1-0
2-0
3 690
5 220

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt fra Marienlyst stadion i Drammen.
    Det er spilt en tredjedel av sesongen i Eliteserien og kveldens bortelag leder tabellen suverent. I skrivende stund er det ti poeng ned til neste lag og Glimt cruiser mot en nytt seriegull. Ti seire og et uavgjortresultat er fasit så langt for de gulkledde.
    Strømsgodset ligger på 12.plass med 11 poeng etter ti spilte kamper. Rett før Eliteserien tok en liten pause på grunn av EM-kvalifiseringen vant de 1-0 over Vålerenga og krabbet opp på trygg grunn etter en straffescoring signert Herman Stengel.
    Kveldens hjemmelag sliter med å omsette sjanser i tellende resultat. Og der Bodø/Glimt pøser inn mål og står med hele 32 scoringer så langt, så har Godset kun scoret 11 mål. Om Jørgen Isnes og hans spillere ønsker å få med seg noe fra kveldens match er de nødt til å ta bedre vare på mulighetene de får. Glimts toppscorer, Amahl Pellegrino, har til sammenligning scoret 12 mål i serien så langt denne sesongen.
    Joel Mvuka og Hugo Vetlesen spiller trolig sin siste Eliteserie-kamp for Bodø/Glimt i denne omgang. Mvuka er franske Lorients eiendom og skal tilbake dit, mens Vetlesen etter sigende er solgt til belgiske Club Brugge selv om dette vel ikke er 100% bekreftet ennå.
    Jostein Ekeland, Kreshnik Krasniqi og Ipalibo Jack er usikre foran kampen. Det betyr at det trolig er Emmanuel Danso eller Jonas Therkelsen som tar en plass på midtbanen ved siden av rutinerte Herman Stengel. Halldor Stenevik er i trening igjen etter skadeproblemer og kan være aktuell for en plass i troppen.
    Bodø/Glimt har hatt et godt tak på Strømsgodset de siste sesongene. På de syv siste kampene har Glimt vunnet fem, mens to har endt uavgjort. Fjorårets siste oppgjør mellom lagene endte med 4-2 til Glimt - den gang sto det 2-2 til det var igjen et kvarter på kampuret.
    Dette er rundens hovedkamp og har avspark klokken 19:15. Vi er tilbake med lagoppstillinger og eventuelt siste nytt en drøy time før kampstart.
    Godt og varmt i Drammen i dag. I skrivende stund står sola omtrent rett ned i kunstgresset på Marienlyst, så det er nok godt over 30 grader der nede. Med andre ord blir det en kraftprøve for spillerne i aften. Dommerteamet, med Sigurd Kringstad i spissen, legger nok inn en vannpause eller to i løpet av kampen.
    Lagoppstillingene er klare! Strømsgodset gjør to endringer fra seieren over Vålerenga. Emmanuel Danso erstatter Therkelsen sentralt på midten, mens Halldor Stenevik går rett inn på laget etter et lengre skadefravær og tar plassen på venstre vingback i stedet for Grøgaard som ikke er i troppen i kveld.
    Bodø/Glimt gjør også to endringer fra sist kamp. Adam Sørensen erstatter Fredrik Bjørkan som ikke er i troppen i kveld, mens Brede Moe er med igjen og går inn i midtforsvaret i stedet for Odin Bjørtuft.
    0'
    Bodø/Glimt med avspark!
    0'
    Frispark til Moumbagna når Valsvik feller han ved midtstreken.
    1'
    Frispark
    1'
    Glimt eier ballen i innledningen her.
    1'
    Grønbæk med en stikker mot Pellegrino, men Myhra er ute på 15 meter og slår unna.
    2'
    Tar den kort mot Berg som slår inn, men Godset får den unna.
    2'
    Stenevik utfordrer Wembangomo rett på innsiden av 16-meteren. Glimt-backen blokkerer innlegget.
    3'
    Mehnert slås igjennom på høyre før han feier ballen inn foran mål, men han vinkes av for offside.
