Betteridge48'
(Lake, Mosey)
2-5

Ble dekket av Fredrik Schjesvold

Heia! Velkommen til livedekning av den meget, meget viktige kampen for Norges del. Det handler om å unngå nedrykk!
    Norge står med tre poeng, Storbritannia med null. Uavgjort og seier holder Norge i A-puljen. Men om Norge taper, passerer Storbritannia Norge på innbyrdes oppgjør. Det betyr at Norge ender sist i sin pulje og rykker ned til B-puljen.
    Tror du Norge rykker ned?
    Nei!
    78%
    Ja ...
    22%
    Antall stemmer: 881
    Britene har heller ikke vært all verden. Seks scoringer på fem kamper og tapt samtlige.
    Vi er i gang.
    1'
    Stor sjanse for britene! Norge slipper med skrekken etter litt slurv bakover, men Haukeland redder!
    2'
    Utrolig at de ikke scorer på returen heller, men Zucca gjør en viktig jobb defensivt. Var blank kasse der.
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Holder ikke nødvendigvis med U og tap i sudden/straffe. Det vil gi Storbritannia sjansen i siste kamp mot Østerrike.
    Jepp! Korrekt.
    Ny redning fra Haukeland! Storbritannia har fått flere gode muligheter.
    Mål for Norge!
    Storbritannia 0 - 1 Norge
    Mål: Markus Vikingstad
    Målgivende: Max Krogdahl, Sander Vold Engebraten
    NORSK LEDELSE! Vikingstad med sin andre goal i VM. Utrolig smart gjort av nordmannen. Er et høyt skudd av Krogdahl fra laaang distanse som er på vei et stykke til side for mål, men han får styrt den i lufta og i mål. Enormt gjort.
    5'
    Storbritannia 0 - 2 Norge
    Mål: Patrick Thoresen
    PATRICK THORESEN! Han utnytter en kjempeblemme i forsvaret hos Storbritannia. Han snapper pucken og får all tid i verden til å plassere bak keeper.
    7'
    Norge kan altså ikke nå kvartfinale. Nå spilles det kun for å unngå nedrykk fra A-VM.
    Store sjanser for britene igjen! Her sliter de med effektiviteten, virkelig.
    Det er spilt åtte minutter.
    Roar
    Hva er de vi spiller for? (ikke hockey fan, eli5)
    For å unngå nedrykk til B-VM. Sisteplass i gruppa rykker ned.
    Roar
    Hva betyr A og B vm? Er det som europa league og CL når neste VM kommer rundt?
    Blir litt som 1. og 2. divisjon.
    Storbritannia 0 - 3 Norge
    Mål: Eskild Bakke Olsen
    Målgivende: Noah Steen, Michael Brandsegg-Nygard
    KJØR DA A-VM! Litt flyt, men Bakke Olsen kriger inn Norges tredje scoring. Det er en løs puck like foran buret etter at Noah Steen fyrer løs.
    13'
    Det har kanskje vært noe jevnere kampbilde enn det resultattavlen viser, men Norge har vært best foran mål. Det er helt sykt hvordan det fremdeles ikke har sneket seg inn noen pucker i Norge-buret.
    Zucca med lekker detalj! Thoresen er nære sin 2. scoring for ettermiddagen, men marginene ikke på Norges side.
    Litt slåssing, før vi går rett over til Telenor-reklame, så usikker på utfallet her. Og den Extra-reklamen er ganske trøttende.
    Fem minutter igjen av perioden.
    Nesten 4-0! Emilio Pettersen som er nære nok en norsk scoring. Kun en britisk kølle som hindrer nettkjenning.
    7-10 i skudd på mål.
    2:34 igjen.
    Veldig bra av Norge nå.
    Ronny Vange
    Hvorfor har Storbritannia kamp i morgen? Burde ikke alle de siste kampene gått samtidig ?
    Helt enig. Godt spørsmål, som jeg ikke har et like godt svar til.
