Hei, og velkommen til hatoppgjøret mellom selveste Vålerenga og Lillestrøm på Ullevål Stadion.
    Vålerenga har vært en skuffelse så langt i år, og ligger nede på syvendeplass på tabellen. Målsetningen om å være blant landets beste lag har dermed ikke lyktes.
    Lillestrøm har også hatt en svak sesong, men har i det siste begynt å knappe inn på lagene som ligger over de på tabellen. Flere stjernespillere er hentet inn, og det lover godt frem mot neste sesong.
    Vålerenga har tatt 41 poeng på 28 ligakamper, og har 7-4-3 på hjemmebane i år. Lillestrøm har tatt 35 poeng på 28 ligakamper, og har statistikken 5-4-5 på bortebane i år.
    Vålerenga har kun vunnet én av de fire siste kampene sine, mens gjestene har vunnet to av sine tre siste kamper. Dermed kan det bli jevnere enn man ville trodd på forhånd.
    I fjor ble det 1-1 mellom lagene her på Ullevål Stadion. Året før det vant Vålerenga 2-1.
    Det er kjempegod stemning på stadion i dag. 'Fugla' lager liv på vår høyre flanke, mens musikken drønner utover stadion. Vi får håpe spillerne lever opp til rammene rundt kampen.
    Tom Harald Hagen er dagens dommer. Dag Roger Nebben og Magnus Lundberg er hans assistendommere på linja.
    Bortefansen røyklegger stadion, og gjør det vanskelig for hjelpemannskapene. Kampen blir nok utsatt et par minutter minimum!
    Nå entrer også politiet stadion her, og liner opp bak målet i retning Lillestrøm-fansen. Drøye tendenser innledningsvis!
    Fyrverkeri smeller på stadion fortsatt, og det er enda usikkert når kampen kommer i gang. Spillerne holder seg varme ved å trille ball innad i laget.
    Det kan se ut som om vi nærmer oss avspark igjen. Hjelpemannskapene og politistyrkene har gått av banen, og vi venter på at lagene kommer ut igjen fra garderobene.
    Lagene har kommet ut igjen, og avspark er like rundt hjørnet. 15 minutter forsinket! Vi kan takke 'Fugla' for det!
    Vålerenga tar avspark i første omgang.
    1'
    Anene misser totalt når han skal skyte fra 20 meter, og sleiver ballen via en forsvarsspiller før den triller inn til keeper Ramovic.
    2'
    Fellah kommer til skudd fra drøye 20 meter, men han heller treffer ikke godt og Ramovic redder enkelt.
    3'
    Helstad går på et fint raid og kommer til avslutning fra 18 meters hold, men får ikke noe klem på skuddet som går rett på keeper Kongshavn i Vålerenga-buret.
    4'
    Et frispark fra kaptein Fellah curles inn i 16-meteren, men er altfor nærme keeper, og Ramovic fanger ballen enkelt.
    5'
    Lillestrøm vil ha straffespark når Bolly skyter ballen opp i hånda på en Enga-spiller, men dommeren dømmer i stedet frispark motsatt vei. Uvisst av hvilken grunn.
    7'
    Zajic fyrer optimistisk av et dårlig skudd fra 30 meters hold, som skifter retning via en forsvarsspiller, men som blir en enkel oppgave for Ramovic å fange.
    9'
    Gult kort til Lillestrøm
    Espen Nystuen
    Nystuen får et klokkeklart gult kort for å holde igjen Ricketts som kommer som en kule når LSK slår en feilpasning i bakre ledd.
    9'
    10'
    Frisparket løftes inn mot mål, men går til side for Ramovic sitt bur.
    12'
    Det slås en langpasning mot Anene som møter Ramovic i en løpeduell om ballen. Anene er først og lirker den forbi keeperen, men kommer for skrått mot mål og må snu. Da er allerede Ramovic tilbake igjen, og når Anene prøver å finne en medspiller foran mål misser han, og Riise får klarert! Stor sjanse for VIF!
    13'
    Knudtzon avvinkes for offside på en LSK-kontring. Nå går det unna her på Ullevål!
    14'
    Zajic med nytt skudd fra 30 meters hold. Noe bedre enn forrige gang, men fortsatt ingen test for gode Ramovic.
