417
197

Hei, og hjertelig velkommen til den nest siste runden av årets sluttspill for topp fire lagene! Dagens kamp på Intility er mellom Vålerenga og Stabæk.
    Det flyter godt for kvinnelaget til Vålerenga i disse dager. Etter to strake seiere mot Rosenborg lukter det plutselig sølv på Valle. Før de to kampene mot RBK ble dagens motstander Stabæk slått hele 0-5 på Nadderud. Med to kamper igjen står Brann med 16 poeng, Vålerenga med 11, Rosenborg med 8 og Stabæk 0. Det betyr at en seier her vil være et langt steg mot sølv. I dagens andre kamp spiller Brann mot RBK. Vålerenga møter lederen Brann i siste kamp noe som betyr at flere kanskje drømmer om seier til både Vålerenga og Rosenborg i dag slik at det blir en svært spennende kamp for å avgjøre dette.
    Gjestene fra Bekkestua har fått det tøft i dette sluttspillet. Laget kom inn med null poeng samtidig som man har tapt fire av fire kamper. Målforskjellen viser brutale 1-12. Uansett er det ikke like mørkt som Kolbotn som var poenget bak dette topp fire sluttspillet, men ser ut til å rykke ned til 1.divisjon. I de to siste kampene handler mye om æren ettersom plasseringen ikke kan gjøres noe med. Det er mulig vi får se litt rullering på laget for å allerede sikte mot neste sesong ved å slippe til flere spennende spillere.
    Lagene har spilt mot hverandre tre ganger denne sesongen. Vålerenga har vunnet alle disse med god margin. 2-0, 4-1 og 5-0 er fasit på disse tre kampene. Det bekrefter bare at det er Vålerenga som går inn i denne kampen som soleklare favoritter. Elise Thorsnes som for øvrig scoret sitt mål nummer 200 i Toppserien forrige hjemmekamp har scoret i alle tre kampene mot dagens motstander denne sesongen. Trolig har det blir spist mye pizza etter pizzaovnen fra sponsorene ved passeringen av 200 mål .Dog gjør nok ikke det spissen mindre sulten på flere scoringer i årets siste hjemmekamp.
    Vi er tilbake en drøy time før kampstart med lagoppstillinger og eventuelle andre nyheter knyttet til de utvalgte.
    0'
    Hjemmelaget sparker i gang årets siste hjemmekamp på Intility.
    0'
    Jevn åpning de første minuttene.
    1'
    Vålerenga spiller Stabæk lave, men innlegget fra Thomsen ute til høyre skaper ingen farligheter denne gangen.
    3'
    Dejana Stefanovic prøver seg på en stikker mot Thorsnes, men forsøket er for optimistisk. Vålerenga må starte på nytt.
    4'
    Tvedten prøver vippe gjennom Thorsnes, men spissen er ikke med på den forsøket.
    5'
    Sævik mottar en fantastisk ball i boksen. Dog sitter ikke touchet på spissen. Hjemmelaget får kontroll.
    6'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Stabæk
    Mål: Thea Bjelde
    Målgivende: Olaug Tvedten
    Bjelde banker hjemmelaget i føringen! Vålerenga spiller Stabæk lave. Det ser først ut som man mister ballen, men Tvedten jobber ballen tilbake. Det gjør at den triller gunstig ut til Bjelde som smeller til på direkten. Markkryperen er såpass god at ned suser inn i hjørnet bak en sjanseløs Skoglund. Vålerenga tar en tidlig ledelse på hjemmebane!
    6'
    Vålerenga er nå avhengig av en scoring av Rosenborg i Trondheim om det lille håpet om gull fortsatt skal leve videre. Brann leder for øyeblikket 1-0 der.
    8'
    Melissa Bjånesøy slår en lang ball over forsvaret til Vålerenga. Iris Omarsdottir jakter, men keeper Tompkins har kontroll.
    9'
    Thomsen gjør en strålende jobb defensivt da en ball skjermes godt ut over dødlinja. Utspill fra Tompkins.
    10'
    Thomsen med nok et legg fra høyre. Nok en gang er en motspiller først på den.
    12'
    Ylinn Tennebø sitt forsøk på legg detter ned på tverrliggeren! Skoglund puster nok lettet ut ettersom den ikke daler ned i lengste. Nære 2-0!
    12'
    Vålerenga har full kontroll på denne kampen for øyeblikket.
    15'
    0-2 i Trondheim. Da tyder alt på at Brann vinner serien i dag.
