1-0

Hei og velkommen til livedekning av kampen mellom Strømsgodset og Stabæk på Marienlyst stadion!
    Hjemmelaget Strømsgodset sliter i bunn av Tippeligaen, med bare to poeng på fem kamper. De viste derimot prov på gode tendenser i sist kamp, hjemme mot Lyn. Den kampen endte 1-1, men Godset var millimetere fra å ta alle poengene med en stor dobbelsjanse fire minutter på overtid.
    Den regjerende seriemesteren, Stabæk, har ikke fått noen drømmestart på årets Tippeliga. Stabæk ligger før dagens runde på en 9. plass. De har seks poeng, med 1-3-1. Sist kamp tapte de 3-2 hjemme mot Molde, etter å ha ledet 2-1 til pause.
    For Godset er Øyvind Storflor, Kim André Madsen, Christer George og Mattias Andersson alle ute med skade. Eneste endring fra sist kamp er at Ousman Nyan er tilbake i troppen etter et skadeavbrekk.
    Hos gjestene Stabæk er Johan Andersson og Pontus Segerstrom ennå ikke tilbake. Espen Hoff blir sannsynligvis satt på benken til fordel for Fredrik Berglund, og Inge André Olsen møter gamle kjente i Strømsgodset.
    Terje Hauge er dagens dommer.
    Kampen er i gang!
    1'
    Jevn åpning på Marienlyst!
    3'
    Corner til Stabæk. Det blir slått lavt inn - og hjemmelaget klarerer enkelt.
    5'
    Ingen store sjanser innledningsvis. Mange dueller og kriging på midtbanen.
    9'
    Stabæk kommer på venstre. Ballen slåes inn til Farnerud, men han får ikke avsluttet skikkelig. Ballen triller inn til keeper.
    10'
    Frispark til Strømsgodset på venstresiden nede ved cornerflagget.
    11'
    Ballen ender til slutt hos Glenn Andersen, som setter den rett på keeper. Brukbar sjanse!
    11'
    Gult kort til Strømsgodset
    Fredrik Nordkvelle
    Feller Berglund bakfra. Stabæk får frispark.
    11'
    Kobayashi gjør seg klar.
    12'
    Prøver på en smart variant ved å vippe ballen inn i feltet når alle venter skudd. Strømsgodset er våkent med og får klarert til innkast.
    12'
    Marcus Pedersen er nesten gjennom, men Høiland er på plass for Stabæk. Godset er så på skuddhold, men forsøket går rett på keeper.
    13'
    Skjer lite akkurat i øyebliket på Marienlyst.
    15'
    Stabæk kontrer. Kobayashi kommer på høyre, spiller vegg med Berglund, men det går for tregt. Godset får ti mann bak ballen.
    16'
    Nordkvelle inn til Sankoh. Får frispark på 25 meter - litt til venstre for mål. Kan bli skummelt!
    17'
    Mål for Strømsgodset!
    Strømsgodset 1 - 0 Stabæk
    Mål: Muhamed Keita
    Skrur frisparket over muren og inn i nærmeste kryss. Internasjonalt snitt på det frisparket der!
    17'
    Nannskog skyter på mål direkte fra avspark.
    18'
    Keeper plukker ballen lett ned. Ikke noe godt forsøk av Stabæk-spissen.
    19'
    Stabæk kontrer. Palmason får ballen og skyter. Ballen går via en Godset-spiller til hjørnespark.
    19'
    Stabæk får tildelt et hjørnespark
    Daigo Kobayashi
    Innoverskrudd mot første stolpe, men altfor kort. Strømsgodset rydder unna.
    19'
    Stopp i spillet når Terje Hauge har en liten passiar med Pontus Farnerud.
    20'
    Stabæk slår langt, men Godset får ryddet unna.
    21'
    Frispark til Stabæk. Slås langt mot Palmason. Han beholder ballen på venstresiden - og finner Kobayashi. Sender ballen inn i feltet, men der er det godt duellspill av Godset. Berglund fyrer fra returrommet, men treffer en lagkamerat i offside.