    3'
    Pellegrino med innlegget fra spissen av 16-meteren. Inne i boksen er Moumbagna godt pakket inn og ballen går ut til utspill.
    4'
    Vilsvik svinger inn fra høyresiden. Glimt får den unna.
    5'
    Hjemmelaget står høyt og låser av når Glimt har 5-metere.
    6'
    Mvuka med et par overstegsfinter på høyre før han legger ut til Patrick Berg på 17 meter. Treffer dårlig landslagsspilleren og Myhra får en enkel oppgave med å holde i fast grep.
    8'
    Stenevik banker ballen hardt motsatt mot Lars Vilsvik, men ballen blir både for lang og hard og går ut til utspill.
    8'
    Offside for Strømsgodset
    9'
    Adam Sørensen er på tur inn i 16-meteren, men Valsvik kommer i mellom og skjermer ballen inn til keeper.
    10'
    I stolpen fra Moumbagna! Strålende innlegg fra Wembangomo som Moumbagna setter hodet til, men Myhra er oppe med en hånd og slår ballen i stolpen og ut før ballen bankes vekk! For en redning av sisteskansen!
    10'
    Frispark til Glimt på 22 meter når Danso handser.
    12'
    Berg tar fart og banker den rett i muren.
    12'
    Ingen tvil om det er bortelaget som har kommet best i gang her på Marienlyst, men hjemmelaget gir foreløpig ikke ved dørene.
    15'
    Glimt får den unna og kan kontre.
    15'
    Vilsvik jobber opp Pellegrino på vei framover og setter inn en god takling som stopper kontringen, men så gir hjemmelaget bort ballen igjen i neste trekk.
    17'
    Wembangomo ligger nede ved sidelinja og trenger tilsyn.
    17'
    Vertene med hele laget et stykke inne på egen halvdel når Glimt har ballen.
    19'
    Viljar Myhra er raskt ute og snapper en pasning mot Mvuka.
    19'
    Ser ut til at Glimt må gjøre et bytte allerede. Wembangmo kom seg på beina igjen for et lite minutt siden, men nå er backen ende igjen.
    20'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Omar Elabdellaoui
    Ut: Brice Wembangomo
    20'
    Så krangles det litt om et innkast i favør Godset. Hjemmelaget mente at ballen var ute av spill før Wembangomo satte seg ned. Løser seg ved at Vilsvik kaster den ut til utspill fordel bortelaget.
    21'
    Godset har slurvet en del med het enkle pasninger på vei oppover - senest ved Valsvik mot Vilsvik som går ut til innkast. Det kan koste dyrt mot en så god motstander som Bodø/Glimt.
    24'
    Mehnert skaffer hjemmelaget corner tror han, men dommer Kringstad overprøver sin assistent og dømmer utspill.
    25'
    Vilsvik slår inn mot Braut Brunes inne i boksen, men spissen lykkes ikke med nedtaket og en mulighet skusles bort.
    26'
    Grøbæk setter den i tverrliggeren og ut! Glimt angriper ute på siden før ballen havner i beina til Grønbæk som skyter fra 15 meter via tverrliggeren og ut. Den hadde Myhra vært sjanseløs på.
    28'
    Spillet er i gang igjen etter en liten vannpause.
    31'
    Danso slår en håpløs tversover mot Kristensen Dahl og Glimt overtar.
    31'
    Grønbæk forsøker å chippe igjennom mot Moumbagna, men Valsvik er på rett plass.
    33'
    Misforståelse mellom Pellegrino og Vetlesen på 15 meter, og det som kunne blitt en god mulighet ender med utspill fra mål.
    33'
    Hjemmelaget får holde ballen inne på Glimts halvdel en liten stund, men så slår de bort ballen igjen.
    35'
    Stenevik slår inn fra venstre. Haikin bokser unna.
    35'
    Grønbæk banker ballen vekk foran beina på en skuddvillig Hermann Stengel.
    36'
    Hugo Vetlesen kommer til avslutning fra 17-18 meter. Rett i fanget til Myhra.