    18'
    1-2 i Trondheim. RBK må ta poeng for at gullhåpet for Vålerenga skal leve videre. Er det håp?
    18'
    Sævik header rett på Skoglund fra kloss hold! Thomsen treffer denne gangen med et vakkert innlegg. Da blir det som vanlig skummelt. Headingen fra Sævik går rett på Skoglund som fanger ballen. Godt forsøk.
    19'
    Gjestene prøver en lengre ball i bakrom, men Ballisager slipper den hele veien inn til Tompkins som i kjent skriker den ballen inn.
    21'
    Dejana Stefanovic legger Justine Kielland i bakken på vei fremover, men dommer Hafezi nekter å blåse. Vålerenga overtar.
    22'
    Thomsen på raid, men legger går til slutt rett i blokka.
    22'
    Dejana Stefanovic hamrer ballen i blokka!
    25'
    Stabæk kommer seg ikke inn på halvdelen til Vålerenga.
    26'
    Stabæk får noen trekke i laget, men det skjer rundt midten. Deretter slås det langt to ganger, men Vålerenga har kontroll.
    28'
    Stabæk litt mer med de siste minuttene.
    30'
    Thea Loennecken header rett på Tompkins! Det slås en ball over forsvaret på bakre hvor Tennebø glipper i markeringen. Headingen er for svak til å overliste keeper!
    31'
    Thomsen får en gratismulighet til høyre etter en feil fra Smilla Vallotto. Legget når nesten Sævik på bakre, men Bjørneboe har kontroll på kula.
    33'
    Tvedten med et innlegg over alt og alle.
    34'
    Dejana Stefanovic knuser Zara Jönsson i en hodeduell. Spissen til Stabæk flyr unna etter duellen. Midtbanedirigenten til Vålerenga legger ikke mye mellom der.
    35'
    Thorsnes jakter en ball. Stabæk får et kast langt inn på egen halvdel.
    37'
    Stabæk hadde nok håpet på å få brukt Zara Jönsson og Iris Omarsdottir mer i bakrom med den oppstillingen i dag. Dog har man klart å jobbe seg godt inn i kampen nå.
    38'
    Selma Pettersen med en nydelig takling på Sævik som nesten bryter gjennom!
    39'
    Vålerenga 2 - 0 Stabæk
    Mål: Elise Thorsnes
    Målgivende: Janni Thomsen
    Thorsnes spaserer inn 2-0! Thomsen kjører karusell med Smilla Vallotto før det bankes inn mot Thorsnes i boks. Der kan ikke spissen unngå å sette ballen i nota fra drøye meteren. Hvilket forarbeid av Thomsen! Bevegelsene i boksen fra superspissen er ikke mye dårligere heller. Enkelt og effektivt. 2-0!
    41'
    Vålerenga jakter 3-0!
    42'
    Ballen settes i mål, men det er blåst frispark utover.
    43'
    Scoringen kom på et fint tidspunkt for Vålerenga. Rett før pause og i en periode hvor Stabæk hadde kjempet seg godt inn i kampen.
    44'
    Frispark til Vålerenga på 20 meter. Det lukter Dejana Stefanovic lang vei.
    45'
    45'+2
    Vålerenga går i garderoben på stillingen 2-0! Vertene hadde full kontroll fra start som også gjorde at man tok ledelsen før det var spilt 10 minutter. Thea Bjelde banket inn 1-0 fra 18 meter etter at Tvedten jobbet en ball inn igjen etter å først ha mistet den. Vålerenga hadde deretter kontroll, men Stabæk jobber seg sakte men sikkert inn i kampen. Etter at Thea Loennecken headet rett på Tompkins doblet Vålerenga sin ledelse få minutter senere. Den scoringen kom etter at to hittil anonyme spillere i kampen virkelig skrudde på. Thomsen kjørte karusell med Vallotto før Thorsnes ble spilt på blank i boksen, Når spillere med slike kvaliteter først lykkes så straffes ofte motstanderen knallhardt. Det gjør at Vålerenga har en trygg og god 2-0 ledelse til pause.
    45'
    Vi er i gang med de siste 45.
    45'
    Ingen av lagene har gjort noen endringer i pausen.
    46'
    Tennebø kommer rundt ute til venstre, men legget går bar mål.
    46'
    Vi gratulerer Brann med gull også i sluttspillet.
    46'
    Vålerenga har nok pratet om at man vil gå ut å punktere denne kampen.
    49'
    Kielland med enorm ro på midten. Drar av to motspillere før det trilles ut på kant. Vakkert.
    51'
    Vålerenga trykker godt på nå.
