1-0
519
423

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Vålerenga og Avaldsnes fra Intility Arena.
    Vålerenga er inne i en hektisk periode med både spill i Toppserien, NM og Champions League. I midtuka reiste de til den spanske hovedstaden hvor de møtte Real Madrid i Champions League-playoff. VIF tapte denne bare 2-1, så det er gode muligheter for Oslo-laget i returoppgjøret som spilles her på Intility Arena på onsdag. I serien så møtte de sist Arna-Bjørnar her i hovedstaden. Vålerenga vant denne 4-2. I skrivende stund ligger de på en andreplass på tabellen med tre poeng opp til Rosenborg på topp.
    Når det gjelder dagens gjester fra Karmøy, så ligger de helt sist på tabellen, men med bare ett poeng opp til Arna-Bjørnar på plassen over. I forrige kamp var de også på besøk i hovedstaden, og da tapte de 2-0 mot Lyn.
    Vålerenga og Avaldsnes har møttes ved to anledninger tidligere denne sesongen. I april vant VIF komfortabelt 4-0 her på Intility, mens i oppgjøret på Karmøy tok John Arne Riise og laget hans et sterkt poeng da kampen endte 1-1.
    Dagens hoveddommer er Sarah Fatemeh Zangeneh. På linjene har hun med seg Haron Ali Mohamed Siad og Liv Boberg Kristiansen. Fjerdedommer for dagen er Herman Holthe.
    Vålerenga gjør fire endringer fra 2-1-tapet mot Real Madrid på onsdag. Jalen Tompkins, Selma Pettersen, Thea Bjelde og Felicia Rogic starter dagens kamp fra benken. Denne kvartetten erstattes av Guro Pettersen, Ronja Arnesen, Stine Brekken og Karina Sævik. Hos gjestene gjør John Arne Riise to endringer fra 2-0-tapet mot Lyn forrige helg. Maria Hovmark og Evelyn Badu er ute og erstattes av Marion Haugland og Susan Duah.
    Lagene entrer banen, og det er straks klart for avspark.
    1'
    Vickius sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Gjestene spilles ikke overraskende lavt innledningsvis her.
    2'
    Olsen slår en lang ball i bakrom mot Østenstad, men Sigurdardóttir får ryddet unna.
    5'
    Vertene forsøker å avslutte flere ganger inne i gjestenes 16-meter, men får ikke til noen ordentlige avslutninger.
    7'
    Löfwenius får en høy ball inne i 16-meteren og fører den med seg mot mål, men Ervik kommer ut og tar den.
    8'
    Vålerenga får tildelt et frispark
    Elise Thorsnes
    Tas kort.
    8'
    Brekken forsøker seg på et skudd som går via et Avaldsnes-bein og ut til corner.
    10'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Olaug Tvedten
    Øritzland forlenger den ut til innkast på motsatt side.
    10'
    Tvedten slår en nydelig crosser over mot Arnesen på høyresiden. Sistnevnte forsøker å utfordre seg inn i boksen, men stoppes av gjestene.
    14'
    Ervik bokser ut.
    14'
    Noe slapp åpning på kampen har det vært. Spania-turen i midtuka preger nok vertene litt selv om de har vært best de første snaue 20 minuttene her.
    18'
    Ingibjörg Sigurdardottir
    Spilles kort til Vickius.
    18'
    Arnesen forsøker seg fra 18 meter, men ballen sklir av foten og går langt til side for mål.
    20'
    Brekken fyrer avgårde et hardt og lavt skudd fra rundt 16 meter. Ballen går til side for målet til Ervik.
    23'
    Løvås tvinger frem en god redning av Pettersen! Vingbacken får ballen på høyresiden og fyrer avgårde et godt skudd fra inne i 16-meteren, men Pettersen i VIF-buret får noen fingertupper på ballen og får den ut til corner.
    25'
    Avaldsnes får tildelt et hjørnespark
    Kristine Nybru
    Slås på bakerste og det dømmes frispark til vertene.
    25'
    Guro Pettersen
    Spilles kort.
    25'
    Sliter med å komme seg til de store sjansene her, Vålerenga.
    28'
    Brekken forsøker å spille gjennom Löfwenius, men Ervik er først på ballen.
    31'
    Så får VIF sin første avslutning på mål. Sævik får ballen litt innenfor hjørnet av 16-meteren og forsøker seg på et skudd, men ballen går rett på Ervik som redder greit.
    32'
    Nok en gang må Ervik i aksjon. Tvedten forsøker seg på et langskudd fra 20 meter. Ervik får slått den over til corner.
    32'
    Klareres og Vålerenga må starte på nytt.
    33'
    Sævik forsøker seg på et hardt og lavt skudd fra 16 meter. Ballen går rett på Ervik som redder.
