1-1
535
582

Hei, og velkommen til livedekningen av lokaloppgjøret mellom Vålerenga og LSK fra Intility Arena!
    Vålerenga tok sommerferie på 3. plass med to tap på de tre siste. Tapene kom borte mot tittelrivalene Brann og Rosenborg, og dermed ligger laget fra hovedstaten hele åtte poeng bak 1. plass. De har imidlertid spilt én færre kamp, og siden poengene halveres når grunnspillet avsluttes, så lever gulldrømmen fortsatt. Derimot har de ikke råd til å avgi poeng mot lagene under seg på tabellen, noe de heller ikke har gjort så langt i årets sesong. Seriemesterne fra 2021 har for øvrig scoret 41 mål så langt i år, og det er kun Brann med sine 45 som har funnet veien til nettmaskene oftere. Det er likevel ingen lag som har vært bedre bakover enn Vålerenga denne sesongen. Oslo-laget har kun sluppet inn åtte mål på 14 kamper, hvorav tre har kommet mot lag under de på tabellen.
    LSK tok seks poeng på sine fem siste kamper før sommerferien, og dermed ligger dagens bortelag på 6. plass med 18 poeng. Det er fem poeng opp til Stabæk på 4. plass, men det kan fort bli for mye når to av de fire siste kampene er borte mot Vålerenga og Brann. Lillestrøm har imidlertid ingenting å tape, så det blir spennende å se om seriemesterne fra 2019 klarer å sette inn en ordentlig sluttspurt i august. Forrige runde spilte de borte mot Stabæk på Nadderud Stadion. Vertene tok føringen fra start, og mål fra Melissa Bjånesøy, Andrea Anderdal og Selma Pettersen sikret at hjemmelaget ledet 3-0 med 15 minutter igjen å spille. Emma Stølen Godø reduserte for LSK, men Stabæk tok til slutt en meget sterk 3-1-seier.
    Sist lagene møttes var i slutten av april i LSK-hallen. Lillestrøm fikk litt tempo mot slutten av kampen, men det hjalp lite da Vålerenga stort sett dominerte og vant komfortabelt 3-0. Olaug Tvedten, Elise Thorsnes og Dejana Stefanovic noterte seg for målene. Historisk sett har Lillestrøm imidlertid hatt overtaket over Vålerenga. Dagens bortelag har vunnet 17 av 27 oppgjør, Vålerenga har vunnet seks mens fire har endt med uavgjort. Derimot må man helt tilbake til slutten av 2019 for å finne sist gang LSK slo dagens hjemmelag. Det var for øvrig i cupfinalen, da Lillestrøm vant hele 5-1.
    Begge lag har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer. LSK har hentet inn Klara Rybrink (Kristianstads DFF), Katrine Winnem Jørgensen (Brøndby), Amanda Johnsson Haahr (OH Leuven), Moa Edrud (permanent etter lån fra Arna-Bjørnar) og Hanna Bråten Gravem (Rosenborg), mens Malin Brenn (Como Women), Camilla Linberg (Como Women) og Thea Kyvåg (West Ham) har forlatt klubben. Hos Vålerenga har Rikke Nygard reist hjem til Bergen og signert for Brann, mens Karina Sævik (Avaldsnes) har blitt hentet inn som hennes erstatter.
    0'
    Hjemmelaget sparker i gang kampen!
    0'
    LSK-spillerne presser høyt innledningsvis og vinner et innkast høyt i banen. Woldvik hiver mot Gashi, men Stefanovic kommer seg foran og vinner ballen.
    0'
    Sunde med et tidlig skudd fra 20 meter, men midtstopperen får ikke ordentlig kraft bak avslutningen som går rett på Edrud.
    2'
    Tomter prøver å finne Thorsnes ute på venstrekanten med en lang ball, men pasningen blir for upresis og snappes opp av Jørgensen.
    3'
    Godø vinner ballen på midten før hun spiller til Wilmann. LSK-spilleren ser Andersen som har gått på løp i bakrom, men pasningen sitter ikke helt, og Ballisager kommer seg foran og stjeler kula.
    4'
    Wilmann vender opp før hun vrir spillet mot Godø ute på venstrekanten. Midtbanespilleren avanserer fremover før hun til slutt prøver å tre gjennom Haahr, men vingen rekker akkurat ikke pasningen fra lagvenninnen.
    6'
    Klareres.
    7'
    Sunde er altfor sent ute og feller Gashi på midtbanen. Bortelaget roper på gult kort, men Sunde jogger bort fra dommeren og slipper unna. Vålerenga-spilleren er heldig der.
    8'
    Stanges unna av Jørgensen.
