1-0
2-0

God kveld og hjertelig velkommen til live-dekningen av cupkampen mellom Ull/Kisa og Alta!
    Andre runde i den norske cupen byr på mange deilige lokaloppgjør, men det skal argumenteres historisk godt for å overbevise noen om at Ull/Kisa mot Alta faller inn under den kategorien. Det skiller omtrent 170 mil mellom de to klubbene; eller en biltur på omtrent et døgn. Om du mot formodning skulle ønske å tilbakelegge distansen til fots, må du regne med å bruke 339 timer, ifølge Google. Heldigvis er det en flyplass rett i nabolaget, så Alta har bare brukt drøye to timer på reisen.
    Uansett hvor lite dette minner om et lokaloppgjør, finnes det faktisk noen bindinger mellom Ull/Kisa og Alta. Jessheim-laget har nemlig utviklet en aldri så liten tradisjon for å hente spillere fra finnmarkingene, og senest i fjor spilte Thomas Braaten for Ull/Kisa. Midtstopperen skrev under for Alta i vinter. Ellers har Alta-angriper Magnus Nikolaisen en fortid hos dagens motstander. 28-åringen spilte for Ull/Kisa i 2014 og var med på å rykke ned til 2.-divisjon med gultrøyene.
    Makhtar Thioune er nok den mest profilerte spilleren i Alta-troppen, i alle fall for den jevne fotballinteresserte nordmann. 32-åringen har en fortid i Sarpsborg 08, Molde og Viking. I fjor spilte senegaleseren for tyrkiske Sanliurfaspor. Nå holder Thioune til i Finnmarks største klubb, og midtbanespilleren har vært på banen i totalt fire kamper for Alta. Finnmarkingene ligger på andreplass i 2.-divisjon etter seks runder med 14 poeng. HamKam topper tabellen foran Alta.
    Ull/Kisa har startet sesongen i 1.-divisjon sterkt. Jessheim-laget okkuperer 5.-plassen på tabellen etter med 16 poeng etter ni serierunder. På søndag vant Ull/Kisa 1-0 hjemme mot Tromsdalen, til tross for at de spilte med ti mot elleve i en time. Nicolay Solberg ble utvist halvtimen ut i oppgjøret mot TUIL, men Ull/Kisa forsvarte seg heroisk i 4-5-0. Minuttet før slutt sørget Ole Andreas Nesset for Kisa-jubel da innbytteren avsluttet i mål alene med keeper.
    Nicolay Solberg, Ole Kristian Langås, Jan Tore Amundsen, Martin Torp og Markus Furseth er ikke med i Ull/Kisa-troppen på grunn av skader. De tre førstnevnte står over med småskader, mens Torp har vært ute en stund. Furseth er langtidsskadet. Det skaper rom for rekruttspillerne Oliver Stenseth og Petter Blaker, som begge er innlemmet i gultrøyenes kamptropp i kveld. Stopperkjempen Ciise Aden Abshir kan gjøre comeback etter å ha vært ute siden hodesmellen mot Start.
    Gjestene tar ingen sjanser med Makhtar Thioune, og 32-åringen spares til denne kampen. De tidligere Ull/Kisa-spillerne Thomas Braaten og Magnus Nikolaisen er imidlertid med fra start for Alta. For hjemmelaget Ull/Kisa er det gledelig å konstatere at Ciise Aden Abshir er tilbake i midtforsvaret. Ellers er Karsten Rognerud inne på høyrebacken, mens Ole Andreas Nesset får sjansen fra start for første gang i gulgrønt etter matchvinnerscoringen sist.
    Sol og 24 varmegrader danner en sydlandsk ramme rundt kveldens kamp. Det er svært behagelige forhold for å observere fotball på Jessheim i aften, mens det kanskje er i overkant mildt for å spille spillet. Vi håper uansett på en god kamp!
    0'
    Ull/Kisa tar avspark i solskinnet!
    1'
    Nesset prøver å legge til rette for Aalbu inne i 16-meteren til Alta, men pasningen brytes.
    2'
    Alta IF får tildelt et hjørnespark
    Dag Andreas Balto
    Reginiussen kommer til avslutning fra 13-14 meter. Skuddet blokkeres av en Ull/Kisa-spiller.
