Juinor er heller ikke med i troppen.
    Start gjør flere endringer fra laget som møtte Rosenborg. Paniagua og Hoff er benket til fordel for Tripic og nyervervelsen Olofinjana. Andersen tar plass i midtforsvaret, mens Acosta flyttes opp på midten i Owellos skadefravær.
    Begge lags angrepsspillere holder på å skyte seg inn på målene. Det er nok ikke de ventede 6500 tilskuerne noe i mot om det blir mange mål i dagens batalje.
    Start har gått i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene, mens Godset kjører noen siste doggiser (hurtigløp).
    Da er vi straks klare for avspark. Spillerne er på vei ut på matta ledet av dagens dommer Brage Sandmoen.
    Spillerne tar den obligatoriske hilserunden, før lagenes kapteiner skal kaste mynt. Lagene ledes av hver sin keeper.
    Start-hymnen ruller over storskjermer og høyttalere for andre gang, slik sedvane er på det sangglade Sørlandet. Det er tydelig at allsang ikke bare er populært på grensen.
    Kampen har startet
    Godset har avspark i første omgang, men Start vinner ballen og presser høyt i banen.
    1'
    Nouri slår langt mot Tripic som slår ut til Asante. Valsvik er med på notene og hindrer videre fremspill.
    2'
    Wikheim ruller oppover helt på egenhånd fra midten. Olofinjana mislykkes i forsøket på å stoppe han, og skuddet slenges av gårde. Det er dog svakt og går til side for mål.
    3'
    Abu slår en umotivert ball som går til innkast for Start.
    3'
    Nouri får ballen av Acosta og forsøker innlegg. Abu hindrer ballbanen til corner.
    4'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    4'
    Mål for Start!
    Start 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Bismar Acosta
    Ballen slås mot første stolpe og går via hodet til Ødegaard som sender ballen rett på hodet til Acosta. Han setter ballen sikkert i mål.
    4'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Jarl Andre Storbaek
    Ødegaard fyrer av gårde et skudd, og ballen går i neste runde via en Startspiller til corner. Corneret er godt slått, men klareres.
    6'
    For en åpning i Kristiansand! Mål og skudd i tverra fra Ødegaard de første minuttene.
    7'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Martin Ødegaard
    Ballen lander på hodet til Høibråten, men han kommer ikke over ballen.
    7'
    Asante jager et oppspill fra Acosta, men Hamoud skjermer ut til kast.
    8'
    Boateng legger ballen ned med hendene. Tripic skal slå inn.
    8'
    Nydelig innlegg av Tripic i en vakker bue. Vikstøl er der med hodet, og sender ballen så vidt utenfor. Uansett ville det ikke blitt godkjent som mål. Backen stod i offside.
    9'
    Godset forsøker å trille ball og flytte laget oppover. Olofinjana er der og hindrer farligheter.
    9'
    Fossum farlig frempå, men hindres i siste liten.
    10'
    Start overtar og Tripic rydder vei, men blir lagt i bakken av Høibråten på midten.
    10'
    Vikstøl slår langt mot Asante, men Larsen Kwarasey er der og tar ned fremspillet.
    11'
    Ødegaard forsøker å kjippe balle gjennom til Ogunjimi, men Opdal er på plass.
    11'
    Start slår mye langt i åpningen, men det har så langt endt med flere innkast.
    11'
    Valsvik med feilpasning, som Start ikke utnytter. Godset bryter og flytter laget oppover. Olofinjana er på hugget og vinner ballen. Tripic får ballen på høyre, men blir hindret. Han får ikke frispark, men mener absolutt han burde hatt det.
    12'
    Godset vinner ballen fra Start på vertenes havldel. Boateng slår en lang ball i bakrom, men ingen av de offensive er med på notene.
    13'
    Fossum legges i bakken av Olofinjana på 17,5 meter. Start burde nok hatt frispark i duellen før når Nouri legges i bakken.
