1 923
1 519

God mandag og hjertelig velkommen til Marienlyst stadion i Drammen for denne trettende serierunden i Eliteserien.
    Fellesferien er over oss alle, men det hindrer ikke Strømsgodset i å ta imot Sandefjord til kamp. Eliteserien har hatt ferie, men nå ruller endelig ballen igjen.
    Før denne runden befinner vertene seg på en flott sjette plass så langt, mens gutta fra hvalfangerbyen dessverre ligger helt sist på tabellen.
    Sandefjord får en svært tøff kamp i kveld, de har ikke vunnet borte i år og historisk er også Marienlyst en tøff arena for Sandefjord. De tapte her i 2023, mens i 2022 så vant de hele 5-0, en helt ellevilt sterk seier av Ødegaard & co.
    Godset har to seire, to uavgjort og ett tap på sine siste fem. Sist fikk de med seg et sterkt poeng fra Bergen og 0-0 mot Brann. Et skadeskutt Godset den gangen, så får vi håpe at skadesituasjonen er bedret i Drammen før kveldens kamp.
    Sandefjord på sin side har to uavgjort og tre tap på sine siste fem. De har ikke vunnet siden hjemmekampen mot Sarpsborg 08 12.mai. Det er på tide å ta en borteseier for Sandefjord om de skal henge seg på lagene foran seg på tabellen og ikke bli fortapt i bunn.
    Melkersen er Godsets toppscorer med tre kasser. Markovic har fire for Sandefjord. Når det er sagt så er Godset et svært gjerrig lag i begge ender. De har kun scoret fjorten mål så langt, noe som er nest dårligst i Eliteserien, men de har kun sluppet inn femten, noe som er tredje best i Eliteserien.
    Godset kommer i sin vante 3-4-3 formasjon, mens Sandefjord kommer i 4-3-3.
    Danilo Al-Saed, en av Sandefjords beste spillere de siste årene er solgt til Heerenveen, et stort tap for Sandefjord. Ellers ingen store krumspring i stallene til noen av kveldens lag.
    Vi er tilbake med lagoppstillinger ca. 18.00 og kampstart 19.00. Heng med oss!
    Det rapporteres om at avspark er utsatt med 15 minutter pga. tordenværet i Drammen.
    1'
    Været har roet seg og vi er i gang på Marienlyst!
    1'
    Dommeren blåser når Godsetunionen kaster tennisballer på banen, en protest mot VAR.
    1'
    Da er vi i gang igjen.
    2'
    Da må dommeren stoppe kampen nok en gang, også denne gangen er det tennisballer som kastes inn på banen.
    2'
    Sandefjord med ballen inne på Godset sin halvdel men ender opp med å lage frispark for Godset.
    3'
    Strømsgodset får tildelt et frispark
    Per Kristian Bråtveit
    Slår langt, men Sandefjord overtar.
    3'
    Stor sjanse for Godset. Farji regisserer i midten, han dytter videre til Therkelsen som finner Melkersen alene foran mål. Ballen spretter litt rart og avslutningen går utenfor. Den skulle han ha satt i buret foran egne supportere!
    5'
    Det ser ut til å være store mengder vann på banen, det påvirket nok avslutningen til Melkersen i forrige angrep.
    6'
    En rotete innledning så langt, ingen av lagene har koblet grepet her.
    6'
    Sandefjord spiller bra helt til skuddet går fra Markovic, det går via en Godset spiller og ut til innkast.
    7'
    Godset får corner etter et par dårlige involveringer av Keto, han er nok ikke sikker på grepet sitt der.
    8'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Herman Stengel
    Stanges unna.
    8'
    Bråtveit plukker ned et innlegg, men også han slipper ballen før han fanger den igjen. Det er nok litt tøffe forhold for keeperne her.
    10'
    Sandefjord har koblet et lite grep her nå. Det må de om årets første borteseier skal komme i Drammen i kveld.
    11'
    Kristiansen klemmer til fra distanse, via en fot og til corner for Sandefjord.
    12'
    Sandefjord får tildelt et hjørnespark
    Vetle Walle Egeli
    Innoverskrudd, rett i klypene på Bråtveit.
    12'
    Ruud Tveter har slått Valsvik et par ganger i luften allerede, det er det ikke mange som gjør i Eliteserien.
