61'
1-1
2-1
2-2
Kjartansson90' (Str.)
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til denne livedekningen av Start - Vålerenga. Mitt navn er Steinar Kristiansen og jeg skal guide deg gjennom det som forhåpentligvis blir en fartsfylt fotballkamp i den niende runden av Tippeligaen.
    Tenk at nå er dagen her som vi har lengtet etter. Vi skal se på fotball, og vi er så glad. Du kan tro at lagene skal spille vakker fotball, score fine mål og rope høyt hurra!
    Fotballens festdag fremfor noen er endelig her! Det er dagen før dagen, og Start tar i mot Vålerenga til en batalje som sjelden er kjedelig. Fjorårets møte i Kristiansand endte med knepen 1-0 seier til Start etter scoring av Ernest Asante. Start vant også høstoppgjøret i Oslo, men sifrene 3-1.
    Start ligger før runden på 11. plass med 8 poeng. Formkurven er fallende med tre tap og en uavgjort på de fire siste kampene. Forrige runde endte med tap 2-1 borte mot Songdal etter scoring på overtid.
    Vålerenga ligger på 5. plass med 14 poeng. De fire siste kampene består av ett tap, to seiere og en uavgjort. Forrige seriekamp endte 1-1 mot Viking på Ullevaal. Engas mål var det Kjartansson som stod for etter utrolige 36 sekunder!
    Oslo-laget slapp i fjor inn 50 mål, men ser ut til å ha tettet bedre igjen bak i åpningen av årets sesong. Mange har spådd laget lavere på tabellen enn 5. plassen de ligger på før runden, men takket være en målkåt islending har Vålerenga tatt viktige poeng i innledningen. Vidar Örn Kjartansson (24) har startet 8 av kampene for Vålerenga og scoret like mange mål.
    Start går inn i kampen med en trøblete medieuke bak seg. Det ble nylig kjent at klubben styrer mot økonomisk underskudd for 17. året på rad. Likevel er det positive nyheter fra spillergruppen. Jesper Mathisen er klar etter skaden han pådro seg i første serierunde mot Strømsgodset. Espen Børufsen har den siste tiden også tatt nye steg på vei tilbake mot storformen.
    Det står ikke stort bedre til med Vålerengas økonomi, men fotballmessig ser det lovende ut. Rekdal har et solid mannskap disponibelt, men André Muri er fortsatt ute med skade og ikke tilgjengelig for dagens tropp. Gudmund Kongshavn er tilbake i trening og klar til kamp.
    Det er ventet rundt 9000 tilskuere til dagens kamp på Sparebanken Sør Arena. Flere busslaster er ventet fra Østlandet.
    Få overraskelser i startoppstilling til hjemmelaget. Nouri er benket til fordel for Grimstadgutten Glenn Andersen. Paniagua starter i en sentral midtbanerolle, som kanskje burde vært fylt av skoene til Sarr. Mjelde har uansett valgt sine elleve.
    Ingen overraskelser på laget til Vålerenga. Bortelaget starter med samme lag som i kampen mot Viking.
    Perfekte spilleforhold i Kristiansand med 15 grader i lufta og sol fra nesten klar himmel.
    Lagene har entret matta for å varme opp, i det publikum har begynt å ankomme arenaen.
    På Starts benk finner vi stortalentet Matias Rasmussen (16). Mjelde har ymtet frempå at han kan få sin Tippeligadebut dersom kamputviklingen tilsier det. På benken sitter også Flekkerøygutten John Olav Norheim (19) som feirer dagen sammen med en skokk av russ som er på plass på Arenaen.
    Lagene har gått i garderoben for å gjøre de siste forberedelsene.
    Kunstgresset blir vannet jevnt og trutt både før og etter oppvarming. Alt ligger til rette for en fartsfylt batalje.
    Start-hymnen runger ut over Stadion i det publikum trår til i allsang med Line Marie Østerhus, et av Sørlandets sangtalenter.