    22'
    Riddez fører opp på venstre og finner Keita. Han vinner en corner. Litt unødvendig av gjestene å gi hjørnespark der.
    23'
    Strømsgodset får tildelt et hjørnespark
    Muhamed Keita
    Slås inn i feltet. Olsen stanger unna for Stabæk.
    23'
    Godset vinner ballen og Keita prøver en stikkball. Den havner i ingenmannsland.
    23'
    Godset styrer kampen akkurat nå. Ser ut til at hjemmelaget har fått et løft av scoringen.
    24'
    En lang ball slås mot Nannskog. Den blir for lang og går utover dødlinja.
    24'
    Farnerud mister ballen. Godset kjører overgang. Winsnes finner Pedersen, men hann skyter over. Halvsjanse.
    25'
    Berglund vinner ballen i duell med Winsnes. Farnerud slår den deretter gjennom til Nannskog, men hjemmelaget rydder opp.
    26'
    Nannskog ligger nede etter å ha blitt tatt rimelig hardt av Aas.
    26'
    27'
    Stabæk skal gjøre et bytte. Mye tyder på at Henning Hauger må forlate banen.
    28'
    Stabæk blir sannsynligvis snytt for et hjørnespark. Nannskog er ikke fornøyd.
    28'
    Farnerud vinner i lufta, men Godset overtar igjen. Ballen havner til slutt hos Stabæk-keeper Knudsen, som måker unna.
    29'
    Stabæk prøevr seg, men ballen havner hos keeper Moldskred i andre enden av banen.
    29'
    Et langt utspill fra Moldskred av Nystrøm, men han er presset. Gjestene får innkast.
    30'
    Diskerud har vært en joker ved flere anledninger for Stabæk denne sesongen. Nå får han sjansen i en time. Blir spennende å se hva han kan utrette.
    30'
    Sleivspark fra Inge Andre Olsen. Godset vinner et innkast.
    31'
    Kobayashi kommer seg forbi Riddez, men må bruke støtte. Da overtar Godset.
    31'
    Høiland slår langt mot Nannskog. Han prøver å heade ned til Berglund, men et Godset-bein er i veien og det blir corner.
    32'
    Slås mot første stolpe. Keita og Sankoh bidrar til å rydde opp.
    32'
    Stabæk har innkast på høyresiden nå. Diskerud forlenger en ball med hodet, men det hele ender i utspill fra mål.
    33'
    Stabæk kommer igjen. En lang ball slåss mot bakrommet, men på feil sted. Nannskog er sjanseløs.
    34'
    Strømsgodset-spillerne jobber hardt i øyeblikket.
    34'
    Stabæk-sjanse. Nannskog får et innlegg på pannebrasken, men headingen går utenfor.
    36'
    Stor sjanse for Godset! Marcus Pedersen kommer nærmest alene med keeper, men skyter to meter utenfor.
    37'
    Skjønsberg klarer ikke klarere for Stabæk på den siste sjansen.
    37'
    Stabæk prøver seg igjen, men farlig blir det ikke denne gangen. Godset kontrer, men får heller ikke noe ut av sin mulighet.
    38'
    Berglund prøver et helspark mot Nannskog. Frekt forsøk, men lykkes ikke.
    38'
    Sankoh har fått seg en smell og trenger behandling. Spillet fortsetter.
    39'
    Berglund kommer til skuddhold, men skyter utenfor. Kunne kanskje tatt seg bedre tid der.
    39'
    Sankoh får nå behandling. Ser ut til at han kan fortsette.
    40'
    Inge Andre Olsen får masse rom på venstresiden og slår inn. Det er ikke godt nok.
    41'
    Sankoh kommer inn på banen igjen.
    41'
    Kobayashi får til et bra skudd. Moldskred må gi corner. Bra forsøk!
    41'
    Høiland kommer til en bra sjanse, men igjen får Moldskerd kontroll.
    41'
    Sankoh ligger nede enda en gang. Han må nok byttes ut.