    15'
    Det fine spillet sees sjelden på Ullevål. Mye feilpasninger og rot fra begge lag, men høy intensitet og mye nerver.
    17'
    LSK vinner en corner etter et godt raid av Mathis Bolly.
    18'
    Kongshavn forlenger ballen ut til ny corner når han får såvidt en hånd på den på bakre stolpe.
    18'
    Kongshavn får frispark i en hard duell med en LSK-spiller foran mål!
    19'
    Kongshavn er raskt ute og snapper ballen foran beina på Helstad når LSK prøver å tre seg igjennom VIF-forsvaret.
    21'
    Fellah viser tegn på fin teknikk når han dribler seg fri i 16-meteren, og sender et skudd fra skrå vinkel i nettveggen! God mulighet for VIF!
    22'
    Gult kort til Vålerenga
    Mohammed Fellah
    23'
    Kjempesjanse for Anene! En ball kjippes nydelig frem mot angrepsspilleren, og Ramovic feilvurderer og blir værende på streken etter å ha tapt forrige løpsduell mot den raske VIF-spissen. Alene med keeper setter så Anene ballen til side for Ramovic, men den er også på vei til side for mål før Stoor banker den unødvendig over dødlinja til corner.
    24'
    Lillestrøm klarerer.
    25'
    Det er Vålerenga som har det meste av spillet på Ullevål, men klarer ikke å sette sjansene sine så langt. Lillestrøm har vært tafatte til nå, og må skjerpe seg.
    28'
    Anene og Ricketts finner hverandre, men sistnevnte får en dårlig berøring når han kommer én mot én med siste forsvarsspiller hos gjestene, og mister ballen.
    30'
    For en mulighet for vertene! Ballen slås 45 grader inn fra venstrekanten av Ricketts, og Fellah fyrer ballen i stolpen fra 14 meters hold bak en sjanseløs Ramovic! Ballen spretter ut igjen i feltet, og Fellah får en ny sjanse, men misser på ballen og den går skyhøyt over mål.
    30'
    Nystuen tar ut Ricketts som prøver å runde han, og takler fint ballen ut over sidelinja. Viktig inngripen av Nystuen der!
    32'
    Så er det nært ved å smelle på motsatt side! Knudtzon kommer rundt og får et knallskudd fra skrått hold reddet av Kongshavn.
    32'
    Mål for Lillestrøm!
    Vålerenga 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Erling Knudtzon
    Målgivende: Thorstein Helstad
    Så smeller det like etter! Et innlegg slås mot bakerste stolpe, men LSK får ikke avsluttet skikkelig og det ender med at klønete forsvarsspill av VIF gir Knudtzon muligheten til å runde keeper Kongshavn og trille ballen inn i åpent mål fra kort hold.
    33'
    Larsen header ukontrollert til side for eget mål etter et innlegg fra høyrekanten. Det blir corner for LSK.
    38'
    Riise slår inn, men Kongshavn fanger ballen ute på 5 meters hold.
    38'
    Simon Larsen
    Får gult kort for å holde igjen Helstad som raider mot mål, og blir revet ned på 20 meter.
    40'
    Vaagan Moen prøver å vri frisparket rundt og over muren fra 20 meters hold, men lykkes ikke. Vålerenga får etter hvert klarert.
    42'
    Fellah river ned Ringstad ved cornerflagget og gjestene får frispark til pipekonsert blant VIF-fansen.
    44'
    Bolly får et kakk på hælen og frispark like inne på VIFs banehalvdel.
    45'
    Vaagan Moen slår et frispark inn mot mål, men det ender med at Larsen klarerer ballen langt ut av 16-meteren.
    45'
    Det legges til ett minutt i første omgang.
    45'+1
    Zajic slår et svakt frispark rett i beina på første forsvarer hos LSK. Tafatt forsøk.
    45'+1
    45'+1
    Lillestrøm leder 1-0 over Vålerenga til pause her på Ullevaal Stadion. Det har vært en relativt jevnspilt omgang hvor Vålerenga var hakket bedre de første 30 minuttene, men hvor Lillestrøm kom bedre med på tampen av omgangen. Fellah hadde et skudd i stolpen, og det kunne sett annerledes ut om den hadde gått inn. Det gjorde den ikke, og dermed benyttet LSK seg av én av de to store sjansene de fikk like i etterkant. Erling Knudtzon er dermed omgangens eneste målscorer, men vi kan håpe på flere scoringer i andre omgang, så heng med!
