1-1
Tennebø57' (Str.)
2-1
3-1
4-1
Supporterfordeling på VG
466
339
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Det er klart for onsdagskamp i Toppserien, og her følges det høyinteressante oppgjøret mellom Vålerenga og Stabæk på Intility Arena!
    I dag spilles det kamper i den fjerde runden av Toppserien, og etter tre spilte runder begynner tabellen gradvis å forme seg. Alle de tre storlagene, inkludert Vålerenga, har kommet godt i gang, mens lag som Stabæk og Lillestrøm er å finne like bak dem. I fjor møttes Vålerenga og Stabæk fire ganger. Da var Vålerenga flere knepp sterkere, og spørsmålet er dermed om forskjellen på lagene gjennom vinteren har minket eller ikke, og det får vi svaret på i kveld!
    Vålerenga har etter sesongens første tre kamper skaffet syv poeng, og ligger med det på andre plass, bak Rosenborg som har vunnet alle sine tre. På begge hjemmekampene har det vært full klaff, og de har vunnet mot både Arna-Bjørnar og Avaldsnes, henholdsvis 5 og 4-0. Borte mot Røa ble resultat derimot noe overaskende, da Røa evnet å komme tilbake tre ganger og sikret seg et sterkt poeng. I dag kommer Stabæk på besøk, så får vi se om de klarer å fortsette sin rekke med fine resultater på hjemmebane.
    Stabæks resultater denne sesongen har virkelig fulgt en lineær kurve, der de etter 3-0-tap mot Rosenborg i første kampen har spilt 0-0 mot Lillestrøm før de i forrige runde vant 2-0 borte mot Lyn. Skal de følge denne lineære grafen venter en storseier mot Vålerenga, selv om Oslo-laget neppe har noen planer om at det skal realisere seg. Det er ikke bare resultatene som har gradvis bedret seg, men også prestasjonene, og det er nok det viktigste å bygge videre på i dag for Belsviks kvinner. I forrige runde mot Lyn fikk de omsider i gang Bjånesøy som satte to kasser, og på samme måte som i avslutningen på forrige sesong, vil hun kunne bli veldig viktig også i år.
    Lagene møttes som nevnt fire ganger i forrige sesong, både i liga og i det berømte sluttspillet. I de kampene handlet det meste om Vålerenga som vant alle fire. I seriespillet vant de 2-0 hjemme, mens det på Nadderud endte 1-4. To tunge resultater for Stabæk, men i sluttspillet ble det enda verre da Vålerenga vant både 5 og 6-0. Med andre ord, i dag har Stabæk mye å revansjere!
    Bjånesøy scoret som nevnt to mål i forrige kamp, og er med det den eneste Stabæk-spilleren som har laget mål denne sesongen. For Vålerenga, som allerede har scoret tolv mål i år, er det flere som har funnet veien til nettmaskene. Flest scoringer har Sævik med tre, mens både fjorårets toppscorer, Thorsnes, og Tennebø står med to fulltreffere hver.
    Da gjenstår det kun noen timer til vi er i gang på Intility, og frem til det ønsker jeg alle en nydelig ettermiddag i sola!
    Lagene er klare! Vålerenga Gjør to endringer fra laget som vant 4-0 hjemme mot Avaldsnes i forrige runde. Tomter og Tvedten setter seg på benken, og inn i elleveren kommer Thomsen og Sigurdardóttir. Det må nevnes at Vålerenga skal på besøk til Brann allerede til helgen, og må disponere troppen deretter. Også Stabæk gjør også to endringer fra laget som vant 2-0 mot Lyn i forrige runde. Bjånesøy og Abrahamsen er på benk, mens Omarsdottir og Anderdal begge starter sin første kamp for sesongen!
    Lagene er på vei ut på banen!
    Det er altså 20 år gamle Pettersen som har tredd på seg kapteinsbindet når Bjånesøy er på benken! Spennende å se hvordan hun tar det ansvaret, kvinnen med den strålende venstrefoten!
    Kampen har startet
    0'
    Vi er igang på Intility!
    0'
    Vålerenga spiller med to danske stoppere med navn Pedersen, og de omtales her som Guldbjerg og Ballisager!
