3 128
2 043

Hei og god mandag. Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Vålerenga og Ranheim!
    Vålerenga Idrettsforening feirer 111 år, og klubben har solgt ut hele Østblokka før bursdagsfeiringen mot Ranheim i kveld. Begge lag er ubeseiret siden de møttes i Trondheim for snaue to måneder siden, og det lover godt før kampen på Oslos østkant.
    Hjemmelaget toppet OBOS-ligaen før runden, men etter Moss sin knusende seier borte mot Stabæk på lørdag tok de gule og svarte over ledelsen. Om én uke reiser Vålerenga til Østfold og Moss så tre poeng i dag vil bety mye før toppkampen i neste runde. De kongeblå har virkelig fått sving på sakene etter en trå sesongstart og har sju seire på rad i OBOS-ligaen. Enga er på stø kurs mot opprykk, og har i tillegg signert noen spennende dansker for å styrke stallen ytterligere før siste halvdel av sesongen.
    Ranheim er også i god form, og har tatt ti av tolv mulige poeng etter tapet mot Vålerenga i starten av juni. Trønderne ligger på 9.-plass, men er kun seks poeng bak Kongsvinger som innehar den siste kvalikplassen. I OBOS-ligaen er det som alltid svært tett i kampen om en av de fire kvalikplassene til Eliteserien, og trønderne har nok et mål om å snike seg inn i topp 6 utover høsten.
    Vålerenga dro på sydentur og møtte Start i forrige serierunde. Oslo-klubben snudde kampen etter å ha havnet under i den andre omgangen. Først utlignet Bjørdal til 1-1 etter 77 minutter, før Strand sendte Vålerenga-fansen til himmels i den kokende varmen seks minutter på overtid.
    Ranheim tok imot Sogndal forrige lørdag. Hou Sæter sendte vertene i ledelsen på tampen av den første omgangen, før Bye økte til 2-0 like etter hvilen. Mogensen fastsatte resultatet til 3-0 tolv minutter senere, og ga Ranheim en pangstart på andre halvdel av sesongen etter en snau måneds sommerferie i OBOS-ligaen.
    Lagene møttes som sagt for snaue to måneder siden. Ranheim tok ledelsen like før pause, men Vålerenga snudde kampen og vant 3-1 etter scoring fra Hedenstad og en dobbel fra innbytter, Ola Kamara.
    Lagopstillingene er klare! Bakke gjør to endringer på laget som møtte Start sist lørdag. Det er de to nykjøpte danskene som får sjansen fra start. Håkans som skal være nærme en overgang til Lech Poznan er ute av Vålerenga-troppen og inn kommer Lange, som gjorde et veldig positivt innhopp mot Start. Brajanac som også har kommet inn dørene i sommer erstatter publikumsfavoritt, Rijks på topp. Ingebrigtsen ser ingen grunn til å gjøre noen endringer på laget som tok en meget sterk seier mot Sogndal forrige helg.
    Vålerenga feirer 111 år og over 10 000 supportere har tatt turen til Intility Arena for å feire bursdagen med seier. På motsatt side står et annet lag i veldig god form, og som gjerne vil spolere festen til Oslo-laget. Vi er straks klare med rundens siste OBOS-ligakamp!
    1'
    Bjørdal sparker i gang kampen.
    1'
    Vålerenga vinner et frispark.
    1'
    Vålerenga får tildelt et frispark
    Vegar Hedenstad
    Tas hurtig til Lange som vinner en corner.
    1'
    Vålerenga får tildelt et hjørnespark
    Christian Borchgrevink
    Tas kort før Borchgrevink slår inn. Den lander hos Kiil Olsen som vipper ballen inn foran mål, men Nilsen er raskt ute og plukker den. Keeperen får også frispark når Jarl kommer for sent inn.
    1'
    Ranheim får tildelt et frispark
    Simen Vidtun Nilsen
    Tar den kort.
    2'
    Tønne demper ballen med hånda, og Vålerenga får frispark.
    4'
    Spiller kort.
    4'
    Gaustad prøver å komme seg forbi Ambina ute til høyre, men midtbanespilleren er sterk og skjermer ballen ut til femmeter.
    5'
    Ranheim har hatt en del ball innledningsvis her.
    7'
    Tønne vinner et frispark rundt 25 meter fra mål. Bra mulighet dette.
    7'
    Mikael Tørset Johnsen
    Slår den inn mot Skuseth, men midtstopperen får ikke noe ordentlig kraft på headingen fra fem meter.
    8'
    Johnsen stormer fremover, men Borchgrevink kommer seg på riktig side og får taklet ballen ut til corner.
    10'
    Ranheim får tildelt et hjørnespark
    Så header faktisk Slørdahl den i mål, men dommeren har blåst for frispark til Sjøeng! Corneren er meget godt slått mot nærmeste stolpe og stopperen header den kontant i nettet. I det ballen er på vei mot mål blåser Hafezi i fløyta for et sperretrekk mot Sjøeng ved streken.
    10'
    Magnus Sjøeng
    Slår den opp på Lange.
