4-0
544
235

Hjertelig velkommen til den 3. serierunden i Toppserien mellom Vålerenga og Kolbotn!
    Fjorårets seriemester i Toppserien møter fjorårets seriemester i 1. divisjon. VIF, som spiller sin andre kamp for sesongen etter at kampen mot Brann ble utsatt, vant åpningskampen 3-1 mot Stabæk. De havnet tidlig under 0-1, men en meget god andreomgang sikret tre poeng for den regjerende mesteren. Vålerenga har sett solide ut, og gikk gjennom hele pre-season uten å tape.
    Kolbotn har på sin side slitt i comebacket i Toppserien. Å rykke opp fra 1. divisjon klarte de på første forsøk etter å ha rykket ned i 2022, men det har blitt to tap på de første to kampene i år. I første runde tapte de 2-4 hjemme mot Røa, og i andre runde vant Stabæk 2-0 mot Kolbotn på Nadderud.
    Vålerenga er på papiret store favoritter i dette oppgjøret. Hos Norsk Tipping ligger oddsen på magre 1,04. Kolbotn-seier derimot, gir deg 26 ganger pengene tilbake. Tidligere oppgjør i nyere tid tilsier også at Vålerenga er klare favoritter, men det var faktisk Kolbotn som vant sist gang lagene møttes i Toppserien. Da vant Kolbotn 3-1 hjemme, den 28. august 2022.
    Det er meldt 15 grader og sol i hovedstaden i dag. Nydelige forhold for litt fotball-titting.
    Jeg er tilbake med lagoppstillinger omtrent en time før kampstart!
    En endring hos Vålerenga fra det som var ført opp opprinnelig. Tennebø starter ikke, Heidarsdóttir tar plassen.
    0'
    Der er vi igang!
    0'
    Vålerenga etablerer seg på Kolbotns halvdel nærmest umiddelbart.
    1'
    Godø med kampens første mulighet! Brekken spilles fint ned mot dødlinja, og legger tilbake til Godø som har funnet plass inne i feltet. Avslutningen fra 11 meter går rett i blokka.
    2'
    Frispark for hjemmelaget i korridor.
    2'
    Innlegget blir småfarlig. Blir headet tilbake i feltet, men Vickius får ikke til en god avslutning.
    2'
    Spiller kort.
    4'
    Preus bryter på et dårlig touch fra Brekken og setter igang en kontring. Slippet mot Larsen blir for upresist.
    6'
    Larsen kommer seg til innlegg ned langs venstresiden, men Kolbotn har fylt opp dårlig i boks.
    7'
    Thomsen skyter fra 20 meter med venstrefoten. Spretter rett i fanget til Panengstuen.
    8'
    Kolbotn klarerer.
    9'
    Larsen er plutselig alene igjennom! Preus gjør et godt forarbeid og får pirket ballen mellom beina på en forsvarer så Larsen er alene gjennom. Hun ser lenge ut til å kunne løpe hele veien, men blir til slutt løpt opp og må skyte fra nokså langt hold. Enkelt for Enblom.
    12'
    Tvedten treffer tverrliggeren med et innlegg! Legger inn fra venstresiden og treffer en Kolbotn-fot tidlig. Ballen går i en høy bue og treffer tverrligger. Har ikke helt kontroll der, Panengstuen.
    14'
    Finner Godø, men headingen er på vei til innkast.
    15'
    Nydelig redning av Panengstuen! Thomsen prøver å bøye ballen i det lengste hjørnet, men Panengstuen er med på notene og ligger og venter nede i hjørnet!
    16'
    Går direkte ut av banen.
    17'
    18'
    19'
    Pent angrepsspill fra Kolbotn, men Osnes-Ringen venter litt for lenge med å legge inn. Ballen har såvidt vært over dødlinja.
    20'
    Thomsen skyter fra korridorfrisparket! Skuddet går i tverrliggeren og ut.
    22'
    Brekken skyter fra litt utenfor 16-meteren. Panengstuen må slenge seg, men fanger den i fast grep.
    26'
    Vickius skyter fra langt hold. Rett på keeper.
    28'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Kolbotn
    Mål: Olaug Tvedten
    Tvedten får drømmetreff! Vålerenga er nære ved å spille seg inn i Kolbotns 16-meter, men ballen klareres ut fra 5-meteren. På helvolley klemmer Tvedten til fra 16 meter og ballen fyker i krysset!
    29'
    Frispark
    31'
    Slår ballen langt opp.
    32'
    Heidarsdóttir skaffer corner for hjemmelaget. Spilles ned mot dødlinja og legger inn langs bakken. Flø klarerer til corner.
    35'
    Panengstuen får fanget ballen etter litt klabb og babb.
    35'
    Kolbotn kontrer, men slippet mot Larsen blir upresist nok en gang.
    35'
    Tvedten leter etter Godø med en smart ball, men den blir akkurat for lang og spretter utover dødlinja.
    36'
    Det dømmes straffe til Vålerenga! Tvedten dyttes over ende av Brunes og dommer peker på straffemerket!
    37'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Vålerenga 2 - 0 Kolbotn
    Mål: Elise Thorsnes
    Thorsnes skyter til sin høyre, Panengstuen går andre veien. 2-0!
    38'
    Gult kort til Kolbotn
    Emma Braut Brunes
    Fikk gult kort i forbindelse med straffesituasjonen.
    39'
    Går direkte ut av banen denne gangen også.
    40'
    Frispark til Kolbotn midt i banen, rundt 35 meter fra mål.
    42'
    Finner Brunes, men hun er i offside.
    42'
    Offside for Kolbotn
    43'
    43'
    Vålerenga har få problemer med å spille av presset til Kolbotn hver gang de forsøker. Larsen blir løpende mye alene på topp for bortelaget.
