1-0
2-0
3-0
Abu74'
5-0
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God kveld, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Strømsgodset og Haugesund fra Marienlyst Stadion.
    Bjørn Petter Ingebretsen og Jostein Grindhaug har plukket ut sine elleve til å starte kveldens batalje. Vertene kommer ut i en velkjent 4-3-3, mens kveldens gjester kommer i en god gammeldags 4-4-2.
    21 kamper inn i årets sesong befinner vertene seg på femteplass etter å ha vunnet 11, spilt tre uavgjort og tapt sju. Det resulterer i 36 poeng, noe som gjør at de ligger fire poeng bak Viking på tredjeplass med 40. Det skal nevnes at Strømsgodset har en kamp til gode på laget fra Haugesund, og i så måte blir kveldens oppgjør viktig med tanke på å holde følge i medaljeracet.
    Haugesund har på sin side rukket å spille 22 kamper, hvor dem så langt har fått med seg 27 poeng. Statistikken viser 7-6-9, og Grindhaugs menn ligger med det på 11. plass, åtte poeng over Mjøndalen på kvalifiseringsplass.
    Drammenserne rakk å få med seg to strake seire, før EM-kvalifiseringsrunden krevde og klubbfotballen tok en liten pause. Blåtrøyene vant 2-1 hjemme mot Start, før det ble 4-2 over naborivalen Mjøndalen i påfølgende runde. Helten fra den kampen med sine tre mål, Marcus Pedersen, blir ikke å se i ikveld ettersom spissen fra Hamar må stå over grunnet karantene.
    Foruten Pedersen må vertene klare seg uten Vaagan Moen og Marvin Ogunjimi som begge er på skadelista.
    Haugesund fikk også med seg en god opplevelse før landslagspausen slo inn. Haraldseid, Bamberg og Gytkjær fant alle veien til nettmaskene og sørget til slutt for en fin 3-1-seier i Kristiansand over Start.
    Heller ikke Grindhaug slipper unna skadeproblematikk og må klare seg uten Myrestam, Våge Nilsen og Mæland.
    Dagens gjester er ligaens niende beste bortelag med 4-2-5 på 11 reiser. Etter å ha trøblet litt på bortebane, kan det virke som Grindhaug omsider har knekt koden for hvordan laget hans skal fremstå når dem er på reisefot. Haugesund har nemlig vunnet tre av sine fire siste bortekamper.
    Vertene har litt å revansjere i kveld, for årets første møte mellom klubbene ble alt annet enn hyggelig sett med mørkeblå øyne. Lystavla viste 2-0 til pause, og 4-0 etter 90 minutter. En kamp som skulle vise seg å bli den siste for David Nielsen, som i kjølvannet av det hele tok hatten sin og dro.
    Strømsgodset må klare seg uten nevnte Pedersen på topp, og inn kommer drammensernes siste tilskudd i form av den nigeriansk-italienske spissen, Marco Tagbajumi. Spissen kom til Drammen på overgangsvinduets siste dag, og fikk sin debut i forrige serierunde med åtte minutter på tampen i seieren mot Mjøndalen. Spissen får tillit fra start i kveld, og er nok relativt sugen på å åpne målkontoen for sin nye arbeidsgiver.
    Oppvarmingen er et tilbakelagt kapittel og lagene er på vei inn i garderobene for å gjøre sine siste forberedelser. Det samme gjelder for dommerkvartetten som består av Tore Hansen i hovedrollen, med Jon-Michael Knutsen og Øystein Simon Ytterland på hver sin flanke. På sidelinjen finner vi Per Erik Haugen som er kveldens fjerdedommer.
    Kampen har startet
    Haugesund sparker oss i gang.
    1'
    Bjørkkjær får klarert på bakre etter et bra innlegg fra Wikheim som kommer seg fri på venstre flanke.
    2'
    Fossum denger til fra 14 meter, rett i en Haugesund-forsvarer!
    3'
    Så er det Wikheim sin tur til å prøve seg. Vingen får stå overraskende alene, men fra 17 meter klarer han ikke å få ballen innenfor stengene. Ender med å skyte ballen godt over ramma til Bråtveit.
