1-2
2-2
2 003
1 638

Hei, og velkommen til dekningen av kampen mellom Strømsgodset og Kristiansund fra Marienlyst stadion i Drammen. Vi har kommet fram til 5. serierunde av årets Eliteserie og i dag møtes to tabellnaboer.
    Strømsgodset har fått en god start på årets sesong. Etter det, nær sagt oppskriftsmessige tapet på bortebane for Molde, så har hjemmelaget fem strake seire - inkludert to seire i cupen. Rosenborg, HamKam og KFUM har blitt beseiret så langt, og Godset har kun sluppet inn ett mål etter at Molde satte fire bak Per Kristian Bråtveit i serieåpningen.
    Nyopprykkede Kristiansund åpnet sesongen med 3-2 seier over Lillestrøm i serieåpningen før det ble uavgjort mot KFUM og seier over Tromsø på eget kunstgress. Sesongen eneste tap så langt kom på bortebane da Molde vant 2-0.
    Strømsgodset har så og si skadefri tropp om dagen. Veteranen Lars Vilsvik har blitt spart i cupkampene så langt, men er ventelig klar igjen til kveldens dyst.
    Kristiansund må klare seg uten Max Williamsen resten av sesongen. Den solide forsvarsspilleren røk korsbåndet i cupkampen mot Træff i midtuka og går en tung opptreningsperiode i møte.
    Godset har vunnet de to siste innbyrdes oppgjørene, og seiret 4-1 og 3-0 i 2022 da Kristiansund senere rykket ned til OBOS-ligaen. De siste syv innbyrdes oppgjørene i serien viser tre seire til Godset, tre til Kristiansund og en uavgjort.
    Begge lag er videre i cupen og møtes igjen allerede på onsdag 1. mai på Marienlyst stadion.
    Vi er tilbake nærmere kampstart med lagoppstillinger og eventuelt siste nytt fra Drammen.
    Regn og grått i Drammen med 5-6 grader på gradestokken. Lite som minner om sol og varme, så får vi se om drammenserne trosser været ved kampstart 17:00.
    Lagoppstillingen er klare! Strømsgodset stiller som ventet uforandret fra sist seriekamp, og det betyr at Vilsvik tar plass på høyresiden mens unggutten Marko Farji nok en gang får tillitten på bekostning av Marcus Mehnert.
    Kristiansund gjør som ventet én endring. Williamsen er ute med en langvarig kneskade og det ser ut som om det er Jesper Isaksen som tar hans plass på høyrebacken.
    Ola Hobber Nilsen er hoveddommer i dette oppgjøret. Med seg som assistenter har han Kim Tomas Haglund og Eivin Møllerud Hansen. Jørgen Haugen er 4.dommer og plasserer seg mellom innbytterbenkene.
    0'
    Strømsgodset sparker i gang kampen på Marienlyst.
    0'
    Stengel får en avslutningsmulighet etter innlegg fra Farji, men Godsets nummer 10 bommer på ballen der han står vel 12-13 meter fra mål.
    1'
    Hjemmelaget setter trykk her i innledningen.
    1'
    Vilsvik legger inn fra høyre. Ulvestad header unna, men hjemmelaget beholder ball.
    2'
    Slår frisparket langt mot Gueye. Taaje vinner duellen.
    2'
    Godset kan kjøre en overgang, men Ulland Andersen slurver med pasningen og KBK overtar.
    3'
    Sivertsen slår et glitrende innlegg fra høyre. I boksen kriger Gueye med Taaje om ballen. Ender med frispark til Godset-spilleren.
    4'
    Tas kort.
    4'
    Farji skaffer hjemmelaget corner.
    5'
    KBK får ballen unna i første omgang.
    5'
    Hjemmelaget holder trykket etter corneren. Ballen faller ned i beina til Melkersen som fra noe skrått hold banker til langs bakken. Rett på Lansing som holder.
    6'
    Offside for Strømsgodset
    7'
    Valsvik slår en crosser mot Tómasson, men Isaksen kommer i mellom og header ballen ut til innkast.
    8'
    Tas kort til egen keeper.
    9'
    Bortelaget tør å stå ganske høyt med forsvaret sitt når hjemmelaget har ballen.
    10'
    Frispark til KBK i korridor ute til venstre.
    12'
    Slås inn i feltet, men der er Vilsvik og får den unna på forsøk nummer to.
    12'
    Vilsvik kombinerer fint med Stengel før han fyrer av fra ti meter. Lansing er oppe med hanskene og bokser unna. Ender med corner.
    13'
    Bortelaget kommer først på den. Ballen ned til Vilsvik som ikke får kontroll og ballen triller ut over linja til utspill.
    13'
    Store, store muligheter for Godset! Men Lansing og KBK står i veien! Både Melkersen og Ulland Andersen får skuddmuligheter fra ganske kort hold, men keeper Lansing stopper en avslutning før den neste blokkeres til corner. Nærmer seg nå Godset.