    14'
    Therkelsen går på et dypt løp og slår et innlegg tilbake i banen, men der er kun rødkledde.
    14'
    Ottosson med et godt innlegg, men den tidligere Sandefjord-spilleren Taaje stanger unna.
    16'
    Sandefjord styrer denne kampen fullstendig nå, noe overraskende kanskje.
    17'
    Melkersen feller Berglie og Sandefjord får frispark på egen halvdel.
    18'
    Sandefjord får tildelt et frispark
    Fredrik Tobias Berglie
    Spiller kort til Kristiansen.
    18'
    Godset med et godt angrep. Mange folk er med og alternativene er gode. Den ender opp hos Tomasson som skyter via en fot og til corner.
    19'
    Heades rett opp i luften på første stolpe, og ut til ny corner for Godset.
    19'
    Heades unna foran mål.
    20'
    Tomasson skaffer Godset enda en corner.
    20'
    Dommeren blåser frispark til Sandefjord, rett etter at han har gitt tilsnakk inne i feltet.
    20'
    Hugo Keto
    Setter i gang raskt til Walle Egeli.
    21'
    Godset får frispark på egen halvdel, Mettler er synderen mot Stengel.
    23'
    Han setter i gang raskt selv, etter å ha blitt felt.
    23'
    Ruud Tveter får litt spiss vinkel, men klemmer avgårde et skudd med sin venstrefot. Den går til side for det lengste hjørnet. Godt forsøk av kraftspissen.
    23'
    Godset ruller opp. Stengel finner Tomasson, men han får ikke skutt på mål. Therkelsen prøver i neste fase, men også han bommer.
    25'
    Risan Mørk skyter fra distanse, den går dessverre like langt over mål som distansen han skjøt fra.
    25'
    Vilsvik med et klassisk Vilsvik-løp og påfølgende innlegg, det klareres av Kristiansen.
    27'
    Gode tendenser i et nytt Godset-angrep. Farji vipper ballen inn, men verken Tomasson eller Therkelsen får satt ballen i mål.
    28'
    Halvtimen nærmer seg i det som etterhvert er en jevn omgang. Sandefjord startet best, mens de siste minuttene er det Godset som har vært nærmest.
    29'
    Gult kort til Strømsgodset
    Jesper Taaje
    Får det gule en stund etter taklingen han gjorde på Risan Mørk, men dommeren ga en fin fordel. Godt løst også ved å gå tilbake og gi kortet når ballen er ute.
    30'
    Sandefjord legger seg lavere og lar Godset ha ballen nå.
    32'
    Farji spilles opp i mellomrom, vender opp og skyter i steget med venstrefoten. Den går et godt stykke til side for mål. Når det er sagt har Farji vært livlig så langt.
    32'
    Cheng med et godt offensivt løp for Sandefjord. Innlegget er også godt, men det er ingen fra Sandefjord i andre enden.
    33'
    Melkersen får frispark på midten.
    34'
    Logi Tomasson
    Setter i gang hurtig.
    34'
    Melkersen holder Berglie og gjestene får frispark.
    35'
    Hugo Keto
    Flytter opp laget og slår mot Dunsby.
    35'
    Markovic driver innover, men finner ingen skuddmulighet. Dytter til Ruud Tveter som skyter i blokka. Sandefjord står godt etter, men Godset tar til slutt over.
    37'
    Mehnert og Kristiansen skaller i en duell. Kristiansen er raskt på beina, men Mehnert må ha tilsyn her.
    38'
    Det gir begge lags trenere en mulighet til å coache sine spillere, og det gjør begge to ganske så aktivt her. Det går bra med Mehnert, han kan fortsette her.
    38'
    Strømsgodset blir avblåst for offside
    Marcus Johnson Mehnert
    Mehnert ble vinket av for offside når de skallet.
    39'
    Sandefjord har momentumet nå, men sliter med å skape det helt store her.
    41'
    Nære for Therkelsen. Han finner mellomrommet fint, får ballen og setter fart selv inn i 16-meteren. Dessverre blir skuddet heller dårlig og Keto redder enkelt. Fin prestasjon av unggutten.