    Utvisning Storbritannia
    Josh Batch
    2 minutter
    20'
    Dag
    Storbritania spiller ikke kamp i morgen. Dette er siste match
    Jo, de møter Østerrike i morgen.
    Bakke Olsen får en stygg en av Batch. Resulterer i en 2-minutter og overtall.
    20 sekunder igjen.
    Lite stopp i spillet.
    1. pause
    Dette har vært meget solide saker av Norge. Står det seg sånn rykker Storbritannia ned.
    2. periode
    Vi er i gang!
    1:20 igjen av overtallet.
    Zucca med kjapt skudd. Norge må starte på ny.
    30 sekunder igjen.
    Storbritannia 0 - 4 Norge
    Mål: Michael Brandsegg-Nygard
    Målgivende: Patrick Thoresen, Mats Zuccarello
    HANS TREDJE I MESTERSKAPET! Det ordner seg for Norge etter tålmodig spill i overtallet. Zucca finner Thoresen, som står ved det britiske målet. Han legger til rette for Brandsegg-Nygard. Han nøler ikke og feier pucken i krysset! Klasse.
    22'
    Så kommer britene ...
    Men slurv gjør at Norge kan overta.
    Blir høy temperatur etter stor norsk mulighet. Noah Steen i noe uenigheter her før dommerne bryter inn.
    Nathanael Halbert
    2 minutter
    24'
    Utvisning Norge
    Mathias Emilio Pettersen
    2 minutter
    24'
    Rune
    Er det noen som helst mulighet for kvartfinale på Norge?
    Nei, dessverre. Etter i går er ikke det lenger mulig.
    Mål for Storbritannia!
    Storbritannia 1 - 4 Norge
    Mål: Brett Perlini
    Målgivende: Robert Dowd, Ben O'Connor
    Reduserer i overtall. Svak markering foran det norske målet. Godt gjort av Dowd, som legger til rette.
    25'
    Seks minutter spilt.
    Nesten for Norge! Nå går det unna her. Solberg som prøver seg. Keeper får en hånd på skuddet før det går i stolpen og over.
    Så er det slåssing igjen, ja.
    2 minutter
    25'
    Norsk overtall!
    Ikke veldig godt overtall foreløpig.
    Sam Ruopp
    2 minutter
    26'
    Tripping på Zucca. Ny utvisning. Elleville dragninger av nordmannen før han hektes i isen.
    NÅ er det gode muligheter for 5-1 her. 5 mot 3.
    5 mot 4 nå.
    20 sekunder igjen av overtallet.
    Britene er fulltallig.
    Benjamin Davies
    2 minutter
    27'
    Ett minutt igjen av overtallet.
    Stian Solberg
    2 minutter
    For slashing.
    31'
    2 minutter
    32'
    3. periode
    Da gjenstår det sannsynligvis kun 20 spilleminutter igjen av Norges VM-spill.
    Scoringene er også nå tilgjengelig like over her.
    Britene med god sjanse! Haukeland er på, men ikke all verden av det norske forsvaret i forkant.
    Spilt tre minutter.
    Synes du Tobias Johansson bør lede Norge i VM 2025 også?
    Målgivende: Michael Brandsegg-Nygard
    KRIGER INN 5-1! Bakke Olsen blir tomålsscorer. Brandsegg-Nygaard gjør en meget sterk jobb da han snapper pucken fra Ruopp. Så er Bakke Olsen på rett sted til rett tid.
    45'
    Marianne Toften
    Det ser ut som Norge er på vei til seier. Og det er veldig bra.
    Dag
    Norge må være glad vi møter dårlig motstand. Hvis ikke hadde det sett dårlig ut. Spille ikke god hockey
    Storbritannia 2 - 5 Norge
    Mål: Ollie Betteridge
    Målgivende: Ben Lake, Evan Mosey
    Ai, ai, ai! Betteridge kommer alene med keeper. Da er han sikker. Det der er slapt av Norge defensivt. Slås en lang puck opp før Betteridge plutselig har et hav av is foran seg.