5 313
11 980

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Det er klart for Nord-London-derbyet mellom Tottenham og Arsenal. Hjertelig velkommen skal du være til denne livedekningen.
    Arsenal og Tottenham møtes til Nord-London-derby for 207. gang. 85 ganger har det endt med Arsenal-seier, sist 3-1 på Emirates i oktober. Tottenham har vunnet 67, mens 54 kamper har endt uavgjort.
    Etter at tabelltoer Manchester City tapte 1-2 for Manchester United lørdag, kan Arsenal øke luken på toppen av Premier League-tabellen til åtte poeng med seier i dag.
    Lagene er like rundt hjørnet...
    Tottenham (3-4-2-1): Lloris - Dier, Romero, Lenglet - Doherty, Højbjerg, Sarr, Sessegnon - Son, Kane, Kulusevski.
    Tottenham-benken: Forster, Sánchez, Emerson Royal, Davies, Skipp, Perisic, Bissouma, Richarlison, Gil.
    Pape Sarr er den store overraskelsen i Tottenham-elleveren. 20-åringen starter sin første Premier League-kamp. Har 34 minutter som innbytter fra de to siste kampene å vise til i den engelske toppdivisjonen.
    Arsenal (4-2-3-1): Ramsdale - White, Saliba, Gabriel, Zintsjenko - Partey, Xhaka - Saka, Ødegaard, Martinelli - Nketiah.
    Arsenal-benken: Turner, Tierney, Holding, Tomiyasu, Smith Rowe, Vieira, Lokonga, Smith, Marquinhos.
    Emile Smith Rowe er med i sin første Premier League-tropp siden september. Vært ute med skade lenge nå, 22-åringen, som gjorde comeback med innhoppet mot Oxford United i FA-cupen forrige helg.
    Blir det målpoeng for Martin Ødegaard i dagens derby?
    Ja, her blir det både mål og assist!
    37%
    Ja, han scorer!
    14%
    Ja, han får målgivende.
    24%
    Nei, Tottenham klarer å nulle Arsenal-kapteinen.
    25%
    4279 stemmer
    Lagene er på banen, og det er bare sekunder til avspark på Tottenham Hotspur Stadium!
    Gjestene sparker i gang kampen.
    1'
    Sessegnon stoppes av Partey på Tottenhams venstreside.
    2'
    Doherty feller Zintsjenko helt nede ved Arsenals hjørneflagg.
    3'
    Martinelli får tråklet seg inn i Tottenham-feltet, men der stoppes brasilianeren. Får riktignok sendt ballen i retning Spurs-målet, men den stoppes enkelt.
    4'
    Ødegaard med ball i mellomrommet, før han spiller ut til White. Han stoppes av Sessegnon, men vinner kampens første hjørnespark.
    6'
    Saka skal slå.
    6'
    Hjørnespark
    Tottenham får den unna.
    6'
    Kjempesjanse for Arsenal! Tottenham-keeper Hugo Lloris setter Lenglet i en vanskelig situasjon, og midtstopperens forsøk på å banke ballen langt går rett i Ødegaard. Ballen faller etter hvert til Nketiah, men Lloris gjør opp for seg og redder skuddet! Foto: AFP
    7'
    Romero takler Nketiah, og Arsenal får frispark høyt i banen. Flytter opp de luftsterke spillerne.
    10'
    Skudd på mål
    Det blir småfarlig. Ødegaard svinger ballen på hodet til Partey, men headingen går over Tottenham-målet.
    11'
    Ødegaard feller Højbjerg på midten. Frisparket slås langt, helt inn til Ramsdale.
    11'
    Nytt Tottenham-frispark på midten. Hands av Partey. Tottenham-spillerne vil se det gule kortet, men dommer holder kortene i lommen.
    12'
    Offside
    Offside på Kulusevski.
    13'
    Tottenham scorer selvmål!
    Tottenham 0 - 1 Arsenal
    Mål: Hugo Lloris
    Hva er det som skjer, Hugo Lloris?! Saka slår inn fra høyre, og Lloris presterer å slå ballen inn i eget nett. Helt utrolig keepertabbe. Foto: Reuters.
    14'
    Tottenham slår nesten tilbake umiddelbart! Kulusevski spiller til Son, men skuddet går rett på Ramsdale! Foto: EPA.
