4-0

God kveld og hjertelig velkommen til denne livedekningen mellom Strømsgodset og Aalesund her i fra Marienlyst Stadion.
    Strømsgodset, 4-3-3: Larsen Kwarasey, - Vilsvik, Storbæk, Madsen, Nuhu, - Konradsen, Johansen, Nana, - Storflor, Kovacs, Keita. Benken: Cramer, Hamoud, Sætra, Abdi, Kamara, Dio, Wikheim.
    Aalesund, 4-4-2 : Grytebust, - Wembangomo, Tollås Nation, Arnefjord, Jääger, - Ulvestad, Orry Larsen, Carlsen, Barrantes, - James, Stewart. Benken: Rasmussen, Matland, Post, Morrison, Skagestad, Grytten.
    Det er ingen tvil om at AaFK har hatt et godt tak på Strømsgodset, spesielt på hjemmebane. Der er statusen åtte seiere og en uavgjort på ni kamper! I vårens oppgjør på Color Line Stadion ble det 3-1 seier. Godset tok ledelsen, men mål av Michael Barrantes og to av Lars Fuhre sikret seieren for tangotrøyene.
    I Drammen har Aalesung også klart å plukke noen poeng. På Marienlyst står dem med totalt tre seiere, én uavgjort og fire tap. I fjor endte det 2-2 på Marienlyst Stadion etter scoringer av Barrantes før Demar Phillips utlignet på overtid.
    Jarl André Storbæk og 'Nana' starter kveldens oppgjør og får dermed begge sine første kamper foran hjemmepublikummet.
    Alfred Sankoh og Muhamed Keita scoret et mål hver mot tangotrøyene i fjorårets oppgjør. Førstnevnte har som kjent forlatt Drammen og ikler seg om dagen ?anl?urfaspors farger i Tyrkia.
    Etter en svak periode for hjemmelaget har Molde og Rosenborg hentet inn igjen forspranget til drammenserne. På eget gress har Strømsgodset sterke 8-2-0, og mangler kun Alexander Aas her i kveld.
    Det er også gledelig for hjemmefansen, og Tippeligaen forøvrig, å se at Adam Larsen Kwarasey er tilbake i buret etter noen uker borte fra fotballen.
    Aalesund ligger i skrivende stund på en 9 plass, men opp til fjerdeplassen skiller det kun fire poeng. Har ikke overbevisst på bortebane og står med svake 1-4-5 på fremmed gress. Mot et hjemmelag som ikke har tapt hjemme i år så skal de få det tøft i kveld.
    Det skal sies at Strømsgodset ikke har vunnet en kamp siden Juli måned, så det er langt i fra gitt at hjemmelaget tar tre poeng i kveld.
    Deila er borte og fyrer opp fansen som svarer med samme mynt. Skal hjemmelaget være med å kjempe om gull i årets Tippeliga bør supporterne fortsette med den massive støtten de har vist hittil i år. Det er alltid god kok hos hjemmefansen når Strømsgodset spiller på Marienlyst Stadion.
    Den jaimaicanske midtbanespilleren Jason Morrison er tilbake på 'Gamle gress'. Etter et prøvespill i Leeds United som ikke gikk veien vendte han tilbake til Norge og signerte for Aalesund i fjor.
    Sangen Gamle gress runger over høytaleranlegget og publikum er på beina og synger med. Kampstart er få minutter unna!
    På bortetribunen har omlag 50 mennesker ikledd seg den oransje drakten og er klare for å støtte laget sitt.
    Stor sjanse til bortelaget! Stewart slår inn fra venstresiden og hjemmelaget får ikke klarert. Den går via Larsen Kwarasey før Nuhu omsider får klarert.
    2'
    Keita i fint driv på venstresiden, vinner et innkast.
    2'
    Keita til Storflor som nesten finner Kovacs med et nydelig innlegg fra venstre, men Arnefjord får klarert med pannebrasken.
    3'
    Det er et veldig høyt tempo her i åpningsminuttene.
    4'
    Keita kommer seg nesten igjennom fra venstresiden, men Aalesund-forsvareren får klarert i siste liten.
    5'
    Hjemmelaget med ballen nå. Får et frispark midt inne på bortelagets halvdel.
    6'
    Strømsgodset tar det frisparket fort, men det blir ikke noe ut av det. Hjemmelaget beholder ballen.
    6'
    Storbæk er for ivrig med armene i ryggen på James. Et riktig idømt frispark på hjemmelagets halvdel.
    7'
    Stewart mot bakerste stolpe, men det innlegget blåser over alt og alle. Femmeter til Larsen kwarasey.
