45'+2
2-0
3-0
3-1

Velkommen til Alfheim der serieleder Tromsø i dag tar imot nestjumbo Viking i den åttende runden av årets eliteserie.
    Dette er to lag som mange eksperter hadde tippet høyt opp før sesongen startet. Tromsø har så langt levd greit opp til forhåndstipsene. Viking på sin side har slitt langt mer. Laget står hittil i sesongen med bare én seier, og den må vi tilbake til 2. serierunde for å finne, og har kun Sogndal bak seg på tabellen.
    Rammen rundt kampen burde være den aller beste. Det er et herlig vårvær over Alfheim i dag med rundt 10 grader og strålende sol.
    Tromsø og Viking har møttes 44 ganger tidligere, og oppgjørene har hatt en sterk tendens til å vippe i favør av hjemmelaget. På Alfheim har Tromsø vunnet i 11 av 22 forsøk, mens Viking har hele 14 seire på de 22 oppgjørene lagene imellom i Stavanger.
    Viking kommer til denne kampen med tre uavgjorte og to tap på sine fem siste kamper, og i forrige kamp endte det 1-1 hjemme mot Odd. Trener Åge Hareide har valgt å gjøre to forandringer fra startoppstillingen i den kampen. Det er Erik Nevland og Vidar Nisja som går ut, og inne fra start er i stedet Christian Landu Landu og Birkir Bjarnason.
    Også Tromsø spilte uavgjort på hjemmebane i sin siste seriekamp. 2-2 mot Sarpsborg 08 gjorde at TIL for første gang denne sesongen avga poeng på Alfheim. I den kampen måtte man klare seg uten senegalesiske Kara Mbodji på midtbanen. Han er nå tilbake fra karantene, og dermed bærer det tilbake på benken igjen for Tore Reginiussen. Ellers stiller Tromsø med samme mannskap som de gjorde sist.
    Tromsø tar avspark. Kampen har startet på Alfheim.
    1'
    Yndestad og Drage kombinerer på venstre. Yndestad får lagt inn, men Johan Lædre Bjørdal rensker unna i feltet.
    4'
    Bjarnason fører ballen framover og forsøker å stikke til de Lanlay, men pasningen blir alt for hard.
    6'
    Koppinen går høyest i feltet og header, men like til side for Vikings mål.
    7'
    Landu Landu får et oppspill inne i boksen, men får ikke gjort noe ut av det.
    13'
    Johansen slår inn fra høyresiden. Mos kommer på ballen, men får ikke styrt headingen mot mål.
    14'
    Tromsø har ballen mest, uten å skape det helt store i øyeblikket.
    17'
    Gigantisk sjanse for Tromsø! Viking klarer ikke å få vekk ballen etter et innlegg fra Johansen. Den notoriske måljegeren, Sigurd Rushfeldt, får en eventyrlig mulighet til å banke ballen i nettet, men fra kloss hold legger han ballen rett på Jarstein. Der burde det stått 1-0!
    17'
    Frispark til Tromsø i farlig posisjon.
    18'
    Ny stor mulighet! Ballen trilles ut til Rushfeldt. Han brenner til og treffer lavt via muren. Jarstein er utspilt, men ballen sniker seg en liten halvmeter til side for mål.
    19'
    Kara er høyest, men klarer ikke styre ballen mot mål.
    19'
    Frispark til Viking i brukbar posisjon. Danielsen gjør seg klar.
    20'
    Danielsen slår frisparket lavt langs bakken og ballen sniker seg mot femmeteren før den blir klarert.
    21'
    Viking med flotte sjanser. Innlegg fra venstrekant ender med at ballen havner hos Danielsen på 20 meter. Han brenner til og Sahlman må gi til corner.
    23'
    Danielsen får seg en smell i avslutningen, men ser ut til å halte seg i gang.
    24'
    Skogseid er høyest og får headet, men bare i bakhodet på en medspiller. Ballen spretter til slutt over dødlinja.
    24'
    Johansen blir liggende etter en tøff duell med Sigurdsson på midtbanen. Begge forsøkte å vinne en duell i lufta.
    25'
    Tromsø fortsetter å trykke på! Igjen er det Rush som avslutter. Yttergård Jenssen kommer i fint driv inn i boksen og slår lavt inn foran mål. Fra fem meter klarer ikke Rush å dytte ballen i det åpne nettet. Måljegeren blir tett fulgt av Viking-forsvaret der.
