0-5
0-6

Da har vi gleden av å ønske hjertelig velkommen til Alfheim stadion, hvor Tromsø IL får besøk fra Drammen og Strømsgodset.
    Trolig får vi se to lag som er sugen på å revansjere seg. Strømsgodset kommer rett fra et 0-2-tap mot Hajduk Split, mens TIL mistet poenget på overtid borte mot Odd forrige serierunde.
    Vi registrerer at Thomas Kind Bendiksen - som er hentet tilbake på lån fra Molde - går rett inn i startoppstillingen. Han tar plass sentralt i banen.
    Mjøndalen tapte med stygge siffer mot Odd tidligere i dag, dermed har TIL muligheten til å skaffe seg en luke på de brunkledde i nedrykkstriden. I den andre enden av tabellen har Strømsgodset los på 3.-plassen, og vil passere nettopp Odd med seier i dag.
    Pangåpning på kampen for TIL! Først kommer Zdenek Ondrasek seg til en mulighet, men får ikke klem på avslutningen. Deretter får TIL frispark i god posisjon. Simen Wangberg får til en heading på bakerste, men TIL-kaptein er offside plassert.
    3'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    4'
    Stor sjanse for TIL! Mohammed Abu mister ballen som bakerste mann til en aggresiv Kobra, men avslutningen alene med Bugge Pettersen er usedvanlig svak.
    5'
    Mål for Strømsgodset!
    Tromsø 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Gustav Wikheim
    Målgivende: Lars-Christopher Vilsvik
    Så smeller det motsatt vei! Et innlegg fra Vilsvik går gjennom hele TIL-forsvaret, og på bakerste venter Wikheim, som lekkert setter ballen kontant i nettaket. 1-0 til Godset.
    6'
    Hvordan kan du bomme der, Morten Moldskred!? Kent-Are Antonsen drar seg fri på venstresiden og slår et innlegg langs bakken. På bakerste får Moldskred allverdens med tid, men avslutningen går likevel himmelhøyt over. Et stort sukk går gjennom Alfheim.
    12'
    Hjørnespark til Tromsø
    16'
    Corneren fra Johansen blir enkelt stanget ut av Godset. Det første kvarteret har vært en fryd for den nøytrale tilskuer, med høyt tempo og store sjanser begge veier.
    18'
    Frispark til TIL. Igjen er det Jonas Johansen som surver, men innlegget blir bokset ut av en offensiv Bugge Pettersen.
    19'
    Lang ball mot Kobra som stusser ned i feltet. Bugge Pettersen fanger ballen like foran Magnus Andersen.
    24'
    Enorm mulighet for Godset! Bortelaget varter opp med glimrende fotball og spiller fri Vilsvik på høyresiden. Innlegget langs bakken er perfekt, og Iver Fossum får stå helt alene fra sju meter, men en feberredning fra Heigre i TIL-buret avverger. Der er TIL heldige.
    28'
    Tromsø 0 - 2 Strømsgodset
    Mål: Lars-Christopher Vilsvik
    Målgivende: Øyvind Storflor
    Så dobler Godset ledelsen. Øyvind Storflor slår et frispark på bakerste, hvor Vilsvik har dratt seg fri. Høyrebacken drar til på volley og ballen fyker i nettmaskene bak en sjanseløs Heigre. 2-0.
    29'
    Gult kort til Strømsgodset
    Thomas Lehne Olsen
    Spissen er for sent inn i en takling.
    31'
    Vilsvik slår nok et millimeterpresist innlegg fra høyre, og på bakerste venter Wikheim. Venstrevingen får imidlertid ikke trykk i avslutningen. God mulighet.
    36'
    36'
    Corneren er for upresis og Godset får klarert.
    37'
    Kampen har satt seg nå, og TIL sliter med å bryte gjennom et kompakt Godset-forsvar. I tillegg er bortelaget giftige på overganger, og særlig på høyresiden anført av en gnistrende god Lars Christopher Vilsvik.
    44'
    45'
    Da er vi halvveis på Alfheim, og hjemmelaget får pipekonsert med seg inn i garderoben. TIL åpnet frisk og hadde to gode muligheter før de ble knallhardt straffet av Godset. Lars Christopher Vilsvik har fra høyrebacken vært banens gigant så langt. Først regisserte han 1-0-målet til Wikheim, før han selv doblet ledelsen med en nådeløs volley. Dermed har TIL fått et svært vanskelig utgangspunkt før de siste 45.
    45'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Lasse Nilsen
    Ut: Kent-Are Antonsen
    Da er vi i gang med 2. omgang. Steinar Nilsen har tatt av Kent-Are Antonsen, som har slitt med Vilsvik på venstresiden. Lynhurtige Lasse Nilsen erstatter Antonsen.
    46'
    Tromsø 0 - 3 Strømsgodset
    Målgivende: Thomas Lehne Olsen
    Fossum spiller ballen til Lehne Olsen, han flikker videre til Wikheim som bruker teknikken sin og drar seg fri. Avslutningen fyker inn bak Heigre. Nå ser det mørkt for TIL - 3-0 Godset!