    0'
    Kielland lemper en ball inn I feltet, men det står Ballisager og header ut.
    1'
    Tas kort.
    2'
    Brekken finner Thomsen ute til høyre. Hun legger inn, men Thorsnes rekker ikke frem på ballen.
    4'
    Godt spill av bortelaget! Bølviken lemper ballen bak i feltet, og der har Vallotto løpt seg fri. Hun prøver å skyte på tennisen, men hun får ikke til en ordentlig avslutning og Vålerenga får ballen unna.
    7'
    Offside for Stabæk
    7'
    Igjen godt spill av Stabæk! Loennecken spiller vegg med Vallotto som trer ballen gjennom til Jönsson i feltet. Hun får ballen litt foran seg og prøver å tuppe ballen forbi Tompkins, men hun treffer ikke ballen godt nok og den triller inn til keeperen. Bortelaget har startet best her!
    10'
    Nok en lang ball, denne gang fra Pettersen, men den er for lang for Jönsson.
    11'
    Kielland slår en lang ball, men igjen er den litt for lang for Jönsson.
    12'
    Stabæk har vært det beste laget til å starte med. De har hatt mest ball og har i tillegg skapt det som har vært av sjanser og nesten-sjanser.
    15'
    Kielland skal svinge inn et friskpark.
    15'
    Ballen kommer inn i feltet, men den går helt inn til klypene til Tompkins.
    15'
    Kielland forsøker et innlegg fra venstre, men forsøket er svakt og går over og til side for mål.
    17'
    Bjelde vandrer litt med ballen før hun skyter fra 25 meter. Skuddet er på vei nede til venstre, men det er svakt, og Skoglund rekker ned i tide uten problemer.
    19'
    Mål for Stabæk!
    Vålerenga 0 - 1 Stabæk
    Mål: Iris Omarsdottir
    Målgivende: Zara Jönsson
    Stabæk tar ledelsen fullt fortjent ved Omarsdottir! Bølviken sender en lang ball gjennom mot Jönsson på løp ute til høyre. Hun ser at Omarsdottir har løpt seg fri inne i feltet, og finner henne med et strålende innlegg. Fra ti meter er Omarsdottir sikker og sender ballen til venstre for Tompkins på direkten!
    21'
    Stabæk har startet veldig godt denne kampen, og får også betalt! Blir spennende å se hvordan Vålerenga responderer på dette!
    23'
    Thomsen varter opp med en god enkeltprestasjon når hun dribler seg inn i feltet til Stabæk. Hun prøver til slutt å finne medspillere foran mål, men innlegget blokkeres.
    26'
    Tas kort.
    26'
    Kampbildet snudde fort på Intility! Nå er det Enga som triller ball, mens Stabæk forsvarer seg dypt.
    27'
    Tas kort.
    27'
    Tennebø setter fart innover i banen og skyter fra 25 meter! Skuddet er hardt og godt, men går en liten halvmeter over mål. Ikke noe dårlig forsøk!
    28'
    Tas kort.
    28'
    Vålerenga står høyt og lykkes mye bedre med det høye presset. Thorsnes jakter ned Bølviken, men hun får ikke betalt når blokkeringen går inn til keeper Skoglund.
    31'
    Bjelde løper elegant fra midtbanen til Stabæk før hun lytter til publikums rop etter "skyt"! Skuddet går midt på Skoglund som holder ballen.
    32'
    Kielland og Tennebø krasjer, og begge blir liggende. Ser ut som begge mangler litt pust, men etter litt er de begge på beina igjen, pustende og alt!
    34'
    Anderdal er på farten ute til høyre. Hun legger inn, men Guldbjerg er fint nede og blokkerer til corner.
    35'
    Corneren går over hele feltet.
    35'
    Tennebø bryter og sender ballen rett gjennom retning Sævik. Skoglund er på alerten og kommer ut og avverger.
    37'
    Sigurdarsdóttir sender en ball i retning Thorsnes, men den havner helt inne hos Skoglund.
    38'
    Frispark til Stabæk på midten, og de fyller opp i boks.
    38'
    Kielland er upresis og sender frisparket helt inn til Tompkins.
