2-1
Nuhu87'

Hjertelig velkommen til kveldens oppgjør på Marienlyst stadion! Øst tar imot vest, og serieleder og hjemmesterke Strømsgodset skal vise muskler mot Sandnes Ulf.
    101 år gamle Sandnes Ulf spiller sin første sesong i Tippeligaen noensinne, og har foreløpig gjennomført debuten til gangs og over all forventning. Sandnes-folket som kjøpte sesongbillett tenkte nok at dette var første og siste gang de fikk oppleve Ulf spille mot de store gutta, men det kan overraskende nok bli en ny sesong i Tippeligaen for de lyseblå vestlendingene.
    Per nå ligger Sandnes Ulf på plassen over kvalik med 17 poeng og nærkontakt med lagene rundt, dog riktignok både oppover og nedover. Kun fem poeng skiller Vålerenga på sjette plass og Odd på 14.plass.
    Strømsgodset troner fortsatt tabellen etter sist rundes 2-1-seieren mot Stabæk på Nadderud. Ulf tapte sin kamp 2-0 hjemme mot Vålerenga.
    Sålangt undertegnede kan finne, har Strømsgodset og Sandnes Ulf aldri tidligere møtt hverandre i obligatoriske kamper. Dermed er det duket for et historisk oppgjør i Drammen ikveld.
    Sandnes Ulf starter med samme mannskap som sist, bortsett fra Aanestad som soner karantene etter fellingen i Vålerenga-kampen. Inn i førsteelleveren er Fredrik Torsteinbø.
    Både Alfred Sankoh og Alexander Aas fikk en smell mot Stabæk, og blir idagens oppgjør erstattet av henholdsvis Lars Iver Strand og Lars Sætra. I motsetning til sist match benker Ronny Deila dessuten Ola Kamara ikveld, og lar Muhamed Keita spille fra start.
    Spillerne er godt i gang med oppvarmingen, og publikum fyller stadig nye seter på «Gamle gress».
    Det er såkalt lettskyet, pent vær i Drammen i ettermiddag. 19 grader og beskjeden vind fra vest. Blir spennende å se om guttene fra Sandnes viser beskjedenhet eller fryktløshet mot serielederne og favorittene når kampen sparkes i gang om en knapp halv time!
    Strømsgodset (4-3-3): Kwarasey - Hamoud, Sætra, Madsen, Vilsvik - Strand, Johansen, Konradsen - Storflor, Kovacs, Keita.
    Sandes Ulf (4-4-2): Andersen, Aanestad, Frejd, Pepa, Sola - Torsteinbø, Skjølsvik, Holmvik, Thorsteinsson - Saaliti, Høiland.
    Spillerne er på vei inn på banen til enorm applaus. Få strakser til avspark!
    Både Kwarasey og Storflor spiller kamp nummer 100 for Godset idag.
    Trygve Kjensli skal dømme kveldens oppgjør.
    Høiland og Holmvik setter i gang kampen!
    1'
    Gjestene går rett i angrep, men Larsen Kwarasey har kontroll bakerst.
    1'
    Ulf har frispark i midtsirkelen.
    2'
    Høiland legger pent inn mot Torsteinbø, og Vilsvik må heade unna til corner.
    3'
    Pepa header den utenfor.
    3'
    Dommer Kjensli blåser mot Kovacs, og det blir nytt frispark i gjestenes favør.
    4'
    Strand i god fart, og får et noe billig frispark på vei fremover.
    6'
    Nært for Godset der! Keita viser seg frem og legger nydelig inn fra venstre. Ballen havner hos Storflor som slår inn i feltet. Der er høye, sterke Kovacs, men headingen går like utenfor.
    7'
    Keita leker karusell med Ulf!
    9'
    Mål for Sandnes Ulf!
    Strømsgodset 0 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Vegard Aanestad
    Thorsteinsson gjør et salto-innkast inn i feltet og ballen havner hos Torsteinbø som header på mål. Kwarasey gjør en nydelig redning, men må gi retur og der står Aanestad på rett sted til rett tid og måker ballen inn i lengste hjørnet!
