2-1
Kamara90'+2 (Str.)
3-1

Det er en stor glede for oss å ønske hjertelig velkommen til ettermiddagens liveoppgjør fra Drammen, der Strømsgodset tar i mot FK Haugesund fra vest.
    Det har vært en tøff uke for dagens hjemmelag. Strømsgodset toppet serien sammen med Tromsø over flere runder etter mange sterke seire, men fikk sitt første hjemmetap på lenge mot Molde for halvannen uke siden. Deretter ble det et trist 4-2-tap for Lillestrøm på Åråsen, mens kanskje det bitreste tapet ble mot Start sist onsdag - da de regjerende cupmesterne gikk på hodet ut av cupen etter 1-0-nederlaget på Sør Arena.
    Nå ligger Strømsgodset på fjerdeplass på tabellen, fire poeng bak serieleder Molde. Det er jevnt i toppen - og årets Tippeliga forteller oss om ikke annet at alt er åpent, alt kan skje og ingenting avgjort når det gjelder norsk fotball.
    FK Haugesund ligger kun to poeng og to plasser bak Godset etter en så langt god sesong fra vestlendingene. Sist serierunde tok Grindhaugs menn full pott etter 1-0-seier over Start og en nydelig scoring av José Daniel Bamberg hjemme på Haugesund Stadion.
    Onsdagens cuprunde ble en spennende triller for Haugesund som til slutt måtte gi tapt for Viking etter 100 minutters spill. Kampen endte 3-2 og ingen avansement for FKH.
    Sol, 20 grader og sommerstemning gir den perfekte rammen før ettermiddagens avspark på Marienlyst stadion!
    FKH-spiss Thomas Sørum er tilbake på kjent gress i dag. Drammenseren spilte nemlig 137 kamper og scoret 35 mål mellom 2001-2008 i Godset-trøya.
    Etter tre tap og enorm sjansesløs på rappen, er det på høy tid å slå tilbake for Godset. Deila trenger seier i dag for å henge med i gullkampen. Klarer han det mot FK Haugesund?
    Vi kommer tilbake med lagoppstilling når det nærmer seg kampstart klokka 1800.
    Spillerne er godt i gang med oppvarmingen ute på gresset, som i anledningen bader i sommersol.
    Ola Kamara topper Godset-laget til start idag.
    Nikola Djurdjic og Thomas Sørum starter på topp for FKH.
    Dommer for dagen er Tom Henning Øvrebø, som forøvrig fyller 40 år i dag. Vi gratulerer!
    FK Haugesund stiller med signalgule drakter i takt med sola. Begge lag har nå entret banen, til stor jubel fra publikum. Vi er straks klar for kamp!
    Kampen er i gang, og gjestene har tatt avsparket!
    1'
    Kamara spiller seg helt inn til keeper, men Per Morten Kristiansen har kontroll aller bakerst.
    3'
    Godset har startet kampen best, og virker så langt hissig fremover.
    4'
    Hjemmelaget sleiver, og FKH med Sørum i spissen setter fart. Godset vinner tilbake ballen, og Keita fosser fremover. Spiller langt frem mot Storflor, men ikke presist nok og Kristiansen fanger.
    7'
    Keita ruller opp og får muligheten til å smelle av fra 17 meter. Skuddet blokkeres og Haugesund kan overta.
    8'
    Gjestene har frispark på Godsets halvdel.
    9'
    Mål for FK Haugesund!
    Strømsgodset 0 - 1 FK Haugesund
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Bamberg slår et nydelig frispark frem mot Thomas Sørum som såvidt styrer ballen inn i mål. Både Kwarasey og forsvaret så ut til å sove litt inne i feltet der, og det er Haugesund som har tatt ledelsen i Drammen!
    9'
    Ny sjanse for Haugesund! Sørum spiller ut til Bamberg som avslutter like utenfor 16-meteren. Ufarlig, men FKH har våknet litt nå.
    13'
    Dårlig løsning av Godset, og det blir ingenting ut av hjørnesparket.
    14'
    Etter en god åpning er vertene litt mer seige i spillet nå. Scoringen til Sørum kom litt ut av ingenting, og det blir spennende å se hvordan de blå løser dette nå.
    17'
    Alfred Sankoh prøver seg på en avslutning fra langt hold. Helt ufarlig.
    18'
    Nordkvelle sørger for nytt hjørnespark for hjemmelaget.
    19'
    FKH header unna i første omgang.
