649
351

Hei, og velkommen til livedekningen av Vålerenga - Røa! Kampen sparkes i gang på Intility Arena klokken 19.
    Førsteplassen tar imot tredjeplassen i dag. Røa har hatt en kjempestart på sesongen og har samlet 12 poeng på åtte kamper. Det er ett poeng mer enn de samlet på de 25 kampene fjorårets Toppserie bestod av. De har tatt poeng mot sterke motstandere som Stabæk, LSK Kvinner og ikke minst Vålerenga. Dagens gjester har i tillegg vunnet over Åsane, Avaldsnes og regjerende seriemester Brann i forrige serierunde. Det er fem kamper siden forrige tap, og det må virkelig sies at Røa er i siget.
    Vålerenga har også hatt en meget god start på sesongen. Med 20 poeng på åtte kamper, har laget fra Oslo allerede fått en luke ned til Rosenborg på andreplass. Det er fortsatt ingen som har klart å slå Vålerenga i årets sesong, men både Rosenborg og Røa har spilt uavgjort mot dem.
    Vålerenga er laget som har scoret flest mål til nå. Med sine 27 mål, må vi helt ned til nettopp Røa med sine 13 mål, for å finne laget som har scoret nest flest. Vi kan derfor forvente oss scoringer i dag, da lagene heller ikke er helt tette bakover. Vålerenga har holdt nullen i tre kamper, mens Røa kun har holdt nullen i én kamp.
    Forrige oppgjør mellom lagene endte 3-3 i den andre serierunden. Seks mål og seks forskjellige målscorere. Vålerenga tok ledelsen tre ganger på Røa kunstgress, men vertene kom tilbake alle tre gangene. Vålerenga ønsker seg nok en revansje her i dag, men de møter et Røa-lag med enda bedre selvtillit enn i starten av sesongen. Vi har en tøff kamp i vente.
    Kampen er dagens eneste i Toppserien. Det skyldes at kampen tilhører runde 19, som for de andre lagene er i starten av september. Dette er for å legge til rette for Vålerengas Champions League-kvalifisering.
    Vi er tilbake med lagoppstillingene rundt én time før avspark!
    Lagene er på vei inn på banen. Vi er straks klare for avspark i hovedstaden!
    0'
    Der er vi i gang! Vålerenga med avsparket.
    0'
    Bjørlykhaug går tett i presset på Guldbjerg og vinner ballen.
    0'
    Svastuen tar med seg ballen på høyresiden, men fomler den utover sidelinjen.
    1'
    Røa kommer til innlegg fra høyre, men det går rett i klypene på Tompkins.
    2'
    Er nære å komme seg fri på venstresiden, men Sigurdardóttir er våken. Spissen blåses dessuten av for offside.
    3'
    Røa har hatt en del ball de første fem minuttene, men har ikke klart å skape noe som kan ligne en sjanse ennå.
    4'
    Tennebø er aggressiv i presset og gjør at Vålerenga tar over spillet.
    5'
    Tas fort og kort bort til Ballisager.
    6'
    Vålerenga med ball nå. Triller på bakerste rekke i jakt på en mulighet framover.
    6'
    Tvedten gir frispark i gjestene på deres banehalvdel.
    7'
    Slås opp i Vålerengas banehalvdel. Vålerenga vinner den kjapt tilbake.
    8'
    Thomsen legger inn fra høyre, men Røa får den ut.
    8'
    Tar frisparket på gjestenes banehalvdel bortover til Ballisager.
    9'
    Tvedten forsøker å vende spillet til Thomsen, men ballen ender over dødlinja.
    9'
    Røa med frispark i god innleggsposisjon.
    10'
    Legges opp i feltet, men Ballisager er først på den.
    10'
    Røa med et fint angrep, men innlegget fra Fuglem treffer ikke Espås inne i feltet.
    11'
    Vålerenga vinner ballen høyt og får etterhvert frispark på 20 meter.
    12'
    Går på skuddet, men treffer blokka. Det blir dermed kampens første corner!
    13'
    Legges på første. Sigurdardottir forsøker å flikke den på mål, men Røa får ballen unna.
