1-0
1 718
1 120

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Strømsgodset og Sandefjord fra Marienlyst stadion i Drammen.
    16.mai, fotballens nasjonaldag. Rammen er satt, og med tendenser til sommerlige temperaturer i Drammen så ligger alt til rette for en fin kveld for fotball.
    Fjorårets oppgjør mellom disse lagene endte med 5-0 til Sandefjord. Strømsgodset ble den gang overkjørt fra ende til annen, men tapet kickstartet også en smått utrolig mai-måned for drammenserne som gikk ubeseiret igjennom syv kamper. Den resultatrekken reddet på mange måter også plassen for Godset i Eliteserien, for poengfangsten resten av sesongen var heller laber.
    Høstens oppgjør i Sandefjord endte for øvrig 2-2. Alle fire målene kom den siste halvtimen og Jesper Taaje satte inn 2-1 ti minutter før slutt og trodde han sikret seieren, men Herman Stengel utlignet på overtid.
    Sandefjord ligger i skrivende stund på 11.plass med seks poeng. Aalesund ble beseiret 4-0, mens det har blitt uavgjort mot Tromsø, Rosenborg og Brann.
    Hjemmelaget Strømsgodset ligger nest sist på tabellen med fire poeng. Også de har beseiret Aalesund, før det har blitt tap for Lillestrøm, HamKam, Tromsø og nå sist Molde. Kun borte mot Viking har drammenserne plukket poeng etter seieren i åpningskampen.
    Viljar Myhra fikk en smell i ankelen i kampen mot Molde og har ikke trent for fullt denne uke, men sisteskansen er innlemmet i troppen og spiller ventelig fra start. Thomas Grøgaard og Ernest Boahene er ikke med for Godset.
    For Sandefjord sin del er det knyttet spenning til om Danilo Al-Saed kan fortsette i samme spor som mot Viking. Den svenske driblefanten sto bak hele forarbeidet til Alexander Ruud Tveters ledermål og har ferdigheter som kan komme godt med her i kveld.
    Spørsmålet mange stiller seg i Drammen er om Jonatan Braut Brunes får sjansen igjen fra start. Spissen har startet på benken i de tre siste kampene, men i de to siste så har han bidratt med to mål og én assist som innbytter.
    Kun to lag har sluppet inn flere mål en Strømsgodset så langt. Det er HamKam og Aalesund som har fått henholdsvis 16 og 13 mål i sekken. Tre lag står med 11 baklengs; Strømsgodset, Lillestrøm og Vålerenga. Kveldens gjestende lag har kun sluppet inn fem mål så langt.
    Lagoppstillingene er klare! Godset og Jørgen Isnes setter Braut Brunes inn på topp og erstatter Ekeland. I tillegg er Stenevik tilbake fra start og tar plassen til Grøgaard som ikke er i troppen.
    Sandefjord stokker kortene godt på 16.mai. Loftesnes og Foss er ute i den bakre fireren og erstattes av Smeulers og Berglie. Damnjanovic kommer inn i stedet for Bikoro på midten og i frontleddet er Chaib inne i stedet for Dunsby.
    1'
    Strømsgodset med avspark!
    1'
    Langt fra Valsvik. Brunes taper duellen mot Taje.
    1'
    Chaib på tur i rommet ute til høyre. Kommer seg ikke forbi Kristensen Dahl som gjør en god jobb. Hjemmelaget var i ubalanse der når Sandefjord slo kontra.
    2'
    Al-Saed drar seg innover i banen og går for en kombinasjon med Ruud-Tveter. Gustav Valsvik kommer i mellom og bryter på 20 meter.
    3'
    Nesten en mulighet for Godset. Mehnert innover i 16-meteren fra høyre spiller mot Brunes som står klar med skuddfoten. Brytes i siste øyeblikk.
    3'
    Chaib går overende i duell med Valsvik på hjørnet av 16-meteren. Ingenting sier dommer Grøtta.
    4'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Vetle Walle Egeli
    Stengel header den ut ved første stolpe.
    5'
    Damnjanovic kaster langt fra venstre. Hjemmelaget får klarert.
    6'
    Sandefjord til innlegg fra venstresiden etter at hjemmelaget ikke får ballen vekk fra farlig sone. Ballen rett i hanskene til Myhra.