    4'
    En god Strømsgodset-periode her i starten, som har endt med to skuddforsøk fra rundt 16 meter og et farlig innlegg fra Wikheim.
    5'
    Iver Fossum fikk mål annulert
    Fossum putter ballen i nota, men assistentdommer er kontant oppe med flagget og markerer for offside.
    5'
    Fossum putter ballen i nota, men assistentdommer er kontant oppe med flagget og markerer for offside.
    6'
    Marco Tagbajumi er på farten! Spilles gjennom på venstre, før han tupper ballen forbi en utrustende Bråtveit. Spissen kommer relativt skrått på og får ikke styrt ballen på mål, nok til at Troost-Ekong rekker tilbake og får klarert.
    7'
    Gult kort til Strømsgodset
    Jørgen Horn
    Kapteinen med årets klareste gule kort der han river end Diedhiou etter en fin vending på hjemmelagets halvdel.
    8'
    Tagbajumi finner Wikheim i første runde, men Wikheim finner ikke spissen i den neste runde og bortelaget får klarert.
    10'
    Vertene prøver seg igjen, og denne gang er det Fossum som forsøker seg med en heading fra 12 meter. Bråtveit har god kontroll, men må kaste seg for å nå avslutningen som styres ned mot lengste hjørnet. Bra legg fra Vilsvik som regisserer det hele.
    11'
    Samme oppskrift som for minuttet siden! Vilsvik finner Fossum, men fra rundt åtte meter klarer ikke midtbanemannen å styre ballen i nota! Prøver å trille ballen kontrollert i lengste hjørnet, men ballen sniker seg akkurat på utsiden av stolpen!
    12'
    Gult kort til FK Haugesund
    Filip Kiss
    River ned Wikheim på 17 meter og får et greit gult kort.
    14'
    Storflor og Hanin gjør seg klare i det Hansen justerer på muren.
    15'
    Det blir førstnevnte, og han skyter én god meter over tverrliggeren til mannen med hanskene i Haugesund-buret.
    16'
    Troost-Ekong blokkerer legget fra Vilsvik på fem meter, før ballen faller til Storflor på sju meter, og da er det Bjørnbak sin tur til å gå i blokka!
    17'
    Bjørkkjær settes opp på venstre og kommer til et bra innlegg som Bugge Pettersen smått feilberegner og ballen faller ned på fem meter. Heldigvis for sisteskansen er Horn kjapp i oppfattelsen og kommer først på returen.
    19'
    Bjørkkjær stanger unna på bakre og gjestene kan kontre!
    20'
    Haugesund kommer først to mot én, som sekundet senere blir til tre mot to. En gyllen overgangsmuliughet renner ut i sanden, og det skal Wikheim ha æren for, der han kommer på et massivt returløp og får taklet ballen over sidelinje.
    22'
    Gult kort til FK Haugesund
    Søren Christensen
    Feller Abu bakfra.
    22'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    23'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Lars-Christopher Vilsvik
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Duoen har satt opp flere gode angrep så langt, og det er ikke overraskende at det er de som også står bak vertenes scoring. Corneren fra veteranen går gjennom hele feltet og faller ned på bakre, hvor backen har sneket seg forbi sin oppasser og banker inn ledelsen!
    23'
    Valsvik stanger unna.
    25'
    Kort variant som ender med at Tagbajumi får klarert på bakre stolpe.
    26'
    Vilsvik går ned i høyre korridor og Hansen dømmer frispark.
    27'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Marco Tagbajumi
    Målgivende: Gustav Valsvik
    27 minutter tar det, før Tagbajumi åpner målkontoen og putter ballen i nota! Vilsvik får headet på tvers av boksen fra bakre stolpe, hvor Valsvik er tøffest i den påfølgende duellen. Ballen faller ned til spissen, som fra rundt fem meter klarer å få tuppet ballen forbi en utrustende Bråtveit.
    27'
    Haugesund triller ball i bakre firer.
    30'
    Wikheim kommer seg nok en gang rundt på venstre og slår ut 45 grader. Legget er perfekt til Storflor som møter på ni meter, men vingen velger og ikke skyte. Mulig han prøver en pasning, iallfall ikke riktig valg og en god mulighet sløses.