    13'
    Brekken finner Thomsen ute på høyrekanten. Dansken legger inn, men får ikke noe bra treff. Enkelt for Røa å forsvare seg mot.
    14'
    En rekke farlige situasjoner i Røas boks! Forsvarsspillerne forsvarer seg godt, noe som hindrer vertene i å få til noen god avslutning på mål.
    15'
    Ballisager er raskest i duellen mot Espås, men blir liggende etter duellen. Stopp i spillet.
    17'
    Vi er i gang igjen og det ser ut til å gå fint med midtstopperen til Vålerenga.
    18'
    Thomsen med innlegg fra venstre. Suphellen header ut til corner. Kaldt gjort av midtstopperen som har to blåkledde spillere rundt seg.
    19'
    Legges midt i feltet. Sigurdardottir er på den, men klarer ikke styre den på mål. Ender med innkast til gjestene på motsatt side.
    19'
    Thomsen sendes på løp i bakrom av Ballisager. Det er en herlig pasning, men innlegget foran mål stoppes av Hildegunn Sævik.
    21'
    Røa flytter spillere opp i boks. Forbereder et langt innkast fra høyre.
    22'
    Suphellen skaffer gjestene corner i duellen mot Tennebø.
    23'
    Legges på første og Espås er først på den. Angrepet ender i ny corner.
    24'
    Legges midt i feltet. Ballisager header den ut av farlig område.
    24'
    Dommer dømmer hands like utenfor boksen til Vålerenga. Meget god frisparkposisjon for gjestene.
    25'
    Frispark
    25'
    Mål for Røa!
    Vålerenga 0 - 1 Røa
    Mål: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    Gjestene tar ledelsen! Espås forsøker seg på et frekt skudd under muren til Vålerenga på frisparket og lykkes med det. Skuddet går via føttene til noen i muren og setter Tompkins helt ut av spill. Ballen triller inn til ledelse!
    25'
    Vålerenga spiller seg opp på Sævik sentralt foran boks, men Suphellen er sterk i duellen og avverger faren.
    28'
    Så er det nære for Vålerenga! Rogic får ballen alene med keeper på 11 meter, men Sævik kommer ut tidsnok til å forstyrre akkurat nok. Spissen får ikke til noen god avslutning på mål.
    28'
    Røa får frispark på midtbanen. Bjelde får tilsnakk i etterkant av situasjonen.
    30'
    Slår frisparket opp i feltet, hvor hun finner Svastuen. Hun er nære å legge ballen til rette for Bjørlykhaug til side for seg, men Vålerenga avverger tidsnok.
    31'
    Stopp i spillet. Tennebø sitter nede.
    32'
    Tennebø er raskt oppe igjen og spillet fortsetter.
    32'
    Røa spiller seg helt tilbake til egen keeper, før hun banker den opp igjen. Det er smart, fordi Ballisager klarer ikke holde ballen i spill. Røa får dermed innkast høyt oppe i banen.
    32'
    Suphellen legger inn fra høyre. Thomsen forsøker å klarere, men ballen ender hos Haugstad. Hun prøver seg fra distanse, men skuddet går over mål. Røa fortsetter å presse på etter scoringen!
    33'
    Bjelde tester skuddfoten fra distanse. Skuddet er nokså hardt, men går rett i klypene på Sævik.
    36'
    Vålerenga roer ned og får sagt noen ord til hverandre før de begynner oppbyggingen av en ny bølge.
    37'
    Det ble lite av den nye bølgen. De skyter ballen over dødlinja og Sævik bruker god tid før hun setter i gang spillet på nytt.
    38'
    De Courcy er sterk på høyrekanten, men må til slutt bukke under for Tvedten som er på returløp.
    39'
    Røa tar det rolig når de holder på på egen banehalvdel. Vålerenga er ikke særlig interessert i å sette et energisk press på dem.
    40'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 Røa
    Mål: Karina Sævik
    Målgivende: Olaug Tvedten
    Der sitter utligningen! Sævik sendes på løp i bakrom etter en nydelig pasning av Tvedten. Hun fører ballen med seg før hun drar av seg Fjordbakk. Deretter setter hun ballen i lengste på elegant vis! En herlig og kontrollert scoring av toppscoreren! Bra timing, nå rett før pause.