    48'
    Tromsø 0 - 4 Strømsgodset
    Mål: Florent Hanin
    Har du sett! Florent Hanin skrur en corner rett inn, og Godset øker ledelsen til 4-0.
    50'
    53'
    53'
    To høyrespark på rappen for TIL, men begge gangene får Godset klarert. Bortelaget har sjokkert Gutan på Alfheim og leder 4-0. Det kan fort bli stygge siffer her i dag.
    54'
    Magnus Andersen kjemper seg til en corner fra høyre.
    56'
    Inn: Gjermund Åsen
    Ut: Remi Johansen
    Remi Johansen blir erstattet av Gjermund Åsen.
    57'
    TIL får frispark i god posisjon, like utenfor 16-meteren. Thomas Kind Bendiksen står ved ballen.
    61'
    Leiesoldaten med et svakt forsøk. Frisparket er altfor løst, og samtidig flere meter over mål.
    62'
    Et frustrert hjemmepublikum piper ut sine egne i frustrasjonen over støttepasninger. Godset på sin side har full kontroll.
    64'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Mounir Hamoud
    Ut: Lars-Christopher Vilsvik
    64'
    Gustav Wikheim markerer seg igjen. Drar seg fint inn fra sin venstre side og hamrer til. Skuddet er godt plassert, og stryker nesten tverrliggeren. God mulighet for bortelaget.
    65'
    Tromsø 0 - 5 Strømsgodset
    Mål: Iver Fossum
    Målgivende: Martin Rønning Ovenstad
    Iver Fossum legger på til 5-0. Godset på en nydelig kontring. Midtbanespilleren får ballen fra Ovenstad og fosser fram i banen. Upresset fra 15 meter triller han ballen enkelt bak en sjanseløs Pål Vestly Heigre. Alfheim reiser og går.
    65'
    Inn: Runar Espejord
    Ut: Thomas Kind Bendiksen
    66'
    Wikheim avanserer sentralt i banen og kommer til avslutning fra rundt 16 meter. Markkryperen stryker stolpen. Godset nærmer seg 6-0.
    69'
    TIL med en god mulighet. Moldskred får avsluttet på bakerste, men skuddet blir blokkert. Corner.
    71'
    TIL klarer å etablere et trykk på Godset etter høyresparket og ballen havner tilslutt hos Magnar Ødegaard. Midtstopperen har imidlertid ryggsekken på seg og avslutningen går himmelhøyt over. Typisk for TIL i ettermiddag, som har hatt usedvanlig svake avslutninger.
    73'
    Tromsø 0 - 6 Strømsgodset
    Målgivende: Gustav Wikheim
    Det er klasseforskjell på lagene. Iver Fossum legger på til 6-0! Etter et langt angrep hvor TIL blir løpende i mellom, ender ballen tilslutt hos Fossum som enkelt setter inn sitt andre, og Godets sjette for dagen!
    76'
    Inn: Petter Vaagan Moen
    Ut: Iver Fossum
    79'
    Inn: Flamur Kastrati
    Ut: Gustav Wikheim
    79'
    TIL med en god overgang og Andersen får avsluttet fra 16-meter. En litt klønete Bugge Pettersen gir corner.
    82'
    Høyresparket ender i ingenting.
    83'
    Kobra får en gratismulighet, men skuddet bir blokkert. Corner.
    88'
    Gult kort til Tromsø
    Simen Wangberg
    Høyresparket blir ufarlig og i frustrasjon over en dommeravgjørelse pådrar TIL-kaptein Simen Wangberg seg gult kort for munnbruk.
    89'
    Lasse Nilsen avanserer fint i banen og skaffer hjemmelaget en corner. Den stanges ut av Godset.
    90'+1
    Andre gule kort til Tromsø
    Så blir vondt enda verre for TIL. Feller en Godset-spiller og får sitt andre gule kort. Tidlig dusj på trønderen.
    90'+2
    Frisparket fra Øyvind Storflor er glimrende slått, men går i tverrliggeren og ut. Hadde fortjent en bedre skjebne. Det var også det siste som skjedde på Alfheim i dag.
    90'+4
    90'+4
    Da sier dagens dommer Trygve Kjensli at nok er nok. 2. august 2015 vil gå inn i historiebøkene som en mørkedag for TIL - som i dag har pådratt seg det styggeste hjemmetapet i klubbens eliteseriehistorie. Strømsgodset spilte ball i hatt med Gutan, og var bedre i alle spillets faser. Selv om TIL kom best i gang, sendte Gustav Wikheim Godset i en tidlig ledelse. Bortelaget ga seg ikke før seks baller lå i nota bak dagens mest frustrerte mann, Pål Vestly Heigre i TIL-buret.
    Det betyr at TIL forblir på på kvalikplass i bunnen, mens Godset sniker seg innpå Stabæk og VIF i kampen om medalje. Vi takker for følget og ønsker alle sammen en fortsatt god søndag!