    18'
    Nketiah kommer seg til linja, og slår lavt inn foran Tottenham-målet. Lloris holder seg unna, og forsvaret får klarert.
    20'
    Højbjerg prøver seg fra fryktelig langt hold. Rett i Partey.
    22'
    Ødegaard klemmer til! Får masse rom utenfor Tottenham-feltet, og fyrer av. Godt skudd, men denne gangen er Lloris med på notene. Brukbar redning, og ut til hjørnespark. Foto: Reuters.
    22'
    Hjørnespark
    Tottenham vinner duellene i feltet på dette hjørnesparket også.
    23'
    Heisann for noen avslutninger! Først prøver Martinelli seg på en avslutning på et vis jeg sliter med å forklare. Kastet opp foten på merkverdig vis, men den ble ikke farlig. Ballen faller så til Partey, som klinker til på volley. Knallhardt, men rett i stolpen. Utrolig nære 2-0 for Arsenal.
    25'
    Frispark til Arsenal i fin innleggsposisjon.
    26'
    Ødegaard løfter inn igjen, men Tottenham får rensket unna.
    26'
    Partey med en fin pasning opp til Saka i feltet, men Arsenals høyrekant får ikke noe klem i avslutningen.
    29'
    White legger inn til Nketiah, men Arsenal-spilleren får ikke tatt med seg ballen mot mål. Vender i stedet utover, før Tottenham vinner ballen.
    30'
    Nok en gang lager Tottenham frispark på egen halvdel. Nketiah som blir tatt igjen. Da kan Arsenal flytte opp, før Ødegaard skal servere.
    32'
    Dier header ut, før ballen kommer inn i feltet igjen. Lloris holder sikkert.
    33'
    Sarr feller Xhaka i midtsirkelen.
    34'
    Frisparkene fortsetter å hagle. Romero sklir inn i Martinelli noen meter inn på egen halvdel.
    35'
    Gult kort til Tottenham
    Cristian Romero
    Får kampens første gule kort.
    35'
    Mål for Arsenal!
    Tottenham 0 - 2 Arsenal
    Mål: Martin Ødegaard
    Målgivende: Bukayo Saka
    For et drømmemål! Martin Ødegaard banker til fra distanse igjen, og denne gangen fyker den inn nede i høyre hjørnet. Praktfullt av nordmannen! Foto: Reuters.
    36'
    Det var Martin Ødegaards åttende scoring i Premier League denne sesongen. Kun seks spillere har scoret mer. Foto: AFP.
    39'
    Saka legges i bakken av Lenglet like utenfor Tottenham-feltet.
    41'
    Ødegaard fyreeeer! Rett i muren.
    42'
    Det legges til to minutter.
    45'+1
    Ødegaard vinner ballen fra Sarr høyt i banen, men Arsenal-kapteinen får frispark mot seg for armbruk.
    45'+1
    Saka ligger nede.
    45'+1
    Ryan Sessegnon
    Sessegnon som var sent inne i Saka, og får frispark og kort mot seg.
    45'+1
    Saka er på beina, og Arsenal tar frisparket kort.
    45'+2
    Ødegaard prøver å spille opp mot Xhaka, men denne gangen stoppes pasningen til nordmannen.
    45'+2
    Så får Kane muligheten sin! Strålende innlegg fra Højbjerg, som Kane får stusset mot Arsenal-målet. Bare en god redning av Ramsdale hindrer scoring!
    45'+2
    Så får Tottenham straffe! Eller ikke? Etter hjørnesparket skyter Højbjerg utenfor, før han går i bakken. Dommer peker på straffemerket, men gjør om situasjonen sin relativt raskt. Merkelig situasjon som avslutter omgangen.
    45'+3
    Arsenal leder fullt fortjent 2-0 i det som har vært en dominant omgang fra serielederne. Lloris sørget for omgangens første scoring med et utrolig selvmål, før Ødegaard doblet med et nydelig langskudd.
    Kommer Tottenham tilbake her?
    Ja, på hjemmebane klarer de å snu til seier!
    12%
    Ja, de får med seg ett poeng.
    9%
    Nei! Ødegaard og Arsenal er altfor gode!
    79%
    7574 stemmer
    Højbjerg sparker i gang de siste 45. Ingen bytter i pausen.
    46'
    Kane stoppes av Xhaka. Arsenal kan ta over.
