1-0
2-1
Halvorsen87' (Str.)

Endelig kan vi få ønske hjertelig velkommen til Tippeligaen 2011 og livedekning av kampen mellom Strømsgodset og Sogndal på Marienlyst stadion! Vi er på plass med varme klær og høye forventninger, og gleder oss til å følge alle sesongens kamper live her fra Drammen.
    For bare to dager siden lå 'Gamle gress' i hvitt, men idag har sola skint i Drammen og det er vår og varmegrader i lufta.
    Strømsgodset starter sesongen mot et Sogndal som etter mange års fravær og 2332 dager uten eliteseriespill er tilbake i Tippeligaen. Med en sterk fjorårssesong og cupgull i lomma er det liten tvil om at hjemmelaget idag er favoritter, men serieåpningen på fredag mellom Sarpsborg 08 og Molde tilsier at alt kan skje i norsk fotball.
    Nye spillere anno årets Godset-tropp er Akeen Latifu, Razak Nuhu, Gustav Wikheim, Anders Konradsen, Stefan Johansen, Colin Nkee og Eirik Markegård. Sistnevnte scoret fem mål iløpet av 49 minutter i Godsets treningskamp mot Asker sist helg.
    Bortelagets generalprøve før seriestart endte i 2-0-seier over Løv-Ham. Espen Olsen og Ole-Jørgen Halvorsen scoret Sogndals to mål.
    Sogndals hovedtrener er tidligere assistenttrener for landslaget, Harald Aabrekk. Han har med seg Terje Skjeldestad og Håvard Flo som assistenttrenere. Sistnevnte er forøvrig fetter til sportssjef i Strømsgodset, Jostein Flo.
    Jostein Flo har spilt 54 obligatoriske kamper for Sogndal, og 186 for Godset. Ousman Nyan har også spilt for begge klubbene.
    Tom Henning Øvrebø er dagens dommer på Marienlyst stadion.
    Strømsgodset vant 2-0 i seriepremieren ifjor mot Kongsvinger, mens Sogndal vant sin første kamp 2-1 over Ranheim.
    Begge lag er godt i gang med oppvarmingen, og det fylles stadig på med folk på stadion.
    Fredrik Nordkvelle starter for Godset idag, mens Jo Inge Berget er ute av laget grunnet problemer med ryggen. Mye tyder på at Abu spiller sentralt med Nordkvelle og Konradsen i indreløperrollene. Kamara starter på topp med Keita og Storflor på hver sin flanke.
    Speaker presenterer lagene, og spillerne er snart på vei ut til et kokende Marienlyst i ettermiddag. Ikke fullsatt, men drammenserne løfter stemningen med fyrverkeri og ellevill stemning! Snart avspark her nå.
    I sympati med situasjonen i Japan er det 30 sekunders stillhet på stadion nå.
    Kampen er i gang på Marienlyst stadion.
    1'
    Godset går rett i angrep. Nydelig spill mellom Keita og Nordkvelle før sistnevnte prøver seg på et skudd fra langt og skrått hold. Keeper holder.
    2'
    Keita slår en nydelig pasning tvers over mot Storflor som legger inn foran mål, men dessverre uten adresse.
    3'
    Hovland slår langt opp mot Halvorsen, som aldri rekker ballen. Utspill fra keeper.
    4'
    Sogndal får frispark på egen halvdel.
    4'
    Kamara kjemper seg til ballen og spiller ut til Storflor som er på et fint løp. Han legger inn mot Nordkvelle som ikke treffer riktig.
    6'
    Furebotn slår langt opp mot Halvorsen som etter litt kluss får langt inn. Aas klarerer.
    7'
    Sogndal får tildelt et hjørnespark
    Godset klarerer unna og setter i gang en kontring.
    8'
    Abu blir stoppet. Sogndal overtar.
    8'
    Nydelig spill av Godset utpå her nå. Keita slår en deilig pasning igjen tvers over mot Storflor som smeller til. Bendik skvetter, men redder ballen ut til hjørnespark.
    10'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Øyvind Storflor
    Sogndal får ballen unna.
