1-0
1-2
(sm)64'

Hei, og hjertelig velkommen til livedekningen av Vålerenga-Haugesund!
    Lagene er ute. Haugesund stiller uforandret fra 3-2-seieren over Lillestrøm. En endring på VIF, Fredheim Holm kommer inn for Bojan.
    Vertene er på 10. plass i Tippeligaen med 33 poeng på 27 kamper (9-6-12). 38-47 er målforskjellen. Det kan se ut som om seieren i Sogndal sist berget plassen, men med kun fem poeng ned til Tromsø på kvalikk-plass, bør Rekdal sine gutter muligens plukke en trepoenger til!
    Haugesund jakter på sin side bronsemedaljene. Med 45 poeng på 27 kamper (13-6-8) innehar araberne foreløpig tredjeplassen, to poeng foran Aalesund og Viking, som jo spilte i går. Dermed har Haugesund muligheten til å skaffe seg et jerngrep om bronsemedaljene i dag! Haugesund har for øvrig 36-33 i målforskjell.
    Haugesund står med 2-1-0 på sine tre siste kamper, mens Vålerenga har 1-0-2.
    Hjemme på Ullevaal har ikke Vålerenga bedre enn 5-3-5 i år. Det er en viktig forklaring på den relativt svake sesongen. Haugesund står med 4-4-5 på bortebane.
    Hos Vålerenga er Joachim Thomassen ute med skade. Haugesund har Ugonna Anyora og Geir Ludvig Fevang på skadelista, mens Tor Arne Andreassen soner karantene for fem gule kort.
    Det er ikke veldig mange tilskuere innefor portene ennå. Ute på matta varmer begge lag opp med småbane-possession.
    Klanen lar seg ikke kneble og kommer med nye bannere mot Hallén.
    Tommy Skjerven er klar til å sette i gang, men Vålerenga Kjerke stjeler showet, sammen med banneret 'Drillo for president'!
    Over til det sportslige. Vålerenga sparker i gang kampen.
    1'
    Rett i kjempesjanse for Haugesund! Gytkjær skyter over etter innlegg fra Bamberg.
    2'
    Frisk start på Ullevaal. Hirschfeld med et sleivete utspill først. Straffes imidlertid ikke for den. På den andre siden er Børven gjennom, men mottaket blir for hardt og ballen inn til keeper.
    3'
    Gult kort til Vålerenga
    Joseph Baffo
    Tidlig gult på Baffo etter en felling.
    3'
    Klareres.
    4'
    Michael Haukås kommer seg rundt på kant, men innlegget klareres. I neste situasjon kommer Bamberg til avslutning fra spiss vinkel, men Hirschfeld redder.
    5'
    Joakim Våge Nilsen skyter i blokka. Haugesund har koblet grepet om kampen fra start av. Virker som om Vålerenga er blitt tatt litt på senga av gjestenes høye press.
    7'
    Calvo leker seg på flanken, men veggen med Berre brytes.
    9'
    Haukås legger inn til Bamberg. Han banker til på direkten, men tomannsblokka til Vålerenga er som tatt ut volleyball-læreboka!
    12'
    Tas kort. Våge Nilsen syr seg gjennom Vålerenga-skjøtene, men foran eget garn klarer vertene å stoppe nåla. Og tar med det siste nålestikk.
    14'
    Haugesund overrasker med offensiv struktur, fremstår i en 4-2-3-1 med Våge Nilsen og Mæland i dypet og Kristoffer Haraldseid på offensiv midt, Grindhaugs gutter.
    16'
    Kristoffer Haraldseid spilles vakkert fri på kant. Innlegget til Christian Gytkjær er det kirurgisk presisjon over, men spissen banker ballen utenfor! Stor sjanse, det.
    20'
    Hirschfeld sparker ballen ut og helt over til sin keeperkollega, Kristiansen.
    20'
    Hæstad legger inn til Berre, som demper og tar en piruett før han skyter rett i hanskene på Kristiansen.
    21'
    Bamberg trer mot Skjerve, men Giancarlo González avskjærer. I motsatt ende spiller Berre ballen altfor langt foran Børven og inn til keeper.
    23'
    Bakromsballen mot Calvo blir også noe lang og ut kommer Kristiansen og klarerer.
    25'
    Gytkjær stikker, men keeper Hirschfeld leser spillet og kommer ut og snapper pasningen mot spissen.
    26'
    Ivan Näsberg med en viktig tå, og VIF kan kontre.
    27'
    Frispark til hjemmelaget 15 meter inn på Haugesund-halvdelen. Grindheim legger inn, men stussen fra Fredheim Holm går ut over dødlinjen.
