1-5
Bye90'+4
427
482

Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Tiller og Kristiansund i cupens andre runde.
    Tiller viste at formen er i anmarsj da Tynset ble slått 3-1 i første runde, og seieren mot divisjonskollegaen betyr at trønderne er i andre runde for tredje gang noensinne. Forrige gang var i 2019, da man tapte 3-0 mot Rosenborg. Skulle Tiller ta seg til tredje runde i kveld, vil det være andre gang noensinne og første gang siden 2011 at man klarer det.
    Kristiansund lå under 2-0 til pause mot Volda, men to scoringer etter hvilen sørget for ekstraomganger og til slutt avansement etter 4-2 mot 3. divisjonslaget. Nordmøringenes jakt på sin første cupfinale noensinne fortsetter i kveld mot en divisjonskollega av Volda. Inkludert oppgjøret i Volda har tre av Kristiansunds siste fem cupkamper blitt avgjort etter ekstraomganger, og i 2019 ble det tap etter 120 minutter mot Odd i fjerde runde.
    Tiller og Kristiansund møtes i kveld for første gang noensinne.
    Kveldens hoveddommer er Dag Vidar Hafsås fra Kolstad Fotball. Helge Myklebust og Monica Brun Løkkeberg er assistentdommere, mens Jonas Sjømæling er fjerdedommer.
    Gjestene fra Kristiansund er ventet i en 4-3-3-formasjon, og det gjøres fire endringer fra laget som spilte 120 minutter mot Volda. Elias Hadaya, Snorre Strand Nilsen, Christoffer Aasbak og Agon Mucolli er ute til fordel for Sean McDermott, Amin Askar, Erlend Sivertsen og Oskar Sivertsen. Også Tiller ventes i en 4-3-3-formasjon.
    Fine forhold for fotball i Trondheim og omegn i kveld, og oppholdsvær akkompagneres av rundt 15 grader i minuttene før avspark.
    Tiller og Kristiansund entrer nå kunstgresset på TOBB Arena. Kristiansund slet seg altså videre mot Volda i første runde, og her venter en ny potensiell lei nøtt fra 3. divisjon. Avspark er få strakser unna.
    0'
    Vertene innleder oppgjøret.
    1'
    Hjemmetilhengerne med pyroeffekter i innledningen her. Det spares ikke på noe når Tiller har Eliteserie-motstand på eget kunstgress.
    2'
    Hermanstad på ferde umiddelbart, men kantspilleren får ikke avsluuttet på mål. Blokkeres til corner. Kommer til i bra posisjon der.
    2'
    Heades unna.
    2'
    Et KBK-innlegg fra høyre ender med corner. Noe unødvendig.
    4'
    Kort variant. Ender med ny corner.
    4'
    Godt slått. Slås til en tredje corner av keeper Kroglund.
    4'
    Får ballen i retur to ganger. Begge gangene heades det delvis unna. Ender med en avslutning Kroglund redder greit.
    4'
    KBK med mange mann på vertenes halvdel. Vertene står bra imot, og man får ikke avsluttet.
    6'
    Tiller med en kontringsmulighet mot et KBK i ubalanse, men mangel på presisjon ødelegger. Ender med innkast.
    6'
    Relativt høyt tempo i innledningen. Lover godt før de resterende 83 minuttene.
    7'
    Klareres. Fem cornere på snaut 10 minutter her. Cornerbonanza så langt.
    8'
    KBK med høyt press, og man gjør det vanskelig for Tiller å spille seg ut. Har imidlertid vært farlige når de har fått kontre, vertene, og spesielt Hermanstad har vist prov på tempo så langt.
    10'
    Fortsatt et bra tempo i dette oppgjøret. Har vært 10 minutter med fart i, dette. KBK med ballen mest nå.
    12'
    Lander langt bak i feltet, hvor det heades innover igjen. Kalludra legger til rette for Oskar Sivertsen, som måker ballen langt over fra bra skuddhold.
    13'
    Helt klart KBK som har ballen mest her. Nevneverdige målsjanser lar imidlertid vente på seg.
    15'
    Valleraunet tar telling for vertene, men virker å kunne fortsette. Halter litt, stopperen.
    16'
    KBK får frispark til høyre i banen. Greit innleggshold. Gjertsen skal slå.
    17'
    Gjertsen slår mot Willumsson i boksen, og islendingen tror han header gjestene i føringen. Flagget for offside er imidlertid oppe. Vanskelig å si hvorvidt det stemmer, men ingen protester.