    10'
    Godset har helt klart vært det beste laget utpå her de første ti minuttene.
    11'
    Igjen et giftig SIF-angrep. Storflor spiller inn til Konradsen som skyter rett i en forsvarsspiller, og til hjørnespark.
    14'
    Godset får ingenting ut av hjørnesparket.
    14'
    Halvorsen får to forsøk på å legge inn i boksen, men Godset-forsvaret blir for sterke.
    14'
    Dobbelsjanse for Godset nå. Først skyter Keita rett i keeper som mister. Kamara er på returen, men han blir et øyeblikk for sen og Sogndal redder seg unna.
    17'
    Nordkvelle smeller til fra langt hold. Høyt over.
    17'
    Mye klabb og babb i feltet foran Adam Kwarasey nå. Dårlig avklaringer, men Sogndal makter ikke å komme til avslutning.
    18'
    Hjemmelaget på kontring. Kamara avslutter fra 20 meter. Ufarlig.
    18'
    Strømsgodset overkjører totalt nå, og imponerer publikum med pene detaljer og til tider svært gøy spill.
    20'
    Endelig en sjanse for Sogndal. Olsen er raskt oppe og leverer til Cato Hansen som kommer til en brukbar avslutning.
    22'
    Cato Hansen avblåses for offside.
    24'
    Nok en SIF-avslutning, som igjen bare blir nesten. Men hjemmelaget virker sultne og ligger høyt utpå her.
    25'
    Igjen er Godset farlig nær når Vilsvik avslutter. Ballen stryker stolpen, og publikum holder pusten.
    26'
    Konradsen blir felt. Godset for frispark. Storflor slår ballen inn i feltet, Nordkvelle header ballen på utsiden.
    30'
    Gedigen mulighet igjen for hjemmelaget! Storflor dribler etter alle kunstens regler ute på venstrekanten. Avleverer til Kamara som nikker ballen nok en gang like utenfor.
    31'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Sogndal
    Mål: Ola Kamara
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Vilsvik legger inn fra venstrekanten. Kamara stuper ballen inn bak Bendik, og Godset leder fullstendig fortjent 1-0 på Marienlyst!
    31'
    Strømsgodset viser tegn til gode tekniske ferdigheter og et imponerende godt pasningsspill utpå her.
    35'
    Lars-Christopher Vilsvik
    Dårlig slått frispark, og Sogndal har kontroll.
    36'
    Sogndal kommer til en sjelden avslutning. Ole Jørgen Halvorsen spiller til Espen Olsen, men skuddet fra Olsen blir reddet av en våken Kwarasey.
    38'
    Barry Kader er i kroppen på Nordkvelle, og Godset får frispark på midtstreken.
    39'
    Abu feller Halvorsen som blir liggende nede for telling noen sekunder. Gjestene får frispark.
    40'
    Halvorsen legger inn, men Andersen avklarer ballen ut til hjørnespark.
    44'
    Ole Jørgen Halvorsen
    Bortelaget får ingenting ut av den.
    45'
    45'+1
    Strømsgodset leder helt fortjent 1-0 over Sogndal etter årets første omgang på Marienlyst stadion. Det har stort sett vært ett lag som har hatt ballen utpå matta her sålangt i dag. Strømsgodset har hatt et ras av målsjanser, og Kamara banket ballen i mål etter en halvtimes spill. En svært underholdende omgang signert Deilas mannskap, mens Sogndal er svært tamme. Vi gleder oss uansett til siste omgang her fra Drammen.
    45'
    Da er vi i gang med de siste 45 fra Drammen ikveld.
    46'
    Godset har frispark på motsatt halvdel. Ballen havner hos Kamara, men keeper Bendik har kontroll aller bakerst.
    48'
    Strømsgodset 2 - 0 Sogndal
    Mål: Fredrik Nordkvelle
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Vi rekker ikke å sette fra oss pausekaffen engang før Godset er i angrep og øker ledelsen. Storflor legger inn til Nordkvelle som header ballen hardt og kontant i kassa.
    48'
    Vilsvik og Keita jobber godt langs Godsets venstrekant, men Sogndal får et bein i mellom og bryter spillet.