    10'
    Så har Vålerenga-fansen kastet ut wienerbrød på banen og da stoppes kampen. Klanen synger "Nei til VAR i Norge", mens spillerne har blitt sendt ut for en liten drikkepause.
    11'
    Ranheim har for øvrig vunnet er frispark ute til venstre.
    13'
    Nok en gang er det godt slått av Johnsen, men Kiil Olsen stanger unna.
    13'
    Ranheim vinner et frispark ute til venstre. Hatt en god start på kampen, trønderne!
    14'
    Slår den mot Skuseth på bakerste, men Bjørdal skjermer ballen ut.
    14'
    Ranheim får frispark ute til høyre.
    16'
    Sander Amble Haugen
    Tas kort.
    16'
    El-Abdellaoui stormer fremover, men stoppes til slutt kontant av Slørdahl. Vålerenga får en del rom å kontre i når Ranheim vinner ballen, men har vært unøyaktige på overgangene så langt.
    18'
    Lange vender opp i mellomrommet og setter fart mot mål. Dansken fyrer fra distanse, men avslutningen går rett på Nilsen.
    19'
    Gaustad setter fart ute til høyre før han drar seg inn i banen. Avslutter til slutt mot mål fra distanse, men Sjøeng har god kontroll på den.
    21'
    Borchgrevink vinner et frispark i egen boks.
    23'
    El-Abdellaoui vinner en corner.
    24'
    25'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Ranheim
    Mål: Sebastian Jarl
    Målgivende: Christian Borchgrevink
    Jarl sender Vålerenga i ledelsen! Borchgrevink slår corneren ut mot ellevemeteren, før Jarl stiger til værs og setter ballen kontant ned i hjørnet. Nysigneringen som har uttalt at Vålerenga har vært favorittlaget hele livet sender klubben i sitt hjerte opp i ledelsen på 111-årsdagen!
    25'
    Det er jo litt mot spillets gang, for det er Ranheim som startet kampen best her.
    26'
    Vålerenga med ball nå, mens Ranheim har lagt seg lavt i banen.
    29'
    Ranheim får frispark.
    31'
    31'
    Ranheim bryter høyt i banen og Bye får skutt fra tjue meter. Den sklir av foten og går til side for mål.
    32'
    Nok en gang kommer Ranheim ute til venstre, men Borchgrevink får klarert ballen ut til corner.
    33'
    Sjøeng bokser ballen unna.
    33'
    Borchgrevink og Slørdahl blir liggende nede med en hodeskade etter corneren og Hafezi stopper derfor spillet.
    34'
    Begge er oppe på beina igjen.
    35'
    Ranheim kombinerer fint nok en gang. Gaustad drar seg inn i banen og finner Hou Sæter inne i boksen. Midtbanespilleren fyrer mot nærmeste hjørnet, men Kiil Olsen blokkerer avslutningen ut til corner.
    37'
    Tas kort før Johnsen får tilbake. Slår den så elegant over til Kolstad bak i feltet, men avslutningen på volley flyr langt utenfor.
    37'
    El-Abdellaoui får frispark ute til høyre.
    39'
    Spiller kort til Kiil Olsen.
    39'
    Skjelbred spiller en smart pasning ut til Gaustad. Høyrekanten slår hardt inn foran mål, men Vålerenga klarerer unna.
    42'
    El-Abdellaoui prøver å komme seg forbi Tønne ute til høyre, men venstrebacken gjør en meget god jobb når han skjermer den ut til femmeter.
    43'
    Nære 2-0! Riisnæs mottar ballen ute til venstre og tar med seg ballen ned mot dødlinja. Unggutten slår inn foran mål hvor Brajanac har løpt seg fri. Dansken bør klare å få mer ut av den, men ballen sklir av foten og triller videre ut mot høyre.
    44'
    Hjemmelaget med ball nå.
    45'+2
    Ranheim vinner et frispark.
    45'+3
    Slår langt.
    45'+3
    45'+4
    Det er pause på Intility Arena og Vålerenga leder 1-0 etter Jarls første mål i den blå drakten! Det er derimot gjestene som har styrt det meste av banespillet i den første omgangen og de fleste trodde nok også at Ranheim tok ledelsen på en corner etter bare ti minutter. Dommeren var derimot raskt ute med å blåse i fløyta for et sperretrekk mot Sjøeng ved streken. Vålerenga har vært veldig slurvete fremover, men tok ledelsen når Jarl stanget inn corneren fra Borchgrevink. Like før pause hadde også Brajanac en bra mulighet til å sette inn 2-0, men ballen skled av foten til dansken. Selv om Vålerenga leder 1-0 har det vært langt jevnere enn mange kanskje trodde på forhånd. Vi er straks tilbake med andre omgang fra Oslo.
    45'+1
    Hou Sæter sparker i gang den andre omgangen.
    45'+1
    El-Abdellaoui med en stor mulighet! Lange tar med seg ballen mot sekstenmeteren før han slipper ut til Riisnæs. Unggutten spiller på tvers mot El-Abdellaoui som lekkert tar med seg ballen før han fyrer mot lengste hjørnet. Avslutningen til høyrekanten blokkeres, før ballen triller ut til corner.
    45'+1
    Gjestene klarerer unna.