    41'
    Svastuen er nære å dra seg forbi på høyrekanten, men Tennebø står godt i mot.
    44'
    Vålerenga forsøker å bygge opp et siste angrep før pause, men det går for tregt på høyresiden.
    45'
    45'+1
    Vi går til pause på 1-1! Som stillingen tilsier, har dette vært en jevn omgang. Røa tok ledelsen på et frispark, forårsaket av en hands av Brekken like utenfor 16-meteren. Espås banket til under muren til Vålerenga. Det satte Tompkins ut av spill og ballen trillet over mållinja! Røa fortsatte å ha nokså god kontroll i kjølvannet av målet, men forsvaret sprakk like før pause. Da var det Sævik som dro av seg Fjordbakk før hun satte ballen i lengste. Hun sikret med det at vi går ut med like forutsetninger i andre omgang!
    45'
    Fuglem sparker andre omgang i gang!
    45'
    Ballisager med en feilpasning ut over sidelinjen.
    45'
    Vålerenga med innlegg fra høyre. Den detter ned hos Tennebø, som legger den til rette for Sævik. Spissen får et dårlig treff og ballen stiger over tverrliggeren.
    46'
    Vålerenga har mye ball i åpningsminuttene av andre omgang.
    48'
    Et herlig angrep av vertene! Rogic drar seg forbi Fjordbakk på venstre siden, før hun finner Sævik i boks. Spissen har nok rom, men klarer ikke styre skuddet på mål. De er nære, men burde ha fått til bedre der, Sævik.
    48'
    Røa har lagt seg bakpå her i starten. De sender kun Espås opp i presset og lar de resterende ni spillerne vente i en kompakt formasjon bak.
    51'
    Så spiller Røa seg selv ut over egen dødlinje. Corner til vertene.
    51'
    Legges på første stolpe. Det er skummelt lagt, men Espås får panna på den. Ny corner, denne gangen på motsatt side.
    52'
    Forsøker seg på bakre stolpe denne gangen. Røa får den unna.
    53'
    Så er Sævik nære igjen! Kommer seg fri alene med keeper, denne gangen får keeperen fingertuppene på den. Ny corner.
    54'
    Legges lavt ut i feltet, men der er De Courcy. Røa-spilleren får den unna.
    55'
    Sævik og Brekken får holde på lenge i Røas boks, men forblir feilvendt. Røa får til slutt kontroll på ballen.
    55'
    Ballisager mister lavt i banen. Angrepet til Røa ender i et skudd fra distanse fra Engås. Skuddet er ikke særlig farlig og går utenfor.
    57'
    Svastuen forsøker å dra seg oppover i banen, men ballen ender over dødlinja. Hun roper på corner når det dømmes utspill fra keeper.
    58'
    Thomsen drar seg innover i banen og lader skuddfoten. Engås står godt på beina og setter inn en god blokk.
    59'
    Svendsen er nære å gå seg vill når hun presses tett av Rogic, men hun beholder roen og finner til slutt Sævik.
    60'
    Så kommer Røa i overtall, men de spiller ut på Engås på venstrekanten og vertene klarer å stabilisere i boks før innlegget kommer.
    61'
    Tres gjennom av Thomsen, men blåses av for offside. Ingen stusser på avgjørelsen.
    62'
    Sendes gjennom på venstrekanten av Engås og det ser lovende ut for Røa, før hun blåses av for offside.
    63'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Martine Midtbø
    Ut: Birgitte Bjørlykhaug
    63'
    Vålerenga 2 - 1 Røa
    Mål: Thea Bjelde
    Vålerenga tar ledelsen! Nok en gang er det Tvedten som serverer på elegant vis. Hun finner Bjelde på løp i bakrom. Det ser lenge ut til at hun ikke skal nå den, men får akkurat skotuppen på den! Det er nok til å styre den i mål. Vålerenga tar dermed ledelsen når det gjenstår snaue 30 minutter!
