1-1
984
2 078

Hei, og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Vålerenga og Brann fra Intility Arena.
    Det er jevnt i toppen av tabellen av tabellen, men øverst troner Vålerenga med 55 poeng på 24 kamper. På plassene bak vinner vi Rosenborg med 54 poeng og LSK Kvinner med 53. Begge med én kamp mer spilt enn hovedstadslaget. I forrige kamp møtte de byrival Lyn på Kringsjå Stadion. VIF vant denne 3-0 etter scoringer av Felicia Rogic, Michaela Kovacs og Elise Thorsnes.
    Når det gjelder gjestene fra Bergen så er de inne i en meget god periode. Laget har ikke tapt en kamp i Toppserien siden juni, og kvalifiserte seg nylig til gruppespillet i Champions League. I forrige kamp møtte de Rosenborg hjemme i Bergen og vant 2-0 etter scoringer av Rakel Engesvik og Marit Bratberg Lund.
    Lagene har møttes ved to anledninger tidligere i sesongen. I Bergen var det Oslo-laget som vant 3-2, mens her på Intility endte det 1-1 og med poengdeling mellom lagene.
    Kveldens hoveddommer er Marit Buhaug Folstad. På linjene har hun med seg Tomke Kathrin Poppen og Marit Hamel. Fjerdedommer for kvelden er Aylin Kalak.
    Lagene er klare, og hos hjemmelaget stilles det med dem samme elleveren som slo Lyn i forrige runde. Hos gjestene fra Bergen gjøres det to endringer fra forrige kamp. Joanna Tynnilä og Rakel Engesvik er ute, og erstattes av Natasha Anasi-Erlingsson og Signe Gaupset.
    Lagene entrer banen, og det er straks klart for avspark!
    0'
    Crummer sparker i gang oppgjøret.
    0'
    Sævik forsøker å finne Rogic inne i 16-meteren, men ballen blir noe upresis og plukkes opp av Mikalsen.
    2'
    Vålerenga har åpnet best de første snaue fem minuttene her.
    4'
    Gaupset forsøker seg på et innlegg fra dødlinja, men den ender opp hos Tennebø som får klarert.
    6'
    Kielland mister ballen til Rogic midt på egen banehalvdel. Rogic setter opp farten mot gjestenes 16-meter, men stoppes til slutt.
    7'
    Den er stor! Corneren slås høyt mot Sævik på bakerste stolpe. Hun får stå helt alene og skal bare bredside den i mål, men den går over buret til Mikalsen.
    7'
    Spilles kort.
    12'
    Gult kort til Brann
    Natasha Anasi
    Setter inn en hard takling på Rogic som er på vei fremover på midtbanen.
    13'
    Trilles bakover til Thorsnes.
    14'
    Kielland får ballen utenfor 16-meteren og avslutter, men ballen går et stykke over målet til Tompkins.
    17'
    Eikeland har vært aktiv på høyresiden her. Denne gangen slår hun et innlegg som plukkes av Tompkins.
    19'
    Gaupset fyrer av et skudd fra 16 meter som går via et VIF-bein og reddes godt av Tompkins.
    22'
    22'
    Sævik drar med seg ballen fremover og avslutter fra 16 meter. Avslutningen blir noe svak og reddes greit av den norske landslagskeeperen.
    25'
    Löfwenius får ballen på venstresiden inne i 16-meteren og forsøker å finne Rogic med en høy ball foran mål. Den blir noe upresis og gjestene overtar.
    26'
    Bratberg Lund legger inn fra venstre mot nærmeste stolpe, men der ligger Tompkins og har full kontroll.
    28'
    Nygard feller Sævik noen meter utenfor hjørnet av 16-meteren. Frispark til hjemmelaget.
    29'
    Slås inn i feltet og stanges ut av Anasi-Erlingsson.
    29'
    Trilles kort til sin kaptein.
    33'
    Sævik vender opp og skyter, men ballen går via et Brann-bein og endrer retning. Mikalsen setter opp farten for å forhindre at det blir corner, og det klarer sisteskansen.
    36'
    Vålerenga scorer selvmål!
    Vålerenga 0 - 1 Brann
    Mål: Michaela Kovacs
    Brann tar ledelsen i hovedstaden! Gjestene spiller seg fint frem. Ballen ender så opp hos Gaupset som står like utenfor 16-meteren. Hun finner så Haugland som tar med seg ballen inn i boksen med et touch og hamrer den inn i mål via Kovacs.
