Velkommen til Alfheim Stadion der Tromsø i dag tar imot Lillestrøm i 17. Tippeligarunde.
    Tromsø er nummer tre i serien før dagens kamp med 31 poeng til nå. LSK ligger på en niendeplass med 8 poeng mindre, men kan avansere hele tre plasser med seier i dagens kamp.
    Lillestrøm har tapt sine to kamper i serien etter sommerpausen og står uten seier siden de slo Strømsgodset i den ellevte serierunden 9. mai.
    Heller ikke Tromsø har imponert noe videre etter ferien. Laget har tatt ett poeng på sine to seriekamper og har i tillegg røket ut av NM-cupen etter hjemmetap mot Adeccoligalaget Ranheim.
    Dette er 48. gang TIL og LSK møtes i serien. Så langt har det blitt 18 seire til hvert av lagene og 11 uavgjorte kamper.
    Her på Alfheim er imidlertid statistikken lagene imellom langt mindre jevn. Hele 14 av 23 oppgjør her har endt med Tromsøseier, 5 kamper har endt uavgjort, mens LSK har fått med seg 4 seire herfra.
    Lillestrøm har gjort hele fem endringer i startoppstillingen fra forrige serierunde. Sigurðarson, Bolly, Mouelhi, Ringstad og Tokstad er ute, og inn har kommet Essediri, Eriksen, Eziyodawe, Søgård og Sundgot.
    Tre endringer i startelleveren hos hjemmelaget i forhold til uavgjortkampen mot Hønefoss sist. Ciss, Knarvik og North erstattes i dag av Yndestad, Haugen og Björk. Sistnevnte er tilbake i dag etter å ha vært borte en god stund med skade. Skadeproblemer har også Sigurd Rushfeldt, og spissveteranen er ikke i troppen til dagens kamp.
    Hjemmelaget tar avspark og kampen på Alfheim er i gang.
    1'
    Igiebor legger Haugen i bakken og skaffer TIL frispark fra høyre kant. Remi Johansen slår et bra innlegg, men Kippe vinner i lufta og header unna for LSK.
    2'
    Ujah sender en stikker gjennom til Sundgot som kan komme seg alene gjennom med keeper, men Sundgot får en dårlig førsteberøring og ballen går ut over dødlinja.
    3'
    Essediri kommer til dødlinja og legger inn fra høyre, men Sahlman plukker ned innlegget.
    6'
    Afrikansk duell på midtbanen idet Kara bruker musklene mot Igiebor. Litt for mye muskler ifølge Terje Hauge, og LSK får frispark. Det får de ingenting ut av. Frisparket går rett ut over dødlinja og TIL får utspill fra femmeter.
    9'
    Lekker detalj fra Mourad idet han mottar en heading og hælsparker ballen videre i bakrom mot Ahamed på første berøring. Det gjør han imidlertid til liten nytte, for spissmakkeren var i offside da pasningen gikk.
    12'
    Tromsø med en gedigen mulighet! Yttergård Jenssen slår ballen mellom beina på en forsvarer og frispiller Haugen fullstendig. Han tar med seg ballen og er alene med keeper fem meter fra mål, men i stedet for å skyte legger han ballen inn foran mål mot Mourad som ikke rekker fram til den i tide.
    12'
    Tromsø får tildelt et hjørnespark
    Ruben Yttergård Jenssen
    Bjørk får hodet på ballen ved bakre stolpe, men greier bare å stusse videre ut mot sidelinjen.
    12'
    TIL får frispark på sin høyre kant etter at Remi Johansen blir lagt i bakken. Yttergård Jenssen legger inn og Magnusson går ut for å bokse. Det gjør han heller klønete, men han berges av at Haugen er hardt presset idet han skal beine inn returen, og ballen går i stedet et par meter til side for mål.
    15'
    LSK får sin første store mulighet. Lars Kristian Eriksen skyter. Skuddet blokkeres, men bakfra kommer Eziyodawe og kliner til. Denne gangen går skuddet fra 16 meter knallhardt mot mål, men treffer rett på Sahlman som holder ballen.
    17'
    Bra innlegg fra Remi Johansen i retning Mourad, men Magnusson kommer ut fra streken og snapper innlegget før svensken får avsluttet.
    21'
    Igiebor blir liggende nede etter en duell med Mourad. Han halter av banen for å få behandling.
    24'
    Igiebor er klar igjen og fortsetter kampen.
    25'
    Knudtzon setter fart med ballen og går nesten hele veien alene. I siste liten får Björk satt inn en takling. Ballen spretter til Ujah som drar til på direkten, men skuddet går over mål.
    26'
    Ahamed sender ballen til Mourad og svensken prøver å spille vegg tilbake til spisskollegaen, men pasningen er ikke presis nok og Magnusson får tak i ballen i feltet.
    27'
    Lillestrøm får tildelt et hjørnespark
    Corneren blir i korteste laget, og Björk får beinet unna for hjemmelaget.
    29'
    Koppinen slår langt og Ahamed header ballen inn i feltet mot Remi Johansen, men Lars Kristian Eriksen får klarert for LSK.
    32'
    Ahamed frispilles bak LSK-forsvaret, men er feilvendt idet han forsøker å vende opp og avslutte i en bevegelse. Det fungerer ikke all verden, og skuddet kommer aldri fram til mål.
    33'
    Lillestrøm får frispark 30 meter fra Tromsømålet. Essediri slår inn i feltet, men Høgli header unna.
    34'
    LSK med nytt frispark, denne gangen ute på venstresiden. Essediri slår inn og Eziyodawe får headet tversover i feltet, men ingen lagkamerater er på ballen og Tromsø kan klarere.