    18'
    Spillerbytte - Tiller
    Inn: Jonas Krokstad Aune
    Ut: Jørgen Kjøsnes Valleraunet
    18'
    Coly klemmer til fra langt hold, men Kroglund kan redde greit.
    20'
    KBK med mye ballbesittelse i Trondheim, men vertenes forsvarsmur er ikke enkel å trenge gjennom. Blir mange pasninger rundt og på tvers.
    21'
    Hermanstad viser nok en gang prov på kvalitet, og Tillers nummer 11 forserer fremover. Har tidvis fått vist seg frem her.
    23'
    Willumsson med en stor mulighet for KBK, men ballen ender over! Fine KBK-kombinasjoner idet man finner Gjertsen til høyre i boksen. Han slår innover på ett touch, og i meget god posisjon sentralt får Willumsson avsluttet. Avslutningen går en liten meter over. Den muligheten er stor!
    23'
    Ender med et innlegg fra Gjertsen. Ny corner.
    25'
    Kroglund når aldri frem, men sisteskansen reddes av medspillerne. Heades unna. Mye KBK nå.
    26'
    KBK med fart på sakene nå, og et innlegg fra høyre ender nesten med avslutning fra Willumsson. Tiller slipper dog unna.
    27'
    Mål for Kristiansund!
    Tiller 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Oskar Sivertsen
    Målgivende: Liridon Kalludra
    Oskar Sivertsen med en lekker dragning, og sekunder senere sitter 0-1 i nettet! KBK har etter hvert begynt å dominere her, noe som altså kulminerer med ledermål. Sivertsen har ballen på vel 16 meter, noe til venstre i banen, hvor han kommer seg fri etter en elegant detalj. Det påfølgende skuddet er ikke dårligere, og ballen ender kontant i Kroglunds venstre hjørne. Meget fint gjort av KBKs nummer 37!
    27'
    Kalludra er fri til venstre i boksen, men Kroglund er på markkryperen. Prøver trolig å avslutte, men innlegg hadde muligens vært en bedre løsning fra så spiss vinkel. Corner.
    30'
    Erlend Sivertsen tester Kroglund, som gir ny corner! Cornerbonanzaen gir KBK en bra mulighet, og det er gjestenes nummer 15 som får klemt til fra noe skrått hold. Kroglund varter opp med en stor redning på skuddet fra vel 16 meter. KBK skaper sjanse etter sjanse nå.
    30'
    Tiller får etter hvert klarert unna.
    30'
    Kort tid etter cornersituasjonen må Kroglund i aksjon igjen. Varter opp med ny redning. KBK, KBK og atter KBK her.
    31'
    Kartum tester Kroglund, som nok en gang må i aksjon! KBK er sultne på et andre mål, og Kartum klemmer til fra bra posisjon på vel 16 meter. Kroglund er dog med på notene og får reddet. Tillers sisteskanse er en travel mann nå. Voldsomt KBK-press i Trondheim.
    32'
    Frønes med en avslutning, men McDermott redder greit. Enkelt å ta.
    33'
    Har etter hvert blitt en meget komfortabel omgang sett med KBK-øyne, dette. Kunne med litt hell ledet med minst tre.
    35'
    KBK med ellevilt med trekk på Tillers halvdel, og man gjør også en god jobb i gjenvinningsfasen. Kan nesten se ut som en øvelse på treningsfeltet, hvor all fokus er på nettopp det.
    37'
    KBK med noe frem og tilbake i Tillers boks, men Kalludra slår mot Askar der han muligens skulle skutt selv. Ender med 5-meter.
    39'
    Frønes finner Hermanstad med et innlegg, men fra god posisjon header sistnevnte over. Tendenser fra vertene der. Den bør man få mer ut av.
    40'
    Frønes forserer mot farlig sone, men skuddet blokkeres før det blir noe ut av det.
    42'
    Aasarød går i bakken i boksen, men får ikke straffe. Korrekt avgjørelse.
    42'
    Tiller med et par gode minutter her nå. Er heldige som bare ligger under med ett idet det lakker og lir mot pause.
    43'
    Gult kort til Kristiansund
    Sander Erik Kartum
    Stopper en kontring.
    43'
    Det påfølgende frisparket slås inn i boksen, hvor Ulvestad kommer på ballen. McDermott kan enkelt forhindre selvmål.
    44'
    Kalludra med stor mulighet for KBK, men ryggsekken er på! Gjertsen er god til høyre i banen, hvor han får lagt inn. I god posisjon nær første stolpe venter Kalludra, som klemmer til på direkten. Ballen stiger dog til værs og ender med det over. Den skal på mål. Stor mulighet sekunder før pause.