    32'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 3 - 0 FK Haugesund
    Mål: Marco Tagbajumi
    Målgivende: Bismark Adjei-Boateng
    Adjei-Boateng dundrer oppover høyresiden, før han på første berøring smeller inn et legg langs gulvet som Tagbajumi møter perfekt på første stolpe. Spissen setter bredsiden til og øker vertenes ledelse ytterligere.
    32'
    Tagbajumi får vendt opp på 18 meter og slengt avgårde ett skudd, men forsøket går rett i Bjørnbak.
    35'
    Adjei-Boateng er på farten, og nok en gang sniker han seg oppover høyresiden. Drar seg fint innover i banen, før han forsøker å bøye ballen bort i lengste hjørnet. Tanken er god, men utførelsen står ikke i stil og skuddet går én god meter over målet til Bråtveit.
    36'
    Wikheim skjærer inn fra venstre, før han legger ballen til rette og sender avgårde ett skudd som er nære ved å snike seg inn i lengste nettvegg!
    37'
    Så er det Hanin sin tur til å prøve. Backen klemmer til fra rundt 20 meter og sleiver ballen godt til side for mål.
    39'
    Haugesund med samtlige mann på egen halvdel i det vertene fortsetter å male på.
    40'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 4 - 0 FK Haugesund
    Mål: Bismark Adjei-Boateng
    Målgivende: Mohammed Abu
    Abu fører opp i midten, før han sender avgårde en perfekt vektet pasning. Ballen sendes over toppen på gjestenes bakre firer, og på enden serverer Adjei-Boateng et nydelig medtak, før han følger opp med å trille ballen mellom bena på Bråtveit!
    40'
    Marco Tagbajumi er nære på å sette nummer fem, men flagget har vært oppe.
    43'
    Gjestene forsøker seg med noen lage oppspill som så langt har kommet kjapt i retur.
    44'
    Skjerve kommer seg til linja og får slått inn et bra legg, som kun er noen små desimetere unna å plukke ut Diedhiou på første stolpe!
    45'
    Pause
    45'+1
    Hansen ser ingen grunn til å legge til noe her, og sender kamphanene i garderobeanlegget på stillingen 4-0 til Strømsgodset. Vertene tar styringen fra første minutt, og det tar ikke mange minuttene før hjemmelaget begynner å produsere sjanser på løpende bånd. Haugesund har ikke vært tilstede i det hele tatt her i løpet av de første 45, og det kan bli en lang kveld i Drammen om den samme innsatsen leveres i andre. Vi tar en liten pust i bakken, før vi er tilbake med andre og siste omgang.
    2. omgang
    45'
    Vertene med avspark.
    46'
    Tagbajumi bruker ikke lang tid på å notere seg for nok en avslutning, og nok en offside.
    46'
    Haugesund med ballen i mange trekk, primært i bakre firer.
    48'
    Omsider kommer den lange og gjestene får flyttet spillet opp på vertenes halvdel.
    49'
    Tas kort til kapteinen, før det svinges inn. Etter flere dueller i boks, detter ballen ned til Bjørnbak, som tverrvender på ni meter og banker avgårde ett skudd som ikke går langt utenfor!
    50'
    Gult kort til FK Haugesund
    Daniel Bamberg
    Altfor sein inne på Wikheim og nok en gang må Hansen trekke opp kortet.
    52'
    Frispark i venstre korridor, Storflor skal serve.
    53'
    Legget er bra og vertene vinner en corner etter at Nana har skutt fra returrommet.
    53'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    54'
    Christian Gytkjær stanger unna på første.
    54'
    Valsvik med en bra crosser ut mot høyre som verken Vilsvik eller Wikheim klarer å forvalte på noen god måte. Femmeter til Haugesund.
    56'
    Gytkjær og Haukås kombinerer fint, før sistnevnte legger igjen på 14 meter til Christensen som banker til med det han har og sender ballen langt over målet til Bugge Pettersen.
    59'
    Gytkjær er på farten igjen, denne gang tett fulgt av Abu som får tvunget frem et legg fra spissen som går helt inn til Bugge Pettersen.
