1-0
2-0

Velkommen skal alle være til Alfheim Stadion der Tromsø tar imot Haugesund til Tippeligakamp i skikkelig nord-norsk sommervær; 8 grader og lett regn.
    Det er to lag i poengnød som møtes her i dag. Haugesund og TIL ligger henholdsvis på 13. og 14. plass på tabellen med 13 og 9 poeng.
    TIL tok årets første hjemmeseier da Molde besøkte Alfheim i runde 12, men er fremdeles seriens svakeste hjemmelag denne sesongen. I dag skal de forsøke å pynte på den statistikken mot Tippeligaens femte svakeste bortelag.
    Siste serierunde for TIL endte med tap 2-1 borte mot hjemmesterke Strømsgodset. Steinar Nilsen hadde nok ønsket å stille det samme laget i dag som han gjorde i Drammen, men da høyreback Hans Norbye har skadet seg på trening har han trekt Morten Moldskred ned på høyresiden i forsvaret og funnet en plass på midtbanen til Marcus Hansson.
    Én endring fra sist også hos bortelaget som spilte uavgjort hjemme mot Mjøndalen i forrige kamp. Det er Alexander Stølås som inntar benken til fordel for Michael Haukås.
    Tromsø og Haugesund har møtt hverandre 16 ganger i seriesammenheng tiddligere, og statistikken er heller dyster lesning om man er rogalending. FKHs eneste seier mot Tromsø kom i Haugesund da lagene møttes sist i 2013. Her på Alfheim har fremdeles gjestene til gode å få med seg poeng. 8-0-0 og 21-5 i målforskjell er status for de tilsvarende oppgjørene gjennom historien.
    Det er duket for et jubileum eller to på Alfheim i dag. Remi Johansen er i startoppstillingen og får med det sin kamp nummer 200 i TIL-drakta. Jonas Johansen med fartstid fra motstander Haugesund i perioden 2006-2007 starter på benken, men om han kommer innpå runder han 100 kamper for Tromsø.
    TIL tar avspark. Kampen er igang på Alfheim.
    1'
    Moldskred kommer rundt på høyresiden, men treffer ikke helt med innlegget.
    2'
    Søren Christensen trer inn i bakrom til Diedihou, men det er markert for en offside på FKH-spissen.
    4'
    Bråtveit med et sleivete klareringsforsøk som går rett i brystkassa til Magnus Andersen, men TIL-kanten får ikke kontroll over kula, og det blir aldri noe avslutningsforsøk ut av det.
    6'
    Haukås prøver å stusse til Diedhiou, men ballen triller helt inn til Vestly Heigre i TIL-målet.
    9'
    Bamberg slår mot bakre stolpe fra hjørnet av 16-meteren, men innlegget går over alle de blåkledde og ut til femmeter for TIL.
    10'
    Stor sjanse for TIL! Åsen slår et frispark frem i feltet. Keeper kommer ut og bokser, men Andersen får slått inn foran mål igjen. Der er Landu-Landu på plass og kan putte ballen i åpent mål, men skuddet går over.
    11'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Daniel Bamberg
    Vegard Skjerve får en styring på ballen nær første stolpe, men avslutningen går utenfor.
    12'
    Ny kjempesjanse for hjemmelaget! Antonsen slår inn fra venstre og finner Remi Johansen som kommer bakfra i stor fart. Han serverer en knallhard heading som stryker like utenfor stolpen.
    14'
    TIL i angrep. Antonsen slår inn fra venstre og ballen heades videre. Moldskred snapper opp på motsatt side og slår inn på nytt, men det hele renner ut i sanden.
    17'
    TIL trykker på. Etter mye frem og tilbake og et par innleggsforsøk ender det i et skudd fra Antonsen som blokkeres utenfor.
    21'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Magnus Andersen
    Ballen heades tilbake i feltet. Midt foran mål får Wangberg skutt, men fra ekstremt god posisjon får han ekstremt dårlig treff, og keeper kan plukke opp den løse ballen.
    21'
    Hansson vinkler ballen over til Åsen som hamrer til fra skrått hold, men skuddet går et godt stykke utenfor.
    24'
    Stor mulighet for bortelaget! FKH tar et frispark kjapt, og TIL er ikke med på notene. Ballen slås opp til Haraldseid som header på tvers i feltet og finner en åpen Simon Diedhiou. Han prøver å styre ballen inn ved bakerste stolpe, men bommer. Avslutningen går utenfor.
    25'
    Haukås kommer ned til dødlinja og slår 45 grader utover til Søren Christensen, men hans avslutning går høyt over mål.
    27'
    Antonsen slår langt opp på Ondrasek som med en mann i ryggen greier å ta ned ballen, men misser med pasningen videre til Hansson.
    31'
    Antonsen server igjen mot Ondrasek, men i duell mot Skjerve får tsjekkeren ballen litt for langt foran seg, og dered får Bråtveit fanget opp ballen før det blir fare på ferde.
    32'
    Gjermund Åsen
    Marcus Hansson går til værs og får headet, men avslutter like over målet. Bra mulighet for TIL.
