Ble dekket av Jostein Magnussen

Vi gjør oss klar til nok en kvartfinale. Lagene er kommet!
    Danmark (3-4-3): Schmeichel - Christensen, Kjær, Vestergaard - Stryger Larsen, Højberg, Delaney, Mæhle - Braithwaite, Dolberg, Damsgaard.
    Tsjekkia (4-2-3-1): Vaclik - Coufal, Celustka, Kalas, Boril - Holes, Soucek - Masopust, Barak, Sevcik - Schick.
    Vi merker oss at Kasper Dolberg får en ny sjanse fra start for danskene. Dolberg vikarierte for en skadet Yussuf Poulsen mot Wales og scoret to mål. Får tillit igjen på topp.
    Dette er danskenes første EM-kvartfinale siden 2004. Da tapte de 3-0 mot Tsjekkia ...
    Vinneren her skal opp mot Ukraina eller England i semifinalen på Wembley 7. juli.
    Patrick Schick (bildet) har fortsatt en mulighet til å bli toppscorer i dette mesterskapet. Tsjekkia-spissen står med fire mål. Cristiano Ronaldo har scoret fem, men han er som kjent reist hjem med Portugal. Foto: AFP
    Lytter du, så kom ... Kveldens dommer, Björn Kuipers fra Nederland, sjekker at utstyret virker før kampen. 48-åringen har dømt både Champions League-finale og Europa League-finale. Foto: EPA
    Mikkel Damsgaard kan jo håpe at han får en alle tiders bursdag. Dansken fyller 21 år i dag.
    Hvem tar seg videre til semifinalen?
    Tsjekkia
    13%
    Danmark
    87%
    Antall stemmer: 1596
    Nasjonalsangene synges på stadion i Baku nå.
    Tsjekkia taper sjelden mot danskene. På 25 kamper har det blitt 13 seirer og bare to tap.
    Det er varmt i Baku, 31 grader.
    Tsjekkerne trår til fra start - som mot Nederland. Nå går det utover Mæhle. Må få behandling.
    2'
    Mæhle er med igjen. Venstrebacken er viktig for danskene.
    3'
    Et Tsjekkia-angrep ender til slutt hos Coufal. Skuddet blir blokkert av Delaney - på hockeyvis.
    5'
    Hjørnespark til Danmark
    5'
    Mål for Danmark!
    Tsjekkia 0 - 1 Danmark
    Mål: Thomas Delaney
    Målgivende: Jens Stryger Larsen
    Der sitter den for Danmark! Delaney av alle ting. Han får jo stå helt alene og header inn den corneren fra 8-9 meter. Header ned i gresset og keeper når ikke ballen. Danskene scorer på en feil idømt corner ... Foto: Reuters
    5'
    8'
    Braithwaite avblåses, bruker hendene for mye mot Celustka.
    11'
    Schick får vende innover og skyter. Går via Christensen til corner.
    12'
    Kjempemulighet for danskene! Det er Højberg som spiller fri Damsgaard. Bursdagsbarnet er alene med keeper, men kommer veldig skrått på.
    14'
    Sevcik står klar og tester skuddfoten. Går høyt over. Småfarlig!
    15'
    Nydelig småspill av danskene, beholder ballen.
    16'
    Så er Delaney der igjen. Nå bommer han rett og slett på innlegget fra Stryger og ballen går utenfor stolpen til keeper.
    17'
    Småpanikk i danskenes forsvar. Får til slutt beinet ballen unna.
    19'
    Presset fortsetter. Tsjekkerne får corner.
    19'
    Christensen tar duellen med Soucek som ikke får noen dreis på headingen. Treffer ballen med ryggen. Går langt utenfor mål.
    20'
    Dårlig utspill fra Schmeichel! Tsjekkerne får ballen rett i beina. Holes kommer alene med keeper og Schmeichel redder til corner fra skrått hold. Sånn, da er tabbekvoten brukt opp for keeper-kjempen.