    9'
    Igjen tester Sunde skuddfoten fra distanse, men igjen er avslutningen svak og går rett på Edrud som redder enkelt.
    10'
    Nielsen snapper en løs ball før hun legger igjen til Stefanovic. Denne gangen er det midtbanespilleren sin tur til å gå for skudd, men avslutningen er under par og går til side for mål.
    12'
    Vålerenga spiller seg fint ut bakfra, men kommunikasjonen sitter ikke helt mellom Brekken og Tomter, og da ender førstnevnte opp med å sende ballen ut over sidelinjen. Innkast til bortelaget.
    13'
    Godø lemper ballen inn i boksen mot Andersen, men Huseby rager høyest i luften og stanger unna.
    14'
    En lekker touch fra Thomsen sender Tennebø på løp ned mot dødlinjen. Hun prøver å legge inn, men ballen går via Rybrink og ut til hjørnespark.
    14'
    Nære på for Thorsnes! Ballen spretter spissens vei inne i boksen, men avslutningen fra kloss hold blokkeres av Jørgensen.
    14'
    Klareres.
    15'
    Tomter med et fint innlegg inn fra venstrekanten, men hverken Thorsnes eller Nielsen klarer å få tatt ned ballen og komme til avslutning. Lillestrøm overtar.
    16'
    Hjemmelaget har, ikke overraskende, vært det førende laget i starten av kampen. LSK har forsvart seg godt, men gjestene har knapt vært utenfor sin egen banehalvdel så langt.
    18'
    Ballisager finner Thomsen ute på høyrekanten, og backen runder Johansen før hun legger inn. Innlegget imidlertid dårlig slått og flyr ut til utspark.
    19'
    Wilmann mottar ballen fra Woldvik før hun utfordrer Tomter nede ved dødlinjen. Ender med corner til gjestene.
    20'
    Lander på hodet til Jørgensen, men hun klarer ikke å styre headingen på mål.
    20'
    Stefanovic prøver å vri spillet ut mot Tomter på venstrekanten, men backen er ikke helt med på notene og må se pasningen trille ut til innkast.
    22'
    Denne gangen prøver Stefanovic å vri spillet ut mot høyrekanten, men der er det ingen medspillere, og igjen ruller ballen ut til innkast.
    22'
    Spord mottar ballen på midten før hun prøver å løfte den over Vålerenga-forsvaret og mot Wilmann som har tatt løpet på bakerste, men Huseby gjør en solid forsvarsjobb og får klarert.
    24'
    Gashi feller Stefanovic omtrent 35 meter fra mål. Frispark til vertene som ser ut til å gå for skudd.
    25'
    Mål for LSK Kvinner!
    Vålerenga 0 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Amanda Johnsson Haahr
    Målgivende: Signe Holt Andersen
    Debutanten sender gjestene i føringen! LSK med fint spill ute på høyrekanten som ender med at Andersen kommer seg fri og får lagt inn. Innlegget er lavt mot første, og der har Haahr løpt seg fri og ekspederer ballen i mål. Kalddusj for Vålerenga!
    26'
    Tomter kommer seg rundt på venstrekanten og legger inn, men Rybrink er først frempå og klarerer.
    29'
    Denne gangen er det Thomsen som banker ballen inne fra høyrekanten, men innlegget er av det dårligere slaget og flyr ut til utspark.
    30'
    Gashi legger Stefanovic i bakken inne på vertene sin halvdel, og hjemmelaget roper på frispark, men dommeren vinker spillet videre.
    32'
    Nære 2-0! Willmann kjører karusell med Tomter nedover høyrekanten før hun til slutt drar seg ned til dødlinjen. Deretter slår hun 45 grader ut mot Gashi som avslutter fra 14 meter, men Sunde får slengt seg foran og blokkert avslutningen.
    32'
    Løftes inn mot bakerste, men der er Huseby og header ut til enda et hjørnespark.
    33'
    Vålerenga-forsvaret klarerer.
    34'
    Brekken utfordrer Woldvik nedover venstrekanten, men det er Lillestrøm-spilleren som går seirende ut av den duellen og vinner ballen.
    36'
    Virker som bortelaget koser seg ute på gressmatten for øyeblikket. Etter en tam start på kampen har de virkelig løftet seg etter scoringen til Haahr. Hjemmelaget virker imidlertid nervøse og har gjort flere småfeil de siste minuttene.
    37'
    Nielsen drar seg inn i boksen og skyter mot lengste, men skuddet blokkeres. Returen havner i beina til Tennebø som fyrer av fra 18 meter. Rett på Edrud.
    38'
    Woldvik spiller videre til Andersen inne i boksen, og spissen lurer bort Ballisager med en lekker finte. Sunder er imidlertid fort frempå og får klarert til corner.