    38'
    Det kommer en lang ball som Helgesen iskaldt header bakover til Skoglund! Forsvaret til Stabæk har hatt full kontroll så langt denne omgangen.
    40'
    Sævik legger inn mot Thorsnes, men hun følges av Bølviken som får ballen unna før spissen får avsluttet.
    42'
    Bjelde skyter inn et innlegg som går via et Stabæk-bein og inn til Skoglund.
    42'
    Omarsdottir trer Jönsson gjennom, men svensken avvikes for offside.
    43'
    Sævik vinner ballen høyt, men dommer blåser i fløyta og mener hun var litt ofr hardhendt mot Loennecken.
    44'
    Slås langt.
    44'
    Sigurdardóttir lemper ballen inn i feltet, men der header Helgesen ut.
    45'+1
    Pause
    45'+1
    Det er pause på Intility Arena, og Stabæk leder 1-0! Selv om mange holdt Vålerenga som favoritter her i kveld var det Stabæk som begynte best. De hadde mye ball og kom seg også til noen sjanser. De hadde mye mer energi i spillet sitt, og vant ballen stadig høyt i banen. Til slutt fikk de også uttelling for sin intensitet, og Jönsson fant Omarsdottir i feltet som sendte ballen i mål! Etter det la Stabæk seg like greit litt dypere og kontrollerte derfra. Vålerenga hadde mest ball, men de slet med å skape noe som helst. Ja, Stabæk har vært gode, men Vålerenga mangler energi i spillet sitt, og det må være et annet lag vi får se her i andreomgang dersom de skal klare å komme tilbake på eget kunstgress.
    Olaug Tvedten varmer opp med intensitet utpå her. Blir nok noen bytter på hjemmelaget i pausen.
    2. omgang
    45'
    Da er vi igang med de siste 45!
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Olaug Tvedten
    Ut: Stine Brekken
    45'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Andrine Tomter
    Ut: Laura Guldbjerg
    45'
    Enga gjør to bytter her i pausen i håp om å snu kampen!
    46'
    Gult kort til Stabæk
    Thea Loennecken
    Loennecken feller Bjelde på vei fremover.
    47'
    Tas kort.
    47'
    Straffe til Vålerenga Skoglund kommer ut i feltet! Der kolliderer hun med en Tvedten, og dommer peker på straffemerket! Veldig vanskelig å se at Skoglund gjør noe ulovlig der, men dommer er sikker i sin sak.
    48'
    Gult kort til Stabæk
    Sunniva Skoglund
    Får gult kort for å lage straffen.
    48'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 Stabæk
    Mål: Elise Thorsnes
    Thorsnes sender ballen til høyre! Skoglund går riktig vei, men det hjelper lite når straffen er høy og god! 1-1 på Inility!
    49'
    Tung start på omgangen for Stabæk, så får vi se om de klarer å nullstille!
    51'
    Pettersen har satt seg ned og får behandling på matta.
    51'
    Thomsen finner Tennebø med en god ball bak i feltet. Hun står helt alene og header, men like til side for mål!
    54'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Grace Garrad
    Ut: Selma Pettersen
    Pettersen må gi seg her. Inn kommer debutant Garrad!
    54'
    Ny spiller nede hos Stabæk. Denne gangen er det Loennecken.
    55'
    Loennecken er på beina igjen.
    57'
    Vålerenga scorer på straffe!
    Vålerenga 2 - 1 Stabæk
    Mål: Ylinn Tennebø
    Vålerenga har snudd kampen! Thorsnes sender en lang ball bak i feltet som Sævik lobber elegant over Skoglund. På strek står derimot Helgesen og redder, men hun får den ikke lenger ut enn på ti meter der Tennebø står og får en enkel jobb med å sette inn hjemmelagets andre!
    57'
    Offside for Stabæk
    59'
    Det er et helt annet Vålerenga-lag vi har fått sett denne omgangen, og da tok det ikke lang tid før kampen var snudd!
    60'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Signe Strømnes
    Ut: Zara Jönsson
    62'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Anastasia Høgevold
    Ut: Iris Omarsdottir
    Stabæk må gjøre endringer, og de kommer på topp!
    62'
    Kielland forsøker seg fra distanse, men det er litt for langt hold og Tompkins får en enkel jobb med å redde skuddet.
