4-2
551
453

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Vålerenga og Arna-Bjørnar fra Intility Arena!
    Vålerenga kommer inn i denne kampen med 120 minutter i beina fra lørdag. Da møtte de byrival Lyn i cupens semifinale her på Intility Arena. Etter ekstraomganger endte det med en 3-2-seier og cupfinalebillett for VIF. Karina Sævik, Felicia Rogic og Elise Thorsnes scoret målene. I forrige seriekamp ble det ikke noe juble for da de spilte 1-1 borte mot Åsane. Før kveldens kamp ligger hovedstadslaget på en andreplass på tabellen, tre poeng bak Rosenborg på topp.
    Kveldens gjester fra Bergen har hatt en svært tøff sesong, og ligger i skrivende stund nest nederst på tabellen, med ett poeng ned til Avaldsnes på sisteplass. I forrige kamp møtte de Stabæk på Nadderud, og dette oppgjøret endte med en 1-0-seier til laget fra Bærum.
    Vålerenga og Arna-Bjørnar har møttes ved to anledninger tidligere denne sesongen. Begge kampene endte med komfortable seiere for Oslo-laget. I årets første serierunde møttes de her på Intility Arena, og dette oppgjøret vant VIF 5-0. Da lagene møttes i Arna idrettspark vant de kongeblå 4-1.
    Kveldens hoveddommer er Karoline Marie Jensen. På linjene har hun med seg Silje Elisabeth Thoresen og Niloo Kafili. Fjerdedommer for kvelden er Maliha Ahmady.
    Lagene er klare, og hos Vålerenga gjøres det en del endringer fra seieren mot Lyn i helga. Guro Pettersen, Thea Bjelde, Ylinn Tennebø og Stine Brekken er ute av elleveren. Disse erstattes av Jalen Tompkins, Ingibjörg Sigurdardóttir, Ronja Arnesen og Felicia Rogic. Hos gjestene gjøres det én endring fra forrige kamp mot Stabæk. Hanna-Lina Boubezari starter i kveld på benken, og erstattes av Vilde Vedeler.
    Vålerenga er ikke overraskende storfavoritter her i kveld. Norsk Tipping gir 1.07 i odds på hjemmeseier, 8.50 på uavgjort og hele 16 på borteseier.
    Lagene entrer kunstgresset, og det er straks klart for avspark!
    1'
    Aas sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Arnesen som debuterer fra start i kveld skaffer en corner til vertene.
    2'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Selma Pettersen
    Svinges inn og ballen faller oppå nettaket.
    2'
    Hovland blir liggende nede med smerter og spillet stoppes.
    3'
    Gjestenes kaptein kommer seg på beina, og vi er i gang igjen.
    4'
    Gjestene kontrer og får en stor mulighet! Etter et stort Vålerenga-trykk kontrer gjestene ved Sælen. Sistnevnte tar med seg ballen helt inn i 16-meteren og fyrer avgårde et godt skudd, men Tompkins viser gode reflekser og hindrer scoring med en god redning.
    6'
    Arna-Bjørnar får tildelt et hjørnespark
    Tora Ose
    Klareres rett i beina på en Arna-Bjørna-spiller som banker ballen høyt over mål.
    6'
    Tvedten drar med seg ballen ned mot dødlinja og legger inn foran mål. Gjestene får klarert.
    9'
    Selma Pettersen slår et innlegg fra venstre som blir skummelt, og bortelaget må klarere til corner.
    10'
    Olaug Tvedten
    Corneren slås inn mot bakerste hvor Thorsnes får headet på mål. Larsen redder og må gi retur, men foran henne står en VIF-spiller som er i offside.
    10'
    Vålerenga blir avblåst for offside
    11'
    Stor mulighet for Rogic! Vertene legger inn fra venstre og foran mål blir det noe klabb og babb før ballen ender opp hos Rogic som avslutter alene med Larsen. Gjestenes sisteskanse kommer raskt ut og får hindret scoring med en god redning.
    12'
    Vålerenga får tildelt et frispark
    Skytes rett i muren.
    13'
    Gjestene spilles veldig lavt her. Vålerenga har dominert det meste det første kvarteret.
    15'
    Rogic blir sittende nede og spillet stoppes. Så ikke hva som skjedde med spissen, men hun kom seg på beina og vi er i gang igjen.