    27'
    Lav variant til de Lanley, men han er for upresis i tilbakepasningen. Ender med ingenting.
    28'
    Tromsø kontrer, men Karas innlegg går over alt og alle til utspill.
    29'
    Bertelsen avslutter fra relativt håpløs posisjon. Ender med utspill fra Sahlman.
    30'
    Tromsø fortsetter å ha mye ball og virker også angrepsvillige, men Viking står godt i forsvar.
    34'
    Viking forsøker å finne Sæternes på topp, men Høgli header rutinert tilbake til egen keeper.
    36'
    Bertelsen kommer seg fint fri på venstrekant. Innlegget mot Sæternes er brukbart, men kraftspissen bruker armene i duellen inne i boksen og pådrar seg frispark imot.
    39'
    Pent Tromsø-spill. Ender med at Høgli slår inn fra høyre på sin første touch. Mos kommer på ballen inne i boksen, men i duell med Lædre Bjørdal setter han ballen høyt over.
    39'
    Sahlman bokser den ut.
    40'
    Danielsen får ballen tilbake og slår inn på bytt. Bra innlegg, men Viking får ikke avsluttet.
    41'
    Jarstein får ballen i beina og blir hardt presset, men får klarert foran TIL-spissene.
    42'
    Yndestad slår inn mot Mos på første stolpe. Viking får gitt til corner.
    42'
    Hjørnespark til Tromsø
    42'
    Mål for Tromsø!
    Tromsø 1 - 0 Viking
    Målgivende: Thomas Drage
    Der sitter den for hjemmelaget! Den store senegaleseren rager høyest på corneren og stanger ballen i nettet i duell med Jarstein. Flott timing av den sterke midtbanespilleren.
    42'
    Koppinen får et frispark utenfor egen boks etter en tøff duell med Sæternes.
    44'
    Landu Landu går beintøft inn i en duell med Drage på midtbanen. Får korrekt frispark imot seg.
    45'
    Kara avslutter fra brukbar posisjon. Hardt, men utenfor.
    45'
    Det legges til ett minutt av omgangen.
    45'+1
    Yttergård Jenssen kommer seg sterkt forbi på venstrekant. Innlegget hans klareres til corner.
    45'+2
    45'+2
    Tromsø 2 - 0 Viking
    Reprise? Kara gjør det igjen. Nok en gang etter en perfekt slått av Drage. Igjen er Jarstein for svak i duellen med senegaleseren. Svakt keeperspill.
    45'+2
    45'+3
    Tromsø går i garderoben med en fortjent 2-0-ledelse til pause. Hjemmelaget har vært det førende laget de første 45 minuttene og kunne fort scoret flere mål, om Rushfeldt bare hadde hatt dagen foran mål. Kara, som er tilbake fra karantene, viste ved to anledninger at han er en giftig mann foran mål på cornere.
    45'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Erik Nevland
    Ut: Bengt Saeternes
    46'
    Inn: Björn Andersson
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    46'
    Viking sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    Remi Johansen ser ut til å ha pådratt seg en strekk i et innleggsforsøk. Signaliserer at han må bytte.
    48'
    Yndestad slår inn fra venstre. Viking får klarert.
    48'
    Johansen, med strekk, avslutter på halv volley. Over mål.
    50'
    Spillerbytte - Tromsø
    Inn: Magnus Andersen
    Ut: Remi Johansen
    50'
    Lite som skjer utpå her nå. Tromsø fortsetter å ha ballen mye.
    53'
    Bertelsen får frispark ute på venstresiden. Andersen er synderen.
    53'
    Friparket til Danielsen blir headet unna av Høgli.
    54'
    Nytt innlegg, denne gang mot Andersson. Headingen hans går utenfor. Ufarlig.
    54'
    Oi, oi, oi. Sahlman. Hva gjør du der? Får et ufarlig tilbakespill, men klarer på en og annen merkelig måte ikke å dempe ballen, som spretter et par meter utenfor stolpen. Corner.
    55'
    Sahlman bokser unna.
    55'
    Nevland kjemper godt og takler seg til innleggsposisjon. Får slått inn og etter litt fram og tilbake får Landu Landu muligheten inne i boksen. Ender med corner.
    57'
    Corneren avsluttes over mål.
