1-1
Seo66'
2 156
855

Velkommen til dagens livedekning av cupkampen på Torvastad på Karmøy mellom 4. divisjonslaget Torvastad og eliteserielaget FK Haugesund. Mitt navn er Joakim Ellingsen og jeg vil holde dere oppdatert på hva som skjer her på Torvastad idrettssenter i kveld.
    4. divisjonslaget Torvastad er klar for 1. runde i cupen etter å ha slått ut de to største lokale konkurrentene i sin 4. divisjonsavdeling: Åkra og Nord. De grønnkledde fra Nord-Karmøy er klar for 1. runde i NM for første gang på 20 år. I 2004 slo Torvastad Åsane 1-0 i 1. runde og møtte Viking i 2. runde. Det endte med tap 0-7. Torvastad møtte Viking på hjemmebane også i 2002. Da i 1. runde. Det endte med tap 0-6.
    Torvastad er kanskje mest kjent i fotball-Norge for å være moderklubben til tidligere landslagsspiss og mangeårig utenlandsproff Egil Johan Østenstad. Det er også moderklubben til Solfrid Andersen Dahle, som nå er tilbake i Torvastad etter flere år i Trondheim. Hun spilte i Toppserien for Trondheims-Ørn i en årrekke og har også 12 A-landskamper.
    Torvastad håper på rundt 1.500 tilskuere når FKH for alle første gang i historien spiller obligatorisk kamp på Torvastad. Selv om det er svært kort avstand fra Torvastad til Haugesund, er det altså Viking - og ikke FKH - Torvastad har fått som motstander de gangene de har møtt eliteserielag i cupen.
    Mest kjent av spillerne på dagens Torvastad-lag er Helge Sandvik. Den tidligere FKH-keeperen spiller midtstopper for Torvastad, men blir faktisk ikke å se i dagens kamp. Han er på ferie i Spania med kjæresten. De hadde ikke regnet med cup denne uka og bestilte seg Syden-tur, og forsøk på å flytte turen viste seg vanskelig. 34 år gamle Helge Sandvik går dermed glipp av dagens cupkamp.
    Mest kjent av spillerne som spiller dagens kamp er Roy Miljeteig, som kom til Torvastad fra Vard foran forrige sesong. Han har tidligere spilt i eliteserien for FKH og har også spilt for Sandnes Ulf og Egersund. Torvastad-laget ellers består av en rekke spillere som har vært i FKH-systemet. Deriblant keeper Jørgen Grønningen, midtstopper Raymond Skjelde, midtbanespiller og kaptein Arne Bjordal og kantspiller Kaj-Stian Apeland.
    Selv om Torvastad håper på godt over 1.000 tilskuere i dag. har de kun 75 sitteplasser på sin stadion. Klubben beroliger med at det er god plass rundt banen til alle som ønsker å få med seg årets cupfest på Haugalandet.
    Torvastad startet for øvrig årets sesong i 4. divisjon med å vinne hele 7-0 borte mot Frøyland. Et meget sterkt resultat. Laget har også imponert i kvalifiseringskampene til denne cupkampen.
    Motstander FKH har startet sesongen med seier borte mot Odd (2-1), men det endte 0-2 hjemme mot Lillestrøm søndag. Den kampen var en nedtur for FKH som knapt skapte noe foran Lillestrøm-målet. Laget har fått ny trener i islandske Oskar Hrafn Thorvaldsson og han innfører mye nytt og satser på en veldig ung spillergruppe. Det er ventet at han gjør en rekke endringer på laget i forhold til hvem som har spilt i seriekampene. Vi kommer tilbake med lagoppstillinger om kort tid.
    Da er lagoppstillingene klare. Hos Torvastad er det mest overraskende at Kaj-Stian Apeland er på benken. Hos FKH er det som ventet store endringer og mye ungt. Oscar Krusnell, Bruno Leite, Sondre Liseth og Martin Samuelsen står for rutinen. I tillegg til reservekeeper Aslak Falck som får sin FKH-debut i dag.
    Da er spillerne på banen og vi er straks klar for avspark her på Torvastad idrettssenter.
    0'
    Da er vi i gang. FKH med avspark.
    0'
    Frispark
    1'
    Frispark
    2'
    Torvastad farlig frampå. Aarås slår inn mot Lippestad. FKH får gitt til corner.
