Ble dekket av Jostein Overvik

Velkommen til livedekningen av seriestarten til Vålerenga og Mjøndalen. Oslo-laget vil forbedre fjorårets 6.plass i Eliteserien, mens Mjøndalen spiller sin første kamp siden 2015 i Norges beste liga.
    Vålerenga har slått Mjøndalen fire ganger på rad. Vant 1-0 borte og 4-2 hjemme for fire år siden. Vant dessuten cupkampene i 2009 og 2007.
    Mjøndalen-trener Vegard Hansen slo "kron og mynt" og valgte Julian Faye Lund i mål. Mathias Eriksen Ranmark på benken. Valgte dessuten Joackim Olsen Solberg foran Vetle Dragsnes på venstre back.
    Vålerenga med debutantene Efrain Juarez og Johan Lærdre Bjørdal i backrekka fra start.
    Vålerenga klare favoritter her, men kampen starter rolig. Mjøndalen har foreløpig fin kontroll.
    3'
    Shala avfyrer kampens første skudd. Oppsal-gutten Faye Lund redder Vålerengas første forsøk fra 20 meter.
    3'
    Godt raid fra Sam Adekugbe på Vålerengas venstre back. Shala avslutter igjen. Men i ryggen på spiss Vilhjalmsson.
    5'
    Finne drar til fra 18 meter. Faye Lund må gi retur. Mjøndalen klarerer til corner som Occean får hodet på. Ny corner.
    6'
    Faye Lund bokser vekk hjørnesparket og Mjøndalen får et lite pusterom. Vålerenga best i starten.
    7'
    Frispark Vålerenga. Abu tas av Brochmann.
    9'
    Vilhjalmsson bryster ballen ned til Bård Finne. Skudd over.
    9'
    Mjøndalen får frispark etter at Juarez går for tøft i ryggen på Liseth. Kwarasey plukker det lange frisparket fra Solberg.
    11'
    Strålende av snart 38 år gamle Olivier Occean. Kjemper seg til corner.
    11'
    Occean kommer til avslutning på corneren. Men Kwarasey redder den. Mjøndalen mer med nå.
    13'
    Faye Lund redder en stor Vålerenga-sjanse. Får høyrefoten på vendingen fra Vilhjalmsson. Venstreback Adekugbe igjen involvert i forspillet. Lovende start av kanadieren.
    14'
    Mjøndalen forsvarer seg godt, men får det tøft om dette kampbildet fortsetter.
    18'
    Occean vinner ballen fra Abu, men ballen til raske Brustad ikke presis nok fra veteranspissen.
    19'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Mjøndalen
    Mål: Matthias Vilhjalmsson
    Målgivende: Sam Adekugbe
    Lædre Bjørdal får satt opp Adekugbe på venstre. Mjøndalens Akeem Latifu henger ikke med VIF-backen som finner Matthias Vilhjalmsson inne i feltet. Islendingen setter årets første i korthjørnet med venstre fot. Glimrende spill!
    19'
    Tonny Brochmann mener seg snytt for straffespark etter å ha fått en albu fra Lædre Bjørdal i fjeset inne i Vålerenga-feltet.
    24'
    Går tøft for seg nå. Joackim Olsen Solbergfvår seg en solid trøkk av Vilhjalmsson. Blir liggende.
    25'
    Ejuke avslutter en Vålerenga-kontring. Faye Lund strekker seg ut og redder til corner. Rosenborg-lånet har mye å gjøre.
    27'
    Bård Finne drar til far 25 meter. Ballen dupper ned i stolpen. Målscorer Vilhjalmsson setter returen utenfor. Lukter 2-0 nå.
    30'
    Fredrik Brustad får en sjanse når Vålerenga tømmer forsvaret for mye. Men skuddet rett utenfor. Mjøndalens største mulighet til nå.
    31'
    Vålerenga med full kontroll på ballen nå. Mjøndalen trykkes tilbake.
    32'
    Ny stor sjanse for Vilhjalmsson. Ny god redning av Julian Faye Lund i Mjøndalen-målet.
    35'
    Tilløp til håndgemeng etter en tøff duell mellom Olsen Solberg og Vålerengas Shala. Mjøndalen-spilleren gir klar melding til Shala som er nede i kunstgresset.
    36'
    Shala spiller opp Finne. Faye Lund hindrer igjen Vålerenga-scoring. Ny corner.
    37'
    Ny corner Vålerenga. 19-åringen i buret avverger igjen. Magnus Lekven langt utenfor på hjørnesparket.