    33'
    Kjempesjanse! Gjermund Åsen slår inn fra venstre, og bak i feltet venter Magnus Andersen. Ballen spretter en gang før han hamrer den beinhardt på mål, men Bråtveit står godt plassert og får opp henda i tide.
    35'
    Gult kort til Haugesund
    Søren Christensen
    Christensen får gult for en sein og tøff takling på Marcus Hansson.
    39'
    Haraldseid prøver å komme rundt på høyresiden, men stoppes av Kent-Are Antonsen.
    43'
    Diedhiou skyter fra 20 meter, men skuddet går rett på Vestly Heigre.
    45'+1
    45'+2
    Pause på stillingen 0-0. Det er ikke et resultat av at det ikke skapes sjanser, men snarere av at avslutningene svært sjelden treffer mellom stengene. Begge lag har hatt nok muligheter til å kunne score, og de fleste har hjemmelaget stått for. Nå gjelder det bare å få stilt siktene et par knepp til andre omgang.
    45'
    FKH tar avsparket.
    46'
    Nære på for bortelaget. Ballen slås hardt inn fra høyre, og Moldskred ser ikke ut til å ha full kontroll når han header ballen hardt ut til corner.
    48'
    Ondrasek header unna.
    48'
    TIL er millimetre fra scoring! Marcus Hansson drar til fra 17 meter. Det er et meget godt skudd, men Bråtveit får fingertuppene på ballen og slår den i stolpen.
    50'
    Simen Wangberg får seg en trøkk i en duell, men kommer seg til slutt på beina igjen.
    53'
    Haukås slår i bakrom mot Haraldseid, men pasningen blir hakket for lang, og ballen spretter ut over dødlinja.
    55'
    Haraldseid skyter fra distanse, men ballen triller ufarlig et lite stykke til side for stolpen.
    57'
    Moldskred header ballen rett ned i beina til Søren Christensen inne i TILs 16-meter. Heldigvis for Moldskred ser det ut til at Sørensen ikke vet helt hva han skal gjøre med den, og det ender opp i ingenting.
    60'
    Ondrasek header unna for TIL.
    64'
    Bra forsøk fra Haugesund! Haraldseid fyrer av og Vestly Heigre må strekke seg godt for å slå ballen utenfor.
    65'
    Wangberg header ut til ny corner.
    66'
    Ondrasek header unna og Magnus Andersen forlenger klarerringen.
    66'
    Wangberg header utover, men FKH biter seg fast. Etter litt frem og tilbake ender det med et skudd fra Patrick Olsen som blokkeres av Landu-Landu.
    69'
    Moldskred header ballen rett i beina til Diedhiou som får elendig treff.
    72'
    Moldskred slår inn foran mål og finner Ingebrigtsen som header på mål, men Bråtveit redder.
    73'
    Strålende pasning fra Moldskred opp på Ondrasek som kan ta den ned å komme alene med keeper, men tsjekkeren mislykkes med mottaket.
    75'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Jonas Johansen
    Ut: Gjermund Åsen
    75'
    Moldskred sender avgårde et skudd fra 25 meter. Det er en skikkelig suser som går i retning krysset godt utenfor Bråtveits rekkevidde, men ballen smeller i stolpen og holder seg i spill.
    77'
    Innlegg fra TILs høyreside som Ondrasek header på mål, men Bråtveit redder.
    77'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Haugesund
    Mål: Zdenek Ondrasek
    Målgivende: Mikael Norø Ingebrigtsen
    Ingebrigtsen vrir ballen over til motsatt side av feltet og finner en umarkert Zdenek Ondrasek. Han har litt skrå vinkel i det han avslutter, men plasserer elegant ballen inn ved lengste stolpe.
    80'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Joakim Våge Nilsen
    Ut: Søren Christensen
    82'
    Inn: Roope Riski
    Ut: Daniel Bamberg
    83'
    Tromsø 2 - 0 Haugesund
    Mål: Remi Johansen
    Målgivende: Jonas Johansen
    TIL dobler ledelsen etter fine kombinasjoner på høyresiden som ender opp i at Jonas Johansen skyver ballen innover til Remi Johansen som curler den inn ved stolperota fra 20 meter.
    85'
    Tromsø kommer igjen, men Magnus Andersen går seg fast på vei inn i feltet.
    87'
    Inn: Runar Espejord
    Ut: Zdenek Ondrasek
    89'
    Det signaliseres minst fire minutter tilleggstid.
    90'+1
    Myrestam kommer til et innlegg, men sender det bort i retning motsatt cornerflagg.
    90'+3
    90'+5
    Fløyta lyder for full tid, og Tromsø har vunnet 2-0.
    Hjemmelaget vinner fortjent og kan inkassere sin andre strake hjemmeseier etter en kamp der de skapte klart mest. Etter en god førsteomgang fra Tromsø så det riktignok ut som om Haugesund var på vei til å ta mer over utover i andre omgang, men to sene scoringer sørger for at FKH heller ikke denne gangen får noen poeng med seg sørover fra Alfheim.
    Skuddstatistikk: TIL 16 FKH 10 Skudd på mål: TIL 7 FKH 3