1-0
1-1
86'

Velkommen til Alfheim Stadion og tippeligaoppgjør mellom Tromsø og Lillestrøm.
    Idet fire runder er spilt av årets sesong er det hjemmelaget som har kommet best i gang. Tromsø står til nå med 7 poeng, mens Lillestrøm har måttet nøye seg med 2.
    Disse to lagene har møtt hverandre hele 44 ganger i vår øverste divisjon tidligere, og selv om de totalt sett har delt nokså jevnt på poengfangsten har Tromsø hatt et klart tak på oppgjørene på eget gress med hele 14 seire på 22 forsøk.
    Tromsø har ikke fått viktige Rushfeldt og Koppinen klare i tide til denne kampen etter skadene de pådro seg mot Brann mandag, og de to krumtappene erstattes i dag av Douglas Sequeira og Adriano Munoz.
    Også LSK gjør to endringer i startelleveren fra det laget som startet i 1-2-tapet mot Vålerenga sist. Stian Ringstad og Arild Sundgot går ut av laget og erstattes av Vidar Riseth og Bjørn Sigurdarson.
    Det kan være verdt å merke seg at så langt i sesongen har Tromsø både vært det laget som scorer mest mål i eliteserien og ett av de som slipper inn flest. Lagets tre siste kamper har endt med sifrene 4-2 en eller annen vei.
    Idet det drar seg mot kampstart i Tromsø har sola som har strålt over byen hele dagen gjemt seg bak skydekket, men forholdene her er strålende likevel.
    Dommeren leder nå lagene ut på Alfheimmatta. Vi er kun noen presentasjoner fra kampstart nå.
    Tromsø tar avspark. Kampen er i gang på Alfheim.
    1'
    Tromsø med en bra mulighet tidlig. Det er Lindpere som kommer til skudd på litt skrått hold, men han setter ballen til side for bortelagets mål.
    2'
    Moldskred snapper ballen midt inne på LSKs halvdel. Han fører den med seg på egen hånd helt inn i bortelagets 16-meter og forsøker en chip over Fredrikson, men keeper redder greit.
    5'
    Stor LSK-sjanse etter et frispark fra Bjørn Helge Riise! Frisparket ender hos Kippe inne i feltet og stopperen banker til, men skuddet treffer Vidar Riseth før det suser i nettet. Riseth forsøker å snurre rundt å skyte igjen, men hans forsøk går utenfor.
    5'
    LSk på farten igjen. Denne gangen kommer de seg rundt på høyre og får lagt inn til Occean, men Tore Reginiussen får kastet seg foran og hindrer spissen i å få avsluttet på mål.
    8'
    Tromsø med ny mulighet! Ballen slås tidlig inn fra Høgli til Moldskred, men han får ikke helt kontroll på den og avslutningen blir aldri farlig fra en meget god posisjon.
    11'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Tommy Knarvik
    Knarviks corner slås presis mot Reginiussen like utenfor første stolpe. Fredrikson kommer imidlertid ut og hindrer TIL-stopperen i å heade ballen i mål.
    12'
    Lindpere trer ballen gjennom til Moldskred på venstresiden, men den kommer for brått på ham og han sender den ut til et innkast for bortelaget.
    15'
    Høgli slår langt opp mot Munoz. Brasilianeren jager ballen, men duellen med Kippe ender i et frispark for LSK.
    17'
    Det har vært en fartsfylt og frisk åpning på kampen på Alfheim med sjanser til begge lag.
    19'
    Riise med et bra innlegg fra høyre mot Sigurdarson, men spissen greier ikke å få treff på ballen inne i feltet, og TIL rydder opp.
    20'
    Lunan Gabrielsen med en bra langpasning opp mot Occean som jager i bakrom, men Ramovic er våkent ute og snapper ballen foran ham.
    21'
    Ingen TIL-spillere kommer på Knarviks corner og Fredrikson får uforstyrret bokse unna.