    38'
    Mjøndalen flytter ballen frem og tilbake. Får et lite pusterom.
    40'
    Vålerenga angriper med 10 mann inne på Mjøndalens banehalvdel.
    41'
    Gult kort til Vålerenga
    Johan Lædre Bjørdal
    Mjøndalen kontrer og Bjørdal legger ned Tonny Brochmann. Korrekt gult.
    41'
    Joackim Olsen Solberg prøver seg fra 40 meter på frisparket. Men Adam Larsen Kwarasey har full kontroll på skuddet.
    43'
    Latifu og Brustad kombinerer fint på høyresiden. Godt innlegg. Men Vålerenga rensker unna.
    45'
    Finne må gå ut med blodig nese.
    45'+2
    Vålerenga til pause med en knapp ledelse. Mjøndalen kan takk sin keeperdebutant Julian Faye Lund for at det ikke står mer.
    45'+2
    Vålerenga fortsetter som før pause. Vinner et innkast høyt i banen. Ender i en corner.
    Elendig Vålerenga-corner ender Mjøndalen-kontring. Det bølger her nå.
    Gult kort til Mjøndalen
    Sondre Liseth
    Kaster seg etter Ejuke. Soleklart.
    49'
    Bård Finne med ny kjempesjanse. Glimrende beinparade fra Faye Lund. Tar også returen etter hvert.
    51'
    Abu spiller opp Adekugbe på venstrekanten igjen. Mjøndalen får klarert, men blir trykket hardt.
    56'
    Latifu nær ved å finne Liseth inne i feltet. Men offside på Mjøndalen-kanten.
    58'
    Mjøndalen har senket hele laget litt. Vålerenga kommer ikke like enkelt til mulighetene nå.
    60'
    Corner Mjøndalen.
    61'
    Vålerenga kontrer direkte. Men Bård Finne finner ikke løsningen.
    61'
    Mjøndalen bedre med. Vålerenga har mistet noen prosent aggressivitet og bortelaget presser uten å skape store muligheter.
    65'
    Shala får ikke treff med høyrefoten på et bra innlegg for Juarez.
    65'
    Spillerbytte - Mjøndalen
    Inn: William Sell
    Ut: Olivier Occean
    65'
    Magnus Lekven tar innbytter Tonny Brochmann. Lignet gult kort.
    68'
    Vålerenga frispark fra høyre. Latifu feller Shala.
    69'
    Vålerenga 2 - 0 Mjøndalen
    Målgivende: Bård Finne
    Vålerenga lykkes med frisparktrekket. Jonatan Tollås Nation sperrer for Vilhjalmsson. Islendingen setter inn sitt andre mål - via tverrliggeren - i sin ligadebut for Vålerenga.
    69'
    Ny energi i Vålerenga. Vinner duellene igjen.
    72'
    Latifu med et skrekkelig innlegg for Mjøndalen. Går mot dobbeltbytte for Vålerenga nå.
    73'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Deyver Vega
    Ut: Herolind Shala
    75'
    Inn: Fitim Azemi
    Ut: Bård Finne
    75'
    To offensive bytter av Ronny Deila. Spennende. Går for nummer tre.
    76'
    Deyver Vega
    Får for filming. Ser ut til å være en tøff avgjørelse av Kristoffer Hagenes. Er kontakt i duellen med Latifu.
    80'
    Inn: Vetle Dragsnes
    Ut: Akeem Latifu
    81'
    Vålerenga har full kontroll på poengene akkurat nå.
    83'
    Kjempesjanse Mjøndalen. Sondre Liseth får godt treff, men Kwarasey redder strålende på avslutningen fra syv meters hold.
    86'
    Inn: Erik Israelsson
    Ut: Matthias Vilhjalmsson
    87'
    Inn: Mathias Fredriksen
    Ut: Christian Gauseth
    87'
    Ejuke herjer med Mjøndalen. Ender med skudd fra Vega og ny corner Vålerenga.
    88'
    Tollåas Nation får pannen på hjørnesparket. Men utefor.
    89'
    Litt Hawaii-fotball på slutten. Morsom kamp.
    90'
    Mjøndalen får en veldig god mulighet fra skrått hold. Kwarasey redder med kroppen fra Fredrik Brustad. Corner Mjøndalen.
    90'+1
    Tre minutter lagt til.
    90'+1
    Kwarasey må igjen i aksjon med en toppredning. Vålerenga er ferdigspilt før kampen er slutt.
    90'+2
    William Sell får en dobbeltsjanse. Kwarasey redder den største med foten. Mjøndalen så nær. Vålerenga kan takk keeperen sin.