    47'
    Arsenal spiller seg helt opp til Tottenham-feltet, men der får ikke Nketiah kontroll på ballen.
    47'
    Kulusevski drar seg på strålende vis inn fra høyre, før han banker til med venstrefoten. Et par meter for høyt.
    48'
    Ramsdale stopper Kane igjen! Kulusevski spiller opp på Tottenham-spissen, som får dratt seg fri. Skuddet er bra, men Ramsdale er der med en god redning.
    50'
    Hjørnespark
    Det påfølgende hjørnesparket blir klarert av Arsenal.
    50'
    Tottenham presser ordentlig nå, men Ramsdale redder igjen! Kane spiller fri Sessegnon, men skuddet fra skrått hold blir reddet av en knallsterk fot av Ramsdale! Foto: Reuters.
    52'
    Hjørnespark
    Litt frem og tilbake etter hjørnesparket, før Kane header rett i fanget til Ramsdale.
    53'
    Martinelli legges i bakken utenfor hjørnet av Tottenham-felet.
    53'
    Pape Matar Sarr
    53'
    Ødegaards innlegg heades ut til Arsenal-kast.
    54'
    Kastes inn i feltet, før Dier sender ballen ut til hjørnespark.
    54'
    Hjørnespark
    Ufarlig hjørnespark.
    55'
    Offside
    Nketiah får ballen, men Arsenal-spissen kommer fra offside.
    56'
    Kulusevski sikter på det lengste krysset igjen, men noen meter utenfor denne gangen fra svensken.
    56'
    Så får Arsenal spilt seg til en brukbar mulighet. Martinelli slår inn til Nketiah, som får en god skuddsjanse. Blir ikke ordentlig klem i det forsøket, som går rett på Lloris. Kan jo bli farlig av mindre, men Lloris holder den.
    56'
    Xhaka ble lagt i bakken av Romero - som har det gule kortet fra før - i oppbyggingen av det forrige angrepet. Xhaka ligger nede.
    58'
    Xkaha er på beina, og Romero slipper sitt andre gule.
    59'
    Kulusevski får masse rom å angripe i, men blir for ubesluttsom. Sender en pasning mot Son, men den blir fryktelig enkel for Arsenal-forsvaret å lese.
    59'
    Sessegnon skyter for høyt.
    61'
    Arsenal ruller opp rundt Tottenham-feltet. Ødegaard til Martinelli, til Xhaka og tilbake til Martinelli før brasilianeren stoppes i sekstenmeteren.
    61'
    Nketiah presser langt inne i Tottenham-feltet. Litt vel røff Arsenal-spissen, som får frispark imot.
    63'
    Kulusevski ligger nede med en hodesmell.
    63'
    Kane stoppes i feltet, før Doherty følger opp med et innlegg. Heades ut.
    66'
    Kulusevski kom seg for øvrig på beina etter hodesmellen for noen minutter siden. Spinner rundt på et par Arsenal-spillere, men det blir ikke noe ut av det.
    67'
    Ødegaard legges i bakken av Højbjerg. Arsenal tar frisparket raskt.
    67'
    Partey med en lefse fra distanse. Bredsider ballen på en måte som gjør at den spretter langt utenfor.
    68'
    Lloris holder Tottenham inne i kampen! Nketiah spilles fri i feltet av Xhaka, men skuddet blir reddet av Lloris.
    68'
    Gult kort til Arsenal
    Gabriel Martinelli
    Martinelli laget et noe unødvendig frispark i duell med Sarr langt inne på Tottenhams halvdel.
    70'
    Højbjerg spiller ut til Sessegnon, men han makter ikke å ta imot ballen. Utrolig at det går an på det her nivået!
    71'
    Spillerbytte - Tottenham
    Inn: Richarlison
    Ut: Matt Doherty
    Kampens første bytte. Legger vel kanskje om formasjonen.
    71'
    Nketiah takles av Dier, samtidig som Lenglet feller Ødegaard. Er vel siste det blir dømt på.
    72'
    Clement Lenglet
    72'
    Frisparket sendes inn i feltet, før et skudd blokkeres av Højbjerg.
    73'
    Det voldsomme Tottenham-presset har avtatt noe. Begynner å få dårlig tid hvis de skal få med seg noe her.
    74'
    Kulusevski legger inn mot Kane, men den går over alt og alle og ut til femmeter.