    42'
    Diskerud kommer på skuddhold, men ballen sklir av foten i det han skal fyre løs. Kunne blitt skummelt.
    42'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Christian Keller
    Ut: Daigo Kobayashi
    Japaneren har slitt med en skade han også. Det byttet svekker nok Stabæk.
    43'
    Strømsgodset forbereder også et bytte.
    43'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Stian Ohr
    Ut: Alfred Sankoh
    Ohr får applaus når han entrer banen.
    43'
    Diskerud prøver en lang ball mot Nannskog, men treffer ikke riktig. Godset overtar.
    44'
    Minimum tre minutter er lagt til i første omgang.
    44'
    Sjanse for Stabæk! Innlegget fra høyre signert Diskerud blir hoppet over av Nannskog. Palmason skyter langt utenfor fra godt hold.
    45'
    Pedersen gjør en god jobb på venstre for Godset. Blir holdt igjen, men finner Ohr. Han roter den bort.
    45'+1
    Berglund i duell med Glenn Andersen ned mot dødlinja. Sistnevnte vinner den greit med sin store styrke.
    45'+1
    Steinar Pedersen slår en lang ball langs høyresiden. Den vinner Stabæk.
    45'+2
    Godset vinner igjen ballen. Pedersen slår tunell på Høiland, men må nøye seg med innkast.
    45'+2
    Sjanse for Stabæk! Keller gjør en god jobb på høyre. Slår ballen inn i feltet - og finner et Stabæk-hode. Ballen spretter til Berglund - som header over fra kloss hold.
    45'+4
    45'+4
    Strømsgodset leder ved pause etter frisparkmålet til Keita. Direkte ufortjent er det ikke, begge lag har produsert flere gode sjanser.
    Inn: Komlan Amewou
    Ut: Glenn Andersen
    45'
    45'
    Stabæk tar avspark og går umiddelbart i angrep. Dommer Terje Hauge blåser mot Nannskog i lufta.
    46'
    Dytter Keller mens ballen er ute av spill.
    47'
    Bra trøkk fra Stabæk. Palmason dribler inn i banen, og skyter via en Godset-spiller og til corner.
    49'
    Godset rydder unna.
    49'
    Frispark til Godset i glimrende posisjon, 20 meters hold. Ballen trilles til pedersen som skyter. Farnerud er tidlig ute av blokkene og blokkerer.
    50'
    Keita drar seg inn i banen og skyter over fra 16 meter og meget godt hold.
    51'
    Frispark til Stabæk fem meter inn på Godset sin halvdel. Godset rydder unna i luftrommet.
    52'
    Amewou har kommet inn på midten, Stian Ohr gått ned på høyre back, mens Steinar Pedersen skyves inn som stopper.
    54'
    Grei mulighet for Stabæk. Stenvoll slår inn fra venstre, Berglund står relativt alene, men stusser ballen utenfor fra syv meter.
    55'
    En meget frisk Diskerud slår inn. Godset klarerer, før nevnte Diskerud vinner ballen, drar seg inn og skaffer frispark litt utenfor 16-meteren, nede ved hjørneflagget på venstre side. Farnerud slår frisparket høyt opp på tribunen. Bemerkelsesverdig svakt.
    57'
    Ohr slår inn etter et fint angrep. Keeper Knudsen ute og plukker.
    58'
    Keeper bokser ut i returrommet hvor Ohr klarerer videre ut.
    58'
    Hele Marienlyst er i ekstase i noen sekunder. Nystrøm setter ballen imål, men er avblåst for offside.
    59'
    Meget bra angrep fra Godset. Stian Ohr fosser nedover høyresiden, slår tut-tut på Stenvoll og slår inn. Nystrøm misser i mottaket ved første stolpe.
    61'
    Høy temperatur her nå.
    61'
    Spillet bølger fram og tilbake.
    62'
    Nannskog prøver å tre igjennom Berglund, men ballen er ikke presis nok. Kunne blitt farlig.
    63'
    Ohr nok engang på farten og slår inn fra dødlinja. Inge Andre Olsen rydder opp.