    4'
    Abshir slår en slurvete pasning i retning Dragsnes, som venstrebacken ikke når frem til.
    6'
    Ødemarksbakken felles rett utenfor 16-meteren til Alta. Frispark i god posisjon for Ull/Kisa.
    8'
    Sandberg løfter inn fra høyre, men Alta-forsvaret klareres. Bortelaget kommer unna med ballen.
    9'
    Alta-keeper Mederos er nede og redder et skudd fra Ødemarksbakken. Brukbart forsøk av Maura-gutten, men spanjolen i bortelagets mål holder avslutningen fra 18 meter uten problemer.
    10'
    Frede Hansen gjør en bunnsolid forsvarsjobb når han får kroppen mellom ballen og Nesset. Dermed stoppes Ull/Kisa-angrepet, som startet med en strøken ball fra Ødemarksbakken.
    11'
    Ull/Kisa får tildelt et hjørnespark
    Niklas Sandberg
    Mederos er ute i feltet og svømmer, men svømmebasseng blir det ikke i Jessheim idrettspark før om et par år. Heldigvis for spanjolen går headingen fra Troudart et stykke over mål. Brukbar mulighet!
    13'
    Alta produserer kampens første målsjanse! Balto pisker ballen hardt inn langs parketten fra venstre. Innlegget finner veien til Lund Holm i feltet, men avslutningen fra ti meter er for tam og reddes greit av Hagerup i Ull/Kisa-målet. Stor sjanse!
    15'
    Gjestene ligger kompakt og fint i 3-4-3. Ull/Kisa sliter med å finne rom og skape målsjanser.
    19'
    Frispark til Alta i høyre korridor. Reginiussen spiller lavt inn i feltet til Braaten, som sleiver og skyter rett i en skog av Kisa-bein. Brukbar sjanse, det!
    22'
    Ødemarksbakken drar seg inn fra høyre og klemmer til med venstrefoten. Skuddet tar i et Alta-bein og flyr inn i hanskene til keeper Mederos.
    23'
    Ull/Kisa ruller ball og leter etter åpninger, men Alta-forsvaret ligger og forsvarer seg godt.
    26'
    Dragsnes til innlegg fra venstre. Krossen seiler over alt og alle og går til utspill fra mål.
    28'
    Nå skjer det fryktelig lite utpå her. Dragsnes løper ballen ut over sidelinjen, til trener Skogheim sin store frustrasjon. Vertene er svake nå.
    31'
    Svakt slått. Olsen klarerer enkelt ved første stolpe, men Ull/Kisa beholder ballen. Det ender med ny corner.
    33'
    Truls Jørstad
    Alta-keeper Mederos bokser unna. Modig keeperspill av spanjolen.
    34'
    Aalbu prøver å dra seg fri fra Olsen, men Alta-stopperen henger med på finta til Ull/Kisa-spissen og beine unna for finnmarkingene.
    36'
    Braaten sender avgårde et tilbakespill som ikke akkurat kan karakteriseres som noen kompispasning, men keeper Mederos viser god teknikk når han kontrollerer kula fint.
    39'
    Jørstad skyter via et Alta-bein og ut til hjørnespark. Da er det vel Sandberg som skal slå.
    40'
    Mot bakre stolpe, der Abshir taper duellen. Alta kommer seg ut.
    41'
    Sandberg leter etter Ødemarksbakken, men pasningen brytes av Balto. Alta kan kontre.
    42'
    Ødemarksbakken har vært Ull/Kisas klart friskeste spiller før pause. Denne gangen svinger han inn et lovende innlegg, som Alta-forsvaret trøbler med å få klarert. Gjestene lykkes imidlertid til slutt.
    43'
    Kisa-keeper Hagerup er nede og plukker en hybrid av et innlegg og et skudd fra skrått hold.
    44'
    45'+1
    Lagene går til pause på stillingen 0-0, etter en omgang der det knapt har hendt noe som helst av betydning. Alta fikk den eneste sjansen kvarteret ut i omgangen, men Eirik Lund Holm avsluttet svakt fra ti meter. Ull/Kisa styrer spillet mot et lavtliggende Alta-lag, uten at Jessheim-laget produserer noe som truer Daniel Mederos i målet til Alta. 2. omgang er nødt til å bli mer underholdende, så heng med!