    7'
    Al-Saed har vært frisk så langt. Setter av gårde med raske bein og skvetter unna et par spille. Skaffer corner når Vilsvik er nede og blokkerer.
    7'
    Ipalibo Jack header ut.
    7'
    Vilsvik avslutter på halvspretten fra 17 meter. En liten meter over tverrliggeren. Forspillet starter ute til venstre der Kristensen Dahl legger inn og ballen sklir forbi Brunes og til Vilsvik som ikke treffer godt nok.
    9'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Ian Smeulers
    10'
    Strømsgodset blir avblåst for offside
    Lars-Christopher Vilsvik
    11'
    Nære for Stengel! Snapper ballen når Keto spiller opp på en feilvendt spiller og drar seg inn i feltet. Holdes litt i det han skal avslutte og Keto kommer ut i stjerne på 12 meter - dermed går skuddet rett i keeper. God mulighet det der for vertene.
    12'
    Ayer lemper ballen inn i boksen. Der råder det kaos i et par sekunder før Fosnæss Hanssen får slått ballen unna.
    14'
    Al-Saed igjen. Kommer seg ikke forbi Stengel og Vilsvik som i felleskap rydder opp ute på høyrekanten.
    15'
    Youssef Chaib prøver lykken fra vel 25 meter. Banker til og sender ballen høyt opp på tribunen.
    15'
    Mehnert går ned for telling. Smeulers er tett oppi på et oppspill. Reiser seg igjen ette en liten pustepause.
    17'
    Sandefjord spiller seg ut bakfra under press. Får fraktet ballen opp på 20 meter der Damnjanovic fyrer av langs bakken. Rett i Fosnæss Hanssen.
    18'
    Ottosson skyter fra distanse. Rett på Myhra som holder enkelt.
    19'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Herman Stengel
    Klareres ut av Sandefjord. Godset beholder ballen.
    19'
    Stenevik slår inn igjen etter corneren. Går via et hode og over til Stengel som dunker til på direkten. Treffer ikke særlig bra og ballen går ut til innkast fra motsatt side. Mulig det var tenkt som et innlegg fra den godeste Stengel.
    21'
    Mehnert og Brunes setter fart på. Kommer to mot to i det de nærmer seg 16-meteren. Førstnevnte forsøker å stikke fri Brunes, men ballen blir litt for lang og Keto kommer fint ut og holder i fast grep.
    22'
    Kristensen Dahl viser at han har fart på skøytene når han holder unna Chaib i en ren løpeduell.
    22'
    Jesper Taaje
    23'
    Fosnæss Hanssen med et slapt tilbakespill. Viljar Myhra er våken og slår ballen unna foran snuta på Ruud Tveter.
    24'
    Strøken ball fra Taaje opp på Al-Saed. Vingen drar seg innover i banen og utfordrer rett mot Fosnæss Hanssen før han forsøker å vri skuddet tilbake i nærmeste. Myhra slenger seg og ser at ballen spretter på utsiden av stolpen.
    26'
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Tas kort.
    26'
    Egeli roter en ball over linja og til corner for hjemmelaget.
    26'
    Klareres av Ottosson.
    27'
    En Sandefjord-spiller ligger nede rett foran eget mål og dommer Hansen Grøtta stopper spillet.
    27'
    Chaib og Sandefjord med en overgang. Kommer til innlegg fra høyre, men den ballen stopper i Kristensen Dahl. Chaib vil ha straffe, men får ikke gehør av dommertrioen.
    29'
    Gulliksen med et raskt kast mot Stengel som plutselig er fri i 16-meteren. Slurver med mottaket muligheten renner ut i sanden.
    30'
    I tverrliggeren fra Stengel! Godset angriper med mange spillere og biter seg fast. Et innlegg fra venstrekanten klareres ut til Stengel som fyrer av på halvspretten fra vel 17-18 meter. Ser ut til at keeper Keto får noen fingre på den før ballen smeller i tverrligger og over. Får imidlertid ikke corner der hjemmelaget.
    30'
    Mehnert legges i bakken. Stengel skal slå inn fra høyre korridor. Ender opp rundt straffemerket der ballen heades ut til Vilsvik som skyter høyt, høyt over på returen.
    32'
    Slås inn i boksen der Ottosson stupheader ballen vekk fra farlig sone.