    3'
    FKH får headet unna.
    3'
    Torvastad har kommet godt i gang her. FKH har ikke vært i nærheten av Torvastad-målet ennå.
    5'
    Sauer skyter fra 20 meter. Ufarlig rett på keeper Grønningen.
    6'
    FKH har fått løftet spillet, men truer ikke Torvastad-målet. Bruno Leite fyrer løs fra 25 meter. Langt utenfor.
    7'
    Frispark
    8'
    FKH-angrep på venstrekanten. Ender med at Sauer legger inn med venstrefoten. Ballen ender i nettveggen.
    11'
    Keeper Falch plukker ballen i feltet.
    12'
    Frispark
    13'
    Torvastad-keeper Grønningen blir liggende etter en tøff duell i feltet. Det blåses frispark mot Martin Samuelsen.
    14'
    Frispark
    15'
    FKH har føringen i kampen nå. Sauer avblåses for offside i det han får ballen etter en retur fra Torvastad-keeper Grønningen.
    16'
    Kampens første målsjanse. Venstrekant Seo blir spilt fri og avslutter hardt og lavt. Skuddet går like utenfor.
    19'
    Torvastad svarer og er nær å ta ledelsen. Et innlegg fra venstre styres over fra meget god posisjon. Kampens største målsjanse.
    20'
    Roy Miljeteig blir liggende. Stopp i spillet. Ikke bra for hjemmelaget om nøkkelspiller Miljeteig må gi seg.
    22'
    Miljeteig er på beina igjen og gjør en god defensiv jobb. Ender med utspill fra keeper Grønningen.
    22'
    FKH får klarert.
    23'
    Seo slår inn fra venstre. Torvastad klarerer enkelt unna.
    25'
    God mulighet for FKH. Sondre Liseth drar seg fri inne i boksen og avslutter lavt mot Torvastad-målet. Grønningen er med på notene og redder med en benparade. Corner.
    27'
    Torvastad får klarert.
    27'
    Frispark
    28'
    Vi har spilt en halvtime og det står fortsatt 0-0. FKH har skapt to målsjanser mot Torvastads ene. Dette er langt jevnere enn divisjonsforskjellen skulle tilsi.
    30'
    Stor FKH-sjanse. Aarås slår en feilpasning på egen halvdel som Seo snapper. Venstrekanten avanserer mot mål før han avslutter. Høyt over fra god posisjon.
    35'
    Et Samuelsen-skudd går via en Torvastad-spiller til Liseth, men FKH-spilleren er i en soleklar offside.
    36'
    Frispark
    37'
    Gult kort til Torvastad
    Sander Severeide Aase
    Kommer altfor sent i en takling på Seo. Ingen tvil om det kortet.
    39'
    Samuelsen går ned i feltet. Kikker mot dommeren, men dommeren viser ingen tegn til å blåse straffespark.
    39'
    Svak corner, men den ender i returrommet hos Derviskadic. Hans avslutning går via en Torvastad-spiller og ut til ny corner.
    40'
    Grønningen bokser unna.
    41'
    Seo skyter fra 25 meter. Ikke noe dårlig forsøk. Grønningen kaster seg i full strekk, og ser ballen gå en liten meter utenfor.
    42'
    Frispark
    45'
    45'
    Lagene går til pause på stillingen 0-0. FKH har hatt flest sjanser, men de har på ingen måter kjørt over 4. divisjonslaget.
    45'
    Spillerbytte - Torvastad
    Inn: Kaj-Stian Apeland
    Ut: Sander Severeide Aase
    Torvastad bytter høyreback i pausen.
    45'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Amidou Traoré
    Ut: Bruno Leite
    Traore kommer inn på midtbanen for Bruno Leite.
    45'
    Inn: Ismael Seone
    Ut: Martin Samuelsen
    Seone kommer inn på topp for Martin Samuelsen.
    45'
    Da har begge lagene gjort bytter i pausen. Interessant at FKH har bytte tut to av få rutinerte spillere i laget. Inn to unggutter til, selv om stillingen er 0-0.
    46'
    Karlsson er høyest i feltet, men header ufarlig utenfor.
    46'
    Sondre Liseth får avsluttet fra god posisjon, men han treffer dårlig og Grønningen redder enkelt.
    49'
    Frispark
    50'
    Mål for Torvastad!