    10'
    Ulf prøver seg igjen, men Thorsteinsson avslutter like over. Etter knappe kvarteret er det overraskende 0-1 og ledelse til Ulf på Godsets eget hjemmesterke gress! For en åpning!
    14'
    Storflor avslutter fra lang distanse. Ufarlig.
    15'
    Misforståelse i Godset-angrepet. Ulf får utspill.
    16'
    Gjestene har to innkast fra høyre på rappen, og det er saltotid på Marienlyst.
    18'
    Vertene klarerer etter corner og setter igang en kontring. Konradsen er raskt fremme sammen med Keita. Hjørnespark.
    18'
    Blir ingenting ut av hjørnesparket.
    19'
    Sandnes Ulf har overrasket stort de første tjue her i Drammen og fortsetter å presse hjemmelaget.
    21'
    Nydelig slått corner rett på hodet fra Ungarn. Headingen går hardt og like utenfor!
    22'
    Godt med folk her i dag, tross fellesferie og sommertid. Bare synd at det kun er 10-15 Sandes-supportere som er tilstede og ser eget lag lede over serielederne!
    24'
    Småkrig foran mål, men Ulf får tilslutt klarert.
    25'
    Keita skaffer frispark i farlig posisjon for hjemmelaget!
    26'
    Nevnte Keita og Johansen står klar.
    26'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Stefan Johansen
    Stefan Johansen lobber frisparket lekkert over muren og ballen daler ned i høyre hjørnet og til utlikning på Marienlyst stadion! Så lett, så enkelt!
    26'
    Målscorer Johansen løper rett bort til Keita og gir han en god klem!
    28'
    Gult kort til Strømsgodset
    Kim Andre Madsen
    Madsen spenner bein, og får helt fortjent det gule kortet.
    28'
    Ulf prøver seg! Saaliti er gjennom, men har igjen Kovacs ved sin side - noe som ofte byr på trøbbel. Sistnevnte vinner ballen, og Godset kan starte på nytt.
    30'
    Nytt kort. Denne gang er det Strand som får etter taklingen av en Ulf-spiller.
    31'
    Det hele ender i en offside.
    33'
    Strømsgodset viser bedre takter ut på her nå.
    35'
    Keita avslutter. God retning, men Bo Andersen har kontroll.
    36'
    Godset i angrep. Strand og Konradsen viser frem nydelig veggspill før Konradsen skyter ballen utenfor.
    38'
    Farlig tilbakespill fra Madsen, men Kwarasey redder Godset for denne gang.
    39'
    Godset prøver seg igjen! Vilsvik skyter fra 20. Like utenfor.
    40'
    Går til innkast fra motsatt.
    40'
    Sætra er på headingen, men Sola hindrer mål før han selv havner i målet. Nytt hjørnespark.
    42'
    Gjestene klarerer unna.
    42'
    45'+1
    Da er det pause på Marienlyst og 1-1 etter 45 spilte minutter. Sandnes Ulf overrasket hele Drammen fra start, med godt spill og det første målet. Godset utliknet med en perle av et frispark fra Stefan Johansen midt i omgangen, og kom etter det sterkere inn i matchen. Litt usikkerhet og misforståelser har preget det ellers så sterke hjemmelaget første del av kampen, og det blir spennende å se om Sandnes Ulf er like fryktløse etter hvilen!
    45'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Razak Nuhu
    Ut: Mounir Hamoud
    46'
    Da er vi i gang med de siste 45.
    46'
    Ola Kamara varmer opp på sidelinjen.
    46'
    Kovacs får nok en dommeravgjørelsen mot seg, og rister misfornøyd på hodet når Ulf får frispark.
    47'
    Storflor roter bort ballen, gjestene tar over.
    48'
    Madsen fletter ballen nydelig gjennom til Nuhu som legger tilbake. Storflor avslutter. Utenfor.