    34'
    Nytt innlegg fra venstre. Gustav Valsvik har blitt igjen oppe og går over ende så lang han er. Får ingenting av dommer.
    35'
    Stolpen igjen! Denne gang ved Braut Brunes! Godset slår opp mot duoen på topp og Mehnert vinner duellen med Taaje. Ballen faller ned til en feilvendt Brunes på 16-meter som tverrvender og fyrer av lavt mot hjørnet utenfor Ketos rekkevidde. Ballen spretter i stolpen og ut. Nærmer seg nå vertene.
    36'
    En stund siden Al-Saed har vært involvert, men her kommer han til innlegg fra venstre. Treffer kun hanskene til keeper Myhra.
    38'
    Stengel skyter fra 22 meter. Via en Sandefjord-spiller og ny corner.
    39'
    Sklir igjennom hele feltet og over til Stenevik motsatt.
    39'
    Stenevik legger inn i boksen. Den balle stusses videre bakover til Stengel som demper og banker til fra noe skrått hold. Ballen fyker rett i blokka før Vilsvik fanger opp returen like utenfor 16-meteren. Backen har truffet bedre før og sender ballen opp på tribunen.
    41'
    Sklir nok en gang igjennom feltet og over til Stenevik ute til venstre.
    41'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Sandefjord
    Mål: Sondre Fosnæss Hanssen
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Der sitter den endelig for hjemmelaget når Sondre Fosnæss Hanssen bukker inn et strøkent innlegg fra Lars Vilsvik. Strømsgodset biter seg fast etter corneren og trykker virkelig på. Ballen ut til høyre der Vilsvik får tid og rom før han svinger ballen over mot bakre stolpe der en ensom Fosnæss Hanssen setter pannebrasken til og sender ballen i lengste.
    42'
    Nær igjen for Godset. Denne gang er det Braut Brunes som stuper fram, men han rekker ikke å sette hodet på innlegget fra høyrekanten. Virket nesten overrasket over at ballen kom mot han der.
    44'
    Alexander Ruud Tveter
    Frispark til Sandefjord på 25-26 meter rett foran mål. Ruud Tveter fyrer av. Myhra slår til corner.
    45'
    Filip Ottosson
    Hjemmelaget klarerer, men Sandefjord beholder ballen.
    45'+1
    45'+2
    Der er det pause på Marienlyst stadion og Strømsgodset leder 1-0 etter en sen scoring av midtstopper Sondre Fosnæss Hanssen assistert av Lars Vilsvik. Hjemmelaget har, med unntak av en liten periode i starten av kampen, vært det førende laget. Herman Stengel og Brut Brunes har begge satt en ball i aluminiumen i tillegg til at Hugo Keto måtte hente fram en god redning da samme Stengel var fri på 14 meter. Danilo Al-Saed har stått bak det lille som gjestene har produsert, men kantspilleren ble litt borte utover i omgangen. Vi er tilbake fra Drammen etter en kort pause.
    45'+1
    Sandefjord med avspark og vi er i gang med de siste 45 minuttene fra Marienlyst stadion.
    45'+1
    Heades rett ut til Vilsvik på 17 meter. Backen banker til på direkten - like utenfor keepers høyre stolpe.
    46'
    Sandefjord fortsetter å spille seg ut fra egen 16-meter. Mistet ballen et par ganger på det i første omgang.
    48'
    Fiks variant av Marcus Mehnert som med hælen setter ballen over mål fra kort hold. Var under sterkt press der og det var nok eneste måte å få avsluttet på.
    49'
    Al-Saed forsøker en stikker mot Chaib i bakrommet, men Stenevik lukter faren og skjermer ballen inn til egen keeper.
    51'
    Fosnæss Hanssen kan mer enn å score mål. Holder unna Al-Saed i løpeduell og spiller ballen inn til Myhra som feier den unna. Rett i beina til Chaib som skyter fra 18 meter - rett i hanskene til sisteskansen.
    52'
    Al-Saed legger inn fra venstre. Ballen sklir gjennom feltet og over til Stenevik som kan sette i gang en overgang for hjemmelaget.
    54'
    Stenevik får ballen ute til venstre nede ved kortlinja. Forsøker et fikst innlegg som ingen lagkamerater er helt med på. Ballen inn til Hugo Keto.
    55'
    Bankes vekk og ut til innkast.
    55'
    Jack stopper Egeli ved midtstreken.