    40'
    Lander i fanget til Pettersen.
    40'
    Bekken prøver å tre gjennom Thorsnes med utsiden av høyrefoten, men Woldvik leser pasningen og blokkerer. Lillestrøms kaptein har levert en meget solid omgang så langt, både bakover og fremover i banen.
    41'
    Thorsnes prøver å finne Tomter ute på venstrekanten med en lur stikker, men pasningen er litt for hard, og ballen ruller over dødlinjen før backen når den.
    44'
    45'
    Lillestrøm leder 1-0 på Intility Arena etter en morsom første omgang. Det var vertene som startet best, og Vålerenga kom til noen brukbare sjanser, mens LSK knapt fikk kjenne på ballen. Derimot snudde kampbildet da Amanda Johnsson Haahr satte sin første LSK-scoring like før halvtimen var spilt, og etter målet var gjestene det førende laget. Flere mål har det imidlertid ikke blitt, og dermed lever dette oppgjøret i beste velgående. Vi er straks tilbake med andre omgang!
    45'
    LSK sparker i gang de siste 45!
    45'
    Thorsnes brenner en stor mulighet! Nielsen løper seg fri på midtbanen før hun stormer fremover. Til slutt trer hun videre til Thorsnes inne i boksen, og spissen får avslutte helt upresset fra god vinkel, men avslutningen er dårlig og går rett på Edrud.
    46'
    Tomter kommer seg rundt på venstrekanten og legger inn mot første, men der er Jørgensen først frempå og får headet unna.
    50'
    Jørgensen setter seg ned på gressmatten og signaliserer mot benken, og dermed blir det stopp i spillet. Vanskelig å se hva som har skjedd.
    51'
    Midtstopperen følges ut over sidelinjen, og kampen fortsetter. Ser for øvrig ut som midtstopperen skal byttes ut.
    52'
    Thomsen slår inn fra høyrekanten, men Edrud har god kontroll på egen boks og kommer ut og plukker.
    53'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Ina Gausdal
    Ut: Kathrine Winnem Jørgensen
    53'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Olaug Tvedten
    Ut: Janni Thomsen
    53'
    Nå ligger Woldvik nede på sidelinjen og signaliserer etter hjelp. LSK-spilleren får behandling, mens Vålerenga-supporterne er rasende for at kampen ikke fortsetter, da Woldvik tross alt ikke er på banen.
    54'
    Brekken vender opp 20 meter fra mål og fyrer av mot nærmeste. Skuddet er lavt og brukbart, men Edrud varter opp med enda en redning.
    55'
    Woldvik er på banen igjen.
    56'
    Sunde spiller videre til Tennebø som har masse rom og god tid ute på høyrekanten. Hun prøver å legge inn mot bakerste, men innlegget er håpløst og flyr ut til utspark.
    57'
    Heades ut av Johansen.
    58'
    Sunde finner Brekken ute på høyrekanten, og midtbanespilleren prøver deretter å finte seg forbi halve LSK-laget og inn i boks, men stoppes kontant av Rybrink.
    59'
    Gashi presser Stefanovic høyt i banen og lager frispark. Det blir litt knuffing mellom spillerne i etterkant, men dommeren er kjapt nede og får kontroll på situasjonen.
    60'
    Stefanovic mottar ballen på midten før hun prøver å lobbe hele LSK-forsvaret. Det er imidlertid ingen medspillere som har tatt løpet i bakrom, og pasningen ender i fanget til Edrud.
    63'
    Gult kort til LSK Kvinner
    Oda Johansen
    Johansen kommer altfor sent inn i en takling på Tennebø og belønnes med kampens første gule. Frispark til vertene ute på høyrekanten i fin innleggsposisjon.
    63'
    Sunde lemper ballen opp mot Tennebø som legger igjen til Thorsnes inne i boksen. Spissen vender lynraskt opp og skyter mot nærmeste, men ballen går noen meter til side for mål.
    65'
    Inn: Irene Dirdal
    Ut: Laura Gashi
    66'
    Stefanovic og Godø kolliderer inne på vertene sin halvdel, og det ender med frispark til LSK-spilleren.
    68'
    Bortelaget har ikke skapt noe som helst denne omgangen, men plutselig byr muligheten seg for Wilmann! Kantspilleren mottar ballen ute på venstrekanten før hun stormer innover. Hun er litt heldig når den spretter via flere Vålerenga-bein, men plutselig får hun avsluttet mot nærmeste fra ti meter. Vinkelen er derimot skrå, og Pettersen redder skuddet.