    Spillerene er på vei ut av tunnelen og tar i mot publikums hyllest.
    Det er omlag 450 tilreisende supportere på plass på Sparebanken Sør Arena. De står med sola rett i ansiktet. Laget som starter på den siden bør ha med caps til keeper.
    Håkon Opdal hilser på dommer Ken Henry Johnsen og Vålerengas kaptein Christian Grindheim. Det kastes mynt...
    Vålerenga vant myntkastet og har valgt å bytte side. Starter åpner dermed med sola rett i ansiktet på Håkon Opdal.
    Kampen har startet
    Vålerenga har avspark og går rett i angrep. Owello bryter og spiller opp på høyrekanten, men blir brutt. Enga roer ned og starter bakfra.
    1'
    Calvo får ballen på siden, men blir nektet til innkast av Sandnes.
    2'
    Hoff stjeler ballen fra en passiv Gunnarson, men Tripic er i offside i det pasningen går.
    3'
    Paniagua legger Nilsen i bakken på 35 meter på siden. Korrekt frispark som tas av Lindkvist.
    3'
    Innoverslått innlegg som går rett i klypa på Opdal. Han sparker ballen langt og ut til siden, da han ser at Nilsen har fått en på tygga. Han kommer seg dog raskt på beina.
    4'
    Paniagua med lang ball mot Hoff. Kristiansen får beina i mellom og slår til innkast.
    5'
    Ballen ender etter innkast på motsatt side og Sandnes slår inn, men ballen klareres.
    5'
    Start forsøker seg på finspill og vil gjerne spille seg gjennom forsvaret til de tilreisende, men stopperne har for lange bein og nekter fremspill.
    6'
    Alexander Mathisen tar frispark på høyresiden, men velger en defensiv variant. Start bryter ballen og Hoff går oppover siden. Ender med corner.
    7'
    Ballen slås mot hodet til Sandnes, men ballen sklir av hodet.
    7'
    Vålerenga får frispark på siden langt oppe. Gunnarsson slår, men ballen klareres. Enga kommer i stim og får til et nytt innlegg fra venstre. Ender i ingenting.
    8'
    Det bølger godt i starten av matchen.
    9'
    Jesper Mathisen setter luggen til, men kommer ikke over ballen. Utspark fra Langer.
    9'
    Calvo får ballen på et langt fremspill, men Sandes er god og nekter innlegg. Gunnarsson får kaste ballen inn med hendene. Jesper Mathisen rydder unna i kompaniskap med Sandnes.
    10'
    Calvo går i offside. Mathisen spiller en marker Owello og Vålerenga bryter, men evner ikke å skape noe ut av det. Igjen får Start overta ballen og går rett i angrep.
    11'
    Etter noe finspill får Hoff ballen, som legger inn mot bakerste stolpe. Der er Tripic, som ikke får til en god heading. Start har likevel initiativet og bygger opp på nytt.
    12'
    Zahid og Calvo kombinererer på høyrekanten, men Børufsen er kontant og slår ballen til innkast. Kastet er dårlig utført og hjemmelaget overtar ballen.
    14'
    Calvo slår inn fra høyre. Ballen går over alt og alle og ender hos Lindkvist som slår inn. Etter mye om og men får Vålerenga innkast på venstre side.
    15'
    Mål for Vålerenga!
    Start 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    Målgivende: Ruben Kristiansen
    Vålerenga får innkast og Kristiansen slår ballen skrått inn mot Kjartansson som vender seg i skuddet. Ballen går utagbart til høyre for Opdal.
    15'
    Vålerenga får frispark på midtbanen. Lindkvist slår inn, men panna til Glenn Andersen er for stor. Start bryter og går rett i angrep på sin venstre side. Tripic får ballen og slår inn, men Larsen klarerer.