    58'
    Langt oppspill mot eldstebror Berisha, men Sahlman er fint ute og avverger.
    59'
    Andersen slår inn mot Rushfeldt, men treffer ikke helt og ballen går gjennom hele feltet til innkast.
    59'
    Eldstebror Berisha finner Landu Landu. Han avslutter fra 19 meter, men treffer særs dårlig. Utspill fra Sahlman.
    60'
    Viking trykker mer på nå. Stresser Tromsø i oppspillsfasen, med hell.
    62'
    Yttergård Jenssen finner Kara i et flott rom sentralt i banen. Senegaleseren forserer noen meter før han avslutter, på signal fra publikum. Skuddet går svakt utenfor.
    63'
    Mange dueller på midtbanen nå. Veldig få sjanser.
    67'
    Bjarnason tar en piruett utenfor 16-meteren og avslutter, men langt over mål.
    68'
    Høgli prøver å finne Rush på bakerste, men Skogseid er på plass og klarerer.
    68'
    Andersson og Nevland kommer på ballen, men avslutningen går ufarlig utenfor.
    70'
    Inn: Steffen Nystrøm
    Ut: Sigurd Rushfeldt
    70'
    Eldstebror Berisha er nær! Får ballen på halvspretten utenfor 16-meteren til Tromsø. Avslutningen sklir litt av foten hans, da han må slenge seg for å avslutte. Ballen går en liten halvmeter til side for mål.
    71'
    Gult kort til Viking
    Veton Berisha
    Debutanten havner i boka. Feller Yndestad som er på full fart framover i banen.
    73'
    Frisparket til Drage er godt, men Viking får klarert på andre forsøk.
    74'
    Tromsø 3 - 0 Viking
    Mål: Fredrik Björck
    Der sitter nok spikeren i Viking-kista! Tromsø tråkler seg gjennom ved Drage. Han gir videre til Andersen, som flikker videre mot Mos. Han blir stoppet på åtte meter, men ballen blir liggende ensomt på rundt 11 meter. Björck kommer luskende bakfra og setter den sikkert i nettet bak Jarstein!
    74'
    Publikum har våknet til liv igjen nå. Virker godt fornøyd med hjemmelaget.
    76'
    Frispark til Viking omtrent midt på banen. Danielsen slår mot feltet, men TIL rydder unna.
    79'
    Drage slår inn fra venstre, men Viking får klarert.
    80'
    Mål for Viking!
    Tromsø 3 - 1 Viking
    Mål: Erik Nevland
    Målgivende: Håkon Skogseid
    Godt innlegg av Skogseid. Finner Nevland på bakerste stolpe, den hjemvendte proffen header vakkert i mål bak Sahlman.
    80'
    Frispark til Viking i bra innleggsposisjon.
    82'
    Bertelsens frispark heades unna.
    82'
    Viking biter seg fast.
    82'
    Men gjestende kommer ikke til avslutning.
    83'
    Får til slutt en corner. Viking har plutselig begynt å løpe nå.
    83'
    83'
    Viking fortsetter å presse på, men uten at de skaper noen farligheter.
    85'
    Lang ball opp mot Nevland, men han når ikke ballen. Utspill.
    86'
    Bjarnason slår inn i feltet, men over alt og alle. Utspill.
    87'
    Nok et innlegg i boksen fra Viking, men over alle.
    89'
    Frispark til Tromsø på venstrekanten. Bruker god tid nå, hjemmelaget.
    90'
    Frisparket fra Drage har retning mot Kara, men Viking får et hodet på ballen. Corner.
    90'+1
    Kort variant mot Nystrøm. Ender med offside etter litt finspill ved hjørneflagget.
    90'+1
    Det legges til to minutter.
    90'+1
    Mos får en kontringsmulighet, men blir stoppet av en sterk Bjørdal.
    90'+2
    Andersen prøver seg med en frekkis fra langt hold. Ikke ufarlig, men treffer i nettveggen.
    90'+3
    90'+3
    Kampen er over. Tromsø tar en fullt fortjent 3-poenger her fra Alfheim.
    Tromsø var det klart beste laget i første omgang og scoret to mål ved Kara etter corner. Den andre omgangen ble ikke like underholdende, men Tromsø hadde god kontroll på gjestene. Viking fikk en liten vitamininnsprøytning da Nevland reduserte, men evnet ikke å skape det helt store. Tromsø virket meget solide i dag.