    8'
    Stewart vinner en corner etter et herlig raid.
    8'
    Aalesund får tildelt et hjørnespark
    For en sjanse. Ulvestad står alene på fem meter og header den i stolpen!
    8'
    Fine kombinasjoner hos hjemmelaget nå. Klarer å presse Aalesund langt inn på egen banehalvdel.
    10'
    Stewart finner nesten Barrantes som hadde vært alene igjennom, men en lang tå fra Nana får avverget den.
    11'
    Keita med et slurvete oppspill mot Kovacs som gjør at Johansen må lage et frispark i neste trekk.
    12'
    Madsen med ballen for hjemmelaget.
    12'
    Kovacs header ned til Johansen etter en nydelig pasning fra Storbæk. Der er Arnefjord og leser den og får klarert rett foran nesa på Johansen.
    13'
    Storflor mot Johansen, men den pasningen blir for upresis. Innkast til tangotrøyene.
    14'
    Wembangomo forsøker å finne James i bakrommet. Pasningen er for dårlig og spretter helt inn til Larsen Kwarasey.
    16'
    Keita med en stygg takling på Stewart. Kunne fort fått gult der, men dagens dommer nøyer seg med tilsnakk.
    17'
    Frisparket fra Stewart går igjennom feltet og ender i klypene til Larsen Kwarasey.
    17'
    Nuhu med en herlig ball til Kovacs som er alene på fem meter. Den blåser han langt over, men heldigvis for han så blir han avvinket for offside.
    18'
    Grytebust er ute og leker sweeper. Han sleiver den over linja og til innkast for hjemmelaget.
    19'
    Vilsvik med et perfekt innlegg mot Kovacs som nok en gang er i offside. En krempasning fra høyrebacken.
    20'
    Gult kort til Strømsgodset
    Stefan Johansen
    River litt i Orry Larsen og dommeren gir kult kort og frispark i farlig posisjon.
    21'
    Hardt innlegg fra Stewart, men nok en gang helt inn til hjemmelagets sisteskanse.
    22'
    Keita med et fint raid på høyresiden før han blir effektivt stoppet. Et bra forsøk av vingen.
    23'
    James får et frispark ti meter inn på Godsets halvdel. Det er ikke mange her som er enige i den avgjørelsen.
    23'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Aalesund
    Mål: Peter Kovacs
    Målgivende: Muhamed Keita
    Keita slår inn fra venstresiden og finner Kovacs i boksen som vender opp før han tupper til med foten. Han nærmest krangler den ballen i mål og det står 1-0 til hjemmelaget! Er ikke mye trøkk i den avslutningen, men den triller over streken forbi en Grytebust som muligens burde gjort det bedre i den situasjonen.
    24'
    Storbæk med ballen for hjemmelaget.
    27'
    Han finner Kovacs i bakrommet som header den nydelig ned på tvers av boksen, men det er ingen som fyller opp etter han.
    27'
    Carlsen er seint inne på Konradsen, men slipper unna med en advarsel.
    28'
    Det lugger litt for bortelaget her nå.
    28'
    Hele stadion roper på hands og straffe etter det lange innkastet fra Vilsvik. Ser ut til at den ballen treffer Orry Larsen i magen og dommeren vinker spillet videre.
    29'
    Arnefjord slår bort ballen i eget forsvar og Storflor drar til på direkten. Den avslutningen går flere meter til side for mål, men et herlig forsøk av vingen.
    31'
    Keita leker seg med Tollås Nation på venstresiden. Han drar ham av to ganger før han skyter fra ca sju meter. Avslutningen går rett på Grytebust som bokser unna.
    33'
    Keita mister ballen ballen helt upresset over linja. Aalesund klarer ikke holde på ballen etter det innkastet og det er hjemmelaget som igjen har ballen.
    34'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Razak Nuhu
    Slår inn på bakerste, blir klarert.
    34'
    Ballen helt hjem til Larsen Kwarasey. Hjemmelaget forsøker å bygge opp et nytt angrep.
    36'
    Det ender med et bra innlegg fra Storflor, men nok en gang får bortelaget klarert.
    36'
    Hjemmelaget som kjører kampen her ute. Aalesund sliter med å holde på ballen når de først får den.
    37'
    Konradsen med en bra ball mot Vilsvik som stikker inn i feltet bak Jääger, men den går helt inn til Grytebust.
    38'
    Storflor med en nydelig ball mot Kovacs. Herlig redning av Grytebust som slår den ut til corner!