    18'
    Lang ball slås mot Hoff, som elegant legger ned ballen. Synd for spissen, men han er korrekt avblåst for offside
    18'
    Gunnarsson har innkast på høyre og kaster kort mot Zahid. Han kommer etter hvert til innlegg. En farlig affære for hjemmelaget, men de får klarert da det ikke er en eneste engaspiller på plass til å ta i mot ballen.
    20'
    Jesper Mathisen driver fremover med ballen, og spiller gjennom Børufsen som legger inn til Hoff. På en god dag hadde han bredsidet den i mål, men den stryker stolpen med 40 cm.
    20'
    Dommer Johnsen får hele Sørlandet mot seg når han dømmer innkast til bortelaget.
    22'
    Asante når ballen millimeter foran Langer etter en god gjennombruddspasning av Owello Han slår ut til Tripic som fyrer av ei kule som skrur litt for mye. Kunne blitt mål om han hadde truffet mellom stengene.
    23'
    Start presser på og kommer til flere halve og hele sjanser, og er på ingen måte rystet av Kjartanssons scoring.
    23'
    Lindkvist driver oppover høyresiden i en syk fart og får lagt inn. Mathisen klarerer til hjørne.
    24'
    Ballen lander i beina på Børufsen som får snudd seg og klarert.
    24'
    Nytt innkast for Gunnarsson. Det blir en lang variant denne gangen. Calvo får ballen og kombinerer med Zahid som legger inn. Mathisen er der og klarerer ut i farlig sone, men et enga-hode header den til utspark fra Opdal.
    26'
    Sandnes får ballen på venstre og legger inn til Asante som demper med kassa til Tripic. Lyngdølen får ikke skutt, da han presses av en aggresiv Gunnarsson.
    27'
    Owello forsøker seg å en langpasning mot en villig Asante. Gunnarsson er for høy for pasningen og ballen klareres. Start begynner på nytt bakfra og har fortsatt initiativet.
    27'
    Hoff løper og løper med ballen og legger inn fra dødlinjen. Ender med hjørnespark.
    28'
    Ballen sklir på nytt av hodet til Jesper Mathisen.
    28'
    Jesper Mathisen skjermer ballen foran en aggresiv Kjartansson. Ballen ender til enda et kast, men sørlendingen mener han burde hatt frispark for dytting.
    29'
    Nok en gang er det Gunnarsson som skal kaste så langt han kan inn i feltet. Ballen kommer ikke forbi Glenn Andersen som klarerer til Hoff.
    30'
    Vålerenga vinner ballen høyt i banen, men ender med å skape nok et utspark for Opdal.
    30'
    Tripic legges i bakken av Simon Larsen på 30 meter, høyre siden. Tripic og Mathisen diskuterer alternative muligheter.
    31'
    Mathisen vinner diskusjonen og fyrer til knallhardt mot høyre stolpe. Langer må ut i full strekk.
    32'
    Hjørnespark til Start
    32'
    Innlegg fra Owello, som stusses av Glenn Andersen. Ballen går i stolpen, og Enga får klarert.
    32'
    Tripic dribler og legges i bakken. På forunderlig vis oppfatter dommer Johnsen at det er frispark til Vålerenga!
    33'
    Zahid støyter i Mathisen som får frispark.
    34'
    Berger slår langt. Høyreback Sandnes er langt fremme og forsøker å vinne ballen. Ender med hos kast til Vålerenga. Etter noe om og men ender ballen Start som begynner forfra.
    35'
    Vålerenga har parkert bussen foran eget mål, mens Start triller ball.
    36'
    Hoff når nesten et fremspill inne i boksen, men ballen går over linjen.
    36'
    Owello går og går, og kommer så langt som til 14 meter før han brenner av. Skuddet er hardt, men elendig plassert og Langer får en enkel jobb med å slå den ut på banen igjen.
    37'
    Paniagua legges i bakken av Zahid. Korrekt frispark som gjør at Start på nytt kan bygge opp angrep bakfra.