    14'
    Start setter mur på 9 meter. Storbæk skal skyte.
    15'
    Alle blir lurt, i stedet blir det Ødegaard som fyrer av. Ballen går 40 centimeter til høyre for mål.
    15'
    Start vinner et innkast høyt i banen, men tar turen hjemom.
    16'
    Start er aggresive og vinner ballen igjen flere ganger høyt i banen. Olofinjana har åpnet friskt og vunnet mange dueller sammen med Acosta. Det ser ut som strategien til Mjelde har lykkes.
    17'
    Børufsen får ballen på venstresiden og fyrer av rett på Kwarasey.
    17'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    Ballen slås kort, og klareres av Ødegaard. Dårlig utført av vingen.
    17'
    Kwarasey er uheldig og gir bort en corner.
    18'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    Innlegget er bedre denne gangen. Ballen lander på hodet til Vilhjalmsson, men han styrer ballen utenfor.
    18'
    Kwarasey slår ballen utover sidelinjen. Han virker rystet etter Starts aggresive angrepsspill.
    19'
    Valsvik slår ballen som krosser fra venstre mot høyre. Ballen går mellom to spillere og til innkast.
    20'
    Tripic slår inn fra høyre. Ballen går et godsethode og ut av farlig sone.
    20'
    Asante hindrer et angrep fra Godset. Start triller ball på egen halvdel. Boateng går i veien for pasningen og det blir nesten farlig.
    21'
    Storbæk slår via Vikstøl til corner.
    21'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Martin Ødegaard
    Ballen slås hardt inn og dupper ned på hodet til Olofinjana. Ballen spretter ut og Tripic følger opp ballen, men avblåses for å være litt for tøff i duellen.
    21'
    Storbæk slår frisparket. Opdal blir lurt over buen ballen får og fister den ut til corner.
    23'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Martin Ødegaard
    Opdal vurderer riktig denne gangen og bokser ballen ut av feltet.
    23'
    Mål for Strømsgodset!
    Start 1 - 1 Strømsgodset
    Mål: Bismark Adjei-Boateng
    Målgivende: Martin Ødegaard
    Nydelg scoring og kombinasjonsspill på ett touch. Boateng får ballen på 18 meter og brenner til ned i høyre hjørne. Opdal har ingen mulighet på skuddet. Vakkert spill!
    24'
    Vikheim setter fart igjen og tar med Hamoud. Fossum får ballen inne i boksen, men Acosta vinner duellen og klarerer.
    25'
    Børufsen og Tripic kombinerer med overlapp på venstre. Storbæk hindrer innlegget til corner.
    26'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    Ballen stusses og lander i beina på Acosta, men ballen kommer for overraskende på han. Boateng klarerer.
    26'
    Start forsøker seg på et nytt angrep, og er nære ved å bryte gjennom. I stedet ryter Godset og bygger opp på nytt. Det forsøket ender med innkast til Start på egen halvdel.
    27'
    Ødegaard legger Vikstøl i bakken. Litt for mye knotter i den duellen gitt.
    27'
    Godset kommer igjen. Nouri hedder ut, men Hamoud får ballen og forsøker et skudd. Det blir ikke godt nok, og gjestne må ta turen hjem igjen.
    28'
    Det bølger veldig og er full trøkk i Kristiansand i dag. En meget underholdende kamp så langt. Godset har ballen mest og kjører på!
    29'
    Vikheim slår inn fra venstre, men ingen får avsluttet.
    29'
    Tripic og Børufsen fosser oppover på høyre. Ballen slås inn mot Vilhjalmsson som ikke får satt skallen godt nok på ballen.
    30'
    Nytt innlegg fra høyre. Nouri forsøker å slå til Børufsen, men heller ikke han får til en dugelig heading. Uansett gode tendenser hos vertene.
    31'
    Godset triller ball på egen halvdel.