    15'
    Bortelaget klarerer, men hjemmelaget beholder ballen.
    15'
    Stengel slår inn i kjølvannet av corneren, men Ulvestad og co får den ut til utspill.
    16'
    Farji stiger høyest på et innlegg fra høyre, men headinga går et stykke over mål.
    16'
    Tas kort.
    17'
    Gueye driver forbi Taaje, men angrepet stopper opp når Krasniqi kommer i veien. Dermed kommer hjemmelaget tilbake med mange spillere.
    19'
    Hjemmelaget senker seg et stykke inn på egen halvdel og lar Kristiansund spille litt ball i egne rekker.
    20'
    Gueye felles av Taaje og dommer peker på merket! Hjemmelaget mister ballen og bortelaget kan angripe. Det sender Gueye inn i feltet der Taaje havner på etterskudd og straffen ser klar ut fra tribuneplass.
    20'
    Kristiansund scorer på straffe!
    Strømsgodset 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Oskar Sivertsen
    Sivertsen er sikker som banken! Sender Bråtveit til en side og ballen til den andre. Bortelaget i føringen på Marienlyst!
    21'
    Bortelaget i ledelsen i Drammen. Men det er hjemmelaget som har skapt mulighetene fram til nå.
    23'
    Så roter hjemmelaget det til for seg selv i frispillingen. Krasniqi slurver og Willumsson får foten på ballen. Bråtveit er ute av målet og kan bare se at ballen triller til side for stolpen.
    25'
    Kristiansund har fått tilført ny energi etter scoringen. Bortelaget har ikke kommet seg helt etter kalddusjen.
    26'
    Melkersen jager i bakrom, men Marius Olsen er våken og spiller rolig inn til egen keeper.
    27'
    Innlegg fra venstre retning Gueye. I egen 16-meter er Valsvik sterkest og header unna.
    29'
    Ulland Andersen avanserer mot KBKs 16-meter. Der blir det bom stopp og gjestene kan ta over.
    30'
    Krasniqi spiller vegg med Melkersen før han drar seg innover fra venstre. Fra 17 meter fyrer han av med høyrefoten, men skuddet blokkeres av Rakneberg. Stengel er nære ved å få med seg ballen, men Rakneberg får den unna.
    30'
    Taaje header unna. Innkast motsatt for bortelaget.
    31'
    Taaje header unna igjen, men KBK beholder ballen.
    32'
    Alte og KBK spiller seg inn i boksen. Førstnevnte finner Willumsson ut 45 grader og midtbanespilleren banker til på direkten. Skuddet stryker stolpen til Bråtveit.
    34'
    Krasniqi fanger opp en løs ball etter at Stengels avslutning blir blokkert. Fra 10-11 meter setter han ballen like til side for stolpen. Det er en meget god mulighet!
    36'
    Ulland Andersen og Godset kontrer! Går og går før han finner Melkersen i rommet bak Ulvestad. Spissen skyter via en spiller og utenfor, før det vinkes for offside.
    37'
    37'
    Frispark
    38'
    Ruben Alte tvinger Bråtveit ut i full strekk. Corner KBK.
    39'
    Hjørnespark til Kristiansund
    39'
    Mål for Kristiansund!
    Strømsgodset 0 - 2 Kristiansund
    Mål: Brynjólfur Willumsson
    Målgivende: Oskar Sivertsen
    Willumsson stiger til værs ved første stolpe og header corneren kontant i nettet! Sterk prestasjon av KBKs midtbanespiller som løper seg fri før han setter pannebrasken til! 2-0 til bortelaget her nå.
    39'
    Strømsgodset lurer nok hva som har truffet de her i dag. Har skapt nok til å til å score et mål eller to, men ligger altså under med to på hjemmebane.
    41'
    Sebastian Jarl plager Krasniqi og tvinger Godset-spilleren til å spille hjemover.
    42'
    Valsvik kommer på den, men under press header han rett på keeper Lansing.
    42'
    Bortelaget kontrer. Willumsson fører framover og spiller videre til Gueye som fra noe skrått hold ikke makter å få avslutningen på mål. Der var bortelaget i overtall og burde ha utnyttet det bedre.
    44'
    Gult kort til Strømsgodset
    Marko Farji
    Får det for protester på et eller annet.
    44'
    Stengel er for hard på labben og slår den over alt og alle.