    60'
    Troost-Ekong støter fint opp i mellomrommet og vinner ballen fra Tagbajumi. Det hjelper imidlertid lite for stopperens del når det ikke er noen lagkamerater på hugget til å plukke opp andreballen.
    61'
    Finner Horn på bakre som ikke kommer nok over ballen til å få styrt headingen på mål.
    63'
    Haugesund med relativt offensiv frispilling i bakleddet, men det går akkurat.
    65'
    Vilsvik smeller ballen i boksen og finner Sørum. Spissen får den litt bak seg og legger igjen til Adjei-Boateng, som fra 14 meter får skuddet blokkert!
    67'
    Bra jobb av Bjørkkjær som følger Vilsvik helt til linja og får hindret at backen kommer seg til en innleggsposisjon.
    69'
    Kampen er inne i en relativt rolig periode. Det er lite å melde hjem om, idet Haugesund triller ball på egen halvdel.
    71'
    Haugesund spiller seg sakte, men sikkert inn på vertenes halvdel. Etter mange trekk kulminerer det i et godt skuddforsøk fra Haraldseid, som sniker ballen like på utsiden av stolpen fra rundt 22 meter.
    72'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 5 - 0 FK Haugesund
    Mål: Mohammed Abu
    Målgivende: Bismark Adjei-Boateng
    Har du sett?! Abu får ballen på rundt 18 meter, og bare limer den opp i høyre hjørnet! Vakkert.
    74'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Torbjørn Agdestein
    Ut: Christian Gytkjær
    Rent spissbytte fra gjestene.
    75'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Martin Rønning Ovenstad
    Ut: Iver Fossum
    76'
    Hanin vinner et frispark i venstre korridor. Storflor gjør seg som vanlig klar.
    78'
    Tas kort til Wikheim som sender avgårde et skudd som går rett i Haugesund-blokka.
    78'
    6180 tilskuere som har tatt turen til Marienlyst denne fredagskvelden.
    78'
    Yusuf ser etter Haukås med et legg på bakre, men innbytteren har litt for mye krutt i støvlene og sender pasningen over kortlinja.
    79'
    Sørum fanges i offside-fella.
    79'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Øyvind Storflor
    Ingebretsen med sitt siste bytte for kvelden.
    80'
    William Troost-Ekong header unna legger fra Wikheim.
    82'
    Nydelige kombinasjoner fra vertene i motstanders boks, men det blir med kombinasjonene.
    83'
    Tas kort, før den ender hos Kastrati som tar frem hammeren og kliner til, rett på Bråtveit som får parert mesterlig!
    83'
    Skjerve kommer oppover i banen fra sin backposisjon og får slått inn et legg i retning Agdestein. Spissen gjør en god bevegelse og går opp alene på sju meter, men headingen får han ikke styrt på mål!
    85'
    Haugesund kommer på en overgang som faller i grus når Yusuf forsøker å finne Agdestein på bakre med en svak pasning.
    86'
    Agdestein ser ut til å komme seg avgårde på vertenes halvdel, men så dukker plutselig Hanin opp og plukker fra innbytteren ballen med en god sklitakling.
    87'
    Wikheim med en frekk liten luke på venstreflanken, før han vinner en corner i neste trekk. Godset-unionen responderer umiddelbart.
    88'
    Tas kort.
    88'
    Vi skal ha to minutter med tillegg i tiden.
    90'+1
    Gjestene med et frispark i venstre korridor. Tas kort og Horn bryter foran, og det er det siste som skjer i kveld.
    90'+2
    Kampen er slutt
    90'+3
    Hansen blåser for full tid, og en lystavle som viser 5-0 sier det meste. Vertene går til pause med 4-0 etter scoringer av Nana, Vilsvik og Tagbajumi x2. Andreomgang blir en liten transportetappe, hvor hjemmelaget slipper opp litt på gassen periodevis. Haugesund løfter seg riktignok noen hakk, men utgangspunktet blir for håpløst. Abu får æren av å fastsette sluttresultatet med en kremscoring, da han limer ballen opp i hjørnet fra utsiden av boksen. Jeg takker for følget, ha en fin fredagskveld videre.
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her