Supporterfordeling på VG
3 056
2 660

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Vålerenga og Bryne i OBOS-ligaens sjette runde!
    Det er duket for en duell mellom to lag som begge har muligheten til å rykke opp etter årets sesong. Vålerenga er kanskje den største favoritten, men Bryne ligger absolutt best an for øyeblikket av disse to lagene. Duellantene har også et tett kampprogram for tiden. Blåtrøyene tok seg videre fra cupens tredje runde etter ekstraomganger mot Tromsø, mens Bryne tok en knepen seier mot Arendal. Det har altså kun vært to dager å restituere på fra forrige kamp, og neste runde i cupen spilles allerede på onsdag. Det blir derfor spennende å se hvilket lag som har de friskeste beina idet duellen sparkes i gang klokken 16:00.
    Vålerenga har fått en tøff start på årets sesong. På onsdag tok de sin første hjemmeseier i en tellende kamp på 227 dager, men forbannelsen er enda ikke brutt i seriesammenheng. Hovedstadslaget ligger for øyeblikket som nummer tolv på tabellen, og det er seks poeng opp til Kongsvinger på topp. I forrige seriekamp mot Mjøndalen, fikk Vålerenga det svært tøft. Hele fem baller ble satt i nettet bak Sjøeng, og det ble et stygt tap på bortebane. Den positive opplevelsen mot Tromsø i cupen kan nok muligens hjelpe på selvtilliten, men Bryne er på ingen måte en enkel motstander når Vålerenga skal forsøke å klatre viktige steg på tabellen. Hjemmelaget må nok klare seg uten Bjørdal, som fortsatt ser ut til å være ute med skade.
    Bryne har fått en god start på sesongen. Med to poeng opp til Kongsvinger, ligger laget for øyeblikket på tredjeplass. Med ni poeng på fem kamper, har de også fått en bedre start enn det de gjorde etter like mange runder i fjor. Onsdagens cupkamp mot Arendal var derimot ikke helt overbevisende. Dagens bortelag hadde grei kontroll, men klarte kun å sette én ball i nettmaskene mot 2. divisjonslaget. Men, det er ikke mer som skal til, og Bryne skal dermed kjempe om kvartfinaleplassen mot Stabæk. I dag skal laget fra Bryne gjøre det de kan for at vondt blir verre for Vålerenga i OBOS-ligaen. Det blir spennende å se om Bryne klarer å åpne på samme måte som sin forrige seriekamp mot Sogndal. Da scoret Landu Landu etter bare noen sekunder, og det skulle vise seg å bli kampens eneste mål. For Vålerenga gjelder det derfor å følge med i timen fra første sekund i dag.
    Ali al Hatam er dagens hoveddommer i hovedstaden. Med flagget i hånda, har Ole Johnny Løfald og Henrik Pettersen Sunde rollen som assistentdommere idet oppgjøret sparkes i gang. Abdulhadi Al-Fahad skal bevare kontrollen mellom trenerbenkene som dagens fjerdedommer.
    Vålerenga gjør ingen endringer i laget fra forrige seriekamp mot Mjøndalen. Kamara beholder altså plassen på topp, selv om Rijks er tilbake fra karantene etter et rødt kort. Sjøeng tar også plass i buret etter å ha startet onsdagens cupkamp på benken. En positiv nyhet for hjemmelaget er at Bjørdal er tilbake på benken etter å ha vært ute en periode med skade. De blåkledde åpner som vanlig oppgjøret i sin 4-2-3-1-formasjon.
    Heller ingen endringer i Brynes lag som møtte Sogndal i forrige runde. Det er derimot noen utskiftninger fra cupkampen på onsdag, så gjeste har nok flere spillere med friske bein på banen i dag. Bryne åpner kampen i en 4-4-2-formasjon.
    Sola steker i Oslo, og gradestokken viser opptil 23 grader i dag. En nydelig dag for supporterne, mens spillerne kanskje hadde håpet på en sky eller to. Det er godt mulig at dette blir en tøff affære for de elleve utvalgte på hvert lag, som allerede er preget av slitne bein på grunn av det tette kampprogrammet.
    Spillerne entrer i dette øyeblikk kunstgressmatta på Intility Arena!
    Kampen har startet
    0'
    Moreira får æren av å sparke det hele i gang!
    0'
    Bryne spiller ballen opp til hjørneflagget, men der vinner Vålerenga et kast.