    52'
    Sævik vender opp i boksen før det skytes rett på keeper. Fin mulighet!
    53'
    Pettersen står støtt i duell med Sævik.
    55'
    Kielland skyter langt over fra distanse.
    55'
    Sævik mottar ballen feilvendt før Thomsen spilles gjennom ute til høyre. Vingbacken prøver å nå Tennebø som kommer 45 grader ut, men sistnevnte treffer ikke godt nok. Ufarlig.
    56'
    Vålerenga 3 - 0 Stabæk
    Mål: Dejana Stefanovic
    Målgivende: Thea Bjelde
    Dejana Stefanovic stanger inn 3-0! Bjelde har både tid og rom til å prikke et godt legg inn i boksen. Midtbanedirigenten Stefanovic har løpt seg fri som gjør det enkelt å stange inn 3-0! Game, set og match!
    56'
    Da er nok sølvet sikret!
    58'
    Bjeldre i tverrliggeren! Thomsen tar med seg Bjelde i midten. Sistnevnte prøver å plassere den i vinkelen, men stoppes av metallet!
    58'
    Stabæk kommer tre mot to, men Zara Jönsson velger å ta med seg en medspiller i støtte. Dårlig utnytta.
    61'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Runa Lillegård
    Ut: Elise Thorsnes
    61'
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Dejana Stefanovic
    61'
    Vålerenga pakker inn rundt keeper, men det heades over.
    63'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Siri Merete Nordeide Grønli
    Ut: Justine Kielland
    63'
    Inn: Maiken Bjørndalen
    Ut: Iris Omarsdottir
    64'
    Inn: Andrea Anderdal
    Ut: Linn Huseby
    64'
    Det byttes godt fra gjestene!
    64'
    Vålerenga 4 - 0 Stabæk
    Mål: Runa Lillegård
    Målgivende: Stine Brekken
    Innbytterne holder lekestue med Stabæk! Brekken setter fart på midten før det slås en nydelig stikker mot Lillegård ut til venstre. Den fotrappe innbytteren løper fra sin oppasser før ballen legges i vinkelen! Hvilken scoring fra Enga! 4-0 er et faktum! Denne kan bli stygt for gjestene fra Bekkestua.
    65'
    Spørs om Vålerenga er ferdigscoret her.
    67'
    Stabæk får låne lærkula litt.
    69'
    Vålerenga vinner en corner ut til høyre.
    71'
    Treffer Ballisager på bakre, men stopperen kommer til avslutning.
    71'
    Brekken skyter over fra drøye 20 meter.
    72'
    Inn: Mari Nyhagen
    Ut: Ylinn Tennebø
    73'
    Inn: Mawa Sesay
    Ut: Karina Sævik
    73'
    Lillegård prøver å vippe gjennom Thomsen, men vingbacken er ikke med på den.
    75'
    Vålerenga 5 - 0 Stabæk
    Mål: Olaug Tvedten
    Tvedten setter inn 5-0! Sesay skyter i blokka før Tvedten banker inn 5-0 på returen! Stabæk har gått fullstendig opp i liminga i denne 2. omgangen. Kanskje ikke så rart når man er ferdigspilt for året. Vålerenga fortsetter i hvert fall å trykke på!
    78'
    Inn: Anastasia Høgevold
    Ut: Zara Jönsson
    79'
    Inn: Maren Hauge
    Ut: Smilla Vallotto
    79'
    Inn: Klara Sporsem
    Ut: Jalen Tompkins
    Sporsem får dermed sin første kamp i Toppserien!
    79'
    Får vi 6-0?
    80'
    Vålerenga 6 - 0 Stabæk
    Mål: Ingibjörg Sigurdardottir
    Stopper Ingibjörg Sigurdardóttir banker inn 6-0 fra distanse! Skuddet er hardt, men keeper Skoglund mister den inn i eget bur. Vondt ble dermed til verre for gjestene! Stopperen med en respektabel feiring etter den keepertabben. Nå glir det godt for Enga.
    81'
    Får vi da 7-0?
    83'
    Lillegård kommer alene md Skoglund, men klarer ikke å overliste keeper!
    86'
    Mawa Sesay og Tvedten spiler et herlig veggspill før sistnevnte skyter utenfor fra drøye 25 meter.
    87'
    526 tilskuere har tatt turen hit i dag.
    89'
    Ballisager tar telling i egen boks.
    90'
    Spørs om ikke det laget som avslutter kampen for Vålerenga offensivt er en potensiell oppstilling i årene fremover. Spennende spillere.