Ble dekket av Yngve Gjerde

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av dette oppgjøret mellom Strømsgodset og Sandefjord på Marienlyst.
    Strømsgodset XI (4-2-3-1): Bugge Pettersen - Lindquist, Glesnes, Sætra, Parr - Hauger, Stengel - Tokmac, Jradi, Ulland Andersen, Pedersen.
    Sandefjord XI (3-4-3): Holmen Johansen - Gana Kane, Reppesgård Hansen, Grorud - Bemba Bindia, Morer, Vallès, Olsen Solberg - Ofkir, Kastrati, Engblom.
    Strømsgodset har skuffet så langt denne sesongen, og ligger på 13.- plass med 9 poeng. Hjemmelaget kommer fra tre strake tap og har ikke vunnet siden hjemmeseieren mot Odd 15. april. Da endte det med 3-0 til Godset.
    Det har ikke gått stort bedre for Sandefjord. Med sine fem poeng er de tabelljumbo i Eliteserien, og de har bare notert seg for én seier etter elleve spilte kamper. Deres hittil eneste seier kom mot Start 2. april, da de vant 4-1. Men til denne kampen tar de med seg sørgelige seks strake nederlag.
    Marcus Pedersen er mannen å se opp for i dag. Strømsgodset-spissen er toppscorer i Eliteserien med åtte fulltreffere. Den tidligere Godset-spilleren Pontus Engblom er Sandefjords toppscorer med tre nettkjenninger.
    Det er to lag på desperat poengjakt som møtes klokken 18.00. Men det er ikke mye som taler til gjestenes fordel. Strømsgodset har nemlig aldri tapt hjemme mot Sandefjord på øverste nivå. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 1-0-seier for Tor Ole Skulleruds menn, etter scoring av Tokmac Nguen.
    Det er strålende vær i Drammen. Solen stråler, himmelen er blå og det er behagelige 28 grader. I skrivende stund vannes kunstgresset, og om ikke altfor lenge er vi klar for kamp. Rammene er fantastiske, la oss håpe kampen blir det samme.
    Sandefjord-spillerne er først ute i det strålende solskinnet.
    Like etter kommer Godset-spillerne og høster applaus fra de som er tidlig på plass her på Marienlyst. "Alle Gutta" runger allerede fra GodsetUnionen.
    Det er i hvert fall god grunn til å forvente scoring i denne kampen. Det har nemlig aldri endt målløst når Godset og Sandefjord møtes til kamp.
    Godset-supporterne synger Tor Ole Skulleruds navn og viser tillit til den hardt pressede manageren. Godset-sjefen svarer med å applaudere fansen.
    Spillerne har entret kunstgresset på Marienlyst og Eliteserie-hymnen har gått sin gang. GodsetUnionen har røyklagt stadion fra sin seksjon på stadion.
    Gamle Gress runger over stadion på sedvanlig vis. Vakkert, som alltid.
    Godset har mest ball de første minuttene her.
    3'
    Kampens første frispark til Jradi som rives overende av Solberg Olsen.
    4'
    Det blir en tøff kamp for Sandefjord dette. Enorm stemning på stadion, og Godset har festet grep om kampen.
    7'
    Det blir heller ikke noe enklere når gjestene mangler sin assistkonge Håvard Storbæk. Har notert seg for fire målgivende pasninger så langt.
    8'
    Grorud tøft inne i Ulland Andersen. Godset-spilleren får frispark midt på banen.
    9'
    Tokmac tvinger frem kampens første hjørnespark etter å ha rundlurt Demba Bindia.
    9'
    Svinges inn fra Ulland Andersen, men det blåses. Corneren har allerede vært over dødlinjen.
    10'
    Mye slurv fra Sandefjord innledningsvis. Mange enkle balltap og feilpasninger.
    11'
    Marcus Pedersen er på vei gjennom, men det vinkes for offside. Det er ikke toppscoreren særlig fornøyd med.
    11'
    Sandefjord får en corner. Engblom er mannen som kjemper seg til den etter en duell med Sætra.
    13'
    Bugge Pettersen kommer ut for å bokse, men bommer på ballen. Ender i nytt Sandefjord-innlegg, som Lindquist header ut til ny corner fra motsatt side.
    14'
    Etter litt frem og tilbake faller ballen til Engblom som avslutter feilvendt mot mål. Går over buret til Strømsgodset.
    15'
    Men vi har i hvert fall fått kampens første avslutning!
    15'
    Tokmac spiller fri Jradi med en fin pasning, men innlegget til Jradi klareres.