    38'
    Razak Nuhu
    38'
    Strømsgodset 2 - 0 Aalesund
    Mål: Stefan Johansen
    Målgivende: Jarl Andre Storbaek
    Ballen spretter litt fram og tilbake i boksen før Stefan Johansen banker ballen i nettet! Først er det Konradsen som forsøker seg, men han bommer totalt og ballen blir liggende på ca sju meter. Heldigvis for Strømsgodset er Johansen våken og han drar til i neste trekk og setter den sikkert i venstre hjørne.
    39'
    Vilsvik med et bra innlegg fra høyre. Han slår den hardt inn langs bakken, men Grytebust er våken og plukker den foran føttene til Kovacs.
    41'
    Jarl Andre Storbaek
    Altfor seint inne på James.
    41'
    Frispark i en god posisjon. Ca 20 meter fra mål.
    42'
    Barrantes og Stewart stiller seg opp.
    42'
    Bra forsøk av Stewart som skyter like over mål, men Larsen Kwarasey ser ut til å ha kontroll på den. Femmeter til hjemmelaget.
    43'
    Michael Barrantes
    Wembangomo header inn fra bakerste, men hjemmelaget får klarert.
    45'
    45'+1
    Dommer ser ingen grunn til å legge til noe særlig og blåser til pause. Det er hjemmelaget som går i garderoben med en fortjent 2-0 ledelse. Det er Strømsgodset som styrer det meste av spillet her ute, men Aalesund har vært frampå med noen gode overgager. Dessverre kommer de litt for sjeldent for bortelaget sin del. Det skal sies at Ulvestad hadde en gedigen sjanse etter åtte minutter hvor han står helt umarkert på ca fem og header i stolpen på corneren fra Stewart. Den skulle han satt, men det gjorde han ikke og dermed står 2-0 til Strømsgodset.
    45'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Edvard Skagestad
    Ut: Fredrik Carlsen
    45'
    Aalesund får et innkast på egen halvdel.
    46'
    Hjemmelaget gir bort ballen og gir Stewart en mulighet til å komme på en overgang. Ballen havner hos Barrantes som drar til fra ca 25 meter, men den avslutningen går over mål.
    48'
    Vilsvik slår inn og innlegget går forbi alt og alle. Det er nesten så den ballen triller inn i det lengste hjørnet! Femmeter til Grytebust.
    49'
    Aalesund som holder ballen i laget nå. Bruker god tid og ser etter åpningene, men hjemmelaget ligger godt i leddene sine.
    50'
    Barrantes finner Stewart i boksen, men sistnevnte får ikke stokket beina og det ender i en femmeter til Larsen Kwarasey.
    51'
    Strømsgodset vinner et innkast høyt oppe i banen.
    52'
    Vilsvik kaster helt inn i boksen, men det er ingen som går på den og ballen ender i hanskene til Grytebust.
    53'
    Stewart slår inn i feltet, men innlegget finner ingen oransje. Hjemmelaget med ballen nå.
    54'
    Keita med en herlig vending før han drar til fra ca 20 meter. Dessverre for han så går ballen rett på Grytebust som holder den.
    55'
    Frispark til hjemmelaget etter en hands like utenfor hjørnet på 16-meteren.
    56'
    Nuhu banker til, men det forsøket går noen meter over mål.
    56'
    Aalesund får flyttet opp spillet sitt, før Orry Larsen kliner ballen ut til innkast på egen halvdel!
    57'
    James kommer til et skuddforsøk fra ca 11 meter etter at Keita mister ballen på midtbanen. En god jobb fra Madsen stresser han og avslutningen går til side for mål.
    58'
    Frispark til hjemmelaget på midtstreken.
    59'
    Aalesund får en god mulighet på en overgang, men Skagestad slår den helt upresset over langsida og til innkast for de blå.
    60'
    Øyvind Storflor
    60'
    Strømsgodset 3 - 0 Aalesund
    Mål: Razak Nuhu
    Nuhu scorer! Han får en heading fra Storbæk som header ballen inn igjen i boksen fra bakerste stolpe. Der står Nuhu som header ballen videre i mål fra ca sju meter. Nok en gang kan det stilles spørsmålstegn ved Grytebusts innvolvering.
    61'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Ola Kamara
    Ut: Stefan Johansen
    63'
    Aalesund kommer på nok en overgang, men igjen så blir pasningene for upresise og hjemmelaget overtar ballen.
    64'
    Nuhu avvinkes for offside.
    64'
    Gult kort til Aalesund
    Kliner bort ballen etter at dommeren har blåst. Vi vet alle hva det resulterer i.