    45'
    45'+1
    Det er pause på Marienlyst stadion der Kristiansund leder 2-0 etter de første 45 minuttene. Hjemmelaget tok tak i oppgjøret fra start og spilte seg fram til noen halvsjanser, før bortelaget litt ut av det blå fikk straffespark da Gueye gikk i bakken i duellen med Taaje. Fra 11-meteren var Oskar Sivertsen sikker og sendte Bråtveit feil vei. Etter scoringen virket KBK friskest, men etter litt tok Godset tak i det igjen og både Stengel og Ulland Andersen fikk skuddmuligheter foran Michael Lansing. Rett før pause måtte Bråtveit ut i full strekk på et skudd fra Ruben Alte og på den påfølgende corneren steg Willumsson til værs og stanget ballen kontant i nettmaskene. Vi er tilbake etter en kort pause med de siste 45 minuttene.
    45'
    KBK sparker i gang de siste 45 minuttene. Fornyet tillitt til samtlige 22 spillere.
    45'
    Hjemmelaget vil nok jakte en tidlig redusering for å ha håp om poeng.
    45'
    Mikaelsson stjeler ballen fra Krasniqi og setter fart mot mål. Fyrer av, men treffer ikke godt nok og ballen triller inn til keeper.
    47'
    Slås mot Gueye.
    47'
    Gueye har vist seg å være en håndfull for Taaje og Vilsvik på Godsets høyreside. Skaper problemer med sin fysikk og teknikk.
    48'
    Tómasson legger lavt inn fra venstre. Farji hopper over ballen på ti meter, men bak står det kun en KBK spiller.
    50'
    Sivertsen skyter etter en overgang. Bråtveit må ut i full strekk før han slår ballen unna ut til motsatt side. Der fanger Gueye opp ballen, men muligheten renner etter hvert ut i sanden.
    50'
    Gult kort til Kristiansund
    Sebastian Jarl
    Feller Ulland Andersen på vei framover. Den er grei.
    52'
    Stengel slår frisparket mot bakre der Tómasson skaffer corner.
    53'
    Valsvik står klar ved bakre stolpe og vinner duellen. Header inn igjen foran mål, men KBK får den unna.
    53'
    Vilsvik skaffer nok en corner.
    54'
    Den klareres og hjemmelaget må starte på nytt.
    54'
    Bortelaget kan kontre i overtall etter corneren, men Kristensen Dahl gjør en meget god jobb og stopper den kontringen nærmest på egen hånd. Sterk jobb.
    56'
    Tómasson spilles fri av Ulland Andersen ute til venstre. Islendingen har mange meter å løpe på og venter inn medspillere før han legger lavt inn foran mål. Der stuper Ulland Andersen fram og setter foten til. Skuddet går like utenfor.
    57'
    Kristiansund kontrer motsatt. Sivertsen bruker for lang tid før han får avsluttet, men ballen legges i støtte til Jarl som banker til. Der blokkeres det av en oppofrende Godset-spiller.
    58'
    Marius Berntsen Olsen
    Stopper en overgang.
    58'
    Tas kort.
    58'
    Heades ut til ny corner.
    59'
    Godset får ikke utnyttet den og bortelaget kan angripe.
    59'
    Nære selvmål! Rakneberg er med opp og smekker ballen inn foran mål. Der kaster Kristensen Dahl seg ned og blokkerer rett foran Gueye. Ballen får retning mot mål der Bråtveit får kastet opp en hanske og slått ballen unna. For en situasjon!
    60'
    Vel 30 minutter igjen å gjøre det på for vertene.
    62'
    Taaje kommer først på den, men må langt ut for å hente ballen og da får han ikke styrt headingen mot mål.
    63'
    Strømsgodset forsøker å tråkle seg helt inn på KBKs 5-meter i stedet for å avslutte. Til slutt vinkes det av for offside på en SIF-spiller.
    64'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Jonas Therkelsen
    Ut: Eirik Ulland Andersen
    65'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Franklin Nyenetue
    Ut: Oskar Sivertsen
    66'
    Strålende pasning fra Krasniqi mot Vilsvik, men sistnevnte makter ikke å få kontroll på ballen og det ender med utspill fra Lansing.
    67'
    Alte slår den med luft inn i boksen til Godset. Ballen klareres, men bortelaget beholder ball.
    67'
    Tómasson sitter nede og trenger tilsyn. Ser ut til å være krampetendenser i begge bein.
    68'
    Frispark til Godset like utenfor 16-meteren. Therkelsen vinner ballen fra Gueye langt inne på egen halvdel før han setter fart. KBK-spilleren tar opp jakten som ender like utenfor bortelagets 16-meter.
    69'
    Habib Gueye
    Stopper Therkelsen og får det gule kortet.
    69'
    Inn: Sivert Westerlund
    Ut: Logi Tomasson
    69'
    Frisparket har god retning, men bortelaget får klarert.
    70'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 2 Kristiansund
    Mål: Gustav Valsvik
    Målgivende: Herman Stengel
    Der sitter reduseringen! Og hvem andre enn Gustav Valsvik. Hjemmelaget småspiller ute til høyre før Stengel slår inn en ball med luft. Bak i feltet er Valsvik sterk og bukker ballen mot lengste. Den sniker seg forbi alt og alle og reduseringen er et faktum.