    65'
    Slår mot bakerste stolpe, men dommer blåser imot Stabæk for holding i feltet.
    66'
    Nordkvelle tas hardt bakfra og ligger nede for telling. Han er raskt oppe på tå igjen.
    67'
    Marcus Pedersen viser fart og teknikk før han avslutter over fra drøye 20 meter.
    68'
    5233 er dagens tilskuertall.
    70'
    Nordkvelle slår en lang ball opp i ingenmannsland, Stabæk overtar.
    70'
    Offensivt har Stian Ohr vært en stor trussel. Nå raider han oppover høyresiden, men spiller ballen litt for langt foran seg og mister ball.
    71'
    Olsen er uoppmerksom, og Marcus Pedersen snapper ballen. Han prøver på en stikker, men treffer ingen.
    73'
    Farnerud slår bort ballen. Godset kontrer, men blir stoppet ulovlig. Frispark. Ingenting ut av den.
    74'
    Lang ball opp mot Pedersen, men Skjønsberg er nok engang god i luftrommet og rydder unna for Stabæk.
    75'
    Nyan vinner et kast til Godset nede ved hjørneflagget etter 20 ballberøringer.
    76'
    Ropes om straffe på Marienlyst. Riddez er gjennom, men faller. Terje Hauge vinker spillet videre.
    77'
    Veldig åpen kamp i øyeblikket.
    77'
    Stenvoll og Amewou kolliderer og ligger nede. Begge oppe på beina kjapt.
    78'
    Klabb og babb etter innkast. Keller skyter utenfor fra 10 meter. Brukbar mulighet.
    79'
    Stabæk kontrer anført av Diskerud. Nevnte Diskeud slår en diagonalpasning, som blir ryddet unna.
    81'
    Stor nesten-sjanse for Godset. Nordkvelle slår 45 grader ut fra dødlinja til Marcus Pedersen, som ikke treffer rent på ballen.
    81'
    Frispark til Stabæk utenfor hjørnet av 16-meteren, på venstre. Hoff triller inn til Nannskog, som får et skudd blokkert. Ballen slåes inn igjen, men Godset forsvarer seg glimrende i eget luftrom.
    82'
    Stor sjanse til Stabæk. Diskerud spiller inn til en feilvendt Palmason på 16 meter. Han flikker til Nannskog, som vender opp og skyter utenfor fra drøye 10 meter. Hadde vært typisk Nannskog å score her.
    84'
    Hoff slår et innlegg fra venstresiden bak mål.
    86'
    Hoff mottar ballen på venstresiden. Han drar seg inn i banen, prøver å curle ballen i lengste, men skuddet går over.
    87'
    Stabæk presser Godset langt tilbake på banen nå.
    88'
    Stenvoll vinner en viktig løpsduell mot Marcus Pedersen, og får avverget en sjanse. Stenvoll har vært god idag.
    89'
    Ballen klareres ut, der står Hoff og slår inn pånytt. Moldskred får en dytt, mister ballen, men holder egen retur og får frispark.
    89'
    Lang ball slåes inn. Moldskred er fint med og har den i fast grep.
    90'+1
    Minimum 3 minutter er lagt til.
    90'+1
    Stabæk pumper mye langt, men Godset forsvarer seg heroisk.
    90'+1
    Knudsen mot Olsen som er med oppe i angrep nå. Ballen havner hos Hoff som slår lavt inn. Ballen beines unna.
    90'+2
    Rimelig mange drammensere som vil at Hauge skal blåse av nå.
    90'+3
    Hoff inn mot Nannskog, men Godset rydder unna.
    90'+3
    Stabæk kjører veldig nå.
    90'+3
    90'+4
    Da har Strømsgodset tatt årets første tre-poenger. En jevn kamp totalt sett. Godset best i første omgang, mens Stabæk er best i andre. Stabæk presser veldig mot slutten, men klarer ikke å komme til mange gode muligheter. Godset er gode bakover, og scorer på en perle av et frispark.