    36'
    Vilsvik skyter i stolpen! Godset angriper med mange spillere før ballen spilles inn på Braut Brunes som slipper til Vilsvik. Vingbacken tar noen steg innover i banen før han skrur ballen mot lengste med venstra. Ballen smeller i stolpen og ut - utenfor Haikins rekkevidde.
    37'
    Stenevik forsøker en stikker mot Brut Brunes, men pasningen treffer ikke. Så ut som om spissen sto i offside i tillegg.
    39'
    Patrcik Berg svinger ballen over mot bakre der Moumbagna går over ende i duell med Valsvik og Kristensen Dahl. Dommer gjør ingen tegn til å blåse der.
    40'
    Stengel header unna.
    41'
    Herlig temperatur i denne kampen nå. Det gås til i duellene over en lav sko.
    43'
    Berg tvinger Myhra ut i full strekk. Glimt angriper til høyre før ballen slås inn mot Patrick Berg som avanserer noen meter før han skyter lavt mot hjørnet. Der ligger Viljar Myhra og slår ballen ut til corner. God mulighet og god redning.
    43'
    Leifsson header unna, men Glimt beholder ballen.
    43'
    Vetlesen er i ubalanse og avslutter på halvspretten et godt stykke over mål.
    45'
    Hjemmelaget har vunnet ballen i gunstige posisjoner et par ganger nå, men sliter med å få mange nok spillere til å komme etter. Dermed må de ofte vende hjemover etter først å ha vunnet
    45'+1
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Jonatan Braut Brunes
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Braut Brunes sender hjemmelaget i føringen når han får stå alene foran kassa! Gulliksen vrir over mot høyre der Vilsvik nok en gang er på farten. Sistnevnte slår den på tvers foran mål der Brunes setter den i kassa i kamp med Brede Moe som ikke når fram.
    45'+1
    Ikke den utviklingen Glimt så for seg dette her.
    45'+3
    Brunes header unna.
    45'+4
    Stengel header unna, men Glimt beholder ballen.
    45'+4
    Pellegrino fanger opp i kjølvannet av corneren, men bommer helt med innlegget og sender ballen til utspill.
    45'+5
    45'+5
    Der er det pause på Marienlyst stadion og hjemmelaget leder 1-0 etter en sen scoring av Jonathan Braut Brunes. Bodø/Glimt tok umiddelbart føringen i det dommer Kringstad blåste i gang oppgjøret. Moumbagna tvang fram en god redning av Myhra som slo headingen til Glimt-spilleren i stolpen og ut. Deretter fulgte en lengre periode uten de store mulighetene, før Grønbæk skjøt i tverrligger og over samtidig som Myhra hadde ytterligere et par gode inngripener. Mot slutten av omgangen våknet Godset og Vilsvik skjøt i stolpen og ut, før altså Braut Brunes sendte hjemmelaget i føringen. Herlig temperatur og ramme rundt denne kampen som absolutt lever. Vi er tilbake etter en kort pause med 2.omgang fra Drammen.
    45'
    Godset med avspark før de siste 45.
    45'
    Det trøkkes til i duellene etter pause også. Dommer Kringstad har foreløpig lagt lista høyt.
    46'
    Godset til innlegg fra høyre - rett i klypene til Niktia Haikin.
    46'
    Vilsvik svinger inn fra dypet, men den blir litt for lang for målscorer Braut Brunes og Haikin kontrollerer ballen ut over linja.
    47'
    Sørensen slår inn fra venstresiden - Leifsson stupheader den ut.
    49'
    Glimt beholder ball og det slippes til Vetlesen som står på 17 meter. Ryggsekken til midtbanespilleren er altfor tung, og skuddet ender på tribunen.
    50'
    Tas kort.
    50'
    Vetlesen forsøker å tråkle seg igjennom sentralt, men der står kaptein Valsvik stødig og får ballen unna. Glimt-spilleren vil ha frispark, men får ikke det av dommer.