    Politiet har tatt samling midt på ene kortsiden hvor LSK-fansen holder til. Så det blir nok ikke noe mer bråk fra de i kveld!
    45'
    Lillestrøm tar avspark i andre omgang.
    46'
    Helstad klemmer til fra 25 meters hold, og treffer godt, men Kongshavn er fint nede og redder.
    46'
    Lillestrøm scorer selvmål!
    Vålerenga 1 - 1 Lillestrøm
    Mål: Stian Ringstad
    For en vanvittig klønete inngripen i LSK-forsvaret! Zajic spiller Anene fint igjennom etter å ha driblet seg fri like utenfor 16-meteren, og Anene tupper ballen forbi Ramovic. Den er dog på vei til side for mål, og det er Ringstad som sørger for at den endrer retning og går i mål i stedet! Dermed er det 1-1 og vi er like langt!
    47'
    Kampen stoppes i et par minutter igjen etter at det smeller høyt fra tribunen. Denne gang er det VIF-fansen som er trøblete.
    50'
    Fansen får nå advarsel fra en kommentator om at kampen blåses av ved neste anledning det enten kastes ting inn på banen, eller de smeller fyrverkeri på tribunen.
    52'
    Lillestrøm angriper flott ned langs høyrekanten, og det er Riise som kommer til innlegg og får gitt til Helstad som kommer til avslutning fra 16 meters hold. Dessverre for han blokkeres skuddet.
    53'
    Bolly kommer på et raid på venstrekanten, skjærer inn i banen og fyrer av et skudd som går like utenfor lengste stolpe! Godt forsøk!
    54'
    Zajic kjipper ballen fint ut til Larsen på høyrekanten, og backen får lagt inn foran mål. Der klarer Østli med en heading, men ballen faller ned til Zajic som på halv volley sender den like utenfor Ramovic nærmeste stolpe! Gode takter fra VIF her.
    55'
    Bolly ligger nede med en skade. Det ser ikke veldig alvorlig ut, og han er relativt raskt på beina igjen.
    56'
    Knudtzon fortsetter å skape trøbbel for VIF-forsvaret. Kommer rundt på høyrekanten, og sender ballen inn mot Helstad som er noen tiendeler for sein til å skli ballen i mål på bakre stolpe! LSK svært nære 2-1 der!
    60'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Kamer Qaka
    Ut: Ghayas Zahid
    60'
    Inn: Aaron Samuel
    Ut: Tosaint Ricketts
    VIF med to raske bytter. De to som gikk ut har ikke utrettet stort i kveld.
    60'
    Mathis Bolly
    Prater på seg gult kort etter å ha havnet i en duell nede ved cornerflagget. Unødvendig.
    61'
    Palmason dyttes overende av en VIF-spiller og får frispark. Det tar han kjapt, men sender ballen rett i beina på Zajic. Svakt utnyttet.
    63'
    Nyankomne Samuel vinner en løpsduell med Østli på venstrekanten, men sender så innlegget sitt langt over alle i 16-meteren.
    64'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Fredrik Gulbrandsen
    Ut: Mathis Bolly
    Bolly tålte ikke trøkken han fikk i sted, og byttes av banen til fordel for Gulbrandsen.
    65'
    Helstad og Gulbrandsen kombinerer fint ved 16-meteren til Lillestrøm, men er litt for upresise i siste avlevering, og dermed får VIF klarert.
    67'
    Vålerenga 1 - 2 Lillestrøm
    Målgivende: Erling Knudtzon
    Der sitter den for gjestene! Knudtzon kommer rundt på høyrekanten og slår et flott innlegg inn i 16-meteren mot Palmason. Han setter den kontant i nettmaskene fra 12 meters hold, og Kongshavn får ikke avverget! Dermed er det 1-2 på Ullevaal, og det koker blant fansen bak målet! Riise og Helstad er også avgjørende i oppbygningen av det flotte angrepet, og fortjener heder og ære for målet.
    68'
    Vålerenga får frispark på 25 meters hold.