    Torvastad 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Fredrik Lippestad
    Målgivende: Georg Grønningen
    Det starter med en strålende pasning fra Roy Miljeteig mot Georg Grønningen på høyrekanten. Grønningen slår ballen mot mål. Der lurer Lippestad, som lurer på offsidegrensen, og setter ballen i mål fra kort hold. 1-0 til 4. divisjonslaget Torvastad!
    52'
    Stor FKH-sjanse. Seone kommer alene mot keeper Grønningen. Torvastad-keeperen redder med en flott benparade.
    55'
    Inn: Sebastian Tounekti
    Ut: Martin Alvsaker
    56'
    Seo avslutter nok en gang - skyhøyt over.
    60'
    Timen er passert og FKH har 30 minutter på seg til å unngå en cupbombe.
    61'
    Torvastad bruker tid nå - naturlig nok. FKH har ikke klart å sette i gang noe stormløp mot Torvastad-målet.
    64'
    Falck bokser unna.
    64'
    Det er faktisk Torvastad som er det førende laget her akkurat nå. Tida tikker og går. I Torvastads favør.
    66'
    Mål for FK Haugesund!
    Torvastad 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Jong-min Seo
    Der kommer utligningen - litt ut av ingenting. Seo vinner ballen og smeller av nok et skudd. Ballen finner veien ned i høyre hjørne. God avslutning.
    66'
    FKH triller mye ball på Torvastads halvdel nå.
    69'
    Kaj-Stian Apeland
    Altfor sent inne i en duell.
    69'
    Frispark
    70'
    Torvastad forsvarer seg godt nå.
    70'
    Stor FKH-sjanse. Grønningen gir retur på et skudd fra distanse. Seone er på plass på returen og ser ut til å sette ballen i mål, men Grønningen klarer å få slått ballen til corner. Der burde det stått 2-1 til FKH.
    73'
    74'
    77'
    Traore skyter fra 20 meter - et par meter utenfor.
    79'
    Det er FKH som uten tvil er det førende laget her, men de skaper lite.
    79'
    Falck fanger ballen i sikkert grep.
    81'
    Frispark
    82'
    Jørgen Grønningen
    Får kortet for å drøye tid.
    82'
    Torvastad er farlig frampå. Et innlegg fra venstre stusses av Lippestad. Georg Grønningen kaster seg fram på bakerste stople, men når akkurat ikke fram.
    83'
    Det ender med at Krusnell avslutter fra 20 meter. Avslutningen går ufarlig over.
    83'
    Nær 2-1 til FKH! Liseth avslutter fra 16 meter. Skuddet går via en Torvastad-spiller og treffer stolpen før den går ut til corner.
    86'
    86'
    Offside for FK Haugesund
    87'
    Offside for Torvastad
    87'
    Frispark
    88'
    Seone avslutter fra 16 meter. Grønningen kaster seg og redder. Det blir en retur som Torvastad får klarert til corner.
    89'
    Torvastad klarerer.
    89'
    Da går det mot ekstraomganger her. FKH tar et feilkast og Torvastad kan overta.
    90'
    Torvastad-keeper Jørgen Kaldheim Grønningen er av en jury kåret til Torvastads beste spiller.
    90'+1
    Frispark
    90'+2
    Leif-Morten Jægtvik Iversen
    Tar en for laget. Feller Tounekti i det FKH kan kontre.
    90'+3
    Frispark
    90'+3
    90'+4
    Dommeren blåser av. Det står 1-1, og det betyr ekstraomganger her på Torvastad.
    1. ekstraomgang
    90'
    Inn: Mathias Myklebust
    Ut: Sondre Liseth
    FKH bytter inn nok en unggutt. Myklebust inn for kaptein Sondre Liseth.
    90'
    Da skal det spilles 2 x 15 minutter her. Er det fortsatt ikke avgjort venter straffesparkkonkurranse.
    91'
    Stor FKH-sjanse, men Seones avslutning går via keeper Grønningen og ut til corner. Der burde FKH-spissen scoret. Grønningen er stor i dag!
    93'
    Karlsson kommer til heading, men den reddes enkelt av Grønningen.
    93'
    Inn: Pål Engseth Lie
    Ut: Vegard Solheim
    95'
    Georg Grønningen ligger nede og må ha behandling. Torvastad får en etterlengtet pause.