    51'
    Hjemmelaget med samtlige spillere fra 25 meter og inn i øyeblikket.
    52'
    Mehnert brenner en kjempesjanse! Vilsvik slår motsatt mot Braut Brunes som på akrobatisk vis legger ballen ut til Mehnert på 13-14 meter. Sistnevnte brenner til på halvspretten, men sender ballen langt opp på tribunen. Stor mulighet!
    53'
    Pellegrino utfordrer direkte mot Vilsvik på kanten av 16-meteren. Vingbacken henger med i svingene og takler ballen via Pellegrino og til utspill.
    55'
    Stenevik kommer alene med Haikin, men sisteskansen redder! Valsvik slår direkte i bakom mot Halldor Stenevik som kommer alene med Haikin. Fra noe spiss vinkel forsøker han å sette den mellom beina på keeperen, men Glimts keeper redder.
    56'
    Bortelaget trykker Godset tilbake igjen, men sliter med å finne åpningene.
    58'
    Tas kort.
    59'
    Powerplay inne på Godsets halvdel, med samtlige spillere unntatt Haikin. Strålende kontringsmuligheter for vertene om de klarer å gjøre kloke valg med ball når de får tak i den igjen.
    61'
    Braut Brunes holder igjen Sørensen på vei fram. Frispark Glimt sentralt i banen.
    63'
    Tas kort.
    63'
    Brytekamp mellom Moumbagna og Valsvik. Frispark favør Godsets kaptein.
    64'
    Slås den langt opp.
    64'
    Mvuka kommer alene med Myhra, men sisteskansen avverger! Glimt vinner ballen gunstig og angriper et Godset i ubalanse. Så slipper Pellegrino ballen perfekt til Mvuka som kommer alene med Myhra og kantspilleren går for en chip. Den er Myhra med på og får kastet opp en hanske og stopper ballen såpass at den ikke går over streken.
    64'
    Braut Brunes snur på en femøring og skyter rett på Haikin! Hjemmelaget angriper rett etter Glimts mulighet og Mehnert slipper til Gulliksen som skyter, men skuddet blokkeres med en saftig takling. Godset beholder ball og den havner til slutt hos Braut Brunes på 10 meter, men avslutningen går rett på keeper Haikin.
    65'
    Marius Lode stopper Gulliksen, og blir liggende. Det blir også det siste midtstopperen gjør i denne kampen ettersom innbytter Bjørtuft allerede står klar.
    69'
    Inn: Odin Bjørtuft
    Ut: Marius Lode
    69'
    Inn: Nino Zugelj
    Ut: Joel Mugisha
    69'
    Hugo Vetlesen prøver skuddfoten fra distanse. Viljar Myhra ser utgangen og kontrollerer ballen utenfor stolpen.
    71'
    Kristensen Dahl stopper Moumbagna i skuddøyeblikket, men må gi bort en corner.
    72'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Jonas Therkelsen
    Ut: Emmanuel Danso
    73'
    Myhra må i aksjon igjen når det heades ned mot nærmeste hjørne, men holder ballen ute.
    73'
    Glimt trykker på etter corneren, men Myhra får hanskene på den og tviholder på ballen.
    74'
    Slås opp i boks, men Glimt vinner duellen.
    74'
    På dette tidspunktet i fjor så sto det 2-2 på tavla, før Glimt avgjorde med to mål mot slutten.
    77'
    Det spilles opp på Moumbagna som går over ende rett på innsiden av Godsets 16-meter. Ingenting sier dommer. Var i duell med Gustav Valsvik der, og ble liggende i et lite minutt.
    77'
    Slås i bakrom mot Stenevik.
    79'
    Gulliksen tvinger Haikin ut i fullstrekk. Keeperen slår til corner. Midtbanespilleren kommer seg inn i 16-meteren til venstre, men presses hardt. Likevel får han sendt av gårde en real tupp mot nærmeste kryss, men der er Haikin og slår til corner.
    79'
    Glimt og Moumbagna header unna, men Godset har ballen.