    22'
    Boril er heldig som unngår gult kort når han feller Damsgaard.
    24'
    Hjørnespark til Tsjekkia, Stryger er våken og forsvarer bakre stolpe. Header videre til corner.
    26'
    Det er kaptein Soucek som ruver høyest. Headingen går utenfor mål. Tror ikke danskene skal lage så mange cornere. Tsjekkerne nærmer seg noe på dødball.
    27'
    Braithwaite kommer seg løs på hølyrekanten. Går innover og velger å skyte fra spiss vinkel. Det skuddet går langt utenfor. Han hadde ikke så mange alternativer heller.
    28'
    Delaney kan kontre for danskene. Spiller ballen litt for langt foran seg, og Tsjekkia tar over.
    30'
    Ny dødball, og denne gang er det Celustka som er nær ved å få til noe på bakerste stolpe. Det er farlig hver gang tsjekkerne får disse mulighetene.
    30'
    Ny dødballmulighet for Tsjekkia. Får frispark og sender opp stopperne - igjen.
    32'
    Hjørnespark til Tsjekkia
    33'
    Nesten for danskene! Tar en kontringsmulighet når den byr seg. Dolbergs pasning videre til en danske på løp blir litt for lang. Keeper kommer ut og tar den.
    35'
    36'
    Danskene roer litt ned når de nå har ballen.
    37'
    Damsgaard spilles fri på kanten. Går noen meter og skyter. Keeper redder. Avslutningen går nesten rett på keeper.
    38'
    Stryger og Boril blir liggende etter en duell.
    39'
    Ser ikke ut som det er noe alvorlig for noen av backene.
    40'
    Greit med en pustepause ...
    40'
    Tsjekkia 0 - 2 Danmark
    Mål: Kasper Dolberg
    Målgivende: Joakim Maehle
    Det er angrepet sitt! Mæhle med en strøken pasning på yttersiden av foten mot bakerste stolpe. Braithwaite når ikke ballen med hodet, men bak ham kommer Dolberg. Han tar den på direkten og setter inn 2-0. Dolberg, som scoret to mot Wales, har sannelig tatt vare på sine sjanser. Foto: AFP
    42'
    - En av EMs fineste scoringer, mener TV 2-ekspert Nils Johan Semb.
    45'
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    Mæhle ligger nede igjen. Dette ser ikke noe bra ut.
    45'+1
    Tsjekkeren lander på foten til Mæhle, som får behandling nå.
    45'+2
    Får vi se Mæhle i 2. omgang?
    45'+3
    Mæhle har kommet ut på banen igjen.
    45'+3
    Tsjekkia skal gjøre flere bytter nå før 2. omgang.
    Spillerbytte - Tsjekkia
    Inn: Jakub Jankto
    Ut: Tomas Holes
    46'
    Inn: Michael Krmencik
    Ut: Lukas Masopust
    46'
    Kjemperedning av Schmeichel på skuddet fra Barak. Dansken får noen fingertupper på den ballen.
    47'
    Mål for Tsjekkia!
    Tsjekkia 1 - 2 Danmark
    Mål: Patrik Schick
    Målgivende: Vladimir Coufal
    Storscoreren får en meter og utnytter det innlegget perfekt. Ballen sitter i det høyre hjørnet til Schmeichel. Da er det kamp igjen! Det er Vestergaard som ikke er tett nok på storscoreren. Foto: Reuters
    49'
    Da har Schick fem mål, like mange som Ronaldo i dette mesterskapet.
    50'
    52'
    Danskene spilles fryktelig lave nå. Står og venter på tsjekkerne.
    55'
    56'
    Kan hende Hjulmand bør få innpå noen "friske bein" her. Det er over 30 grader og danskene har løpt mye. Han må gjøre noe for å endre kampbildet.
    59'
    Spillerbytte - Danmark
    Inn: Yussuf Poulsen
    Ut: Kasper Dolberg
    59'
    Inn: Christian Nørgaard
    Ut: Mikkel Damsgaard
    60'
    Braithwaite sparker i gresset og snubler etter å ha dratt noen finter.