    31'
    Lang ball mot Hamoud som han ikke klarer å ta ned. Asante blåser ballen ut til kast.
    32'
    Start har parkert langt bak på egen halvdel i det Nouri skjermer et oppspill til utspark fra Opdal.
    32'
    Full bananas i boksen til Godset. Flere startspillere forsøker å sette ballen på mål. Olofinjana har den største muligheten og finter av en mann inne i boksen. Flere store muligheter for hjemmelaget!
    33'
    Kristjansson jages av Ogunjimi, men han er tryggheten selv og sender ballen rolig til Opdal.
    34'
    Godset overtar ballen og triller seg flere runder frem og tilbake.
    34'
    Både dansken og strilen (trenerne) brøler for full hals på sidelinjen.
    35'
    Dette er uten tvil den kampen med mest trøkk i som har vært spilt på Sparebanken Sør Arena i år. Begge lag vil angripe, selv om Start nøyer seg med contringene.
    36'
    Tripic jages av to godsetspillere og må nøye seg med et innkast.
    37'
    Asante får ballen på høyre, men Hamoud er på plass. Asante må ty til ulovlige midler og blir avblåst for frispark.
    38'
    Vikheim tok en liten timeout og byttet trøye, men er nå på plass igjen på banen.
    38'
    Mål for Strømsgodset!
    Start 1 - 2 Strømsgodset
    Mål: Marvin Ogunjimi
    Målgivende: Martin Ødegaard
    Ødegaard går og går på høyresiden og skyter. Ballen spretter litt og går så vidt innom Ogunjimi i det ballen går forbi en utspilt Opdal.
    38'
    Tripic får ballen på høyrekanten, men tar med seg Acosta som tar med ballen innover. Publikum piper og vil ha laget sitt i angrep.
    41'
    Asante lytter og løper oppover høyresiden. Han slår ballen via hånden til Valsvik. Frispark på 30 meter høyre side.
    41'
    Tripic slår innn mot første og treffer Vikstøl. Han kommer ikke godt nok på ballen og det ender med corner.
    42'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    Ballen klareres og Start må begynne på nytt.
    42'
    Start har flyttet seg høyere i banen og jager en utligning før pause. I stedet er det Godset som bryter, men Fossum lager innkast.
    42'
    Start triller ball og forsøker å sette opp vingene, men Godset har stengt løpebanene.
    43'
    Viheim og Hamoud jager Nouri og vinner ballen. Hamoud slår inn fra venstre mot Odunjimi, men får ikke til en dugelig avslutning i det han presses hardt.
    44'
    Børfusen går på et raid og gir ballen videre til Asante. Han skyter like utenfor mål.
    45'
    Vikheim får en gyllen mulighet på straffemerket, men bommer!
    45'+1
    Gult kort til Strømsgodset
    Bismark Adjei-Boateng
    Får gult for å legge Asante i bakken når han er på vei gjennom. Soleklar gulfarge!
    45'+1
    Nouri slår frisparket og treffer Vikstøl som stusser ballen over.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    For en førsteomgang! Det har vært festfotball omtrent fra ende til annen. Strømsgodset er hakket vassere enn hjemmelaget, men Start lever opp til planen om å ligge lavt og ta overgangene. De har det blitt mange av. Opdal kunne ikke gjøre noe med målene. Det har vært kombinasjonsspill av en klasse Start tidligere ikke har møtt i Kristiansand. Godset leder fortjent 2-1, men vi vil ha mer av dette. Det er slik vi liker å se norsk toppfotball, aggresivt i alle ledd.
    Wikheim har vært Godsets beste spiller, tett fulgt av Ødegaard. Start har hatt flere spillere som har prestert bra. Tripic og Asante fikk til mange gode løp og innlegg. Børufsen virker friskere enn vanlig, og det er alltid artig å se nyervervelser prestere bra i sin første kamp. I så måte har Olofinjana fått en flyvende start på karrieren i Start.