    41'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Sandefjord
    Mål: Logi Tomasson
    På andre forsøk sitter den for Tomasson. Mehnert setter opp Vilsvik som slår et godt innlegg til Tomasson. Han skyter i blokka, men får returen og setter den enkelt i mål. Flott scoring av Godset, men altfor enkelt. Sandefjord var veldig passive i egen boks der. Tror ikke Tomasson blir noe mindre attraktiv for utenlandske klubber når han scorer mål!
    42'
    Therkelsen skyter i stolpen. Unggutten klinker til etter et innlegg fra Vilsvik og den går klokkerent i stolpen, og ut. Meget nære for Godset!
    44'
    Cheng skyter via Farji og til corner for Sandefjord.
    45'+1
    Filip Ottosson
    45'+1
    Mål for Sandefjord!
    Strømsgodset 1 - 1 Sandefjord
    Mål: Loris Mettler
    Mettler utligner like før pause. Sandefjord har godt ettertrykk etter en corner. Ottosson slår et innlegg som heades rett ut til Mettler. Han legger til rette og setter den sikkert ned i hjørnet. Flott scoring av Sandefjord, som scorer på et svært gunstig tidspunkt inn mot pause.
    45'+1
    45'+4
    Vi går til pause på 1-1 i Drammen. Tomasson scoret først for Godset, før Mettler utlignet like før pause. En jevn kamp med gode tendenser i begge lag, hvor Godset kanskje var nærmere to scoringer enn det Sandefjord var. Allikevel må Sandefjord ha honnør for å prøve her. De har hatt ballen en del og viser ingen respekt for vertene. Fyll opp kaffekoppen og heng med etter pause, her blir det fort flere scoringer!
    45'+1
    Ingen bytter i pausen på noen av lagene.
    45'+1
    Tomasson feller Dunsby og Sandefjord får frispark på egen halvdel. Tomasson skjønner ingenting av det frisparket.
    45'+1
    Hugo Keto
    Slår mot Ruud Tveter som vinner sin duell.
    45'+1
    Sandefjord åpner også denne omgangen best. De styrer det meste så langt.
    48'
    Stengel får det gule etter en svært sen takling på Walle Egeli, den er udiskutabel.
    49'
    Spiller kort til Walle Egeli og får ballen tilbake.
    49'
    Sandefjord fortsetter å dominere med ballen, men de skaper ingenting. Får de til det også så blir dette en hyggelig kveld for gutta fra hvalfangerbyen.
    52'
    Farji viser gode tekniske ferdigheter ute ved sidelinjen, men får til slutt kun et innkast.
    53'
    Stengel skyter, men den går rett i Mettler. Det ropes på straffe for hands, men det får de ikke.
    54'
    Godset prøver de også, men Sandefjord står godt imot deres forsøk så langt. Det er Sandefjord som har momentum, men målsjanser er det fint lite å skrive hjem om i øyeblikket.
    56'
    Strålende redning av Bråtveit. Sandefjord ruller opp et godt angrep. Dunsby legger igjen til Ruud Tveter, han skyter via en fot og den endrer retning. Bråtveit gjør en strålende redning på den. Flott sjanse for gjestene!
    57'
    Gult kort til Sandefjord
    Ottosson får det gule kortet etter en voldsom takling på Mehnert.
    58'
    Walle Egeli får gult kort for en situasjon tidligere når Godset kontrer og han prøver å hindre den. Dommeren lar spillet gå, men gir kortet i etterkant.
    58'
    Gustav Valsvik
    Setter i gang kort.
    60'
    Timen passert, fortsatt 1-1 i Drammen.
    60'
    Markovic skaffer Sandefjord en corner, han klarer ikke å passere Valsvik.
    62'
    Valsvik stanger unna foran egen keeper.
    62'
    Godset gjør klar Ekeland.
    63'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Jostein Ekeland
    Ut: Marcus Johnson Mehnert
    65'
    Godset jobber seg inn i kampen nå og har ballen stadig mer. Sandefjord spiller bra, men det skapes ikke målsjanser.
    66'
    Melchior og Amin gjør seg klare for Sandefjord.
    66'
    Therkelsen skyter i tverrliggeren. Tomasson slår et godt innlegg som Therkelsen forlenger med venstrefoten, den går i tverrliggeren og ut. Omgangens klart største sjanse!