    15'
    Bugge Pettersen skal plukke et innlegg, og akkurat idet han tar ballen, dundrer Kastrati i ham. Bugge mister ballen og Kastrati tupper den i mål, men Hobber Nilsen blåser for angrep på keeper.
    17'
    Fortsatt 0-0, med andre ord!
    18'
    Ulland Andersen foræres nok et frispark på midtbanen. Godset flytter opp folk.
    19'
    Frisparket er godt slått av Ulland Andersen. Sikter på kaptein Glesnes som går i bakken, men noe straffespark var det aldri snakk om.
    19'
    Tokmac avvinkes for offside.
    21'
    En ganske sjansefattig kamp så langt. Godset har mest ball, men har ikke klart å skape noe.
    24'
    Reppesgård Hansen og Pedersen barker sammen i en duel. Førstnevnte blir liggende, mens Pedersen halter unna
    26'
    Begge to kommer seg på beina.
    26'
    Liten drikkepause her nå.
    26'
    Og vi er i gang igjen.
    28'
    Tøff hodeduell mellom Demba Bindia og Tokmac. Sistnevnte får frispark.
    28'
    Lindquist skaffer Godset en ny corner.
    29'
    Rett fra Ulland Andersens høyrefot og inn til Holmen Johansens faste grep.
    29'
    Kampens beste mulighet til nå! Sandefjord setter kjapt i gang og det ender til slutt med et knallhardt skudd fra Solberg Olsen. Fra drøye 18 meter skyter han over.
    30'
    Deretter lager Solberg Olsen frispark i duell med Lindquist.
    30'
    Godset slår umiddelbart bort ballen og Engblom kommer til avslutning, men under hardt press fra Henning Hauger skyter han utenfor.
    31'
    Ny sjanse, denne gangen til Godset! Pedersen rives overende, men klarer å pirke ballen videre til Ulland Andersen. Skuddet til kantspilleren fra kanten av 16-meteren treffer nettveggen.
    32'
    Engblom avvinkes for offside.
    33'
    Så får Ulland Andersen frispark. Demba Bindia som feller ham.
    33'
    Sætra får frispark etter duell med en gammel Godset-kjenning, Kastrati.
    34'
    KJEMPESJANSE FOR GODSET! Lindquist kommer til innlegg og Marcus Pedersen kaster seg frem, avslutter og treffer tverrliggeren!
    38'
    Godset får en corner.
    38'
    Stopp i spillet etter at Demba Bindia tar telling. Holder seg til hodet.
    38'
    Demba Bindia er oppe på beina igjen.
    39'
    Stengel lager frispark i duell med Pau Morer midt på banen.
    40'
    ENORM SJANSE FOR GJESTENE! Sandefjord spiller seg vakkert frem og Solberg Olsen kommer til innlegg. Kastrati er mannen som avslutter, men Bugge Pettersen hindrer scoring med et tigersprang!
    40'
    Så er det Henning Huager som får frispark inne på Sandefjords banehalvdel.
    41'
    Nå har kampen åpnet seg opp og det bølger frem og tilbake. Moro!
    41'
    Tokmac spilles fri, men assistentdommeren er oppe med flagget.
    43'
    Så har Enric Vallès tatt telling. Satt seg bare plutselig ned her, midtbanespilleren. Får behandling på sidelinjen nå.
    43'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Marcus Pedersen
    Målgivende: Jonathan Parr
    HVILKEN SCORING! Marcus Pedersen, hvem ellers? Jonathan Parr slår et fantastisk innlegg, Pedersen løper seg fri og stanger ballen vakkert i mål!
    45'
    Det legges til fire minutter på Marienlyst.
    45'
    Godset kjører på nå. Corner for vertene.
    45'+2
    NESTEN! Ulland Andersen svinger inn og Sætra avslutter, men headingen går like utenfor!
    45'+2
    Der er det pause, og det er Pedersens vakre scoring som skiller lagene. Dette var Godset-spissens niende for sesongen, og hjemmelaget leder helt fortjent.
    45'+5
    46'
    Frispark i meget god posisjon for hjemmelaget. Jradi som felles, og her vil nok Ulland Andersen prøve seg.
    46'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Lars Grorud
    Kampens første gule.
    46'
    FOR EN SJANSE! Ulland Andersen kliner til og ballen smeller i tverrliggeren - for andre gang i dag! Returen setter Pedersen utenfor på åpent mål!
    47'
    Det frisparket til Ulland Andersen fortjente en bedre skjebne. For en scoring det ville vært.
    49'
    Sandefjord og Enbglom kommer til en ny mulighet. Skuddet til Sandefjord-spissen stryker Bugge Pettersens lengste stolpe, men det ser ut som Godset-målvakten har ok kontroll.