    57'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Jakob Maslø Dunsby
    Ut: Youssef Chaib
    57'
    Tas kort.
    57'
    Sandefjord med et lite initiativ for øyeblikket.
    60'
    Godset-spillerne er oftere på etterskudd nå og Sandefjord får tid og rom til å trille ball. Jørgen Isnes er ute på sidelinja og maner til innsats.
    62'
    Tas kort.
    62'
    Gustav Valsvik feier ballen langt opp på Sandefjords halvdel. Resten av laget ligger godt inne på egen halvdel.
    64'
    Tobias Fjeld Gulliksen
    64'
    Kaptein Valsvik diskuterer med trener Isnes. Åpenbart ikke fornøyd med tingenes tilstand akkurat nå.
    65'
    Gult kort til Strømsgodset
    Stopper en overgang ved midtstreken. Korrekt gult kort.
    65'
    Tas kort.
    65'
    Ruud Tveter tvinger Myhra ut i full strekk! De rødkledde for anledningen spiller seg fint fram utenfor boksen til Godset før det tres inn på Ruud Tveter som med mann i rygg får av gårde en avslutning mot hjørnet. Viljar Myhra ser utgangen, men må ut i full lengde for å slå til corner.
    67'
    Heades ut, men bortelaget beholder ballen.
    67'
    Inn: Fréderic Bikoro
    Ut: Aleksander Damnjanovic Nilsson
    69'
    Inn: Sander Moen Foss
    Ut: Fredrik Tobias Berglie
    69'
    Jonatan Braut Brunes
    70'
    Marcus Mehnert drar seg ned langs kortlinja, men innlegget blokkeres. Får ikke corner av dommer Hansen Grøtta.
    71'
    Vilsvik til innlegg fra høyre. Keeper Keto går opp alene og holder.
    72'
    Gustav Valsvik bryter og setter fart. Går forbi et par spillere før han under press skyter fra 17 meter. Null problemer for Keto som legger seg på ballen.
    73'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Jostein Ekeland
    Ut: Tobias Fjeld Gulliksen
    74'
    Valsvik kommer på den, men headingen rett i en Sandefjord-spiller som beiner ballen unna.
    74'
    Mehnert brenner alene med keeper! Godset bryter høyt i banen og Brunes stikker i mellom til Marcus Mehnert som kommer alene med keeper Keto. Sisteskansen kommer ut og gjør seg stor og den lave avslutningen går rett på sisteskansen. En offsideplassert Brunes setter returen over mål.
    76'
    76'
    Slår den inn i feltet, men bortelaget klarerer.
    77'
    Så er plutselig Lars Vilsvik alene i gjennom til venstre. Kommer litt for langt ned i 16-meteren for å hente ball, og en god mulighet spoleres.
    79'
    Stengel slår den ut, men Sandefjord beholder ball.
    79'
    Al-Saed blåser returen høyt over.
    80'
    Inn: Franklin Nyenetue
    Ut: Alexander Ruud Tveter
    80'
    Inn: Sander Risan Mørk
    Ut: Keanin Ayer
    82'
    Brunes header ut.
    83'
    Ottosson fanger returen og svinger et innlegg over mot bakre stolpe. Jack forsøker å skjerme ballen over linja, men bak kommer Dunsby som fra meget spiss vinkel setter ballen i nettveggen på utsiden av mål.
    83'
    Inn: Jonas Therkelsen
    Ut: Marcus Johnson Mehnert
    83'
    Tas kort.
    85'
    Bicoro skyter fra distanse. Godt til side for målet til Viljar Myhra.
    86'
    Tas kort og hurtig.
    86'
    Halldor Stenevik
    Holder igjen en Sandefjord-spiller og får det gule kortet.
    87'
    Therkelsen med aller tiders mulighet til å avgjøre! Innbytteren rett og slett stjeler ballen ved midtstreken av en uoppmerksom Sandefjord-spiller før han setter fart mot Keto og runder sisteskansen med en dragning. Får ballen litt for langt foran seg og må slenge seg for å få avsluttet og da rekker Smeulers akkurat tilbake og blokkerer til corner - liggende med hodet! Herlige scener!
    88'
    Sandefjord får den kun ut til Vilsvik som fra 17 meter forsøker å finne hjørnet. Setter ballen til side for mål.