    38'
    Eikeland legger inn fra høyre, men Tompkins er sikker i feltet og plukker enkelt.
    43'
    Löfwenius setter på turboen mot gjestenes mål, men stoppes kontant av Anasi-Erlingsson ved 16-meteren.
    45'
    Löfwenius blir sittende nede på midtbanen, og det medisinske apparatet tilkalles. Så ikke hva som skjedde med VIF-spissen der.
    45'+1
    45'+2
    Det blåses av til pause i hovedstaden, og det er gjestene fra Bergen som går til garderoben med ledelse. Det har vært en ganske jevn og sjansefattig førsteomgang, men fem minutter før pause tok gjestene ledelsen da Haugland hamret et skudd via Kovacs og i mål. Vi er straks tilbake med andre omgang.
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Janni Thomsen
    Ut: Ylinn Tennebø
    45'
    Vålerenga får et frispark like utenfor gjestenes 16-meter.
    46'
    Slås rett i muren.
    46'
    Rogic går i gresset inne i 16-meteren og ropes på straffe, men kampleder Folstad vinker spillet videre.
    48'
    Nygard setter opp farten mot vertenes 16-meter og finner Gaupset som avslutter rett på Tompkins som redder enkelt.
    51'
    Offside for Brann
    54'
    Gaupset spilles gjennom inne i 16-meteren, men assistentdommeren er oppe med flagget.
    56'
    Slås inn i feltet, men gjestene får ryddet unna.
    57'
    Slås opp mot midtbanen.
    60'
    Inn: Linn Vickius
    Ut: Felicia Rogic
    64'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Nora Eide Lie
    Ut: Signe Gaupset
    65'
    Inn: Sara Ritter
    Ut: Natasha Anasi
    65'
    Sævik sender Ritter i kiosken og legger inn foran mål. Ballen ender så opp hos Vickius som forsøker seg fra rundt 16 meter, men kula har retning utenfor mål og reddes uansett greit av Mikalsen.
    68'
    Slås mot Nygard.
    69'
    Nære dobling for gjestene! Kielland slår en nydelig ball mot Eikeland foran mål. Sistnevnte forsøker å pirke den forbi Tompkins, men vertenes sisteskanse hindrer scoring med en flott beinparade.
    70'
    Trilles kort.
    72'
    Hjørnespark til Vålerenga
    77'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 Brann
    Mål: Mimmi Löfwenius Veum
    Löfwenius utligner til 1-1 etter en kjempetabbe av Mikalsen! Corneren fra Pettersen skal i utgangspunktet være keepermat for Mikalsen, men keeperen glipper ballen før den treffer to lagvenninner foran mål. Til slutt får Löfwenius pirket inn utligningen.
    78'
    Inn: Rakel Engesvik
    Ut: Rikke Nygard
    80'
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Olaug Tvedten
    82'
    Enorm sjanse til Sævik og Vålerenga! Löfwenius svinger inn et presist innlegg fra venstre og Sævik skal bare bredside inn 2-1 fra seks meters hold. Dessverre for Vålerenga går avslutningen utrolig nok like utenfor stolpen. Der burde det stått 2-1!
    83'
    88'
    Mikalsen bokser ut, og spillet stoppes så grunnet en hodeskade.
    90'
    Etter mye klabb og babb inne i feltet får gjestene klarert til innkast.
    90'+3
    90'+3
    Kampen er over, og det ender 1-1 i hovedstaden. Det ble en nokså jevnspilt kamp med to gode lag som slapp til lite. Fem minutter før pause tok gjestene ledelsen da Haugland fyrte av et skudd som gikk via Kovacs og i mål. Andreomgangen fortsatte som den første, og det så lenge ut som at det var gjestene som skulle stikke av med alle de tre poengene herfra. Det var helt til drøye ti minutter før slutt. Da utnyttet Löfwenius en kjempetabbe av Mikalsen og utlignet til 1-1. Mot tampen av oppgjøret fikk Sævik en kjempemulighet til å sende vertene i ledelsen, men dessverre for hun og Vålerenga trillet ballen utenfor stolpen til Mikalsen. Toppkampen i hovedstaden ender derfor med poengdeling. Takk for følget!