    0'
    Saunes med en lang ball oppover langs venstrekanten. Nok en gang et kast til hjemmelaget.
    1'
    Bortelaget får trille ball. De jobber seg innover på Vålerengas halvdel.
    2'
    Lang ball fra Steffensen over på venstre side mot Saunes. Borchgrevink får headet den lange ballen unna.
    3'
    Bryne snapper opp ballen i meget farlig området. Ambina hindrer muligheten, men kamplederen blåser frispark i god posisjon.
    4'
    Ballen ligger plassert 17 meter fra mål. Sjøeng redder! Dybevik står klar og prøver seg på en lur variant. Lavt slått, ved siden muren, men det blir for lite kraft. Sjøeng er raskt nede og redder. Bryne er først på returen, men skuddet ender ikke i nettmaskene. Stor mulighet etter kun noen få minutter!
    4'
    Bryne får ballen inn i hjemmelagets boks. Det kommer en avslutning på mål, men headingen blir for svak.
    5'
    Det er Bryne som styrer i åpningsminuttene på Intility Arena.
    7'
    Frisparket slås langt opp mot Håkans, men Bryne vinner kula tilbake i laget.
    7'
    Frisparket tas kort på egen bandehalvdel.
    7'
    Saunes med en dobbelsjanse! Scriven får tak i kula foran 16-meteren. Han har Saunes med seg på høyre side og spiller ut til han. Saunes fyrer av mot lengste hjørnet, men Sjøeng redder. Returen spretter mot Saunes igjen, og han prøver seg med pannebrasken. Headingen ender centimeter utenfor. Gjestene nærmer seg noe!
    8'
    Ballen slås langt opp i feltet, men vertene får kula unna.
    9'
    Undheim kommer seg mot Sjøeng og har en del rom. Han fyrer av fra spiss vinkel, men i blokka. Det er Ambina som slenger seg inn foran skuddet.
    11'
    Returen ender hos Scriven, men han står i offside.
    11'
    Strand klinker til, men det blokkeres til corner.
    12'
    Der er Scriven og header unna. Vertene beholder ballen.
    12'
    Lang ball opp mot Kamara. Han bruker hodet for å holde kula i spill, men Bryne vinner enkelt andreballen.
    13'
    Juklerød prøver seg på en avslutning! Vålerenga spiller rundt Brynes 16-meter, fra venstre side og over til høyre. Angrepet ligner på da de scoret mot Tromsø på onsdag, men denne gangen blir Juklerøds avslutning reddet. Samme mann svinger returen inn i boksen, men der lager Vålerenga et frispark. Morsom åpning på denne kampen!
    13'
    Frisparket slås langt opp fra egen boks.
    13'
    Godt slått inn i boksen, men Kiil Olsen header unna.
    15'
    Så setter Håkans i gang framover med en voldsomt fart. Bryne jobber desperat tilbake og klarer til slutt å ta fra han ballen.
    16'
    Undheim kaster langt inn i boksen, og Bryne får til slutt avsluttet. Headingen ender til side for mål denne gangen. Hjemmelaget skal være på vakt for de lange innkastene.
    18'
    Frisparket tas kort mot Vålerengas kaptein.
    18'
    Borchgrevink kommer til en avslutning på kanten av 16-meteren. Fra høyre side prøver han å skyte langs bakken, men det blokkeres. Vertene beholder kula.
    19'
    Blåtrøyene har kommet seg mer inn i kampen nå.
    19'
    Kreuzreigler spiller en lang ball opp mot Juklerød, men det blir akkurat for langt. Han holder ballen i spill, men sender den rett til en rødkledd.
    21'
    Der er Kamara nære å sende hjemmelaget opp i ledelsen! Strand svinger kula perfekt inn foran mål. Kamara er på første stolpe og skal tuppe ballen videre inn i mål, men han har Steffensen i ryggen. Forsvarsspilleren klarer å forstyrre Kamara i tide, og spissen får ikke avsluttet den enorme sjansen. Vålerenga som er nære nå!
    21'
    Så går Borchgrevink i bakken inne i boksen! Det ropes på straffe, men det er vel kapteinen som selv løper inn i motstander. Greit å ikke dømme straffe på den.
    22'
    Fullstendig kaos foran Vålerengas mål! Sjøeng kløner det helt til foran eget mål. Scriven løper opp i press, og spissen klarer å ta ballen fra Sjøeng. Kula triller mot dødlinja, så han får ikke avsluttet på det åpne målet. Dybevik legger til slutt ballen inn til Sødal som skyter. Ballen spretter i tverrliggeren, ned på streken og til slutt ut. Helt utrolig at det ikke ender i scoring!