    2. omgang
    45'
    Start har avspark i andre omgang. Kristjansson slår langt som i første, men Godset bryter i første omgang.
    46'
    Start kommer igjen. Tripic får ballen av Nouri og skyter langs bakken, men skuddet er svakt og går til side for mål.
    47'
    Fossum stusser mot Ogunjimi, men klarer ikke få noe ut av det.
    47'
    Ballen slås høyt mot Vilhjalmsso. Han rygger inn i Høibråten og avblåses. Publikum er ikke enig i avblåsningen.
    48'
    Godset bygger opp nytt angrep, men nektes i første omgang av Andersen og enda en gang av Vikstøl. På det tredje fremspillet går Ogunjimi i offside.
    49'
    Godset triller ball i høyt tempo. Hamoud forsøker et innlegg, men ballen går inn til Opdal.
    50'
    Vilhjalmsson legges i bakken på 45 meter. Tripic skal slå innlegg.
    50'
    Innlegget slås mot Andersen som nærmest stusser ballen mot mål. Avslutningen er svak og Kwarasey får en enkel jobb.
    51'
    Tripic går og går og blir lagt i bakken på 22 meter av Abu i det han spiller ballen til Olofinjana.
    52'
    Tripic skal forsøke seg på et skudd.
    52'
    Skuddet er løst og rett og slett dårlig. Kwarasey kan omtrent gå i dusjen og tilbake før ballen lander i hendene hans.
    53'
    Vikstøl slår en upresis ball mot Tripic på venstresiden. Godset overtar og triller ball på egen halvdel i det de flytter laget oppover.
    53'
    Storbæk spiller gjennom til Fossum, men ballen er litt for lang og går til utspill fra Opdal.
    54'
    Det er ikke like mye trøkk i starten av andre omgang som i foregående 45 minutter.
    54'
    Godset maler på med mange pasninger i laget. Ødegaard får ballen i boksen, men klarer ikke finte ut Acosta som slår til corner.
    55'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Martin Ødegaard
    Ballen går rett i klypa til Opdal.
    55'
    Start forsøker å skyve laget oppover i kontra. Tripic slår inn fra høyre side av boksen. Vilhjalmsson får satt hodet på ballen, men klarer ikke presse den under stolpen.
    57'
    Start har lagt seg dypt i banen også i andre omgang.
    57'
    Fossum faller i feltet og Andersen måker ballen ut.
    57'
    Hamoud forsøker å trille ballen inn i seksten, men ingen er på plass og Opdal får en enkel jobb med å ta ballen i fanget.
    58'
    Høibråten legger Tripic i bakken midt på banen.
    58'
    Nouri slår frisparket langt og rett frem mot boksen. Valsvik stusser inn til keeper.
    58'
    Wikheim kriger mot Asante og vinner ballen på midten. Ballen spilles hjemover og Tripic jager som en sulten løve, men Høibråten og forsvaret rir av stormen.
    59'
    Wikheim får ballen og går til seksten, fyrer av, men ballen går himmelhøyt over mål.
    59'
    Vilhjalmsson får hvile. Enten har han vært plaget av ryggen eller så har Mjelde sett det vi har sett, at han har prestert under pari i dag.
    60'
    Hoff går mot seksten, men stoppes av Boateng.
    61'
    Nouri med to dårlig innvolveringer på raden. Den siste kunne blitt velig farlig. Ogunjimi får nesten satt hodet på et innlegg.
    61'
    Nå har Godset økt presset. To farlige muligheter på rad nå. Fossum fyrer av rett på Opdal.
    62'
    Høibråten slår langt mot Wikheim, men Asante vinner først ballen og lager like tter frispark helt ute på venstrekanten. Storbæk skal slå inn.
    62'
    Innlegg går langt, veldig langt, og forbi alle. Opdal får en ny mulighet til å slå langt fra utspark.
    63'
    Børufsen vinner fremspillet og header mot Hoff som får en touch på ballen som klareres like etterpå.