    19'
    Godset vinner tilbake ballen. Keita smeller til fra hjørnet av 16-meteren, like til side for mål. Unggutten har virkelig bydd på seg seg selv så langt.
    20'
    Haugesund har frispark ute på siden. Bamberg gjør seg klar.
    22'
    Godset klarerer frisparket.
    23'
    Mye klabb og babb inne foran målet til Godset, og ballen ender opp hos Bamberg som får avslutte! Ballen går like utenfor, og Godset skjelver igjen!
    24'
    Alexander Aas ligger nede for telling noen sekunder etter en smell med Djurdjic, men kommer seg opp på beina.
    25'
    Nordkvelle avslutter. Utenfor.
    26'
    Godset roter det til litt inne i eget felt, og Nygaard kommer til skudd. For dårlig.
    29'
    Nært for Haugesund! Sørum spilles gjennom og kommer alene mot keeper. Prøver å lobbe over Kwarasey, men keeperen får en hånd på ballen, kaster seg bakover og redder unna en svært god målsjanse for gjestene!
    31'
    Godset jager utlikning nå!
    33'
    Djurdjic nede, og Aas spiller ballen utover sidelinjen. Han får hjelp fra sidelinjen, men når båren kommer trillene inn på banen ser det ut til at det likevel går fint for FKH-spissen.
    34'
    Spillet er i gang igjen.
    36'
    Nok en gang er Godset i angrep, nok en gang slår Storflor inn - men nok en gang er bortelaget sterkest inne foran mål.
    37'
    Nikola Djurdjic er en lite populær mann i Drammen nå.
    38'
    Strømsgodset leker seg litt inne foran mål nå, men uten å klare å komme til noen skikkelig avslutning.
    41'
    FKH setter i gang en kontring, men Madsen løper som en helt og rekker ballen før Sørum. Godset starter på nytt.
    42'
    Kamara blir spilt gjennom og kommer helt alene mot keeper, men klarer å skyte ballen over mål! Nær utlikning der for Godset, men det hjelper så lite når kula aldri går inn på riktig side av stengene!
    44'
    Nok en gang blir det bare nesten for Strømsgodset.
    44'
    Kamara blir dratt ned i feltet av Pozniak og det er straffe for bortelaget!
    45'
    Strømsgodset bommer på straffe!
    45'
    Straffebom! Kristiansen redder mesterlig, en ikke alt for god straffe.
    45'+1
    45'+3
    Begge lag har hver sin sjanse like før dommer Øvrebø blåser til pause. Djudjic for FKH og Kamara for Godset blir hver sin gang spilt gjennom, men det forblir 1-0 i Haugesunds favør til pause.
    0-1 altså etter 45 minutters spill i Drammen. Hjemmelaget åpner friskt, men etter FKH-scoringen begynner det å stampe for Strømsgodset. Med straffebom i sluttminuttene er scoringskrisen om ikke et faktum, så hvertfall godt tilstede i Godset-leiren nå. Deila må gjøre noen smarte grep for å hindre hjemmetap mot et FK Haugesund som virkelig har gjort angrepsspillet vanskelig for Godset i dag.
    45'
    De siste 45 er i gang!
    46'
    Godset har fått frispark. Storflor slår ballen inn, men Søderlund header ballen unna.
    46'
    Det er tett inne i boksen, men FKH får klarert unna.
    46'
    Nok et hjørnespark for Godset, som FKH nok en gang får klarert unna.
    47'
    Godset vinner tilbake ballen, men Storflor treffer dårlig og innlegget går utenfor. Utspill fra Kristiansen.
    48'
    Godset i angrep, men misforståelse mellom spillerne - og Keitas pasning havner ut i det store intet.
    51'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    51'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Lars-Christopher Vilsvik
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Storflor slår et godt hjørnespark inn foran mål, der Vilsvik står på rett sted og måker ballen inn med låret! Utlikningen er et faktum, og Vilsvik har gjort opp for straffebommen!
    52'
    Haugesund har frispark langt nede på Godets halvdel. Bamberg gjør seg klar.
    54'
    Slår ballen rett i Keita. Anyora snapper og avslutter, men lang til side for mål.
    55'
    Konradsen får ballen på hjørnet av 16-meteren og avslutter på halv volley. Utenfor.
    56'
    Søderlund prøver å runde Godset-forsvaret, men får ballen for langt foran seg og mister utover sidelinjen. Utspill fra Larsen Kwarasey.
    57'
    Nok en kort cornervariant som heller ikke denne gangen er spesielt vellykket.