    27'
    Haugesund kontrer ved Haukås. Han slipper ballen til Bamberg, som skyter fra 25 meter. Treffer ikke rent, og ballen ruller et stykke til side for målet til Hirschfeld.
    30'
    Myrestam med god defensiv kontroll på Calvo for øyeblikket. Vålerenga sliter med å skape sjanser på eget gress i dag.
    31'
    Haugesund legger inn ved Skjerve. Hirschfeld er ute og bokser og tildeles et frispark av dommer Skjerven.
    35'
    Denne kampen er et eneste langt gjesp for øyeblikket. Begge lag spiller med liten fremdrift og høy feilprosent.
    37'
    Kristoffer Haraldseid kommer alene med Hirschfeld, som varter opp med en reaksjonsredning fra øverste hylle! Returen blokkeres av González.
    38'
    Giancarlo González blir liggende nede etter blokkeringen, men kostarikaneren er nå på beina igjen. Skal til VM, González, kan ikke bli skadet nå!
    39'
    Vålerenga-sjanse! Fredheim Holm spilles glimrende fram av Calvo. Legger inn, men Cvetinovic klarerer. Andreballen går ut til Hæstad. Igjen blokkeres skuddet, og ballen tar en parabelbue før den lander på nettaket til Kristiansen!
    42'
    Heades unna.
    42'
    Haukås med etterslenger på Baffo, som blir liggende nede med store smerter. Skjerven dømmer frispark til VIF.
    45'
    Baffo er på beina igjen. Calvo serverer frisparket. Det går på hodet til Cvetinovic.
    45'
    Frispark til Vålerenga helt nede ved hjørneflagget. Grindheim legger inn. Kristiansen bokser ut. Assistentdommer har også vinket offside.
    45'+1
    Det er lagt til minimum ett minutt.
    45'+2
    45'+2
    0-0 til pause på Ullevaal. Haugesund åpnet friskest. Gytkjær og Haraldseid hadde sine muligheter, men Hirschfeld reddet godt de gangene de traff innenfor målet. Reklameskiltene bak mål stoppet også et par upresise avslutninger. De siste ti minuttene har Vålerenga tatt over, uten at det har blitt store farligheter foran Haugesund-målet.
    45'
    Haugesund sparker i gang andre omgang og sender ballen rett ut over sidelinjen.
    46'
    Det kan se ut som om VIF har lagt om til en 4-3-3-variant med Grindheim sentralt og Berre og Solli på indreløperne.
    48'
    Klareres ut til Mæland, som får stjernetreff fra 30 meter. Det er imidlertid ikke Zlatan-nivå over langskuddet, som går en fot til side for stolpen.
    48'
    Børven kommer fri fra spiss vinkel, men Kristiansen redder med god kontroll.
    50'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 FK Haugesund
    Mål: Torgeir Børven
    Solli spiller opp på en feilvendt Børven, som vender vekk mannen sin og banker ballen i lengste hjørne fra 18 meter!
    51'
    Lav variant til Giancarlo González. Skuddet er bra, men det er redningen til Kristiansen også!
    53'
    Trekker samme kort opp fra ermet, og denne gangen har Haugesund mottrekk og klarerer innlegget.
    53'
    Solli kontrer i lange klyv. Børven løper tidlig i offside. Dermed forsøker Solli Fredheim Holm, men Haugesund-forsvaret får ryddet opp.
    55'
    Calvo banker ballen høyt over mål og opp på '20 000 tomme seter', som det het i en sang. Ikke så ille i dag, men det mest positive vi kan si om publikumstallet er moderat.
    56'
    Svakt innlegg fra Vegard Skjerve. Holder Hirschfeld varm. Enkelt for snapphanskene til kanadieren.
    58'
    Kristoffer Haraldseid skyter via en forsvarsspiller og ut til corner.
    59'
    Slås lavt ut til Vegard Skjerve, som banker ballen hardt inn foran mål der den klareres.
    59'
    Tas kort. Ender i ny corner.
    60'
    Ny kort variant, men ingenting ut av den heller.
    60'
    Vålerenga ligger lavt og slår til icing. Det er altfor tidlig!
    61'
    Mål for FK Haugesund!
    Vålerenga 1 - 1 FK Haugesund
    Mål: Dusan Cvetinovic
    Målgivende: Daniel Bamberg
    Haugesund utligner! Bamberg er fri på høyrekanten og slår lavt inn foran mål. Der kommer midtstopper Cvetinovic og styrer ballen i mål.