    38'
    Vålerenga er mer aggresive i presset nå og vinner ballen. Gunnarsson forsøker en lang ball mot Kjartansson, men Berger er sterkest og får klaerert.
    39'
    Kjartansson spilles gjennom og kommer seg inn på fem meter og skyter nærmest liggende. Opdal redder mesterlig og slår til corner.
    39'
    Ballen lander etter noe klabb og babb hos Larsen som fyrer av 4 meter til side for mål.
    40'
    Berger med ny langpasning, denne gangen mot Asante som løper det beina kan bære han. Likevel er ballen for lang og den går til utspark fra Langer.
    41'
    Lindkvist får ballen på venstre og forserer enkelt Paniagua. Ballen slås inn og Kjartansson bommer på ballen...
    42'
    Tripic kombinerer med Børufsen som kommer seg rundt på venstresiden. Innlegget står ikke helt i stil og ballen klareres.
    44'
    Lindkvist spurter oppover venstresiden og legger inn, men beina virker slitne og innlegget bærer preg av nettopp det. Starts forsvar får beinet unna.
    45'
    Lindkvist slår inn fra frispark fra høyresiden, men et Starthode får headet ballen til innkast.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Ingen tillagt tid i første omgang. Etter 45:13 blåser Johnsen av en kamp som har vært preget av et Startlag som har ønsket å angripe. Vålerenga har satset på brudd, og lykkes med det en nødvendig gang. Ikke overraskende er det Kjartansson som setter ballen i nota. Med litt hell hadde Start også fått ballen i mål. Nærmest var de da Glenn Andersen stusset Owellos innlegg i stolpen etter 32 minutter.
    Spillerne er på vei ut på matta igjen.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Morten Berre
    Ut: Diego Calvo
    45'
    Start har avspark i andre omgang.
    46'
    Start triller ball på egen halvdel og forsøker å bygge opp et angrep.
    47'
    Ballen slås langt mot Asante. Kristiansen er der og tar ned ballen, men sklir og Asante får en gylden mulighet. Han brenner til fra 14 meter, men ballen går over mål.
    47'
    Litt tregere start på andre omgang. Vålerenga setter et helt klart lavere press på hjemmelaget enn motsatt.
    50'
    Lindkvist kommer rundt på kanten og runder Andersen. Innlegget går rett i klypa på Opdal.
    51'
    Hoff ruller opp på venstre og spiller ballen via flere spillere over på motsatt side. Hoff får tilbake ballen på 20 meter og fyrer av ei lompe. Ballen går via et Grindheim og til hjørnespark.
    52'
    Ballen havner hos Berger som ikke får til å avslutte. Ballen klareres og Start går på nytt i angrep.
    52'
    Innlegg fra Asante mot Børufsen som slenger seg med beina rett i ballen. Med stor fart stryker ballen over mål.
    53'
    Zahid dribler seg noen runder i Starts 16-meter, men blir tvunget ut av farlig sone.
    53'
    Vålerenga står høyere med laget, og har til dels stor strekk i laget i det Larsen slår ballen umotivert langt over på Starts halvdel.
    54'
    Start vinner et innkast og Vålerenga parkerer bussen på 16 meter. Tripic kommer rundt på venstrekanten og slår inn til en ventende Asante som ikke treffer rent på skuddet. Ballen klareres langt over på hjemmelagets halvdel til innkast for Start.
    55'
    Hoff spiller frem Tripic som går på løp. Han nektes av Alexander Mathisen. Ballen kommer over på andre siden og nytt innlegg slås. Ballen ender hos Tripic som skyter, lavt, svakt og til side for mål.
    57'
    Asante spurter oppver siden og når ballen før Kristansen. Han vinner tilbake ballen og klarerer ut til et ventende Startlag. Tripic får ballen og skyter 2 meter til side for Langer.
    58'
    Gunnarsson skal kaste nytt innkast fra høyresiden. Enga samler 8 spillere i boksen, men en mann er større enn alle. Mathisen klarerer.