    50'
    Pedersen med en ettersleng på Morer. Frispark for Sandefjord, som flytter opp folk.
    51'
    Frispark for Godset på midtbanen.
    52'
    Tokmac avvinkes for offside. Sandefjord får låne ballen litt.
    53'
    Godset fortsetter der de slapp og styrer kampen også etter hvilen.
    54'
    Gana Kane går knallhardt i Tokmac. Frispark for Godset.
    54'
    Stopp i spillet. Kastrati har tatt telling og holder seg til hodet.
    55'
    Kommer seg på beina igjen, Kastrati. Spillet kan fortsette.
    55'
    Holmen Johansen roter det til! Ulland Andersen jager en ball og Sandefjord-målvakten kommer ut for å avverge faren. Han bommer imidlertid på ballen, og Godset har åpent mål. Ulland Andersen kommer for skrått til å avslutte selv, og sender avgårde et innlegg, som Reppesgård Hansen nesten klarerer i eget mål!
    56'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    56'
    Corneren ender med skudd fra Tokmac. Blokkeres - og ny corner.
    57'
    Corneren stanges unna ved første stolpe.
    57'
    Parr danser seg forbi to mann før han legges i bakken. Frispark i meget god innleggsposisjon for Godset.
    58'
    Ulland Andersen banker til og går for mål, men Holmen Johansen bokser unna.
    58'
    Nok en Godset-corner her.
    60'
    Corneren klareres.
    61'
    Lindquist rundlurerer både Ofkir og Solberg Olsen, før han legges i bakken av sistnevnte. Frispark.
    61'
    Holmen Johansen virker preget her. Fomler bort ballen i duell med Pedersen, men er heldig og får et frispark.
    61'
    NESTEN! Tokmac og Jradi kombinerer før sistnevnte avslutter. Skuddet er godt, men Holmen Johansen redder mesterlig!
    63'
    Corner for Strømsgodset.
    63'
    Heades unna av Sandefjord.
    64'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Sabawon Shamohammad
    Ut: Pau Morer
    Kampens første bytte.
    67'
    Så får vi en liten drikkepause her. Fortsatt varmt og godt i Drammen.
    68'
    6110 tilskuere er på plass på Marienlyst i dag.
    68'
    Nok en gang avvinkes Tokmac for offisde. Mange av de i dag.
    72'
    Godset angriper nydelig, men Tokmac velger helt feil da han går for skudd istedet for å spille til en helt ledig Lindquist. Skuddet går langt utenfor.
    73'
    Inn: Herman Solberg Nilsen
    Ut: El-Hadji Gana Kane
    73'
    Godset fortsetter å kjøre kampen og tvinger frem nok en corner her.
    75'
    Ulland Andersens corner går over alt og alle.
    76'
    Nok en corner for Godset her..
    77'
    Corneren finner Sætra, som stanger ballen i en Sandefjord-spiller og til ny corner.
    78'
    Heller ikke denne corneren gir uttelling for hjemmelaget.
    78'
    Sandefjord får frispark på egen halvdel.
    80'
    Begynner å haste for Sandefjord hvis de skal ha en utligning nå.
    80'
    Ulland Andersen felles av Reppesgård Hansen.
    81'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Amahl Pellegrino
    Ut: Tokmac Nguen
    Skullerud gjør sin første endring for dagen.
    81'
    Inn: André Sødlund
    Ut: Enric Vallès
    Bytte hos gjestene også.
    81'
    Strømsgodset 2 - 0 Sandefjord Fotball
    Mål: Amahl Pellegrino
    Målgivende: Eirik Ulland Andersen
    For et innhopp av Pellegrino! Han kommer inn og punkterer kampen! Drar seg vakkert inn i banen etter å ha blitt spilt fri og hamrer ballen kontant i det lengste hjørnet!
    83'
    Gult kort til Strømsgodset
    Amahl Pellegrino
    Feirer på seg et gult kort.
    84'
    Tokmac Nguen
    84'
    Inn: Mustafa Abdellaoue
    Ut: Marcus Pedersen
    Så kommer Mos inn og erstatteren Eliteseriens toppscorer.
    85'
    86'
    Klareres, igjen.
    87'
    Ny stor mulighet for Pellegrino, men denne gangen redder Johansen!
    89'
    Fire minutter legges til.
    90'+1
    Det er slutt, og Strømsgodset tar tre viktige og etterlengtede poeng. Marcus Pedersen og Amahl Pellegrino scoret målene, og det var en fullt fortjent seier for hjemmelaget.