    64'
    Godset bryter og går rett i angrep, som avsluttes med skudd fra Ogunjimi. Skuddet går rett på Opdal og kunne blitt farlig. Bortelaget presser høyt og aggresivt!
    64'
    Børufsen hindrer innlegg fra høyre.
    65'
    Vikstøl mister ballen til Fossum som slår inn mot Abu. Han fyrer av rett i en startspiller.
    65'
    Tripic forsøker et fremspill til Asante som får seg en smell i kontakt med keeper. Han rekker uansett ikke ballen.
    66'
    Asante hinker videre i det Godset forsøker et nytt angrep. Vikstøl klarerer til corner.
    66'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Martin Ødegaard
    Opdal bokser ut ballen. Ogunjimi fanger ballen på bakerste, men Start vinner ballen.
    66'
    Nå bølger det veldig. Tripic har en kjempefin mulighet til å slå motsatt til Hoff, men velger å gå selv. Han mister ballen.
    67'
    Ødegaard går oppover mot kortlinjen, men nektes innlegg av Børufsen. Corner.
    68'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Martin Ødegaard
    68'
    Mål for Strømsgodset!
    Start 1 - 3 Strømsgodset
    Mål: Marvin Ogunjimi
    Målgivende: Martin Ødegaard
    Ogunjimi får stå helt umarkert og sette ballen i nettet med pannebrasken. Helt utilgivelig av Starts spillere, som ikke virker interessert i å gå i duell med angriperen.
    68'
    Vikstøl er for tøff i en duell på sidelinjen mot Ødegaard og får frispark mot seg i det han sklir under beina hans.
    70'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Bassel Jradi
    Ut: Bismark Adjei-Boateng
    71'
    Start virker å ha brukt opp kruttet og lar Godset komme på overgang gang etter gang.
    72'
    Tripic løper oppover siden og ser etter Asante. Hoff er bedre plassert, men får ikke ballen og det ender med at Kwarasey tar ballen.
    72'
    Høibråten hekter Tripic som slår piruett i lufta. Sandmoen kunne lett gitt et gult kort på den taklingen. Publikum mener i alle fall så.
    73'
    Nouri slår frisparket langt. Der ser ut som Vikstøl får stusset ballen i mølja, men Kwarasey slenger seg etter ballen og avverger muligheten.
    74'
    Olofinjana har hatt flere dårlig innvolveringer og byttes.
    74'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Alexander Lind
    Ut: Espen Børufsen
    74'
    Hamoud forsøkte å spille gjennom Wikheim, men Nouri stopper fremspillet.
    75'
    Asante forsøker å lure Hamoud, men han er aggresiv og nekter den kjappe vingen.
    75'
    Acosta med feilpasning mot Hoff.
    76'
    Tripic forsøker å spille vegg med Acosta, men sistnevnte slår nok en dårlig passning.
    76'
    Ajer dribler, men taper duellen mot Ødegaard.
    77'
    Lind vinner et frispark ved hjørneflagget i duell mot Hamoud.
    77'
    Tripic skal slå inn.
    78'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Peter Kovacs
    Ut: Marvin Ogunjimi
    78'
    Innlegget dupper inn i feltet, men Kristjansson taper duellen mot Valsvik og ballen triller inn til Kwarasey.
    78'
    Kwarasey slår langt, men Wikheim går i offside.
    78'
    Espen Hoff lager frispark mot Valsvik.
    79'
    Gult kort til Start
    Får kortet for å ha pratet på seg en hilsen fra Sandmoen.
    79'
    Acosta slår langt mot Lind, men han klarer ikke beholde ballen. Godset bryter.
    80'
    Storbæk får ballen og slår inn via Vikstøk til corner.
    80'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Martin Ødegaard
    Ajer får satt hodet på ballen. Like bak han står Kovacs, men han når ikke frem.