    71'
    Fellah skrur ballen rundt muren mot nærmeste hjørnet, men lurer ikke Ramovic.
    72'
    VIF får nok et frispark på høyrekanten.
    72'
    Fellah slår ballen inn i 16-meteren, men Nystuen klarerer med en flott heading.
    73'
    Mishagsytringer oppstår blant Zajic og Ramovic. Begge får tilsnakk av dommeren.
    74'
    Inn: Johan Andersson
    Ut: Thorstein Helstad
    Andersson kommer inn for Helstad, og får 16 minutter pluss tilleggstid til å vise seg frem.
    74'
    Gulbrandsen er et uromoment for VIFs bakre rekker etter at han kom inn.
    76'
    Zajic skyter ballen via en motspiller til corner.
    76'
    LSK klarerer.
    76'
    Ringstad kommer til avslutning fra skrått hold på venstresiden i 16-meteren etter et herlig forarbeid, men Kongshavn redder glitrende til corner!
    78'
    Det kommer ingenting ut av den påfølgende corneren.
    79'
    Gulbrandsen får tilsnakk etter å ha gått litt for røft i duell med keeper Kongshavn etter å ha blitt forsøkt frispilt alene med keeper. Kjapt reagert av keeper der, som sørger for at det er fortsatt spenning i kampen!
    81'
    Det er Lillestrøm som har mest å gi på slutten her, og kommer stadig vekk på raske kontringer mot VIF-forsvaret. 1-3 ligger i luften!
    83'
    Ramovic kaster ballen over sidelinja, og legger seg ned. Det er mulig han fikk en strekk i ryggen når han kastet seg ned for å fange en ball like i forkant.
    84'
    Det ser ut til at keeperen kan fortsette. VIF-fansen er tydelig irritert over det de mener er uthaling av tid.
    85'
    Inn: Torgeir Børven
    Ut: Chuma Anene
    Vålerenga gjør et siste bytte i et forsøk på å berge ett poeng.
    87'
    LSK kommer rundt på venstrekanten for n'te gang, og det blir farlig når Gulbrandsen kommer til avslutning fra ti meters hold. Men spissen treffer dårlig, og VIF får klarert. Det går ikke lange tiden før Andersson kommer rundt på venstrekanten igjen dog, og nå skjærer han inn i 16-meteren før han slår en pasning 45 grader ut i feltet mot Gulbrandsen. Han får en dårlig berøring, og mister kontroll over ballen og VIF får klarert igjen. LSK nærmer seg en punktering av kampen nå.
    88'
    Det er bare ett lag på banen nå, og det er gjestene fra Lillestrøm. Bombanderer VIF nå, som er heldige som ikke ligger under med flere mål.
    89'
    Knudtzon drar seg nydelig fri fra en motspiller og curler ballen mot lengste kryss fra 15 meters hold, men Kongshavn redder glitrende, og slår ballen ut til corner med en enhåndsredning! Det er kun keeperen som holder laget inne i kampen nå!
    90'+1
    Det legges til fire minutter i andre omgang.
    90'+2
    Det skjer mye nå! VIF får frispark midt inne på Lillestrøms banehalvdel.
    90'+3
    Zajic slår et nydelig frispark inn i 16-meteren, og Berre får heade upresset fra 12 meters hold, men setter ballen noen meter til side for mål! Svakt utnyttet!
    90'+3
    Børven feller Riise midt inne på VIFs banehalvdel, og det er sannsynligvis noe av det siste som skjer i kampen.
    90'+4
    Lillestrøm vinner et innkast ute ved høyrekanten, og dermed er det hele over.
    90'+5
    90'+5
    Dommeren blåser av kampen og Lillestrøm har slått Vålerenga 2-1 her på Ullevaal Stadion. Gjestene var klart best i andre omgang, og vinner til slutt meget fortjent etter å ha skapt mange store målsjanser mot VIF-keeper Kongshavn. Sistnevnte er også eneste grunnen til at resultatet ikke ble styggere for VIF, og nå er Lillestrøm kun tre poeng bak rivalen fra hovedstaden.
    Lillestrøm-laget står igjen på banen og applauderer eget publikum som har laget en fantastisk stemning i kveld! 'Fugla' må få skryt for å lage leven, selv om det kan bli noe i overkant tidvis.