    70'
    Nesten for vertene! Brekken skyter fra 18 meter, men skuddet blokkeres. Returen havner i beina til Tvedten som slår knallhardt inn foran mål hvor Thorsnes venter, men Rybrink får strekt ut en tå og klarert til corner.
    72'
    Inn: Ally Green
    Ut: Malin Sunde
    72'
    Marginene er ikke på Vålerenga sin side! Corneren spretter gjennom feltet og i beinet til Green som får til en slags halvveis avslutning. Skuddet flyr opp i luften før det daler ned igjen, men Edrud får fanget ballen på streken!
    73'
    I stolpen fra Thorsnes! Tvedten igjen involvert når hun kommer seg rundt på høyrekanten og slår inn mot første. Edrud roper etter ballen, men keeperen kløner det til og mister den til Thorsnes. Spissen har åpent mål å sikte på, men vinkelen er spiss og avslutningen smeller i stolpen og ut.
    75'
    Gult kort til Vålerenga
    Dejana Stefanovic
    Får det gule kortet for å bruke armene i duell med Godø.
    76'
    Dirdal mottar ballen inne på vertene sin halvdel før hun vender opp og ser Wilmann på løp ute på høyrekanten. Hun slår deretter en gjennombruddspasning, men ballen er litt for hard og ruller ut over dødlinjen.
    78'
    Dersom dette resultatet står seg vil Vålerenga altså være åtte poeng bak Brann på 1. plass, nå med like mange spilte kamper. LSK vil på sin side bli værende på 6. plass, men kun to poeng bak Stabæk på 4. plass.
    80'
    Thorsnes er nære på å stjele ballen fra Gausdal inne på gjestene sin halvdel, men innbytteren er våken og får ryddet opp.
    80'
    Inn: Mari Nyhagen
    Ut: Agnete Nielsen
    81'
    Tvedten løfter inn mot bakerste hvor Tennebø har løpt seg helt fri, men Vålerenga-spilleren er en skostørrelse unna fra å nå ballen.
    83'
    Denne gangen er det Green som løfter inn i boks, og Thorsnes får hodet på ballen, men headingen fra spissen går langt over målet til Edrud.
    84'
    Woldvik legges i bakken ute på høyrekanten, og det dømmes frispark til gjestene. LSK bruker god tid på dødballene nå.
    87'
    Vålerenga klarer ikke å sette utlikningen! Tvedten drar seg innover fra venstrekanten før hun legger inn mot bakerste. Der er både Tennebø og Thorsnes, men ingen av de klarer å krige ballen inn i nettmaskene. Kula ender hos Huseby på hjørne av sekstenmeteren, og forsvarsspilleren finner hodet til Stefanovic, men headingen går til side for mål.
    90'
    Nesten for Ballisager! Kapteinen plukker en løs ball før hun fyrer av fra 20 meter. Skuddet er hardt og høyt, men Edrud får slått ballen ut til corner.
    90'+2
    Klareres etter litt klabb og babb inne i feltet.
    90'+2
    Totalt kaos inne i boksen, og det ender med straffe til hjemmelaget! Stefanovic plukker ballen på kanten av sekstenmeteren før hun fyrer av en kanon som smeller i tverrliggeren. Det er flere spillere som kjemper om å være først på returen, og det ender med at Spord river ned Nyhagen og lager straffespark.
    90'+2
    Ingrid Marie Spord
    90'+3
    Vålerenga scorer på straffe!
    Vålerenga 1 - 1 LSK Kvinner
    Mål: Elise Thorsnes
    Edrud går riktig vei, men straffen fra Thorsnes er perfekt plassert, og det er balanse i regnskapet på Intility Arena!
    90'+3
    Den er nok bitter for Lillestrøm. Bortelaget har forsvart seg heroisk denne omgangen, men utlikningen er likevel meget fortjent. Vålerenga har skapt utallige sjanser, og endelig fikk laget fra hovedstaten uttelling.
    90'+5
    Klareres.
    90'+5
    90'+5
    Der er det over på Intility Arena - Lillestrøm var minutter unna å ta sin første seier over Vålerenga siden 2019, men vertene fikk endelig satt ballen i mål like før fulltid. Hjemmelaget dominerte hele omgangen og skapte sjanse på sjanse, og det var innbytter Nyhagen som til slutt vant et straffespark da hun ble felt inne i feltet. Thorsnes var sikkert fra straffemerket, og dermed endte det med poengdeling i lokaloppgjøret. Begge lag vil likevel føle at det var to poeng tapt istedenfor ett vunnet. Nå er Vålerenga syv poeng bak Brann på 1. plass med tre kamper igjen før sluttspillet, mens LSK er fire bak Stabæk på 4. plass.