    80'
    Tripic og Start går rett i angrep. Han slår inn, men ballen klareres.
    81'
    Gult kort til Strømsgodset
    Mohammed Abu
    Får kortet for å stoppe Hoff i Starts overgang.
    81'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Martin Ødegaard
    81'
    Lind vinner et corner i duell mot Kastrati.
    82'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    Sandmoen blåser for dytting i feltet. Frispark til gjestene.
    82'
    Kastrati mister ballen til Vikstøl og må ty til ulovligheter for å vinne ballen igjen.
    83'
    Tripic slår innlegget som klareres rett i beina på Asante som skyter. Kwarasey blir lit satt ut, men redder mesterlig.
    84'
    Wikheim går seg innoveri bokse og fyrer ballen rett i et Startbein. Asante bryter og går oppover, spiller ballen til Tripic som forsøker å curle ballen i mål. Ballen går via et godsetbein, men Kwarasey klarer å omstille seg og fanger ballen.
    85'
    Denne kampen begynne å virke ferdigspilt. Start ser ikke ut til å ha nok krutt til å score de nødvendige målene. Tiden løper og det er Godset som går i angrep og vinner et corner.
    86'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Jarl Andre Storbaek
    Innlegget går over alt og alle. Hamoud er på plass og slår inn mot Kastrati, men han evner ikke å utnytte muligheten. På neste duell lager Høibråten frispark til Start.
    86'
    Nouri slår langt mot Hoff, men Valsvik avverger. Hamoud lager deretter kast og Start forsøker å trille seg fremover på nytt.
    87'
    Mål for Start!
    Start 2 - 3 Strømsgodset
    Lind er råsterk i en duell på venstrekanten og tar med seg Ajer. Ballen havner til slutt hos Asante som fyrer av langs bakken, til høyre for en utspilt Kwarasey.
    88'
    Acosta får ballen inne i boksen og skyter like utenfor mål! Han kunne valgt å slå ballen ut 45 grader, men likevel ingen dårlig avslutning.
    89'
    Start får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    Kwarasey bokser ballen ut.
    89'
    Astrati dribler og forsøker å slå inn. Andersen klarerer.
    90'+1
    Start forsøker seg på en overgang, men ballen går helt inn til Kwarasey i det det er lagt til 3 minutter.
    90'+1
    Tripic slår langt, men Godset får klarert.
    90'+2
    Gult kort til Start
    Glenn Andersen
    Andersen legger Jradi i bakken på 24 meter i det han drar han i trøya.
    90'+2
    Storbæk står klar og skyter, men rett i foten til Hoff. Start får innkast.
    90'+3
    Gult kort til Strømsgodset
    Peter Kovacs
    Kovacs hekter Tripic helt umotivert på midtbanen.
    90'+3
    Nouri skal slå og blir bedt av Sandmoen om å flytte ballen.
    90'+4
    Kovacs vinner ballen og Høibråten klarerer.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+4
    Fjorårets seriemester blir for sterke for Start, men hjemmelaget løp til siste slutt og skal ha honnør for å ha forsøkt. Likevel blir de lillebror i dag og kan ikke hamle opp med bortelagets hurtige kombinasjonsspill.
    Opdal, Kwarasey og Sandmoen gir hverandre labben og takker for kampen. Det gjør også vi fra kommentatorplass. Det var til tider en mesterlig fotballkamp med høyt tempo og mye bra angrepsspill. En del feilpassninger, særlig fra Starts side, trekker ned helhetsinntrykket. Likevel en godkjent oppvisning for norsk toppfotball. Det er ikke hver dag vi ser så mye god fotball i Kristiansand, men det skal først og fremst gjestene ha æren for.
    Bortelagets beste spillende mann var uten tvil Wikheim, men både Ødegaard og tomålsscorer Ogunjimi gav viktige bidrag til kampen. Starts bestemann var Tripic, og vi gir han ros for stor vilje til å både løpe og gå i dueller.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her