    60'
    Børufsen får frispark på egen halvdel. Mathisen slå ballen ut på siden til Sandnes som tar med seg Berger på motsatt side. Start ruller og ruller... Det går mye på tvers for sørlendingene nå.
    61'
    Mål for Start!
    Start 1 - 1 Vålerenga
    Målgivende: Espen Børufsen
    Børufsen slår ballen langt, lenger og langt. Den daler ned på bakerste stolpe, hvor Hoff venter. Han header ballen elegant i motsatt side fra død vinkel. Svakt forsvarspill av Vålerenga.
    61'
    Nå ble det nytt liv i publikum på Sør Arena. De tilreisende har senket flaggene og virket rystet over det de nettopp var vitne til like foran øynene på dem.
    63'
    Sandnes legges i bakken av Berre midt på banen. Jesper Mathisen skal slå.
    63'
    Frisparket ender ut i ingenting og Vålerenga går rett i angrep. Lindkvist kommer rundt på venstre og legger inn, men ballen sendes til innkast.
    64'
    Gunnarsson kaster langt og ballen stusses. Kjartansson forsøker å vende, men nektes av en kobbel av Oslobein. Ballen går etter mye om og men til hjørnespark.
    65'
    Nilsen står på bakerste i det Opdal feilberegner. Han header ballen rett på mål, men Sarr klarerer på linjen.
    65'
    Ballen klareres enkelt av Start som går rett i angrep.
    66'
    Asante går og går på høyresiden og mister, men Tripic er der og fanger ballen. Et aggresivt forsvar sender ballen til innkast.
    67'
    Owello kaster inn, langt inn, og ballen stusses et par ganger før den lander på beina til Jesper Mathisen som brenner til på volley. Treffet er ikke rent og ballen går over.
    67'
    Hoff jobber steinhardt, og det samme gjør Tripic som vinner ballen på Engas 16-meter. Han får fyrt av et skudd, men det reflekteres og går ut på banen igjen.
    68'
    Start har fått kampen inn i sitt spor, og Vålerenga rygger tilbake til 16-meteren gang på gang.
    69'
    Nytt innlegg, denne gangen fra høyresiden. Start er farlige frempå nå, men Langer er god og sterk og får anger ballen.
    69'
    Mathisen mister ballen på egen halvdel og Kjartansson er der med en gang. Han skyter 1 meter til side for Opdal.
    70'
    Børufsen og Nilsen koliderer. Det går verst utover Nilsen, men etter litt bøy og tøy er han på beina igjen.
    70'
    8555 tilskuere på Sparebanken Sør Arena i kveld.
    71'
    Tripic spiller til Hoff på 18 meter som skyter. Skuddet får en lei bue og går til høyre side for mål til utspark fra Langer. Det er uten tvil Start som kjører kampen.
    72'
    Hoff og Tripic kombinerer på hjørnet av halvsirkelen utenfor 16-meteren, men det er bare så vidt for de to spissene.
    73'
    Sarr avblåses for dytt i det Start har innkast høyt i banen.
    73'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Daniel Fredheim Holm
    Ut: Ghayas Zahid
    73'
    Tripic brenner til fra 19 meter. Skuddet går i diagonal retning og er på vei mot krysset, men den går like over mål.
    75'
    Tripic vender av to mann på midtbanen og sprinter oppover venstresiden. Han spiller elegant gjennom Hoff som kommer til en god skuddmulighet. Spissen snubler, og skuddet får ikke den utgangen han hadde tenkt.
    77'
    Vålerenga forsøker seg på et spett angrep, men ballen går til utspark fra Opdal.
    77'
    Gudmundur Kristjansson og Alejandro Castro ser ut til å gjøre seg klar på sidelinjen.
    79'
    Mål for Start!