    17'
    Tvedten forsøker seg på et skudd fra distanse, men det blir noe svakt og reddes greit av Larsen.
    18'
    Vertene spiller seg inn i 16-meteren hvor Tvedten forsøker å finne Sævik, men ballen ender opp hos Larsen.
    22'
    Arnesen legger inn fra høyre mot Rogic inne i boksen. Sistnevnte avslutter et godt stykke til side for mål.
    24'
    Tora Ose
    Slås inn mot første, men ballen har vært ute. Femmeter til Tompkins.
    25'
    Sævik får en ball inne i boksen og avslutter via et Arna-Bjørnar-bein og ut til corner.
    26'
    Slås mot Thorsnes på bakerste som header til side for mål.
    27'
    Slås inn i boksen mot Kovacs som header foran mål. Der får gjestene klarert.
    27'
    Arna-Bjørnar får tildelt et frispark
    Mari Nyhagen
    Spilles bakover.
    29'
    Nyhagen skjærer seg innover fra venstre og forsøker seg fra distanse, men skuddet blokkeres av Arnesen.
    30'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Arna-Bjørnar
    Mål: Olaug Tvedten
    Målgivende: Michaela Kovacs
    Tvedten hamrer ballen i mål, og sender vertene i ledelsen! Gjestene forsøker å klarere en ball som Kovacs vinner. Stopperen takler ballen ut til Tvedten på venstresiden. Hun drar så med seg ballen inn i 16-meteren og fyrer avgårde et knallhardt skudd som går forbi Larsen og i mål.
    31'
    Vertene kombinerer fint på høyresiden med Tvedten og Arnesen. Sistnevnte blir så klippet ned og får et frispark.
    35'
    35'
    Vålerenga 2 - 0 Arna-Bjørnar
    Målgivende: Selma Pettersen
    Tvedten setter sitt andre! Pettersen slår frisparket hardt og lavt foran mål. Der kommer Tvedten løpende inn og fyrer avgårde et lavt skudd som via Aas og i mål.
    35'
    Marie Andresen
    Slås ut til Sælen på høyresiden som legger inn. Vertene klarerer til innkast.
    37'
    Rogic får ballen inne i 16-meteren og forsøker å bredside den opp i det motsatte hjørnet, men den går et stykke til side for mål.
    39'
    Mål for Arna-Bjørnar!
    Vålerenga 2 - 1 Arna-Bjørnar
    Mål: Vilde Vedeler
    Målgivende: Mari Nyhagen
    Vedeler reduserer for gjestene! Nyhagen drar med seg ballen på venstresiden inne i 16-meteren og legger inn mot Vedeler foran mål. Spissen setter ballen så sikkert i mål bak Tompkins.
    40'
    Mimmi Löfwenius Veum
    41'
    Rogic får ballen inne i boksen, vender opp og skyter, men avslutningen er svak og går til side for mål.
    44'
    Slås rett i klypene til Larsen.
    45'
    Pettersen slår et fint innlegg mot Rogic på bakerste, men spissen setter ballen til side for mål.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause i hovedstaden, og Vålerenga leder 2-1. Det er ikke overraskende hjemmelaget som har vært det beste laget i denne førsteomgangen. VIF har dominert store deler av omgangen og har fått to scoringer av Tvedten, men fem minutter før pause fikk bortelaget en redusering ved Vedeler. Da er det fortsatt spenning her. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'+1
    Löfwenius sparker i gang andre omgang.
    45'+1
    Nyhagen setter opp farten på venstresiden og legger inn. Gjestene får ikke til noen avslutninger, og til slutt overtar vertene.
    47'
    Tvedten får ballen inne i 16-meteren og avslutter. Ballen går rett på Larsen som redder enkelt.
    48'
    Karina Sævik
    Trilles bakover til Sigurdardóttir.
    49'
    Svinges inn og lander oppå nettaket.
    50'
    Nyhagen svinger ballen inn fra venstre, men der inne er Tompkins som fanger ballen.
    55'
    Vålerenga 2 - 2 Arna-Bjørnar
    Mål: Linnea Sælen
    Gjestene sjokkerer og utligner til 2-2 på Intility Arena! Hovland slår en lang ball opp mot Sælen på høyresiden. Der kommer Tompkins ut og bommer fullstendig. Sælen får først et touch på ballen som går i VIF-keeperen og tilbake til Sælen igjen. Sælen setter så opp farten drar seg forbi et par VIF-spillere før hun setter den i det åpne buret.