    45'+1
    45'+2
    Vi er halvveis i programmet på Tiller, hvor Kristiansund leder 1-0 etter fartsfylte første 45 minutter. Omgangen tilhørte etter hvert et bortelag i hvitt, som skapte sjanser nok til å lede med langt flere enn ett. Oskar Sivertsens enkeltmannsprestasjon sørget for 0-1 i det 27. minutt, et ledermål som innledet en god KBK-periode. Sjansene kom på rekke og rad, og med litt marginer kunne gjestene scoret minst tre før pause. Tiller ble spilt lave i store deler av omgangen, men glimtvis fikk de fremmøtte se antydninger. Nærmest nettsus var Robin Hermanstad, men enn så lenge har Sean McDermott i KBK-målet hatt en rolig reise. Alt i alt fortjent KBK-ledelse, men på 0-1 kan som kjent det meste skje.
    45'
    KBK innleder andre omgang.
    46'
    KBK-frispark til høyre i banen, og Gjertsen skal slå. Erlend Sivertsen slår etter hvert inn igjen, men Tiller slipper unna.
    47'
    Gjestene fortsetter å stå høyt i banen, noe som stresser vertenes bakre rekker. Blir ofte paniske løsninger.
    49'
    Bjerke med en bra serve, men i feltet får ingen avsluttet. KBK klarerer.
    52'
    Vertenes bakre rekker med et horribelt balltap i farlig posisjon, men man slipper unna idet Ulvestad får forsøket blokkert. Den bør gjestene få mer ut av.
    55'
    Gjertsen med omgangens første mulighet, men et brukbart skudd reddes av Kroglund. Ok sjanse der. KBK var for øvrig langt mer på mot slutten av den første omgangen enn man er nå.
    55'
    Godt slått, men ingen i hvitt får avsluttet.
    57'
    Inn: Ove Westby Bugten
    Ut: Fredrik Alexander Myrvold
    57'
    KBK-frispark på rundt 25 meters hold. Willumsson som skaffer det. Bra skuddhold for en som kan skyte.
    58'
    Willumsson klemmer til, men islendingen bommer med en god del.
    59'
    Fint fremspill mot Gjertsen, som så prøver å legge lavt inn fra høyre. Ingen i hvitt som er med på den. Marginer unna en farlighet.
    60'
    KBK gjør klar bytter nå. Skal trolig gjennomføre tre endringer.
    60'
    Tiller 0 - 2 Kristiansund
    Mål: Torgil Gjertsen
    Målgivende: Brynjólfur Willumsson
    Gjertsen får en fot på et innlegg fra Willumsson, og da står det 0-2 på Tiller! KBK får omsider satt sin andre for kvelden, og det er etter kombinasjoner og et innlegg fra høyre det skjer. Gjertsen er på plass i boksen og har en relativt enkel oppgave med å doble KBKs ledelse. 0-2 på Tiller, og da har hjemmelaget en stor oppgave foran seg!
    61'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Agon Mucolli
    Ut: Torgil Gjertsen
    62'
    Inn: Christoffer Aasbak
    Ut: Erlend Sivertsen
    62'
    Inn: Jesper Isaksen
    Ut: Sander Erik Kartum
    62'
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Oskar Sivertsen
    62'
    Inn: Sondre Bondø Garstad
    Ut: Espen Amandus Mathiassen
    65'
    McDermott er ute og bokser unna. KBK får etter hvert kontroll.
    66'
    KBK har god kontroll på dette, og på 0-2 har man naturligvis mindre hastverk med å være offensive. Skapte langt mer før hvilen enn man har gjort etter.
    69'
    Bye får klemt til fra høyre i banen, men forsøket går et lite stykke utenfor. Nesten en farlighet.
    70'
    Willumsson prøver seg, han også, og en nokså lik avslutning ender et stykke utenfor. KBK har hatt mange skudd av ymse kvalitet så langt i kveld.
    72'
    McDermott bokser unna. Vertene legger inn fra andre siden, men det markeres etter hvert for 5-meter.
    72'
    Tiller 0 - 3 Kristiansund
    Mål: Jesper Isaksen
    Målgivende: Agon Mucolli
    Isaksen setter 0-3 i nærmest åpent mål, og innbytterne sørger for KBKs tredje! KBK kombinerer til venstre i banen, hvor det til slutt er Mucolli som får lagt inn. Hans harde markkryperinnlegg treffer så Isaksen på andre siden, og umarkert har gjestenes nummer 7 en fornøyelig jobb med å sette nok en KBK-scoring. Tiller er utspilt der. 0-3 til et KBK på cruisekontroll!