    70'
    Scoringen står!
    71'
    Gueye fyrer av fra 17 meter. Høyt over!
    72'
    Tas kort.
    73'
    For en mulighet for Farji! Strømsgodset spiller seg lekent fram og inn i KBKs 16-meter. På små flater er det et veggspill mellom Stengel og Farji som fører til at sistnevnte kan skyte fra syv meter, men avslutningen går utenfor!
    75'
    Strømsgodset 2 - 2 Kristiansund
    Mål: Elias Hoff Melkersen
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Elias Melkersen finner endelig mål! Og for ens coring! Krasniqi med en knallhard pasning ut til Vilsvik som setter fart opp langs høyrekanten før hans vinger innlegget bak KBKs forsvar og rett på panna til Melkersen som kontant header inn utligningen.
    77'
    For en herlig kamp vi er vitne til på Marienlyst stadion!
    78'
    Frispark til bortelaget i korridor ute til venstre. Ruben Alte går en frekkis. Alle venter et innlegg, men i stedet gå midtbanespilleren for en variant mot nærmeste kryss. Bråtveit er med på den og kontrollerer ballen over tverrliggeren.
    78'
    Inn: Håkon Sjåtil
    Ut: Hilmir Rafn Mikaelsson
    80'
    Dobbeltsjanse til Kristiansund til å ta tilbake ledelsen! Godset mister ballen og Ruben Alte får sjansen etter en overgang. Skjærer innover og legger den mot venstre, men der ligger Bråtveit og slår unna. Returen rett i beina til en KBK-spiller som setter avslutningen rett på keeper.
    81'
    82'
    Hjemmelaget ser ut til å gå for seieren her. Dytter opp mange spillere og det kan gi kontringsrom for Kristiansund. og Pape Gueye.
    84'
    Melkersen har fått blod på tann og skyter fra distanse. Høyt over.
    84'
    Krasniqi mister ballen til Gueye som kan sette fart. Valsvik kommer i mellom og rydder opp.
    86'
    Isaksen feller Farji noen meter inne på Godsets halvdel. Frispark favør Godset.
    86'
    Tas kort.
    86'
    Ny situasjon foran Lansing. Vilsvik legger inn og Farji står klar til å banke ballen i nettet på volley. Der kommer plutselig Melkersen og toucher ballen slik at ingen av de får avsluttet.
    87'
    Melkersen kan avgjøre det, men header like utenfor fra kort hold! Igjen er det Vilsvik som legger inn et godt innlegg. Melkersen har løpt seg fri og kan egentlig bare bukke ballen i nettet, men spissen får akkurat litt for lite kontakt med ballen og setter den utenfor stolpen.
    88'
    4277 tilskuere på Marienlyst stadion i kveld.
    89'
    Tas kort.
    90'
    Kristiansund har ball i dette øyeblikket og slipper dermed presset fra et hjemmelaget på jakt etter flere mål.
    90'+1
    Nyenetue får en skuddmulighet når Vilsvik sklir, men innbytteren setter skuddet en halvmeter til side for mål.
    90'+1
    Tas kort.
    90'+1
    Krasnigi skyter fra langt hold og skaffer corner. Lansing får akkurat to fingertupper på den og dytter den videre ut over linja.
    90'+2
    Sklir igjennom hele feltet til ny corner der altså.
    90'+2
    Valsvik er på den, men i en tett duell faller ballen ned i gresset og Lansing stuper over den og holder i fast grep.
    90'+3
    90'+4
    Det er slutt på Marienlyst! Og hvordan det kun ender 2-2 i denne kampen er det nok mange som lurer på i det dommer Ola Hobber Nilsen blåser i fløyta for siste gang i kveld. Etter at Kristiansund ledet 2-0 til pause forventet de fleste på tribunen at Godset skulle gå ut i 100 for å jage utligning. Det tok imidlertid en stund før reduseringen var et faktum og i mellomtiden hadde begge lag muligheter til scoring. Men da Gustav Valsvik brukte alle kreftene og kjempet inn 1-2 etter drøye 70 minutter så startet et lite stormløp mot KBK-målet. Og kun snaue åtte minutter senere åpnet Elias Melkersen endelig målkontoen for sesongen da han kontant headet inn 2-2 etter et strøkent innlegg fra Lars Vilsvik. Samme Melkersen burde ha sikret alle tre poengene like etter da han han headet utenfor fra vel syv meter, men til slutt ebbet det ut med 2-2 og ett poeng til hvert lag. Bortelaget er nok skuffet etter at de kastet bort en tomåls-ledelse, mens hjemmelaget nok er skuffet over at de ikke maktet å fullføre snuperasjonen. Vi takker for følget fra Drammen og ønsker fortsatt god kveld.