    37'
    Ahamed legger ballen til siddes til Remi Johansen. Han drar seg fri mellom to forsvarere og avslutter fra 15 meter, men Magnusson redder skuddforsøket.
    39'
    Yttergård Jenssen slår et frispark inn i feltet. Ahamed går opp for å heade bare en meter eller to fra målstreken, men Magnusson kommer seg over den lille angriperen og får bokset unna.
    41'
    Helge Haugen prøver et skudd fra 17 meter, men Frode Kippe får kastet seg ned og blokkerer skuddet.
    43'
    Kippe feller Remi Johansen 20 meter fra LSKs mål, og TIL får et frispark i farlig posisjon.
    44'
    Kippe header til ny corner.
    45'
    Remi Johansen
    Sundgot header unna for bortelaget.
    45'+1
    Yndestad skyter fra 30 meter! Skuddet er hardt og har retning like innenfor stolpen, men Magnusson får kastet seg ned og reddet.
    45'+2
    45'+2
    Pause på Alfheim og uavgjort så langt. Det er for så vidt et greit nok resultat. Begge lagene har hatt sjanser, men det er nok hjemmelaget som har hatt både de største og de fleste av dem.
    45'
    Terje Hauge blåser i fløyta og LSK sparker igang de siste 45 minuttene av kampen.
    46'
    Småampert mellom Igiebor og Haugen. Hauge kaller til seg begge spillerne og ber dem roe seg ned.
    49'
    Haugen legger inn til Remi Johansen som får sendt ballen mot mål, men uten kraft. Johansen mener han blir tatt ulovlig inne i feltet, men Hauge vinker det hele videre.
    50'
    Björk får headet langt bak i feltet, men Essediri står ved stolpen og blokkerer avslutningen som så ut til å ha retning mot mål.
    51'
    Tromsø har frispark drøye 30 meter fra mål. Yttergård Jenssen triller ballen til siden til Remi Johansen som forsøker et skudd, men han treffer rett i en forsvarer.
    55'
    Høgli går inn i banen og skyter med venstrefoten. Skuddet skifter retning på Søgård, men Magnusson fanger ballen greit.
    58'
    Remi Johansen slår inn fra høyre og Haugen forsøker å stupheade ballen inn fra 15 meter, men treffer metervis til side for mål.
    61'
    Tromsøpublikummet jubler for det de tror er scoring for hjemmelaget! Yttergård Jensen sender en perfekt chipp over forsvaret og Ahamed brasser ballen via tverrliggeren og inn, men det har alt vært blåst for en offside mot Ahamed.
    62'
    Igiebor skyter fra 20 meter, men langt til side for hjemmelagets mål.
    64'
    Høgli triller ballen inn i banen og Yttergård Jensen skyter fra 20 meter, men skuddet går høyt over mål.
    66'
    Gult kort til Lillestrøm
    Erling Knudtzon
    Knudtzon får gult etter å ha hektet opp Haugen idet Tromsø var på vei å komme på en overgang.
    67'
    Bra Tromsømulighet! Koppinen sender et frispark fram i feltet. Mourad taper i lufta, men Kippe header ballen mot eget mål og Magnusson må bokse unna foran hodet på Ahamed.
    69'
    Søgård header unna for Lillestrøm.
    69'
    Tromsø får frispark 20 meter fra gjestenes mål. Remi Johansen slår mot bakre stolpe og Koppinen header mot mål, men Magnusson får reddet. God sjanse for TIL!
    71'
    Björk kommer til en avslutning, men treffer langt utenfor.
    72'
    Søgård kommer omtrent et kvarter for sent inn i taklingen på Yndestad. Greit gult kort!
    74'
    Ujah header unna for LSK.
    75'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Kristoffer Tokstad
    Ut: Erling Knudtzon
    76'
    Tromsø med frispark 25 meter fra mål. Yttergård Jensen legger inn, Kippe header ut til Yndestad og han fyrer av et skudd som går minst en etasje for høyt.
    79'
    Farlig sjanse for Lillestrøm! Essediri får lagt inn fra høyre og finner Sundgot i feltet. Han avslutter på direkten, men Sahlman kommer seg ned og får reddet.
    80'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Mads Reginiussen
    Ut: Remi Johansen
    82'
    Tromsø har frispark langt oppe på høyresiden. Yttergård Jenssen slår inn i feltet og Essediri rensker unna for Lillestrøm.
    83'
    Langt oppspill som Mourad stusser videre til Haugen. Han forsøker å skyte, men treffer elendig og sender ballen himmelhøyt over og langt utenfor.
    84'
    Tromsø prøver og prøver på å finne åpninger, men det er svært trangt i LSK-feltet nå.
    87'
    Det skal spilles 3 minutter tilleggstid.
    90'+1
    Igiebor skyter utenfor etter å ha tatt ned ballen og avansert inn i feltet.
    90'+4
    90'+4
    Kampen ender 0-0 på Alfheim. Det er det Lillestrøm som bør være mest fornøyd med.
    Tromsø hadde et lite overtak før pause og styrte kampen mer og mer utover. I andre omgang hadde laget flere gode sjanser, og offsideavgjørelsen da Ahamed brasset ballen i mål så heller tvilsom ut.
    Det vistes at TIL hadde den defensive tryggheten tilbake i laget med Björks gjeninntreden, men framover har man fortsatt mye å rette på. Lillestrøm var bra bakover, men virket i store perioder av kampen lite interessert i annet enn å tette igjen, og dermed ble det kun to målsjanser i dag for Romerikingene.