    24'
    Riisnæs legger ballen inn foran mål, men ingen medspillere får tak i den.
    26'
    Det header unna til nytt hjørnespark.
    26'
    Ballen svever over alt og alle. Hagen plukker opp kula på motsatt side.
    26'
    Juklerød svinger kula inn fra venstre side, men Kamara når ikke opp til ballen. Femmeter for Bryne.
    27'
    Demme gangen er det Cajtoft som kløner det til. Sjøeng slår ballen langt opp, men Brynes målvakt er ute av feltet for å klarere. Han prøver seg gjerne på helvolley, men bommer. Bryne plukker opp andreballen og får kontroll.
    29'
    Nok en gang kaster Undheim langt inn i boksen til Vålerenga. Scriven avslutter, men den ender utenfor.
    30'
    Norheim header innlegget langt unna.
    30'
    Vålerenga vinner et kast høyt i banen.
    32'
    Det blir småspill nede ved hjørneflagget. Til slutt er det Riisnæs som er i offside.
    32'
    Strand prøver seg på en gjennombruddspasning til Kamara, men ballen plukkes enkelt opp av Steffensen.
    33'
    Vålerenga kontroller mye av ballspillet nå, men Bryne er farlig idet de setter i gang raskt. Nå gjenstår det å se om vi får en scoring før hvilen.
    35'
    Hagen får ballen flere meter utenfor 16-meteren. Fra tribunen oppfordres det til skudd, og han følger supporternes ønsket. Skuddet er derimot for upresist, og Cajtoft redder enkelt.
    36'
    Nok en gang skal Undheim kaste langt, denne gangen fra venstre side. Langt inn mot førstes stolpe, men der vinner vertene et frispark.
    36'
    Det tas kort, og hjemmelaget spiller seg ut bakfra.
    36'
    Bryne kjemper til seg ballen og setter i gang en kontring. Pasningen fra Dybevik blir for upresis mot Scriven, og ballen triller til slutt ut over sidelinja.
    38'
    Riisnæs legges i bakken i og vinner et frispark i gunstig innleggsposisjon.
    39'
    Mot bakre stolpe, men der er det ingen blåkledde. Saunes plukker opp ballen nede ved hjørneflagget.
    39'
    Strand viser fantastisk teknikk idet han passerer Norheim utenfor 16-meteren. Håkans får kula og prøver å hælflikke den videre inn i boksen, men der sier det stopp. Rødtrøyene klarerer unna.
    41'
    Ambina tar den raskt på midtbanen.
    42'
    Scriven fyrer av etter at Ambina mister ballen. Sjøeng er igjen på plass og redder.
    43'
    Mot bakre stolpe, og Sjøeng rekker ikke opp til den. Moreira stusser ballen videre bakover, men der er det ingen. Vålerenga vinner ballen nede ved hjørneflagget.
    43'
    Godt innlegg inn i vertenes boks, men der er Kiil Olsen og header unna.
    44'
    Spissen setter i gang for tidlig og avblåses for offside.
    45'
    Pause
    45'+1
    Lagene går til pause uten scoring, men det gjenstår fortsatt én hel omgang! Bryne gikk ut i 100 fra første sekund. Vålerenga sleit med å få tak i kula, og gjestene skapte flere farligheter. Dødballer og innkast har som regel skapte gode muligheter for Bryne, og Vålerenga kan fort ende opp med å slippe inn på denne måten i dag. Den største sjansen kom derimot etter en tabbe fra Sjøeng. Han mistet ballen til Scriven foran eget mål, men spissen fikk ikke kontroll på kula før han var nede ved dødlinja. Til slutt var det Sødal som mottok ballen foran mål, og avslutningen spratt i tverrliggeren, ned på streken og til slutt ut. Vålerenga tok over store deler av spillet før pause, men Bryne har vist kontringsstyrke. Nå blir det spennende å se hvilket lag som holder konsentrasjonen gjennom hele oppgjøret. Vi er straks tilbake med mer fotball fra Intility Arena!
    2. omgang
    45'
    Strand setter andre halvdel i gang!
    45'
    Lang ball opp fra hjemmelaget, men den spretter ut over sidelinja. Kast til Bryne.
