0-1

Velkommen til Alfheim Stadion og Tromsø ILs comeback i Tippeligaen etter ett år på nest øverste nivå. Motstander i dag er Sarpsborg 08 som går inn i sin tredje strake sesong på øverste nivå og endte på åttendeplass i fjor.
    Sarpsborg har mistet spillere som Gudmundur Thórarinsson og Alejandro Castro fra fjoråret. De mest spennende nykommerne finner vi muligens i to innlånte spillere, Amin Askar fra Brann og Henrik Ojamaa, en estisk fotballnomade med fartstid fra estisk, skotsk, engelsk, nederlandsk, finsk og polsk fotball som er innlånt fra Legia Warzawa.
    I Tromsø er det først og fremst skoene til Miika Koppinen (lagt opp) og Thomas Kind Bendiksen (Molde) som skal fylles i år. Så langt har det sett ut som nykommere som Magnar Ødegaard, Marcus Hansson og Gjermund Åsen har det som skal til for å gjøre dette, men det knyttes selvsagt en del spenning til de nye fjesene nå som alvoret er i gang igjen.
    TIL og Sarpsborg 08 har møtt hverandre i Eliteseriesammenheng fire ganger før. Sist de møttes var i september 2013 da Sarpsborg tok sin første trepoenger mot 'Gutan' ved å beseire laget som kom til å rykke ned 3-0 i Østfold. Samme sesong ble det derimot en svært lite lystig tur nordover for de blåkledte som ble sendt hjem fra Alfheim med hele 5-0 i sekken.
    Selv om det kun er to år siden sist Sarpsborg gjestet Alfheim er det kun fire spillere fra hvert av lagenes startoppstillinger den gangen som også starter i dag. Ting skjer fort i moderne fotball.
    Spilleforholdene er gode i Tromsø i dag. Direkte vårlig er det rett nok ikke med 3-4 grader og gråvær, men temmelig normalt til å være Tromsø i April, og helt greit å spille fotball i.
    Bortelaget sparker igang Tippeligasesongen på Alfheim.
    1'
    Marcus Hansson kommer til et innlegg fra venstre, ,men ballen ramler ned oppå nettaket.
    3'
    Wangberg slår langt opp mot Ondrasek, men ballen passerer over tsjekkeren og helt inn til Kerr i gjestenes mål.
    6'
    Zajic får hodet på ballen, men header bare ned i feltet til en forsvarer, og hjemmelaget får klarert.
    7'
    Ondrasek bryter corneren tidlig og sender ballen langt opp i banen.
    8'
    Amin Askar slår inn fra venstre for Sarpsborg, men innlegget passerer over alle i feltet og går ut til en femmeter.
    10'
    Åsen slår inn fra TILs høyreside, men innlegget blir for høyt for Ondrasek i boksen.
    12'
    Grusom tversoverpasning fra Hans Norbye! Ballen går rett til Zjic som vender opp på 17 meter, men skuddforsøket hans blir blokkert til et hjørnespark.
    13'
    Ballen fluktes videre i feltet og det ender med et brasseforsøk fra Ojamaa, men skuddet stoppes på streken.
    14'
    Stor mulighet for bortelaget! Ojamaa slår ballen mot lengste stolpe, og der kommer både Zajic og Wiig seilende. Wiig får avsluttet på praktisk talt åpent mål, men skuddet fra spiss vinkel går utenfor lengste stolpe.
    17'
    Ondrasek med et bra forsøk fra langt hold. Han fyrer aav fra cirka 20 meter. Skuddet ser ut til å kunne gå under tverrliggeren, men Kerr får opp hendene i tide og får slått ballen over.
    20'
    Hansson header videre i feltet og bortelaget må gi til ny corner.
    20'
    Hansson stusser igjen. Ballen går til Åsen som drar til, men skuddet går utenfor.
    20'
    Hansson header unna for TIL.
    23'
    Ernemann spiller frem Tokstad til høyre i banen. Han kommer seg foran Antonsen og går for en avslutning, men han er meget langt unna å treffe blink, og bllen går ut til et innkast.
    27'
    Nordvik header ut til nytt hjørnespark.
    28'
    Ballen klareres ut av feltet.
    29'
    Ødegaard bruker armene litt i overkant aktivt i duell med Wiig. Sarpsborg får frispark på 20 meters hold. Anders Trondsen skyter direkte, men skuddet sniker seg på utsiden av stolpen.
    32'
    Kerr snapper ballen i feltet.
    34'
    Det sleives i TIL-forsvaret og Ernemann får en gratismulighet. Imidlertid bommer han med god margin på mål med skuddet fra 18 meter.
    36'
    Sarpsborg får ryddet unna.
    37'
    Håpløst slått corner fra Trondsen. Ballen passerer alle i feltet og skrur ut over dødlinja.
    39'
    Stor mulighet for TIL! Ondrasek header ned bak forsvaret. Drage jager ballen, men får ikke tak i den. Den spretter imidlertid ut til Andersen som drar til med et skudd som utmanøvrerer en utrusende Kerr, men blokkeres på fem meter av en forsvarer.