    22'
    Occean kommer på høyre for LSK, men takles kontant av Reginiussen og får bare et innkast ut av situasjonen.
    24'
    Munoz slår en flott ball gjennom mot Moldskred, men pasningen går et par centimeter for høyt til at måljegeren skal få den med seg. Moldskred hadde vært alene gjennom der om den hadde lykkes.
    26'
    Frispark for LSK ved Riise! Han vrir det inn i feltet i retning Occean, men Sequeira rydder unna i første omgang. Ballen sendes inn igjen i feltet, og denne gangen treffer den Sigurdarson som får avsluttet fra svært kort hold, men Ramovic gjør en flott redning.
    29'
    Mouelhi forsøker å finne Occean i bakrom, men Reginiussen bryter pasningen og rensker unna for TIL.
    32'
    Munoz sender en heading inn i feltet mot Moldskred. Riseth kommer først på den, men forsøket hans på å heade inn til keeper blir upresist, og det er like ved at Moldskred når den ballen. Slurvete av Riseth der.
    34'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Bjørn Helge Riise
    Riises corner heades rett ut av Sequeira.
    34'
    Knarvik felles og får frispark. Tromsø tar det tidlig, men en sleivete pasning gjør at de aldri får noe ut av det.
    36'
    Lillestrøm får to skuddmuligheter. Først er det Myklebust som kommer seg løs på litt skrått hold, men skuddet hans blokkeres. Etter litt frem og tilbake får så Riise muligheten, men blåser ballen over.
    38'
    Tromsø i angrep nå. Munoz får til et innlegg helt nede fra dødlinja, men ballen ruller tvers gjennom feltet uten at noen Tromsøspillere greier å komme på den.
    39'
    Lang ball opp fra Kippe til Occean. Han trenger bare lure av Sequeira for å ha fri bane mot mål, men Cost Ricaneren lar seg ikke lure og takler Occean elegant.
    40'
    Kort cornervariant fra Knarvik denne gang. Ballen spilles videre til Lindpere som forsøker noe som ser ut til å være et skuddforsøk. Han får ikke helt klem på det, men treffer en stupende Reginiussen som bare nesten greier å styre ballen videre mot målet. Bra Tromsøsjanse!
    41'
    Høgli felles av Gabrielsen like utenfor gjestenes 16-meter! Frisparket tas av Moldskred. Han sender en skrudd ball mot første stolpe som treffer rett på panna til Sequeira. Headingen er knallhard og smeller i undersiden av tverrligger og ned igjen i feltet. Gedigen TIL-sjanse!
    44'
    Det er lagt til 1 minutt i første omgang.
    45'+1
    45'+1
    Dommer Helgerud blåser av, og dermed er det slutt på en utrolig fartsfylt og åpen første omgang.
    Det har vært en jevn kamp i spill og sjanser, selv om det er Tromsø som har hatt den klart største sjansen med Sequeiras heading like før pause. Uavgjort er sånn sett ikke noe unaturlig resultat til nå. At det derimot er målløst er nærmest utrolig, for begge lag har skapt nok til å score både ett og flere mål her. 1-1 eller til og med 2-2 hadde nok gitt et mer rimelig bilde av kampen til nå.
    45'
    LSK sparker i gang andre omgang på Alfheim.
    46'
    Lindpere flukter ballen videre på venstrekanten til Moldskred. Han forsøker å slå inn, men innlegget ender bak dødlinja.
    47'
    Ballen slås langt opp på Sigurdarson og Ramovic er ute på skogtur. Islendingen sender ballen forbi keeperen og i retning mål, men det er lite kraft i skuddet og Reginiussen får klarert ballen.
    49'
    Yndestad prøver en stikker gjennom mot Munoz, men Nordtveit bryter pasningen.
    50'
    Gult kort til Lillestrøm
    Frode Kippe
    Moldskred drar seg innover i banen, og like utenfor 16-meteren legges han i bakken av Kippe, som får et greit gult kort.
    51'
    Moldskred skyter direkte på frisparket, men Fredrikson redder.