    61'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Bojan Zajic
    Ut: Diego Calvo
    62'
    Slås mpt Christian Gytkjær, men over dansken. Har også vært bak dødlinja, i følge assistentdommer.
    63'
    Vålerenga scorer selvmål!
    Vålerenga 1 - 2 FK Haugesund
    Giancarlo González mister ballen til Gytkjær som bakerste mann. Dansken kommer alene med Hirschfeld fra skrått hold og prøver å servere en bedre plassert lagkamerat for åpent mål. Pasningen treffer Muri og triller i mål bak en utspilt Hirschfeld.
    64'
    Dermed har Haugesund snudd kampen i løpet av tre minutter!
    66'
    Skjerve legger inn over alt og alle. Vålerenga-innkast.
    67'
    Fredheim Holm og Bojan skaper furore, men Cvetinovic stopper festen med en lang tå.
    69'
    Inn: Fitim Kastrati
    Ut: Ivan Näsberg
    Kastrati presenterer seg med en gang med et skudd, men i blokka.
    70'
    Kristoffer Haraldseid mot nærmeste vinkel fra 16, men Hirschfeld ligger i øverste hattehylle med venstrehånda!
    72'
    Klareres.
    72'
    Fredheim Holm ned på venstre back! Kastrati inn på høyreflanken.
    73'
    Vakre kombinasjoner mellom Våge Nilsen og Gytkjær. Våge Nilsen har en time for seg selv foran mål, men Hirschfeld kommer ut og redder glimrende igjen!
    74'
    Gult kort til FK Haugesund
    Kristoffer Haraldseid
    Haraldseid i bakken på hjørnet av 16-meteren til VIF. Skjerven deler ut gult kort for filming.
    74'
    Baffo legger inn upresist. Innkast til Haugesund.
    77'
    Bangura fører opp og går rutinert ned i det han takles. Frispark til FKH.
    79'
    Børven tester skuddfoten. Ikke like bra som sist og opp på tribunen.
    80'
    Haukås drar seg fri og skyter, men treffer dårlig denne gangen. Utenfor og femmeter.
    81'
    Hands på Grindheim. Frispark til Haugesund.
    82'
    Kort variant til Gytkjær. Ender med innkast til gjestene.
    82'
    Spillerbytte - FK Haugesund
    Inn: Trygve Nygaard
    Ut: Eirik Mæland
    82'
    Kristiansen må agere sweeper utenfor egen 16-meter. Innkast til Vålerenga.
    84'
    Berre holdes. Frispark nede ved hjørneflagget. Bojan slår den rett i muren.
    84'
    Grindheim får gå opp mutters alene foran mål, men headingen fra ti meter setter han svakt over!
    85'
    Haukås felles av Baffo. Frispark.
    86'
    Nytt Haugesund-frispark. Fin innleggsposisjon. Slås farlig inn foran, Hirschfeld gir til corner.
    86'
    Mister ballen på en kort corner.
    87'
    Daniel Bamberg
    Må ta en for laget etter at Våge Nilsen mistet ballen. Kveler kontringen tidlig.
    87'
    Vålerenga flytter inn i 16-meteren til Haugesund og slår høyt og langt. Bangura sikrer og klarerer godt.
    89'
    Kastrati legger inn. Berre scorer. Tror alle. Headingen er på vei mot lengste hjørne, men på streken dukker Bangura opp som troll av eske og redder med hodet!
    90'
    Vålerenga kontrer, men Haugesund løper hjem som om det stod om bronsemedaljer. Og det gjør det!
    90'+1
    Får to sjanser. Nummer en header Bamberg tilbake til Bojan, nummer to plukker Kristiansen.
    90'+1
    Det er lagt til minimum tre minutter. For øvrig 7940 solgte billetter i dag.
    90'+2
    Haugesund holder ballen i laget. Angrepet på cornerflagget til VIF ender med femmeter.
    90'+2
    Haukås avvinkes for offside. Da flytter VIF opp alle mann!
    90'+3
    Småfarlige dueller foran Haugesund-målet, men ender med offside. Da er vel denne kampen historie.
    90'+4
    90'+4
    Haugesund tar en sterk 2-1-seier på Ullevaal. Børven ga VIF ledelsen, før Cvetinovic og et Muri-selvmål snudde kampen på tre minutter. Dermed har Haugesund fem poengs luke ned til fjerdeplassen, og det kan gå mot medalje for Jostein Grindhaugs gutter! Vålerenga må på sin side vente litt til før de kan signere kontrakt med Tippeligaen 2014, etter det tredje tapet på fire kamper.