    41'
    Ballen heades ut til ny corner.
    42'
    Sarpsborg header ut, og ballen går til Antonsen som klinker til, men skuddet går høyt over.
    42'
    Remi Johansen kommer rundt på høyre og slår inn, men innlegget går ut over dødlinja.
    45'
    Det signaliseres ett minutts tilleggstid.
    45'+1
    God mulighet for gjestene. Ballen chippes inn i feltet og Wiig får headet fra 6 meters hold, men til side for mål.
    45'+2
    45'+2
    Pause på Alfheim uten at noen av lagene har fått åpnet målkontoen ennå. Det var bortelaget som kom best i gang, og frem til cirka 20 minutter styrte Sarpsborg det meste. Siden har kampen jevnet seg mer ut. Sarpsborg har nok vært nærmest scoring, men 2-3 i målsjanser beretter om en kamp der det meste ennå virker helt åpent.
    45'
    TIL tar avspark i andre omgang.
    46'
    Remi Johansen fyrer av fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet stryker utenfor nærmeste kryss.
    48'
    Kjempemulighet for TIL! Åsen kombinerer med Andersen til høyre og får slått inn. Bak i feltet finner han Ondrasek som drar til på hel volley. Skuddet har fin retning, men Kerr får så vidt slått ballen i stolpen.
    50'
    Nordvik header unna, men TIL biter seg fast. Det ender med et skuddforsøk fra Remi Johansen som stoppes inne på streken.
    51'
    Gult kort til Tromsø
    Remi Johansen
    Johansen stopper en overgang på ureglementert vis og får kampens første gule kort.
    52'
    Innoverskrudd corner langt bak i feltet.
    54'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Tromsø 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Ole Hansen
    Målgivende: Anders Trondsen
    Kaptein Heieren Hansen får stå helt alene bak i feltet, og med hodet pirker han ballen via en forsvarer og i mål.
    54'
    Remi Johansen drar til fra 17-18 meter, men det harde skuddet sneier over mål.
    57'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Anders Trondsen
    Trondsen får gult for en takling på Magnus Andersen.
    58'
    Kent-Are Antonsen knaller til fra 20 meter, men det skuddet er en større trussel mot den lokale måkebestanden enn mot Sarpsborg. Himmelhøyt over mål.
    60'
    Magnus Andersen spiller frem Remi Johansen til høyre i feltet. Han sender ballen knallhardt på tvers. Ved bakre stolpe kommer Drage stormende, men han er litt for sent ute til å bredside inn utligningen.
    63'
    Ballen stusses videre. Bak i feltet prøver Wiig seg på noen akrobatiske krumspring, men han bommer på ballen.
    65'
    Remi Johansen skyter fra drøyt 20 meter, men Kerr fanger avslutningen greit.
    67'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Morten Moldskred
    Ut: Thomas Drage
    67'
    Andreas Nordvik
    Nordvik hekter opp Moldskred.
    69'
    Åsen sender et frispark inn i feltet. Heieren Hanen header utover til Antonsen som skyter milevidt utenfor.
    71'
    Duwayne Kerr blir liggende nede etter frisparksituasjonen. Han har fått seeg en smell og trenger behandling.
    72'
    Kerr er på beina og kampen kan fortsette.
    73'
    Remi Johansen rives overende på vei fremover. Det blir frispark, men kortet blir liggende i lomma. Det så ut til at det var Trondsen som var involvert, og i så fall er han litt heldig der som unngår gult nummer to.
    75'
    Norbye flikker mot Andersen på høyre for hjemmelaget, men pasningen blir brutt.
    79'
    TIL får et frispark rundt 30 meter fra gjestenes mål. Marcus Hansson går for et skudd, men det går et stykke over.
    81'
    Inn: Jonas Johansen
    Ut: Gjermund Åsen
    81'
    Hansson header unna for hjemmelaget.
    83'
    Antonsen finner Magnus Andersen med et innlegg. Han får headet tilbake i feltet, men uten å finne medspillere.
    86'
    Norbye slår inn og finner Antonsen i feltet. Han får headet, men ikke mellom stengene.
    87'
    Ballen heades ned til Ondrasek som skyter fra 7-8 meter, men skuddet går over mål.
    90'
    Det skal spilles minst fire minutter tilleggstid.
    90'+1
    TIL pumper langt nå i jakten på en utligning.
    90'+4
    90'+5
    Det er slutt på Alfheim, og gjestene Sarpsborg 08 vinner 1-0 etter en temmelig jevnspilt kamp.
    Sarpsborg var gode i starten, men utover i kampen kom TIL mer med. Etter at bortelaget tok ledelsen på en dødballsituasjon var man imidlertid aldri veldig nær en utligning. Sarpsborg hadde grei kontroll mot slutten, og TIL skapte lite til å ligge under på hjemmebane.
    Skuddforsøk: 14-12. På mål: 5-4.