    65'
    Nuhu ligger nede etter duellen med Stewart. Han får behandling og er oppe på beina igjen.
    66'
    Inn: Jo Nymo Matland
    Ut: Michael Barrantes
    68'
    Inn: Gustav Wikheim
    Ut: Muhamed Keita
    Vært bra i kveld Keita!
    68'
    Wikheim er igang og setter fart nedover venstresiden.
    69'
    Wikheim med en lekker flikk til Nuhu som kommer susende fra sin venstrebackposisjon. Sistnevte banker til og avslutningen går flere meter til side for mål.
    70'
    Matland dribler seg fint fri på venstresiden før han slår hardt inn langs bakken. Der er Larsen Kwarasey våken og er først ute på den.
    71'
    Matland med et frekt forsøk fra midtbanen idet han ser at Larsen Kwarasey står langt ute. Dessverre for ham så treffer han ikke mål og det ender i en femmeter til hjemmelaget.
    72'
    Inn: Abdisalam Ibrahim
    Ut: Bismark Adjei-Boateng
    Det er ikke mange i Tippeligaen som kan bytte ut en Manchester City-spiller mot en annen!
    73'
    Det forsøket går over alt og alle og det blir en femmeter til hjemmelaget.
    74'
    Aalesund kommer på en fin overgang ved James. Han slipper ballen ut til Matland som slår inn på direkten langs bakken og finner nesten Skagestad som ville vært på blank.
    77'
    James forsøker seg på høyresiden, men blir effektivt stoppet av Wikheim som vinner ballen.
    78'
    Storflor med en bra ball mot Kamara i boksen, men sistnevte er i offside.
    78'
    Stewart finner James i boksen som blir løpt ned bakfra av Abdi. Dommeren vinker spillet videre. Det finnes de som ville blåst straffe der!
    79'
    Nuhu ligger nede med en skade.
    79'
    Innkast til hjemmelaget inne på Aalesunds halvdel. Vinner et frispark i god innleggsposisjon.
    80'
    Storflor med et nydelig innlegg som hjemmelaget på en eller annen måte ikke klarer å score på. Linjemann er oppe med flagget så da har det ikke mye å si.
    82'
    Grytebust bokser unna med hendene foran magen!
    82'
    Aalesund kommer på en god overgang, men hjemmelaget tar over og kjører kontra som de heller ikke klarer å utnytte. Det svinger bra her ute nå.
    83'
    Kovacs og Kamara med en monsterjobb som resulterer i en corner!
    84'
    Aalesund får klarert i første runde, men ballen kommer inn igjen fra Storflor. Han svinger ballen inn, men en god utboksing av Grtyebust forhindrer en god mulighet.
    84'
    Stewart får en bra ball fra James. Han tar en dragning for mye og blir blokkert på ca seks meter.
    86'
    Strømsgodset 4 - 0 Aalesund
    Mål: Gustav Wikheim
    Målgivende: Ola Kamara
    Det er en deilig avslutning av unggutten! Han kommer fri på venstresiden etter en fin stikker fra Kamara. Alene med Grytebust gjør han ingen feil. Han bare banker den ballen opp i nettaket med venstrefoten og det står 4-0!
    86'
    Hjemmelaget forsøker seg, men pasningen fra Kamara blir for upresis og Grytebust kan plukke opp ballen.
    88'
    Tangotrøyene virker veldig resignerte her ute.
    89'
    Abdi kommer til en god mulighet, men han blir halvveis blokkert og ballen spretter inn til Grytebust.
    89'
    Nuhu får et frispark i duellen med Skagestad.
    90'
    Kamara blir felt inne i feltet og blir liggende. Noen roper på starffe, men den er ikke Hansen med på.
    90'+1
    Minimum tre minutter skal legges til.
    90'+1
    Offside på James.
    90'+2
    Hjemmelaget holder ballen i laget.
    90'+3
    Wikheim jobber fram en corner.
    90'+3
    Grytebust er fint ute og plukker ned den.
    90'+3
    90'+4
    Der er det hele over, og det ender med en imponerende 4-0 seier til de blå i fra Drammen. Etter en bra førsteomgang så går hjemmelaget ut på banen og fortsetter i samme stil de siste 45 minuttene. En meget sterk forestilling av tittelutfordrerne, og de vinner fortjent denne kampen etter scoringer av Nuhu, Johansen, Kovacs og Wikheim. Hjemmelaget tar med seg de tre poengene og hvis de klarer å forsette i samme stil utover sesongen så kan dette bli spennende!