    47'
    Brajanac får en gyllen mulighet! El-Abdellaoui slår hardt inn fra høyre og pasningen er såpass godt slått at dansken får muligheten hele alene fra fem meter. Avslutningen fra kloss hold er dårlig og går rett på Nilsen som også tar den i fast grep.
    50'
    Vålerenga 2 - 0 Ranheim
    Mål: Magnus Riisnæs
    Målgivende: Carl Lange
    Riisnæs sender Vålerenga opp i 2-0 med en lekker scoring! Lange snapper opp en fryktelig pasning fra Skuseth før han spiller videre til Riisnæs. Unggutten tar med seg ballen inn i banen før han curler ballen ned i det lengste hjørnet. Nydelig scoring!
    50'
    Gult kort til Ranheim
    Lucas Kolstad
    Kolstad kommer susende inn med knottene i Riisnæs og dommeren er raskt oppe med det gule kortet!
    52'
    Slår langt.
    53'
    Ranheim vinner en corner.
    54'
    Bjørdal header ballen unna før Lange er oppe med en høy fot like utenfor sekstenmeteren. Ranheim får frispark i en meget god posisjon.
    54'
    Erik Tønne
    Prøver seg på en frisparkvariant der ballen spilles inn mot midten. Den lykkes ikke, og Vålerenga klarerer ballen unna.
    56'
    Ranheim får et nytt frispark ute til høyre.
    57'
    Slørdahl får hodet på den, men avslutningen går et par meter over mål.
    57'
    Amble Haugen slår inn fra dødlinja mot Skjelbred, men avslutningen fra veteranen går over mål.
    59'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Simen Juklerød
    Ut: Vegar Hedenstad
    59'
    Vålerenga vinner en corner.
    60'
    Stanges unna.
    60'
    Vålerenga vinner ballen høyt og setter fart fremover. Bjørdal prøver å finne Brajanac foran mål, men spissen rekker akkurat ikke frem.
    61'
    El-Abdellaoui med en ny god mulighet! Bjørdal spiller unggutten gjennom med en nydelig pasning, men Nilsen er raskt ute og redder avslutningen fra høyrekanten.
    63'
    Som mot Start har vertene løftet seg mange hakk i den andre omgangen. Ligger en tredje scoring i luften nå.
    64'
    Brajanac får snudd seg rundt og skutt inne i boksen, men avslutningen blir blokkert. Corner til hjemmelaget.
    65'
    Klareres unna.
    65'
    66'
    66'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Mathias Emilsen
    Ut: Lucas Kolstad
    68'
    Inn: Vetle Wenaas
    Ut: Mikael Tørset Johnsen
    68'
    Inn: Gustav Busch Trend Mogensen
    Ut: Bendik Bye
    68'
    Bjørdal mottar ballen nede ved dødlinja, men innlegget stoppes av gjestene som også får femmeter når ballen går via Vålerenga-spilleren på vei ut.
    70'
    Inn: Filip Thorvaldsen
    Ut: Magnus Riisnæs
    71'
    Inn: Petter Strand
    Ut: Carl Lange
    71'
    Amble Haugen tar med seg ballen ned til dødlinja før han slår inn foran mål. Kiil Olsen klarerer unna.
    72'
    Inn: Oliver Holden
    Ut: Per Ciljan Skjelbred
    74'
    Vålerenga blir avblåst for offside
    Henrik Bjørdal
    Borchgrevink slår en lang ball opp mot Bjørdal, men sistnevnte er i offside.
    76'
    Ranheim får frispark ute til høyre, til stor frustrasjon fra trenerbenken til gjestene. Gaustad fikk nemlig med seg ballen og hadde fri bane fremover så der burde Hafezi gitt fordel av ball.
    77'
    77'
    Vålerenga 3 - 0 Ranheim
    Mål: Jones El-Abdellaoui
    Målgivende: Henrik Bjørdal
    El-Abdellaoui stanger inn 3-0! Vålerenga vinner ballen og setter fart fremover. Brajanac spiller gjennom Bjørdal ute til høyre før han får tilbake utenfor sekstenmeteren. Dansken spiller tilbake til Bjørdal ute til høyre før midtbanespilleren lemper ballen foran mål. Der stiger El-Abdellaoui til værs og header ballen kontant i nærmeste kryss!
    77'
    Så får Mogensen en bra mulighet i andre enden, men Sjøeng redder!
    79'
    Slår den mot bakerste, men headingen fra Tønne går utenfor.
    79'
    Inn: Lasse Qvigstad
    Ut: Erik Tønne
    80'
    Skuseth får seg en trøkk i duell med Brajanac og spillet stoppes.
    80'
    Der er vi i gang igjen. Midtstopperen er på beina igjen.
    81'
    Mål for Ranheim!
    Vålerenga 3 - 1 Ranheim
    Mål: Gustav Busch Trend Mogensen
    Målgivende: John Hou Sæter
    Så kommer reduseringen! Skuseth slår en lang ball opp mot Hou Sæter og midtbanespilleren får headet ned mot Mogensen. Fra skrått hold får innbytteren lurt ballen inn i nettet og da står det 3-1!