    64'
    Spilles gjennom sentralt i banen, men blir blåst av.
    66'
    Tvedten forsøker å finne Bjelde i boks igjen. Denne gangen er Fjordbakk raskt oppi spilleren og avverger faren.
    67'
    De Courcy leker seg på elegant vis like utenfor hjørnet av boksen. Hun drar av seg spillere før hun får nok rom til å avfyre. Skuddet går midt på Tompkins, som har god kontroll.
    69'
    Der skal det stå 3-1! Sigurdardottir finner Thomsen på høyrekanten. Dansken legger inn foran mål, hvor det er store rom. Rogic er centimetre unna å tuppe inn til 3-1, men hun blir akkurat for kort.
    69'
    Så er Vålerenga nære igjen! Sævik finner Brekken på åtte meter, men hun klarer ikke styre skuddet på mål.
    71'
    Røa får kjenne litt på ballen nå.
    72'
    Fuglem leter etter Espås i bakrom, men pasningen stoppes av Sigurdardottir.
    73'
    Røa får holde på lenge i Vålerengas boks! Engås er nærmest å få til en avslutning, men vertene forsvarer seg godt når det gjelder.
    74'
    Rogic drar seg innover i banen før hun skyter fra 16 meter. Skuddet sniker seg over tverrliggeren!
    76'
    Thomsen leter etter Bjelde i bakrom, men Fuglem skjermer den ut til utspill fra keeper. Bjelde blir sittende.
    76'
    Vi er i gang igjen.
    77'
    Svastuen legger inn fra høyre. Espås jager, men ballen går helt inn til Tompkins.
    78'
    Stopp i spillet. Bjelde får ballen i ansiktet.
    78'
    Inn: Cassandra Bogere
    Ut: Ida Jeanett Fjordbakk
    79'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mawa Sesay
    Ut: Thea Bjelde
    80'
    Da var spillet i gang igjen.
    80'
    Røa får lov til å spille litt nå, men de sliter med å komme seg opp i farlig område.
    82'
    Sesay spilles gjennom av en herlig pasning fra Sigurdardottir, men Suphellen forsvarer godt.
    84'
    Røa får to raske muligheter like ved 16-meteren. Den første blokkeres tidlig, mens den andre går helt inn til Tompkins. Keeperen har god kontroll på skuddet.
    85'
    Røa trer seg gjennom på høyrekanten og får corner!
    86'
    Legges midt på Tompkins, hun får henda på den, men ballen detter ned hos Fuglem. Hun banker til fra kort hold, men skuddet blokkeres.
    87'
    Stopp i spillet. Sesay ligger nede.
    87'
    Inn: Andrine Tomter
    Ut: Ylinn Tennebø
    89'
    Inn: Elizabeth Pechersky
    Ut: Mawa Sesay
    89'
    Røa får den unna!
    90'
    Pechersky spiller Rogic gjennom på høyresiden, men spissen får veldig skrått hold i det hun avslutter. Dessuten kommer Sævik ut og gjør seg stor. Det ender med corner.
    90'
    Det begynner å haste for Røa.
    90'+2
    De Courcy legger inn fra venstre, men den går rett i klypene på Tompkins.
    90'+2
    Er nesten gjennom der, men stoppes av Ballisager. Det dømmes dessuten offside.
    90'+2
    Banker den opp i feltet.
    90'+3
    90'+3
    Vålerenga tar alle poengene! Etter en jevn første omgang, ble serielederne langt mer dominerende i den andre. Vålerenga var nære 2-1 ved flere anledninger, men den satt endelig etter at 65 minutter var spilt. Da var det Bjelde som var lur i bakrom og sendte Vålerenga opp i ledelsen. Vertene var også nære 3-1 ved flere anledninger, men med for dårlig prestasjoner rett foran mål, er det Bjelde som blir matchvinneren! Røa skapte lite i andre omgang og var en del unna sin andre scoring. Vålerenga får dermed revansje mot laget fra Oslo vest. Neste runde tar Vålerenga i mot Lyn på Intility Arena, mens Røa drar på besøk til Arna-Bjørnar.