    74'
    Absolutt fortjent at KBK får satt en tredje scoring her. Har hatt rikelig med sjanser i kveld, primært før pause.
    77'
    Inn: Snorre Strand Nilsen
    Ut: Pål Erik Ulvestad
    79'
    Willumsson har for andre gang en ball i nettet, men også denne gangen markeres det for offside. Vanskelig å si hvorvidt det stemmer, men islendingen med to annullerte scoringer i kveld.
    80'
    Mål for Tiller!
    Tiller 1 - 3 Kristiansund
    Mål: Ove Westby Bugten
    Målgivende: Jonathan Smerkerud Frønes
    Tiller utnytter slurv i KBKs bakre rekker, og innbytter Bugten reduserer! KBK har på den nevnte cruisekontrollen, men her blir det i overkant. Gjestene skal spille seg ut fra egen boks, noe som straffer seg mot et høytstående Tiller-lag. Frønes stjeler ballen fra Coly og Hopmark og spiller mot Bugten, som får sendt i vei en avslutning mot McDermotts høyre hjørne fra nær krittmerket. 1-3, men trolig for lite for sent for vertene!
    82'
    Garstad kommer til avslutning, men innbytteren treffer ikke bra. Et stykke over.
    84'
    Tiller 1 - 4 Kristiansund
    Mål: Agon Mucolli
    Mucolli setter et fjerde for KBK, og innbytteren har dermed scoring og målgivende! Store avstander over hele linjen nå, og slitne bein sørger for muligheter. Mucolli får etter hvert en mulighet til så skyte fra rundt 16 meter etter pasning fra Kalludra, og det gjør han meget bra. Kroglund kan lite gjøre idet ballen ender i hans høyre hjørne. 1-4 på Tiller, hvor en danske sørger for kampens femte fulltreffer!
    84'
    Ser man på sjansestatistikken, er det nesten bedre betalt for Tiller å ha ett enn fire for KBK. Gjestene har i sum hatt masse sjanser i kveld.
    87'
    Tiller på nok en visitt, og til slutt skytes det et stykke over. Her skjer det mye nå, og de nevnte avstandene i laget sørger for Hawaii-liknende tilstander.
    88'
    Jesper Isaksen
    Får for en ettersleng. Dagens kampleder anvender fordelsparagrafen.
    88'
    Kalludra og Bye kombinerer, men den påfølgende avslutningen er enkel for Kroglund.
    90'
    Det er lagt til tre minutter her.
    90'+1
    Kalludra kommer seg fri og legger inn fra venstre i boksen, men ingen medspillere er med på den.
    90'+2
    Tiller 1 - 5 Kristiansund
    Mål: Bendik Bye
    Bye med 1-5 langt inne i overtiden, og sekunder før slutt får KBK en femte fulltreffer! Gjestene står løpet helt ut her, og etter to annullerte fulltreffere får Willumsson en andre målgivende pasning. Islendingen header mot mål etter et innlegg fra venstre, og hodestøtet ender opp som en perfekt pasning til Bye til venstre i 5-meteren. Derfra har innbytteren en enkel jobb med å treffe blink. KBK med scoringer fra tre innbyttere i kveld.
    90'+4
    90'+4
    Dag Vidar Hafsås markerer for full tid på Tiller, hvor Kristiansund er i cupens tredje runde etter 5-1 mot vertene fra 3. divisjon. Divisjonsforskjellen ble etter hvert svært synlig i solskinnet i Trondheims sørlige utkant. Debutant Oskar Sivertsen sørget for borteledelse halvveis, en fulltreffer som var den eneste i en omgang der KBK skapte mye. Effektiviteten tok seg imidlertid opp etter hvilen, da først Torgil Gjertsen doblet ledelsen etter timen. Jesper Isaksen økte deretter til 0-3 i det 74. minutt, før Ove Westby Bugten fikk satt et trøstemål for Tiller snaut 10 minutter senere. Agon Mucolli og Bendik Bye sørget så for ytterligere to fulltreffere de siste minuttene da de fastsatte sluttresultatet til 1-5. Alt i alt var dette en vel gjennomført kamp av et dominerende KBK-lag, og et Tiller ute av kampform slet tidvis stort mot Eliteseriens tabellfirer.