    52'
    Bjorn Sigurdarson
    Sigurdarson klipper ned Tore Reginiussen og belønnes med gult kort.
    53'
    Moldskred på høgget i Tromsø nå. Denne gangen kom han seg rundt på høyre, men innlegget ble litt for langt for Munoz inne i boksen.
    55'
    Munoz sender ballen til Lindpere inne i LSK-feltet. Estlenderen vrir seg rundt og forsøker et overlegg mot bakerste stolpe direkte, men der er det ingen medspillere.
    57'
    Hårreisende tversoverpasning fra Høgli som brytes av Riise inne på Tromsøs halvdel, men pasningen fremover mot Occean er for upresis til å skape noe farlig.
    59'
    Sigurdarson får en mulighet idet igangsettingen til Tromsø brytes på midtbanen, men Ramovic redder.
    60'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Lillestrøm
    Målgivende: Tommy Knarvik
    Knarvik fører oppover i stor fart. Han legger ballen til siden til Strand, og han lader kanonen og fyrer løs fra 25 meter. Et fantastisk langskudd som fyker inn oppe i krysset.
    61'
    Svak corner som Ramovic plukker enkelt ned.
    62'
    tromsø hadde etablert et mer sammenhengende trykk på gjestene nå enn i første omgang, og det fikk de betalt for med Strands fantastiske skudd.
    64'
    Enorm Tromsømulighet! Strand trer ballen gjennom til Lindpere som skyter. Fredrikson må gi retur og Kippe sender ballen tilbake til keeper som plukker den opp med hendene, men av uforklarlige grunner dømmer ikke Helgerud på den.
    69'
    70'
    Reginiussen ligger nede etter en duell med Occean og må ha behandling. Stopperen kommer seg imidlertid snart på beina igjen og kan fortsette kampen.
    72'
    Mouelhi forsøker et langskudd fra rundt 25 meter. Han får god klem på det lave skuddet, men Ramovic får kastet seg til siden og holder ballen.
    74'
    Knarviks corner slås mot Reginiussen langt fremme i feltet, men han får aldri kontroll på avslutningen og Fredrikson plukker ballen enkelt.
    76'
    Lindpere forsøker å frispille Moldskred, men Kippe får så vidt en tå på den pasningen og hindrer den i å nå frem.
    78'
    Myklebust forsøker å komme seg gjennom tromsøforsvaret på egen hånd. Problemet er bare at ruten han velger går tvers gjennom Tom Høgli, og dermed ender det med frispark utover.
    79'
    Larsen spiller gjennom Yttergård Jensen på hjemmelagets venstreside. Han forsøker å sende ballen videre til Yndestad inne i feltet, men ballen slås litt for hardt inn og LSK får ryddet opp.
    82'
    Før innbyttet fikk LSK en mulighet ved Igiebor som fikk ballen rundt midtlinja, førte den oppover og skjøt fra distanse, men skuddet gikk i stolpen.
    84'
    Mål for Lillestrøm!
    Tromsø 1 - 1 Lillestrøm
    Essediri mottar et overlegg til høyre for TILs mål. Han sender ballen direkte tilbake i feltet igjen, og der kommer Eziyodawe og banker ballen i det lengste hjørnet.
    86'
    Tromsø kommer ved Larsen, men en slurvete pasning stopper opp angrepet.
    90'
    90'+1
    Tromsø kontrer fra corneren. Yndestad banker ballen langt opp mot Moldskred, men Fredrikson greier med nød og neppe å nå ballen før spissen.
    90'+2
    Det er lagt til 3 minutter på Alfheim.
    90'+2
    90'+3
    Kampen er over på Alfheim, og det har endt med uavgjort og poengdeling.
    90'
    Kampen var svært jevn før pause, men i andre omgang hadde hjemmelaget et klart spillemessig overtak, og alt i alt er det nok LSK som har mest grunn til å være fornøyd med å ha fått med seg et poeng her i dag.