    50'
    Strømsgodset 2 - 1 Sandnes Ulf
    Mål: Muhamed Keita
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Storflor trer gjennom til Keita som kommer seg fri og plasserer ballen til venstre for Bo Andersen, og det står 2-1 på «Gamle gress»!
    50'
    Storflor lader kanonen og skyter fra 17 meter. Skuddet blokkeres.
    54'
    Sola legger presist inn mot Saaliti på god plassering, men spissen avslutter utenfor.
    55'
    Hjemmelaget har ballen.
    57'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    57'
    Gult kort til Sandnes Ulf
    Aksel Berget Skjølsvik
    Gult kort for munnbruken der.
    58'
    Spillerbytte - Sandnes Ulf
    Inn: Harald Vindenes
    Ut: Kamal Saaliti
    59'
    Sætra avslutter fra lang distanse. Himmelhøyt over.
    60'
    Godset har på ingen måte tenkt å hvile til tross for snuoperasjonen, og jakter flere mål ut på her.
    61'
    Hjemmelaget er sterke i eget felt og Ulf får ingenting ut av hjørnesparket.
    62'
    Kovacs blir spilt gjennom, men dommer Kjensli vinker for offside.
    64'
    Andre gule kort til Strømsgodset
    Madsen er alt for sent inne i taklingen av Thorsteinsson, og får sitt andre gule for dagen. Det betyr tidlig dusj, og en spiller mindre for hjemmelaget resten av matchen.
    65'
    Dramatikk for Godset-boksen nå. Kwarasey gjør en fumlete boksing, og havner over Tommy Høiland som går i dørken og blir liggende. Ballen ender til hjørnespark for gjestene, og Høiland kommer seg etterhvert på beina.
    66'
    Corner til Sandes Ulf. Rett i klypene på Kwarasey.
    67'
    Inn: Ola Kamara
    Ut: Peter Kovacs
    68'
    Ola Kamara kommer inn til sin kamp nummer 100 for Godset!
    68'
    Sandnes Ulf har på ingen måte gitt opp dette her, og er stadig freidig frempå!
    70'
    Ola Kamara kommer alene gjennom mot Bo Andersen og har alle muligheter til å øke ledelsen for hjemmelaget, men skyter rett på keeper! Innbytter Kamara viser «sorry» med hele seg, og kommer nok til å tenke et par ganger gjennom den muligheten i natt.
    73'
    Inn: Vetle Myhre
    Ut: Fredrik Torsteinbø
    74'
    Fine detaljer og nydelig veggspill mellom Strand og Keita. Ballen går til innkast for hjemmelaget.
    76'
    Sandnes Ulf får frispark på 28 meter.
    77'
    Sola og Thorsteinsson avtaler frisparket, og sistnevnte skyter. Like utenfor.
    78'
    Aanestad header på innkastet fra venstre. Kwarasey gjør en feberredning og hindrer utlikning der! Ny corner.
    80'
    Hjørnesparket blir det ingenting ut av for gjestene.
    80'
    Storflor legger pent inn foran mål, men foran mål er det tomt. Ballen går til innkast for gjestene.
    82'
    Muhamed Keita blir kåret til banens beste av drammenserne.
    83'
    5378 tilskuere er på plass midt i den norske, deilige fellesferien.
    83'
    Keita får seg en smell og ligger nede for telling.
    84'
    Keita er på beina.
    85'
    Sætra header ballen unna.
    86'
    Klabb og babb foran mål, og Ulf er nær en farlig avslutning der inne.
    87'
    Dramatikk utenfor feltet til Godset. Thorsteinsson gir først Nuhu en real dytt, Nuhu svarer med samme kinn. Resten av lagene stormer til å forsøker å rydde opp i bråket.
    87'
    Rødt kort til Strømsgodset
    Razak Nuhu
    87'
    88'
    Ni mot elleve spillere utpå her, og fire minutter tillegg av kampen. Sola tar frisparket etter situasjonen utenfor feltet, men Kwarasey redder den.