    37'
    Slås på første og klareres.
    40'
    Brekken prøver lykken fra 30 meter, men ballen går et stykke utenfor mål.
    43'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Avaldsnes
    Mål: Stine Brekken
    Målgivende: Olaug Tvedten
    Brekken sender Vålerenga i ledelsen! Tvedten slår et lavt innlegg fra høyre mot Brekken som får stå alene på rundt 16 meter. Midtbanespilleren bredsider så ballen sikkert i hjørnet bak Ervik.
    44'
    45'+1
    Vi er halvveis i hovedstaden, og Vålerenga leder 1-0. Det har vært en nokså tafatt førsteomgang hvor Vålerenga har hatt mye ball, mens Avaldsnes har ligget lavt og forsvart seg godt. Vertene har slitt med å komme seg til de store sjansene, men to minutter før pause fikk hjemmelaget en scoring da Brekken bredsidet ballen i hjørnet på fint vis. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'+1
    Natvik sparker i gang andre omgang.
    45'+1
    Sigurdardóttir forsøker seg fra litt utenfor 16-meteren, men skuddet blir nokså løst og reddes greit av Ervik.
    48'
    Østenstad forsøker seg på et skudd fra skrått hold, men Pettersen hindrer scoring med en beinparade.
    48'
    Så forsøker Tvedten seg på et hardt langskudd som Ervik gir retur på, men AIL-keeperen plukker opp sin egen retur.
    49'
    Avaldsnes blir avblåst for offside
    Kristina Svandal
    49'
    Avaldsnes får tildelt et frispark
    Libe Haftorsen-Brakstad
    Trilles bakover.
    50'
    Löfwenius og Sævik kombinerer fint på venstresiden og vinner en corner.
    52'
    Slås på bakerste mot Thorsnes som forlenger den ut til innkast på motsatt side.
    52'
    Siri Ervik
    Slås langt.
    53'
    Stanges ut av Duah.
    55'
    Siri Ervik
    Slås ut mot Øritzland på venstresiden.
    58'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Selma Pettersen
    Ut: Michaela Kovacs
    59'
    Inn: Felicia Rogic
    Ut: Linn Vickius
    59'
    Selma Pettersen
    Ervik får en hanske på ballen, men den ender opp hos Vålerenga igjen som forsøker å finne åpninger. Til slutt får gjestene klarert.
    61'
    Gjestene blir spilt veldig lave, men Vålerenga sliter med å komme seg gjennom det grønnkledde forsvaret.
    65'
    Sævik får vendt opp inne i 16-meteren. Hun fyrer så av et skudd som går via et Avaldsnes-bein og ut til corner.
    68'
    Heades ut til innkast på motsatt side.
    68'
    Løvås slår et lavt innlegg fra høyre som triller inn til Pettersen.
    72'
    Natvik forsøker seg på en avslutning fra meget skrått hold, men den redder Pettersen godt.
    74'
    Tvedten forsøker seg på et skudd, men det blir svakt og går et stykke til side for mål.
    74'
    Inn: Thea Bjelde
    Ut: Olaug Tvedten
    75'
    Sævik viser frem noen lekre detaljer inne i 16-meteren før hun vinner en corner.
    78'
    Klareres.
    78'
    Vålerenga blir avblåst for offside
    Felicia Rogic
    80'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Natalie Velde
    Ut: Kristine Nybru
    80'
    Etter litt klabb og babb inne i felt får gjestene klarert.
    82'
    Gjestene får klarert.
    82'
    Inn: Ingvild Høvring
    Ut: Susan Ama Duah
    84'
    Klareres.
    87'
    Mimmi Löfwenius Veum
    Löfwenius hamrer ballen i mål, men assistentdommeren er oppe med flagget.
    89'
    Sævik forsøker seg på et langskudd fra 25-30 meter. Ballen går i tverrliggeren og ut.
    90'
    Gult kort til Avaldsnes
    Sandra Østenstad
    Snakker på seg kampens første kort.
    90'
    Inn: Lina Klech
    Ut: Ronja Arnesen
    90'+2
    90'+4
    Kampen er over, og det ender 1-0 til Vålerenga. Det var en nokså tafatt kamp hvor storfavorittene Vålerenga naturlig nok virket noe slitne etter Spania-turen i midtuka. Hjemmelaget styrte det meste av spillet, men Avaldsnes forsvarte seg godt. Like før pause satte Brekken ballen i mål, noe som ble kampens eneste scoring. VIF tar dermed tre viktige poeng på en dårlig dag, mens gjestene må reise tomhendte hjem til Karmøy til tross for en nokså god prestasjon. Martin Jansrud takker for følget og ønsker alle en fin helg!