    Start 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Zlatko Tripic
    Owello triller ball på 16 meter og finner Hoff med ryggen vendt mot mål. Han spiller en liten og lett ball til Zlatko Tripic som setter ballen under Langer og i mål.
    79'
    Tripic legger sed ned på høyreving, mens Castro tar plass på topp.
    82'
    Tripic får hard medfart av Nilsen som får en tydelig advarsel av dommer Johnsen.
    82'
    Innlegget slås inn, men en eller flere Startspillere går i offside.
    83'
    Kjartansso spiller gjennom Iqbal, men Tripic følger han aggresivt ned og over kortlinjen.
    84'
    Hoff legges i bakken etter en solid dytt, men får kun innkast.
    84'
    Hoff legges i bakken etter en solid dytt, men får kun innkast.
    84'
    Hoff spiller ut til Tripic som er helt alene. Han velger innlegg og Startspillerne står i kø for å score. Gunnarsson er dog på plass og får klarert.
    85'
    Start får to innkast på rad på høyrekanten og flytter seg oppover som i amerikansk fotball. Hjemmelaget virker sterkest for øyeblikket. Kan Vålerenga komme tilbake?
    86'
    Jesper Mathisen pusher laget sitt oppover i banen når Vålerenga har ballen. Han vil ikke ha press mot seg langt inn på egen halvdel.
    87'
    Vålerenga spiller ball og Kjartansson tvinges til å slå ballen helt tilbake til egne midtstoppere.
    88'
    Vålerenga farlig frempå nå. Men etter mye klabb og babb ender det med corner.
    88'
    Hjørnespark til Vålerenga
    88'
    En underlig avgjørelse av dommer Johnsen. Det er tett med folk og ikke lett å se hva som skjer, men en Vålerengaspillerne faller og dommeren blåser for straffe. Det kan se ut som dommeren mener Glenn Andersen legger armene rundt Morten Berre. Uansett en meget tvilsom avgjørelse.
    88'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Start 2 - 2 Vålerenga
    Mål: Vidar Orn Kjartansson
    90'
    Islendingen setter skuddet hardt, relativt høyt til venstre side for Opdal.
    90'+1
    Det er lagt til 3 minutter i Kristiansand.
    90'+1
    Start går i angrep. Owello får innkast og skal kaste langt.
    90'+2
    Start fester grepet rundt 16-meteren og Tripic ruller seg innover fra venstrekanten. Det blir bare nesten for Start.
    90'+3
    Vålerenga får frispark på midtbanen, høyre side. Grindheim skal slå langt.
    90'+3
    Ballen slås inn på nytt og Lindkvist får ballen. Han brenner til på volley, men ballen går over.
    90'+4
    Vålerenga frempå på nytt. Dommer vinker spillet videre som fordel, og Linkvist får til en avslutning. Ballen går til side og over.
    90'+4
    Start går rett i angrep og får corner, som ender med ny corner.
    90'+5
    Ballen går over på motsatt side.
    90'+5
    Ender med enda et corner.
    90'+5
    Ballen går over og ut.
    90'+5
    Kampen er slutt
    90'+5
    Kampen ender uavgjort 2-2, etter en for oss uforståelig avgjørelse av dommer Johnsen. Fra vår posisjon så det ut som at Berre falt litt for lett. Uansett ble det blåst straffe og Kjartansson var kontant på avtrekket. Kampen ender 2-2 i en delvis fartsfylt batalje, med til tider både festfylt og underholdende fotball. Start hadde fortjent å vinne, da Vålerenga så ut til å være mest interessert i å trygge 1-0 ledelsen. Det ville seg annerledes og lagene møter publikum i morgendagens tog med ett poeng hver i lomma.
    Publikum plystrer og piper mot dommer Ken Henry Johnsen i det han går i garderoben.
    Vålerengas spillere mottar hyllest fra egne supportere. Det virker som bortsupportene er fornøyd med å ha kommet tilbake etter å ha ligget under 2-1 da det gjenstod 10 minutter av kampen.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her