    79'
    Gult kort til Strømsgodset
    Gustav Valsvik
    Stopper Moumbagna med ulovlige midler rundt midtsirkelen.
    81'
    Tas kort.
    81'
    Sørensen svinger inn et innlegg i retning Moumbagna. Spissen bruker Stenevik som klatrestativ før han header over.
    82'
    Kristensen Dahl stopper Elabdellaoui med en meget god takling nede ved kortlinja.
    83'
    Hakin er nede ved cornerflagget og drar bort Braut Brunes med et herlig fotarbeid.
    84'
    Inn: Sondre Brunstad Fet
    Ut: Hugo Vetlesen
    84'
    Både Gulliksen og Braut Brunes ligger nede nå. Målscoreren med en klassisk krampe i hamstringen.
    85'
    Patrick Berg skyter fra 20-21 meter. Rett i blokka.
    85'
    Inn: Ole Enersen
    Ut: Marcus Johnson Mehnert
    86'
    Inn: Albert Thorsen
    Ut: Jonatan Braut Brunes
    86'
    Halldor Stenevik
    Får det gule kortet for å bruke forlang tid på et innkast.
    87'
    Godset kan kontre ved innbytter Albert Thorsen, men pasningen hans mot Enersen blir for slapp og Glimt bryter.
    88'
    Haikin er igjen kald som en fisk og drar bort Ole Enersen med samme finte og fotarbeid som i stad.
    89'
    Albert Thorsen skyter i stolpen! Gulliksen vinner ball og avanserer før han slår Thorsen i ledig rom. Den unge spissen bruker litt tid, men skaffer seg plass og skrur ballen bort mot lengste stolpe. Ballen smeller i stolpen og ut. Returen faller til Enersen som skyter rett på Haikin.
    90'
    Minimum fem minutter tillegg! Kan Godset holde ut?
    90'+2
    Glimt banker ballen i mål etter å ha trykket godt på med påfølgende innlegg, men dommeren blåser for frispark favør Godset til store protester fra de gulkledde Glimt-spillerne. Så ut til å være korrekt fra vår posisjon.
    90'+2
    Frispark
    90'+3
    Viljar Myhra med en helt ellevill redning! Bodø/Glimt og Moumbagna kommer til avslutning, men sisteskansen kaster ut en fot og stopper avslutningen. Så er det også vinket for offside og målet ville uansett ikke blitt tellende.
    90'+3
    Offside for Bodø/Glimt
    90'+4
    Strømsgodset 2 - 0 Bodø/Glimt
    Mål: Tobias Fjeld Gulliksen
    Taket løfter seg på Marienlyst! Tobias Gulliksen snapper en fæl pasning fra Odin Bjørtuftog løper fra egen halvdel før han kommer alene med Haikin. Ansikt til ansikt med keeper går Gulliksen for en sylfrekk chip og sender ballen over den utrusende keeperen og i mål. Seieren er i boks for hjemmelaget og tribunene koker i Drammen!
    90'+4
    90'+6
    Dommer Kringstad blåser i fløyta for siste gang og Strømsgodset har slått Bodø/Glimt 2-0 her på Marienlyst. Det må sies å være en aldri så liten bombe tabellplasseringene og prestasjonene i det siste tatt i betraktning. Jonathan Braut Brunes ga Godset ledelsen på tampen av 1.omgang etter et Glimt i store deler av omgangen var det førende laget, men Viljar Myhra og stolpen sto i veien. Godset var heller ikke ufarlige i en omgang preget av mange situasjoner og dueller i begge ender. Etter hvilen fortsatte Glimt å ha ballen, men de kom sjeldent eller aldri gjennom et bastant forsvar og om de gjorde det så sto keeper Myhra i veien. Sisteskansen hentet fram noen helt avgjørende redninger før Tobias Gulliksen utnyttet en svak pasning fra Odin Bjørtuft og scoret lekent alene med Nikita Haikin. Vi takker for følget fra Marienlyst og ønsker fortsatt god sommerkveld!