    45'
    Alta tar avspark etter sidebyttet!
    46'
    Spillerbytte - Ull/Kisa
    Inn: Nikolas Walstad
    Ut: Vetle Dragsnes
    Venstreback Dragsnes blir igjen i garderoben. Walstad, som vanligvis er midtstopper, kommer inn.
    46'
    Walstad forsøker å finne Nesset på venstrekanten, men pasningen slår i ryggen på kantspilleren og spretter over sidelinjen. Alta får innkast.
    48'
    Alta avverger scoring nesten på streken! Jørstad curler corneren følsomt inn i området med høyest befolkningstetthet på Jessheim. Abshir stikker ut et bein og pirker ballen mot mål, men meteren unna streken står en Alta-spiller og klarerer. Aalbu får ikke skikkelig dreis på forsøket på returen, og dermed kan gjestene puste ut. Stor mulighet!
    49'
    Begge lag har hatt hver sin store målsjanse i en kamp som ellers ikke vil gå inn i historiebøkene - med mindre det skjer noe helt spesielt de siste 38 minuttene. Det er det lite som tyder på.
    52'
    Alta roper på straffespark! Reginiussen går i bakken i duell med Aas inne i straffefeltet til Ull/Kisa. Bortelagets spillere vil ha straffe, men dommer Heydary vinker midtbanespilleren på beina igjen.
    54'
    Aas får tilsnakk av dommer etter å ha anvendt retorikk som ikke sømmer seg på en fotballbane.
    55'
    Frede Hansen kaster seg frem ved første stolpe, men Abshir henger på Alta-kapteinen og hindrer avslutning.
    57'
    Ødemarksbakken slår inn fra høyre. Lett fordøyelig mat for keeper Mederos i Alta-buret.
    59'
    Sniff, sniff... er det lukten av ekstraomganger som brer inn over Jessheim stadion, da tro?
    61'
    Bare en feberredning av Hagerup forhindrer Alta-ledelse! Reginiussen setter opp Braaten på 18 meter. Storscoreren kjøper en wiener i brød til Walstad, som forsvinner ut i kiosken for å fortære herligheten. Braaten benytter sjansen til å sikte mot langhjørnet, men Ull/Kisa-keeper Hagerup strekker poten helt bort i kroken og skyver kula til corner. Kattemykt keeperspill av Hagerup der!
    62'
    Walstad stanger unna for Ull/Kisa. Alta beholder ballen.
    63'
    Det er faktisk Alta som har vært nærmest scoring på Jessheim så langt i kveld. Laget fra 2.-divisjon leverer en meget sterk kamp i Ullensaker.
    65'
    Alta nærmer seg nettkjenning på Jessheim! På ny er Reginiussen servitør for finnmarkingene. Midtbanespilleren plukker ut Balto i 16-meteren til Ull/Kisa med en strøken kule. Altas nummer 7 brenner til på direkten fra skrått hold, men keeper Hagerup står i veien for suseren fra ni meter. Balto får et nytt forsøk, som han sender bort til flerbrukshallen utenfor stadion. Store Alta-sjanser!
    67'
    Ny corner.
    68'
    Gjestene trenger to forsøk på å klarere. Ballen feies unna til slutt.
    69'
    Overvik bommer alene med Kisa-keeper Hagerup! Alta fosser i angrep etter en Ull/Kisa-corner. Tidligere Kisa-angriper Nikolaisen trer følsomt igjennom Overvik, som brått er helt alene med Hagerup. Alta-vingen prøver seg med en avslutning i langhjørnet, men keeperen parerer med beina!
    70'
    Klareres.
    70'
    Walstad sveiver kula inn fra venstre, men Alta-keeper Mederos plukker komfortabelt ned.
    72'
    Braaten settes opp en mot en mot Troudart med en hel banehalvdel å boltre seg i. Ull/Kisa-stopperen gjør en strålende defensiv innsats når han bremser farten til Alta-spissen og tillater Jørstad å komme inn i situasjonen. Hjemmelaget får stoppet overgangen. Alta kjører kampen her!