    58'
    Ballen ender opp hos Keita som avslutter. Skuddet går milevis utenfor.
    59'
    Andersen jobber godt og får slått inn en pasning fra høyrekanten mot Keita som har en gedigen mulighet der, men mislykkes fullstendig med skuddet som igjen går langt utenfor. Svakt avslutning.
    60'
    FKH har frispark på midten av Godsets halvdel. Hjemmelaget har kontroll bakerst.
    60'
    Misforståelse mellom Storflor og Nordkvelle. FKH overtar.
    63'
    Søderlund og Sørum fremover i angrep. Spiller ballen ut til Sørensen som avslutter skrått og utenfor.
    64'
    Mye slurv i spillet, spesielt hos hjemmelaget.
    65'
    Nordkvelle fanger opp ballen, vender og spiller ut til Keita. Kommer til avslutning, men dårlig igjen der av Keita. Så mange muligheter, og så mange meter utenfor. På tide med et bytte nå, Deila?
    67'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Mohammed Abu
    Ut: Alfred Sankoh
    69'
    Markegårds første berøring med ballen ender opp i innkast til gjestene.
    70'
    Vilsvik blir dratt ned på fart fremover, og får frispark noen meter fra midtstreken.
    70'
    Søderlund prøver seg på en frekkas fra 30 meter. Kwarasey svarer med en god keeper-manøver, men det var vel heller kanskje aldri fare for at det skuddet skulle gå i mål.
    72'
    Vilsvik, den unggutten! Han kommer på kontra for Godset, og avslutter helt nydelig fra skrått og 20 meter. Ballen sikter krysset men går i tverrligger, og Vilsvik er bare centimeter fra å putte dagens andre!
    76'
    Gjestene har fått frispark i midtsirkelen. Det er ikke så mye Haugesund har klart å by på denne andre omgangen, og heller ikke frisparket er mye å skryte av.
    77'
    Duell mellom Storflor og Nygaard. Øvrebø dømmer frispark i Haugesunds favør.
    79'
    5922 tilskuere er på plass på Marienlyst i kveld.
    81'
    Haugesunds hjørnespark går til utspill fra Larsen Kwarasey.
    83'
    Haugesund prøver å drøye tiden på alle vis nå.
    84'
    Godset har frispark ute på siden på motsatt halvdel.
    84'
    Storflor slår langt inn i boksen, der headingen til Aas går i feil retning. Ballen ender til utspill fra Kristiansen.
    85'
    Inn: Gustav Wikheim
    Ut: Fredrik Nordkvelle
    85'
    Gult kort til Strømsgodset
    Kim Andre Madsen
    Madsen feller Eike, og får fortjent gult kort.
    86'
    Haugesund får et farlig frispark etter fellingen av Eike, som ender i hjørnespark.
    87'
    Gult kort til FK Haugesund
    Alexander Søderlund
    88'
    Strømsgodset 2 - 1 FK Haugesund
    Mål: Glenn Andersen
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Storflor slår et langt frispark opp mot Vilsvik som header fra venstre og inn i feltet. Der står Glenn Andersen og måker ballen inn i nettaket til 2-1!
    88'
    Wikheim på en nydelig mulighet! Godset spiller inn til Wikehim foran mål som kan avslutte fra 10 meter. Ballen går rett på keeper som redder unna en stor mulighet.
    90'
    Tre minutter er lagt til omgangen!
    90'+1
    Dagens andre straffe i det Kamara blir dratt i bakken av Vegard Skjerve! Muligens en billig straffe der, Øvrebø?
    90'+2
    Strømsgodset scorer på straffe!
    Strømsgodset 3 - 1 FK Haugesund
    Mål: Ola Kamara
    Ola Kamara plasserer straffen til venstre for Kristiansen. Keeper er på ballen, men makter ikke å holde og dermed er snuoperasjonen et faktum: Godset leder 3-1!
    90'+2
    90'+3
    Da er kampen over, og det ender tilslutt 3-1 og full pott til Strømsgodset! Haugesund leder noe ufortjent 1-0 til pause, men blir mer eller mindre overkjørt etter hvilen. Godset sliter med å komme til de farlige avslutningene, og etter straffebommen like før pause ser alt litt tungt ut for et ellers hjemmesterkt lag. Men Vilsvik ryddet opp straffebommen med scoring noen minutter ut i andre omgang, og Andersen og Kamara putter de to mot slutten. Dermed tar Godset med seg tre svært viktige poeng i kveld.