    75'
    Inn: Ivan Perisic
    Ut: Ryan Sessegnon
    75'
    Inn: Yves Bissouma
    Ut: Pape Matar Sarr
    75'
    Xhaka får frispark i midtsirkelen etter det dommer mener er en litt for tøff duell av Kane.
    76'
    Arsenal spiller seg ut av den ene vanskelig situasjonen etter den andre på Tottenhams halvdel, og til slutt har Ødegaard ballen like utenfor feltet. Der legges nordmannen i bakken, og Arsenal får frispark i meget farlig posisjon.
    77'
    Ødegaard og Xhaka står ved ballen. Ikke mye plass til å få ballen over muren og i mål, så her kan det bli kraft ved Xhaka i keeperhjørnet.
    78'
    Det blir Xhaka med kraft mot keeperhjørnet, men den sender sveitseren over mål.
    79'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Kieran Tierney
    Ut: Gabriel Martinelli
    Arteta tar et defensivt grep der. Ut med venstrekant, og inn med venstreback.
    79'
    Arsenal presser Tottenham høyt i banen, og Romero ser ikke noe annen løsning enn å spille ballen ut til kast. Kaptein Ødegaard applauderer sine lagkamerater.
    79'
    Richarlison legges i bakken av Gabriel omtrent to tredeler inn på Arsenals halvdel. Tottenham flytter opp laget.
    81'
    Skummelt slått av Son, men Ramsdale får bokset unna.
    82'
    Tottenham med bølge på bølge etter det frisparket, men de kommer seg ikke til skudd før Richarlison på forsøk nummer fire, fem eller seks. Jeg mistet tellingen. Skuddet er bra, men Ramsdale ligger der og fanger den!
    82'
    Kane spiller inn til Son, som fyrer fra kloss hold. Via en Arsenal-fot og over mål! Nå er det Tottenham for alle penga!
    84'
    Hjørnespark
    Hjørnesparket heades ut.
    84'
    Kulusevski følger opp og kommer seg til innlegg. Lavt på mål, og Ramsdale er der med nok en redning.
    84'
    Inn: Takehiro Tomiyasu
    Ut: Oleksandr Zinchenko
    Bruker fryktelig god tid ut der, Zintsjenko.
    85'
    Lenglet klarer å bryte foran Nketiah like utenfor Arsenal-feltet, og når han da sparkes i bakken blir det frispark.
    86'
    Finnes det en vei tilbake for Tottenham her da?
    87'
    Ødegaard ligger bak muren.
    87'
    Son står klar.
    87'
    Son rett i muren.
    87'
    Kulusevski fyrer av, på en måte som kan se ut som han ville ha en retningsforandring på. Det blir det også, men Ramsdale holder den i fast grep.
    87'
    Inn: Bryan Salvatierra
    Ut: Dejan Kulusevski
    88'
    Inn: Ben Davies
    Ut: Clement Lenglet
    88'
    Perisic ser ut til å få en god mulighet, men så velger han ikke ta ballen. Trodde vel han kom fra offside, og det kan hende det ikke var det.
    90'
    Det legges til fem minutter.
    90'+1
    Gabriel Magalhaes
    Drøyer litt.
    90'+1
    Lang ball opp mot Richarlison, men den går helt inn til Ramsdale. Da begynner det å gå tomt i timeglasset til Tottenham.
    90'+2
    Kane dundrer inn i Gabriel, og får frispark mot seg.
    90'+3
    Inn: Emile Smith-Rowe
    Ut: Martin Ødegaard
    Ødegaard tas ut, og Smith Rowe kommer inn til sin første Premier League-kamp siden september.
    90'+3
    Inn: Fabio Vieira
    Ut: Edward Nketiah
    90'+3
    Et drøyt minutt igjen. Luften har gått ut av Tottenham-ballongen.
    90'+4
    Gil til innlegg. Ramdale ute og plukker.
    90'+6
    Der er det slutt! Arsenal vinner 2-0 i Nord-London-derbyet!
    Dramatikk etter kamp her. Tilskuer som blir stoppet i retning Ramsdale. Flere Arsenal-spillere som raser mot Tottenham-supporterne, mens andre løper bort og feirer med bortesupporterne.
    Nå har alle Arsenal-spillerne kommet seg bort til bortesvingen, hvor det bare er fryd og gammen.