    66'
    Spillerbytte - Sandefjord
    Inn: Simon Amin
    Ut: Loris Mettler
    68'
    Inn: Marcus Melchior
    Ut: Sander Risan Mørk
    68'
    Stengel skyter fra distanse. Berglie header den utover dødlinjen og til corner for Godset. Godt forsøk, godt forsvarsspill.
    69'
    Keto kommer ut og bokser den unna rett foran Valsvik. Godt keeperspill.
    69'
    Melkersen med brassespark. Godset presser godt på og er nære på å skape det helt store. Sandefjord står i mot, men plutselig får Melkersen ballen feilvendt. Han er freidig nok til å vippe opp ballen til seg selv og brassesparke mot mål. Dessverre for Godset går den like over mål.
    71'
    Markovic snapper ballen fra Taaje og finner Amin med en god pasning. Hans skuddforsøk går rett på Bråtveit.
    72'
    Amin lager frispark inne på Godset sin halvdel.
    72'
    Setter i gang raskt.
    72'
    Godset får frispark inne på Sandefjord sin halvdel. Berglie holder Melkersen. Da kan vertene flytte opp folk.
    74'
    Godt slått. Valsvik header via en forsvarer og til corner.
    74'
    Stanges unna av Kristiansen.
    74'
    Farji holder Kristiansen etter at han mistet ballen og da får rødtrøyene frispark.
    75'
    Hugo Keto
    Slås langt.
    75'
    Vi går inn i det siste kvarteret i en jevnspilt kamp. Hvem trekker det lengste strået?
    76'
    Tomasson slår et innlegg via Walle Egeli og til ny corner for Godset, deres syvende så langt i kveld.
    76'
    Finner som vanlig Valsvik, men Sandefjord står imot.
    76'
    Dommeren blåser frispark til Sandefjord. Kristiansen går ned etter en duell med Taaje, ser ut som de skaller der.
    77'
    Hugo Keto
    Spiller til Cheng.
    77'
    Inn: Emmanuel Danso
    Ut: Marko Farji
    79'
    Siste ti minuttene i Drammen, vi venter fortsatt på flere scoringer i dette tette og jevne oppgjøret.
    80'
    Ottossen lager frispark når han feller Therkelsen. Må være forsiktig siden han har det gule kortet.
    81'
    Innoverskrudd mot Valsvik, men Keto kommer ut og bokser.
    82'
    Andreas Tegström
    Får det gule kortet for kjeftbruk mot dommertrioen.
    82'
    Andre gule kort til Sandefjord
    Fortsetter åpenbart kjeftbruken mot dommertrioen og blir vist ut her. Pinlig av treneren til Sandefjord.
    82'
    82'
    Ottosson lager igjen frispark, denne gangen er det Ekeland det går utover. Farlig balanse for Sandefjord sin kaptein dette her.
    84'
    Inn: Eirik Ulland Andersen
    Ut: Jonas Therkelsen
    84'
    Fredrik Kristensen Dahl
    84'
    Ekeland lager frispark nære Sandefjord sin dødlinje.
    87'
    Hugo Keto
    Flytter opp laget og slår langt, men den går utover sidelinjen før Dunsby når den.
    87'
    Det er 4871 tilskuere tilstede på Marienlyst i kveld.
    88'
    Ulland Andersen finner plass og skyter, men den er veldig enkel å redde for Keto.
    88'
    Kristiansen lager frispark på egen halvdel etter at han selv har blitt dyttet. Merkelig situasjon, det er nok en etterslenger som gjør at dommeren blåser.
    89'
    Dårlig slått. Sandefjord tar over.
    89'
    Ullan Andersen lager frispark godt inne på Sandefjord sin halvdel.
    90'+1
    Hugo Keto
    Slås høyt og langt. Ruud Tveter får tak i den, men Godset tar over i neste fase.
    90'+1
    Godset prøver med et par skuddforsøk, men de går i blokka begge to. Sandefjord kontrer ved Markovic, men også hans skuddforsøk går i blokka og til corner.
    90'+3
    Danso header unna på bakre stolpe.
    90'+3
    Ruud Tveter får en sjanse ut av ingenting, men den blåser han over mål. Fra fire meter får han skutt med sin gode venstrefot, men scoring blir det ikke. Den er stor!
    90'+4
    Bråtveit kommer ut og plukker ballen like foran Markovic. Offensivt og godt keeperspill.