    95'
    Inn: Flavius Mihet
    Ut: Georg Grønningen
    Torvastad må gjøre et bytte. Grønningen har - i likhet med sin bror i mål - vært god i dag.
    96'
    Tounekti skyter. Grønningen gir til corner.
    98'
    Torvastad får klarert igjen.
    98'
    Ender med ny corner.
    100'
    100'
    Tounekti med et godt raid før han slår inn lavt foran mål. Ballen passerer flere FKH-spillere. Ingen får avsluttet.
    104'
    105'+1
    15 minutter unnagjort. Da er 4. divisjonslaget Torvastad 15 minutter unna straffesparkkonkurranse.
    FKH har hatt klart flest avslutninger, cornere og målsjanser, men det har ikke vært mange kjempesjanser. Mange svake avslutninger fra FKH i dag.
    2. ekstraomgang
    105'
    Det er rundt 850 tilskuere her på Torvastad i dag.
    105'
    Et langt FKH-framspill ender opp i hanskene til keeper Grønningen.
    106'
    Iversen fyrer løs fra distanse. Greit forsøk, men Falck redder greit.
    107'
    Nå ligger Torvastad-spillerne som fluer her. Krampetendenser hos flere.
    108'
    Inn: Jonas Sundli-Härdig
    Ut: Jong-min Seo
    Målscorer Seo ut. Inn med nok en tenåring.
    109'
    Inn: Sebjørn Storesund
    Ut: Fredrik Lippestad
    110'
    Kort corner som ender med at Derviskadic skyter fra distanse. Godt skudd. Like utenfor.
    111'
    Svært nær FKH-scoring! Et innlegg fra venstre treffer en Torvastad-spiller og ser ut til å sette keeper Grønningen ut av spill. Seone lurer på bakerste stolpe, men Grønningen får en fot på ballen og avverger.
    116'
    Kort corner. Miljeteig header unna.
    117'
    Tounekti legger inn mot bakerste stolpe. Ingen FKH-spillere når den. Utspill fra keeper.
    118'
    Da er det bare ett minutt igjen her. Dette går mot straffesparkkonkurranse. Det er 4. divisjon mot Eliteserien, men det er langt mer rutine på banen blant Torvastad-spillerne.
    119'
    Traore legger inn. Seone er nære på å få hodet på den, men treffer ikke ballen. Utspill fra keeper. Nå er tiden ute.
    120'
    Vegard Sætre
    Sparker bort ballen etter at dommeren har blåst.
    120'+1
    Frispark
    120'+1
    120'+2
    Der blåser dommeren. Torvastad har holdt FKH til 1-1 etter 120 minutter spill (+ tilleggstid). Nå er det klart for straffesparkkonkurranse her. Hvilket drama i halvmørket her på Torvastad.
    Straffesparkkonkurranse
    120'
    Torvastad scorer på straffe!
    Mål: Håkon Fosen Jacobsen
    Setter ballen høyt i mål. Falch går feil vei.
    120'
    Tounekti skyter lavt til venstre. Grønningen går riktig vei og redder.
    120'
    Sætre skyter også lavt venstre. Falch går riktig vei og redder.
    120'
    Grønningen går igjen riktig vei og redder straffesparket fra Traore. Den unge Torvastad-keeperen har hatt en strålende kamp og har nå reddet to av to straffer.
    120'
    Torvastad 2 - 0 FK Haugesund
    Mål: Roy Miljeteig
    Finter keeper ut og triller ballen nede til høyre.
    120'
    Grønningen går venstre og redder straffesparket til Karlsson. FKH har ennå ikke scoret.
    120'
    Apeland chipper ballen - i tverrliggeren.
    120'
    Krusnell misser også han. Jørgen Kaldheim Grønningen redder alle fire straffesparkene til FKH. Dermed har 4. divisjonslaget Torvastad slått ut FKH.
    120'
    120'
    Kampen er over her på Torvastad og det fyres fyrverkeri og banen stormes av hjemmepublikumet. FKH skuffet stort, men all ære til Torvastad med keeper Jørgen Grønningen i spissen. Etter at det sto 1-1 ved full tid, reddet Grønningen alle FKHs fire straffespark i straffesparkkonkurransen. For Torvastad scoret Fosen Jacobsen og Miljeteig. Dermed er 4. divisjonslaget Torvastad klar for 2. runde i cupen.