    74'
    Troudart avverger Alta-scoring! På ny spiller gjestene flott angrepsfotball. Ballen slås ut til Nikolaisen, som står alene på 15 meter. Den tidligere Kisa-angriperen avslutter mot hjørnet, men på femmeteren står Troudart og blokkerer!
    75'
    Mål for Ull/Kisa!
    Ull/Kisa 1 - 0 Alta IF
    Mål: Niklas Sandberg
    Rogalendingen sender Ull/Kisa i føringen mot spillets gang! Ull/Kisa slår kontra og staffer Alta med deres eget våpen. Sandberg mottar ballen inne i 16-meteren til gjestene, og med en kontrollert avslutning sender han kula i garnet bak keeper Mederos. Fin scoring, men den er lei for Alta!
    76'
    Nesset lobber like utenfor Alta-målet! 28-åringen jager en lang pasning og kommer først til festen. Alta-keeper Mederos er på halvdistanse, og Nesset forsøker å løfte ballen over ham. Avslutningen fra 16 meter stryker like på utsiden av mål!
    78'
    Ødemarksbakken stormer opp langs høyrekanten og slår hardt inn foran mål. Et Alta-bein får med nød og neppe klarert til corner. Nære på!
    80'
    Inn: Herman Henriksen
    Ut: Ciise Aden Abshir
    Abshir får 80 minutter i comebacket etter skade. Henriksen kommer inn og skyver Jørstad ned på venstreback og Walstad inn i midtforsvaret.
    80'
    Heades unna.
    81'
    Walstad blokkerer i siste liten! Nikolaisen dribler seg inn i 16-meteren til Ull/Kisa, og plutselig finner han rom til å lade slegga. Dessverre for Alta bruker angriperen litt for lang tid, slik at Walstad rekker å kaste seg inn og blokkere skuddet fra hjørnet av femmeteren. Nok en god mulighet for Alta!
    82'
    82'
    Ull/Kisa 2 - 0 Alta IF
    Midtbanemaestroen løper igjennom og scorer alene med keeper! Ull/Kisa klarerer en Alta-corner, og Sandberg mottar ballen ti meter inne på egen halvdel. Rogalendingen danser seg unna den eneste Alta-spilleren som står igjen på hjørnesparket, og da åpner det seg en hel banehalvdel å svømme i. Sandberg stuper inn i bassenget av rom som en skikkelig gladlaks og legger de siste 50 meterne bak seg. Alta-keeper Mederos kommer ut, men Sandberg tupper ballen forbi ham og i mål!
    82'
    Spillerbytte - Alta IF
    Inn: Mathias Nicolaisen
    Ut: Eirik Lund Holm
    84'
    Inn: Jonas Fjeldberg
    Ut: Niklas Sandberg
    Sandberg kan forlate banen med god samvittighet etter to flotte scoringer. Inn med unge Fjeldberg.
    84'
    Aalbu med en stor mulighet til å legge på til 3-0! Ødemarksbakken spiller fri spissen i bakrom. Lysluggen lurer unna Olsen og kommer alene med keeper Mederos, men fra skrått hold avslutter han like utenfor det lengste hjørnet!
    88'
    Alta gir dette et siste forsøk. Finnmarkingene flytter opp mange spillere i søket etter et mål.
    90'
    Det er tynt besatt på tribunene i dag. 128 tilskuere har tatt turen ut i sola på Jessheim i aften.
    90'+3
    90'+4
    Ull/Kisa slår Alta 2-0 og avanserer til tredje runde i cupen! Niklas Sandberg ble tungen på vektskålen med to flotte scoringer i løpet av det siste kvarteret. Før det var det faktisk Alta som skapte de fleste og de største sjansene, men Stefan Hagerup sto en ny god kamp i Ull/Kisa-målet. Sisteskansen holdt Alta unna scoring, og når Sandberg finner veien til nettmaskene to ganger, ender det med hjemmeseier. Fortjent eller ei, vi gratulerer Ull/Kisa med avansement og ønsker Alta vel hjem!
    Håvard Sæle takker for følget fra Jessheim stadion. Håper dere alle får en ypperlig kveld! Husk at du kan følge Europaliga-finalen mellom Ajax og Manchester United fra klokken 20.45 her i live-senteret. Takk for i aften og på gjensyn!