    56'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Lina Klech
    Ut: Selma Pettersen
    59'
    Så får Löfwenius en mulighet.
    60'
    Lina Klech
    60'
    Vålerenga 3 - 2 Arna-Bjørnar
    Mål: Ingibjörg Sigurdardottir
    Målgivende: Karina Sævik
    Sigurdardóttir stanger Vålerenga i ledelsen igjen! Klech slår corneren inn i boksen. Først forsøker Tvedten seg på en avslutning, men bommer litt på ballen slik at den ender opp hos Sævik ute til venstre. Sævik legger så ballen inn foran mål, og der står VIF-kapteinen som stanger ballen i mål.
    60'
    Slås rett i Arnesen og Vålerenga overtar.
    61'
    Spilles kort og vertene vinner til slutt ballen.
    66'
    Gult kort til Arna-Bjørnar
    Nora Nøss
    Hindrer Tvedten i en overgang og belønnes med det gule kortet fra dommer Jensen.
    67'
    Elise Thorsnes
    Spilles kort.
    67'
    Arna-Bjørnar scorer selvmål!
    Vålerenga 4 - 2 Arna-Bjørnar
    Mål: Imane Chebel
    Chebel kløner ballen i eget mål! Tvedten drar med seg ballen langs venstresiden inne i 16-meteren og legger inn lavt mot Rogic foran mål, men ballen går via Chebel som på klønete vis setter den i eget nett.
    69'
    Spillerbytte - Arna-Bjørnar
    Inn: Anna Nigardsøy
    Ut: Sigrid Aas
    70'
    Rogic får ballen inne i 16-meteren og har god tid til å sette den, men setter den et stykke utenfor mål.
    71'
    Larsen hindrer vertenes femte mål med en solid redning! Arnesen avslutter godt fra inne i 16-meteren, men Larsen reagerer lynraskt og får reddet den til corner.
    74'
    Lina Klech
    Klareres.
    75'
    Så må Tompkins i aksjon! Sælen drar med seg ballen fra venstre og får til en god avslutning, men Tompkins er raskt nede og får reddet til corner.
    75'
    Slås inn og triller til slutt over dødlinja.
    76'
    Inn: Kaja Hjelmhaug
    Ut: Tora Ose
    78'
    Inn: Marie Johannsdottir
    Ut: Mari Nyhagen
    78'
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Felicia Rogic
    79'
    Arna-Bjørnar blir avblåst for offside
    Marie Johannsdottir
    81'
    Slås inn mot Kovacs som kommer flyvende inn, men bommer på headingen.
    83'
    Gjestene kontrer og Johannsdottir drar med seg ballen langs vestresiden og avslutter fra skrått hold, men ballen går utenfor målet til Tompkins.
    84'
    Inn: Malin Dalsgård
    Ut: Marie Andresen
    85'
    Hanne Larsen
    Slås langt.
    85'
    Nøss forsøker seg fra distanse, men ballen går til side for mål.
    87'
    Så forsøkes det igjen fra distanse fra gjestene, men denne gangen går ballen rett på Tompkins som redder enkelt.
    90'
    Vålerenga kontrollerer dette inn nå.
    90'+3
    90'+5
    Dommer Jensen blåser i fløyta for siste gang i kveld, og Vålerenga vinner 4-2! Kampen åpnet som forventet hvor Vålerenga dominerte store deler av førsteomgangen. Etter en drøy halvtime sendte Tvedten vertene i ledelsen, og kun fem minutter senere doblet hun ledelsen. Fem minutter før pause fikk gjestene en redusering, og resultatet halvveis var 2-1. Drøye ti minutter ut i andre omgang sjokkerte bortelaget da de utlignet til 2-2 ved Sælen. Det tok ikke mange minuttene etter utligningen før kaptein Sigurdardóttir stanget hjemmelaget i ledelsen igjen. Etter 69 minutter ble kampen punktert da Chebel satte ballen i eget mål. Det ender da 4-2 til Vålerenga under flomlyset i hovedstaden denne onsdagskvelden. Martin Jansrud takker for følget og ønsker alle en fortsatt fin kveld!