    61'
    Poulsen setter fart og er fri. Starter på egen halvdel før han serverer Braithwaite. Så er det også bom stopp ...
    63'
    Soucek har fått seg en smell i hodet idet han blokkerte en avslutning fra Poulsen.
    63'
    Celustka, som prøvde å løpe sammen med Poulsen, må hjelpes av banen.
    64'
    Inn: Jakub Brabec
    Ut: Ondrej Celustka
    65'
    Soucek er på banen igjen med en skikkelig bandasje rundt hodet.
    66'
    Mange som begynner å bli slitne nå. Her blir det flere bytter.
    68'
    Poulsen er på løp igjen. Setter fart og prøver skuddfoten fra 18 meter. Keeper er nede og holder det skuddet.
    70'
    Inn: Daniel Wass
    Ut: Jens Stryger Larsen
    71'
    Wass med dårlig avklaring. Ballen ender i beina på Jankto, som får avslutte. Kjær står foran keeper og får avklart til corner.
    73'
    Tsjekkerne får frispark. Kan sende opp stopperne. Dette kan bli farlig.
    74'
    Schmeichel får en hånd på ballen på bakerste stolpe. Det blir corner.
    75'
    Midtstopper Mathias Jørgensen skal innpå for danskene.
    76'
    Poulsen kommer til avslutning fra 15 meter. Keeper med god redning.
    78'
    79'
    Inn: Matej Vydra
    Ut: Patrik Schick
    79'
    Inn: Vladimir Darida
    Ut: Petr Sevcik
    80'
    Inn: Joachim Andersen
    Ut: Andreas Christensen
    81'
    Inn: Mathias Jensen
    Ut: Thomas Delaney
    81'
    Mæhle får en kjempesjanse! Kommer alene med keeper, men Vaclik får blokkert med en fot og redder til corner.
    82'
    Boril får et slag i bakhodet. Får behandling utenfor mål nå.
    83'
    Gult kort til Tsjekkia
    Michael Krmencik
    Snakker på seg et gult kort når tsjekkerne blir snytt for et frispark.
    84'
    Poulsen er plutselig stopper og hindrer en målsjanse i andre enden.
    86'
    Tomas Kalas
    Det er Nørgaard som blir truffet ganske så hardt.
    86'
    Tsjekkerne jager en utligning. Danskene står og venter.
    89'
    Braithwaite går i gresset, vil ha straffe. Dommeren rister på hodet. Dommeren har nok rett.
    90'
    Nå er det litt sirup over det danske forsvarsspillet. Klarer ikke å komme seg opp i press, og tsjekkerne får slå de ballene de vil.
    90'
    Ai, ai! Det er lagt til seks minutter.
    90'+1
    Danskene kan kontre, men de vil ikke. Nå prøver de å holde ballen i laget, spiller på tvers.
    90'+2
    Jensen spiller bort ballen. Tsjekkerne kan komme.
    90'+2
    Danskene måker unna. Tsjekkerne må begynne bakfra igjen.
    90'+3
    Danskene er på vei mot sin første EM-semifinale på 29 år. De er tre minutter unna.
    90'+3
    Højberg vil ha hjelp fra danskene på tribunen. Vifter med hendene.
    90'+4
    Kjær rydder unna, én gang, to ganger. Så kommer skuddet fra returrommet. Det går utenfor fra Barak!
    90'+6
    Danskene er i semifinale. Wembley neste. Så får vi se om det blir Ukraina eller England.
    - Et herlig dansk kollektiv er i semifinale og jeg tror sannelig min hatt de kan gå helt til finalen, mener TV 2-ekspert Nils Johan Semb. Foto: Reuters
    Kasper Schmeichel og Jannik Vestergaard i armene på hverandre etter triumfen i Baku. Keeperen og de tre stoppere ble vesentlig for at Danmark tok seg til semifinalen. Foto: AFP