    44'
    Korridorfrispark fra venstre for hjemmelaget. Trolig det siste som skjer denne omgangen.
    45'
    Ender i en svak heading på mål.
    45'
    45'+1
    Vålerenga leder 2-0 til pause på Intility Arena, og det er fullt fortjent. Olaug Tvedten sendte Enga i føringen med en suser på helvolley fra 16 meter. Ikke lenge etterpå var samme kvinne i sentrum igjen da hun skaffet straffe, som Elise Thorsnes satte kontant nede i hjørnet. Vålerenga har også ellers vært det førende laget, og det Kolbotn har kommet med har vært på kontringer. Litt for mange upresise pasninger sammen med at de ikke tør å sende nok folk i press gjør at de ikke har skapt noe særlig denne første omgangen. Bortelaget må heve seg betraktelig i andreomgang dersom de skal klare å få med seg noe fra denne kampen. Heng med om et snaut kvarter for andre akt!
    45'
    Godø sparker igang andreomgang!
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Lina Klech
    Ut: Sædís Heidarsdóttir
    45'
    Godø er nære! Får vendt opp inne i feltet og skyter på halvvolley. Panengstuen må gi corner.
    45'
    Ballen triller like til sides for mål etter en avslutning inne i feltet.
    46'
    Brekken spilles fri nede ved dødlinja. Hun får også lagt inn, men Panengstuen fanger.
    47'
    Brunes spiller klønete bort ballen i bakre rekker og Godø kan drive fremover. Slipper til Brekken som skyter langs bakken, men Panengstuen får reddet den.
    48'
    50'
    Tar den raskt.
    50'
    Brekken med en ny avslutning, denne gangen inne i 16-meteren. Nok en gang er det komfortabelt for Panengstuen.
    51'
    Kolbotn nære ved å rote det ordentlig til! Prøver å spille seg ut fra en femmeter, men mister ballen på 16 meter. Tvedten med en svak avslutning, som gjør at Kolbotn slipper med skrekken.
    51'
    Brekken i tverrliggeren! Tvedten slipper til Brekken som fyrer av. Skuddet går i tverrliggeren og ut.
    52'
    Tas kvikt på midten.
    54'
    Kolbotn kommer seg til to innlegg ved venstrekanten, men utnytter de dårlig.
    56'
    Inn: Tilde Lindwall
    Ut: Emma Stølen Godø
    56'
    Enblom ligger nede etter et sammenstøt med Thorsnes. Trenger bare litt tid her ser det ut som.
    58'
    59'
    Preus med et nydelig soloraid. Mottar ballen på midtstreken og fosser fremover. Drar av Klech og tar seg frem til omtrent 20 meter fra mål. Hun går for skuddet, men Enblom redder.
    61'
    Spillerbytte - Kolbotn
    Inn: Liliana Malloul
    Ut: Carina Alfredsen
    61'
    Panengstuen med en kjempeball i bakrom mot Larsen. Hun når den såvidt og får lagt inn. Angrepet ender til slutt i corner.
    64'
    Blir ikke farlig.
    64'
    Espås misser alene med keeper! Thomsen med en nydelig stikker mot Espås som har løpt seg fri. Panengstuen kommer rusende ut og stopper skuddet til Espås.
    65'
    Thorsnes hælflikker ballen på første stolpe, men ballen går ut av spill på andre siden av mål.
    66'
    Larsen vinner frispark nede ved Engas hjørneflagg på høyresiden.
    69'
    Klareres fra Espås.
    70'
    Inn: Karina Sævik
    Ut: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    72'
    72'
    Sævik markerer seg umiddelbart og vinner corner.
    73'
    Bokses ut fra Panengstuen.
    73'
    Thorsnes, som de siste fem minuttene har ligget som midtspiss, klarerer et innlegg fra Kolbotn. Funnet tilbake til stopperplassen nå.
    77'
    Sævik med en stor sjanse! Thomsen slår et nydelig innlegg bak forsvaret til Kolbotn. Sævik har løpt seg helt fri inne i feltet og får avsluttet upresset fra 11 meter. Der skal det stå 3-0!
    77'
    Så får Kolbotn sin største sjanse så langt i kampen! Larsen får plutselig hav av rom å løpe i og Vålerengas forsvar rygger. Hun tar seg frem til 16-meteren og skyter, men Enblom redder. Det holder på å bli en farlig retur av den, men hun får plukket opp sin egen andreball, Enblom.
    78'
    Inn: Thea Bjelde
    Ut: Stine Brekken
    81'
    Inn: Sigrid Gamst
    Ut: Marie Moen Preus
    82'
    Tvedten fyrer fra skrått hold utenfor 16-meteren. Panengstuen redder.
    83'
    Panengstuen med nok en redning, og igjen er det Tvedten som har ladet børsa.
    87'
    Vålerenga 3 - 0 Kolbotn
    Mål: Tilde Lindwall
    Målgivende: Karina Sævik
    Lindwall banker ballen i nettmaskene! Svensken drar lekkert av en Kolbotn-forsvarer før hun blåser ballen i buret bak Panengstuen. Det var nok spikeren i kista.
    87'
    Klech skyter over fra kloss hold.
    89'
    Inn: Ingrid Haugen
    Ut: Celine Larsen
    89'
    Vålerenga 4 - 0 Kolbotn
    Lindwall setter sin andre scoring på kort tid! Jobben gjør hun helt på egenhånd også. Vinner ballen fra Henriksen som kløner det til i de bakre rekker. Panengstuen er langt ute, så Lindwall tar et touch, ser opp og sender ballen i en bue over Kolbotn-keeperen. Lekkert!