    65'
    Det er nesten utrolig at det er de to samme lagene som spiller denne omgangen som den forrige. Vålerenga styrer alt utpå her nå, og Tvedte har vært veldig god etter hun kom inn.
    66'
    Sigurdardóttir forsøker seg fra 30 meter! Skuddet er meget godt og tvinger Skoglund ut i full strekk! Corner til hjemmelaget.
    67'
    Tas fort, og de vinner en ny corner.
    67'
    Ballen går over alt og alle.
    68'
    Nå er det Vålerenga som vinner ballen høyt! Thomsen får ballen ute til venstre, og derfra går hun på skudd. Det er noe spiss vinkel, men igjen må Skoglund gi til corner.
    69'
    Hjørnespark til Vålerenga
    70'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 3 - 1 Stabæk
    Mål: Thea Bjelde
    Har du sett for et merkelig mål! Corneren til Thomsens heades ut, men i returrommet står Bjelde. Hun skyter via bakken, og ballen daler over feltet og lander rett foran Skoglund. Rett foran henne ligger derimot også Helgesen og forstyrrer, og ballen forsvinner rett under Skoglund og i mål! Vålerenga leder 3-1!
    70'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Felicia Rogic
    Ut: Elise Thorsnes
    Det ble et mål på Thorsnes som nå erstattes av Rogic.
    72'
    Tas kort.
    73'
    Slås langt.
    73'
    Nesten fro Rogic. De roter det til i frosvaret, Stabæk, og ballen havner hos Rogic på 20 meter. Hun prøver en Cantona-inspirert avslutning, men ballen går like til side for mål!
    74'
    Rogic er igjennom. Hun prøver å finne Sævik på tvers, men Skoglund er ute og avverger forsøket! Stabæk sliter nå!
    75'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Malin Rovelstad
    Ut: Smilla Vallotto
    75'
    Thomsen legger inn fra høyre, men Rogic rekker akkurat ikke frem på ballen.
    76'
    Anderdal er på farten ute til høyre. Hun legger inn, men ballen går via et Enga-bein og inn til Tompkins.
    77'
    Vickius pasning mot Sævik er litt for lang, og Skoglund kommer ut og plukker.
    78'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 4 - 1 Stabæk
    Mål: Karina Sævik
    Målgivende: Andrine Tomter
    Vålerenga leker seg nå! Tomter kommer på overlappen og får ballen fra Tennebø. Hun legger inn fra venstre, og i feltet står Sævik og header! Ballen går midt på Skoglund, men hun lar den gå forbi seg. Om den er over streken er vanskelig å si, men det betyr lite når Bjelde fjerner all tvil og sender ballen i nettet!
    79'
    Nesten redusering! Strømnes får ballen i feltet og smeller til, rett i tverrligger!
    81'
    Nesten igjen for Stabæk! Ballen havner bak hos Strømnes som header over Tompkins. På strek står Sigurdardóttir og redder!
    81'
    Rovelstad blir tredd gjennom og sender ballen i mål, men flagget er oppe.
    82'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Lina Klech
    Ut: Ylinn Tennebø
    82'
    Stabæk har virkelig satt fart her!
    84'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mawa Sesay
    Ut: Linn Vickius
    84'
    Frispark
    85'
    Corneren går over alt og alle.
    85'
    Utrolig at det ikke står 5! Klech legger inn fra venstre og foran mål roter nesten Bølviken ballen i eget nett. Den stoppes på strek og ballen er fri, men Skoglund får til slutt kontrollen på den.
    87'
    Kielland legger inn og Klech må gi til corner.
    88'
    Tompkins kommer ut og vinner et frispark.
    88'
    Slås langt.
    89'
    Offside for Stabæk
    90'
    Rogic skyter fra distanse, over mål.
    90'+2
    Tas kort.
    90'+2
    Strømnes når nesten frem på en lang ball, men Tompkins kommer ut og avverger.
    90'+2
    Tvedten finner Sesay helt alene i feltet. Flagget kommer opp, men Skoglund er fint ute og redder skuddforsøket.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted Media. Schibsted Media AS og Schibsted ASA er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her