    45'
    Sjøeng hindrer scoring med fingertuppene! Saunes får ballen med masse rom på venstre side. Fra lang avstand, prøver han seg på en avslutning. Skuddet er lavt, men presist mot lengste hjørnet. Fingertuppene til Sjøeng får akkurat pirket ballen utenfor. Solid avslutning fra Saunes!
    46'
    Dybevik svinger ballen inn, men Vålerenga får kula unna.
    46'
    Nok en gang hindrer Sjøeng scoring! Godt innlegg inn i Vålerengas 16-meter. Landu Landu er der og stusser ballen videre mot mål med hodet. Sjøeng er lynraskt nede og slår kula unna. Bryne åpner også denne omgangen meget godt!
    47'
    Den tas kort i bakre rekker.
    47'
    Bryne header innlegget unna.
    47'
    Borchgrevink svinger kula inn fra høyre side, men ballen ender ut over dødlinja.
    49'
    Ballen slås inn i feltet, men det kommer aldri en avslutning.
    49'
    Ballen spretter ned inne i feltet, men en uheldig berøring sender kula ut over dødlinja. Femmeter for vertene.
    50'
    Ballen legges fint inn til Strand, som står klar inne i feltet. Han avslutter, men skuddet ender langt over tverrliggeren.
    52'
    Undheim er på vei inn i boksen, men flagget heves.
    52'
    Borchgrevink slår inn fra høyre side. Kamara går opp i duellen med Cajtoft, men målvakten vinner. Han fanger ballen med én hånd. Solid keeperspill.
    53'
    Nok en gang svinger Borchgrevink ballen inn foran mål. Rødtrøyene header unna, men Vålerenga klamrer seg fast på gjestenes halvdel.
    54'
    Bryne scorer selvmål!
    Vålerenga 1 - 0 Bryne
    Mål: Jacob Haahr Steffensen
    Det fullstendige kaos ender i scoring! Vålerenga skaper flere enorme muligheter foran buret til Cajtoft. Først er det Riisnæs som fyrer til fra spiss vinkel, men det reddes. Strand blir deretter servert kula midt foran mål, men skuddet blokkeres. En svak klarering fra Norheim ender i beina på Kamara, som prøver seg. Avslutningen treffer Cajtoft, før den spretter videre i Norheim og setter retning mot mål. Der løper Steffensen desperat og prøver å takle ballen unna, men uten hell. Han sender ballen videre inn i eget nett, og Vålerenga tar ledelsen. Det hadde vært utrolig om det ikke hadde endt i scoring!
    55'
    Kan Bryne svare på dette?
    57'
    God innleggsposisjon. Innlegget slås mot Riisnæs som header, men over mål.
    59'
    Bryne kommer til et skudd, men i blokka og til corner.
    62'
    Sjøeng bokser unna, men Bryne får raskt tak i kula. Det kommer en headning, men det blokkeres. Vålerenga får til slutt klarert skikkelig unna.
    62'
    Bryne presser Vålerenga høyt nå!
    63'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Vegar Hedenstad
    Ut: Christian Borchgrevink
    63'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Henrik Bjørdal
    Ut: Daniel Håkans
    Bjørdal er tilbake på banen etter et skadeavbrekk.
    63'
    Saunes slår inn fra dypt i banen. Det er mange spillere i boksen, men innlegget ender utenfor.
    64'
    Gult kort til Vålerenga
    Fidel Brice Ambina
    Ambina er for sent ute i taklingen og får et gult kort. Det er helt greit dømt.
    65'
    Frisparket tas kort til Saunes.
    66'
    Spillerbytte - Bryne
    Inn: Imre Bech Hermansen
    Ut: Luis Gorlich
    66'
    Spillerbytte - Bryne
    Inn: Sigurd Grønli
    Ut: Christian Landu Landu
    66'
    Spillerbytte - Bryne
    Inn: Sjur Jonassen
    Ut: Duarte Moreira
    66'
    Spillerbytte - Bryne
    Inn: Jon-Helge Tveita
    Ut: Robert Undheim
    66'
    Bryne triller ball på vertenes halvdel. De ser etter åpninger.
    68'
    Vålerenga vinner et frispark på egen halvdel. De tar seg god tid. Sjøeng slår den langt.
    68'
    Saunes slår frisparket kort til Norheim i bakre rekker.
    69'
    Ambina slår ballen inn fra venstre side. Den ender for nære målvakten, som holder innlegget.