    51'
    Eirik Bakke er frustrert utpå her.
    51'
    Gult kort til Strømsgodset
    Anders Konradsen
    53'
    Sogndal slår et raskt frispark. Ballen havner hos Cato Hansen som header ballen like utenfor.
    54'
    Godset presser høyt.
    55'
    Furebotn feller Abu på 20 meter. Godset har frispark i fin posisjon.
    56'
    Storflor slår frisparket en meter over mål.
    56'
    Gult kort til Sogndal
    Henrik Furebotn
    Furebotn feller Nordkvelle og får helt fortjent det gule kortet av dommer Øvrebø.
    57'
    Storflor slår nytt frispark som Bendik bokser ut. Smart keeperspill av amerikaneren der.
    58'
    Gjestene vinner et innkast helt nede ved cornerflagget. Heller ikke her makter Sogndal å holde ballen i laget, og det ender med utspill fra Kwarasey.
    61'
    Spillet bølger litt frem og tilbake her.
    65'
    5125 tilskuere er på plass på sesongpremieren her i kveld.
    67'
    Halvorsen dribler seg gjennom og spiller til Eirik Bakke som skyter rett i en Godset-forsvarer. Furebotn snapper og skyter utenfor.
    69'
    Scheel og Bendik plundrer det til for seg selv helt bak hos Sogndal.
    70'
    Etter godt angrepsspill hos hjemmelaget får Vilsvik ballen på 19 meter og smeller til, via en Sogndal-spiller og til hjørnespark.
    71'
    Øvrebø dømmer frispark i Sogndals favør inne i feltet.
    71'
    Kamara avblåses for offside. Sogndal overtar.
    73'
    Vilsvik legger inn mot innbytter Markegård som er et hode for kort fra en målsjanse.
    75'
    Ulrik Flo legger inn mot Ørjan Hopen som nikker rett på keeper.
    76'
    Furebotn avslutter. Kwarasey slår til med en pen beinparade og redder unna. Godt keeperspill der.
    77'
    Per Egil Flo
    Sogndal får ingenting ut av hjørnesparket.
    77'
    Flipperspill i Godset-boksen akkurat nå. Sogndal får et hav av muligheter, men klarer ikke å få ballen innenfor.
    79'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Stefan Johansen
    Ut: Fredrik Nordkvelle
    80'
    Markegård holder Bakke nede, og Sogndal får frispark i belønning av dommeren.
    80'
    Inn: Krister Aunan
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    82'
    Tempoet har roet seg litt her nå, og Sogndal er noe mer med i spillet.
    84'
    Nok en avslutning fra hjemmelaget. Denne gangen er det Abu som smeller av fra lang distanse. Ufarlig.
    85'
    Halvorsen raider nedover på kanten og spiller til Ulrik Flo som header like utenfor.
    87'
    Per Egil Flo vipper ballen opp i hånden på en Godset-spiller inne i straffefeltet, og Øvrebø peker på straffemerket.
    87'
    Sogndal scorer på straffe!
    Strømsgodset 2 - 1 Sogndal
    Mål: Ole Jørgen Halvorsen
    Halvorsen skyter straffen enkelt inn til høyre for Kwarasey og vi har fått en redusering i sluttminuttene.
    87'
    To minutter er lagt til her. Det blir to svært spennende minutter.
    89'
    Markegård har mulighet til å gå på en kontring, men stopper opp og Sogndal får kontroll.
    90'
    Sogndal har frispark ute på siden på hjemmelagets halvdel. Det hele ender i et hjørnespark fra venstre som går over alt og alle.
    90'
    90'+1
    Da er årets første runde av Tippeligaen ferdigspilt i Drammen, og Strømsgodset vant fortjent 2-1. Hjemmelaget var et nummer for store for nyopprykkede Sogndal idag, og selv om gjestene kom litt mer med mot slutten, så var det aldri noen tvil om hvor de tre poengene skulle ende ikveld. Godset imponerte utpå matta med sterke tekniske ferdigheter og ga drøyt 5000 tilskuere god underholdning.