    71'
    Godt innlegg fra Saunes, men blåtrøyene får klarert i tide.
    72'
    Frispark
    72'
    Sjøeng roter det til igjen! Målvakten skal igjen spille seg ut bakfra, men Jonassen er oppi press. Han spiller ballen rett i beina på Jonassen, men heldigvis for målvakten, spretter kula rett tilbake til han. Det kunne blitt ordentlig farlig!
    73'
    En vanvittig sjanse for Strand! Bjørdal lobber ballen perfekt inn i boksen. Strand har satt i gang et løp, og han er først på ballen. Strand prøver seg på en helvolley, men avslutningen ender et par meter over mål. Det kunne blitt litt av en scoring!
    73'
    Riisnæs slår kula inn mot bakre stolpe, men der er det ingen blåkledde. Vålerenga vinner raskt ballen tilbake.
    75'
    Lang ball inn i boksen mot Tveita og Scriven, men der er Sjøeng. Han har full kontroll og fanger kula.
    77'
    Enorm redning av Cajtoft! Vålerenga har mange spillere med oppover i banen. Bjørdal får ballen inne i boksen og serverer Kamara på gullfat. Spissen er helt alene mot Cajtoft, og han skal bare plassere ballen i nettmaskene. Målvakten varter opp med en nydelig redning og hindrer scoring. Cajtoft holder Bryne inne i kampen!
    77'
    Cajtoft er ute og bokser innlegget unna.
    77'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mees Rijks
    Ut: Petter Strand
    79'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Jones El-Abdellaoui
    Ut: Ola Kamara
    79'
    Hagen slår den bakover i banen.
    79'
    Bjørdal spiller til Rijks, som fyrer til langs bakken. Den ender i nettveggen.
    80'
    Bryne presser noe voldsomt på nå. Hjemmelaget jobber desperat for å få ballen unna.
    81'
    Spillerbytte - Bryne
    Inn: Jens Husebø
    Ut: Lars Erik Sødal
    81'
    Vålerenga står tett, og Grønli prøver seg derfor på en avslutning fra distanse. Skuddet ender til side for mål.
    81'
    Riisnæs får ballen inne i boksen og skyter. Denne gangen blokkeres avslutningen, men vertene beholder kula og trykket mot Brynes mål.
    83'
    Nok en gang prøver Grønli seg fra distanse. Det er god kraft i skuddet, men det blir for høyt. Femmeter for hjemmelaget.
    84'
    Det fylles på ved boksen. Innlegget slås mot feltet, men Vålerenga klarerer unna.
    85'
    Nytt innlegg mot Scriven på vei inn i 16-meteren. Sjøeng fanger innlegget, men klarer ikke å holde. Han tar derimot opp andreballen i fast grep.
    86'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Nathan Fasika Idumba
    Ut: Magnus Riisnæs
    86'
    Enda et innlegg mot Scriven på bakre stolpe, men igjen har Sjøeng kontroll og får ballen unna.
    87'
    Bryne har virkelig satt i gang sluttspurten nå!
    87'
    Grønli svinger kula inn, men Kiil Olsen header unna.
    88'
    Ballen slås langt opp fra Bjørdal mot El-Abdellaoui. Unggutten er ensom på toppen, og han velger å gå for et skudd. Rett på målvakten, og Cajtoft redder.
    89'
    Fasika Idumba er sterk i duellen mot Steffensen, og han får ballen unna farlig området.
    90'
    Grønli er ikke ferdig med å prøve seg fra distanse, men avslutningene ender lenger og lenger unna mål.
    90'
    Ballen slås inn i feltet, men det heades unna.
    90'+1
    Gult kort til Vålerenga
    Martin Kreuzriegler
    Høy fot i ansiktet på Jonassen. Det blir et klart gult kort.
    90'+1
    Hjemmelaget vinner et frispark utenfor egen boks. Det slås langt.
    90'+2
    Gult kort til Vålerenga
    Aaron Kiil Olsen
    Det koker greit idet Scriven legger Kreuzriegler i bakken. Det ender med et gult kort til både Kiil Olsen og Scriven.
    90'+2
    Gult kort til Bryne
    Alfred Scriven
    Gult kort til hvert lag. Scriven blir tildelt det gule.
    90'+2
    Meget farlig innlegg inn i boksen til hjemmelaget. Vålerenga kjemper desperat ballen unna.
    90'+4
    Bryne vinner en corner på tampen!
    90'+4
    Ambina header unna.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her