84'
2-2
2-3
Bolanos90'+4

Hei og velkommen til livedekning av kampen mellom Vålerenga og Start på Ullevaal Stadion.
    Hjemmelaget Vålerenga har ikke prestert som forventet så langt. De ligger før denne runden på en skuffende 13. plass, med seks poeng, og 1-3-2. Sist kamp spilte de 2-2 borte mot Odd Grenland, i en kamp som fort kunne vippet begge veier. Nevneverdig er det forøvrig at Enga ikke har tapt på de siste tre kampene.
    Gjestene fra Kristiansand har derimot fått en bedre start på årets Tippeliga. Før dagens runde ligger de på tredjeplass med ni poeng og statistikken 2-3-1 så langt. Forrige kamp vant sørlendingene komfortabelt 3-1 hjemme mot Tromsø.
    Hos vertene er Erik Hagen uaktuell, ettersom han soner for rødt kort. Det spekuleres i om Stefan Strandberg går inn som erstatter for Hagen, men han er usikker da han våknet syk lørdag morgen. Ellers er Martin Andresen, Bojan Zajic og Juan Fuenmayor alle usikre før dagens kamp.
    Start stiller sterkt i dag. Hunter Freeman, Clarence Goodson og Espen Børufsen er alle friskmeldt og tilbake i dagens tropp. Solomon Owello, Ole Martin Årst og Jesper Mathisen er derimot uaktuelle.
    Ullevaal Stadion er en marerittarena for Start, når de møter Vålerenga. Sørlendingene har rett og slett ikke vunnet borte mot hovedstadslaget siden 2001, dengang i 1. divisjon.
    Knut Tørum har allerede offentliggjort startelleveren. Det er morsomt å se at Erik Mykland får fornyet tillit fra start.
    Svein Oddvar Moen er dagens dommer.
    Stemningen på Ullevaal er upåklagelig idet lagene entrer banen. Ca 12 grader og gode forhold, dog en litt humpete gressmatte.
    Start gjør seg klare til å ta avspark.
    Dos Santos skyter/legger inn fra midtbanen. Ballen ser litt skummel ut, men går over mål.
    2'
    Vålerenga har kommet best i gang, og holder ballen i laget.
    3'
    Mange lange baller utpå her nå.
    4'
    Start vinner et innkast nede ved cornerflagget, etter en håpløs pasning fra Perkins. Fevang kaster langt, og Start beholder ballen.
    5'
    Start slår inn ved Børufsen, langs bakken mot bakre, men Bolanos kommer for sent på den.
    6'
    Fredheim Holm legger inn, Start klarerer til kast.
    7'
    Start kontrer anført av Bolanos. Han spiller ut til høyre mot Fevang, får ballen tilbake i boksen, men kommer for sent til å få avsluttet ordentlig.
    8'
    Dawda Leigh og VIF kontrer umiddelbart. Ballen havner hos Holm, som avslutter over fra 20 meter.
    9'
    Bølger fram og tilbake nå.
    9'
    Frispark til Start på venstresiden, litt utenfor hjørnet av 16-meteren. Bolanos skrur ballen inn langs bakken, men Storbæk er våken og klarerer.
    10'
    Myggen med en fin gjennombruddspasning mot Bolanos. Muri er derimot med på notene, og får en tå på den.
    12'
    Myggen vinner ball, mister den, og vinner den igjen. Han tas hardt og får frispark på egen banehalvdel.
    13'
    Rimelig dødt utpå her nå. Får håpe at det er stille før stormen.
    15'
    Innkast til Start nede på høyresiden. Ballen havner hos Goodson som skyter fra skrått hold, men Perkins er med på notene og slår til corner.
    16'
    Klareres.
    17'
    Gult kort til Start
    Stopper en ovengang med viljehands.
    17'
    Start kontrer, ballen havner hos Børufsen som skyter i blokka fra drøye 20 meter.
    18'
    VIF kontrer umiddelbart, men ebber ut i ingenting.
    19'
    Hodeløs kommunikasjon mellom Goodson og keeper Høie hos Start. Ballen er plutselig fri, men Moa rekker aldri å få avsluttet før Høie er på alerten.
    20'
    God overgangsmulighet for Enga anført av Fredheim Holm, men pasningen er uadressert.
    21'
    Perkins ute og bokser. Enga kontrer, men Bolanos viser glimrende defensive fibre og stopper en farlig overgang.
    22'
    Nesten-sjanse til Vålerenga. Dos Santos slår fint inn, men Start får klarert etter mye om og men.
    24'
    Myggen med nok en fin gjennombruddsball. Hulsker koser seg imidlertid i offside.
    25'
    Perkins tar en dragning for mye, og blir tvunget til å gi innkast.
    26'
    Frispark til Vålerenga midt på Start sin halvel, på høyresiden. Jepsen slår høyt og langt inn til keeper. Nedfallsfrukt for Høie det der.
    27'
    Avslutning fra Start. Berre sleiver ballen til Børufsen som prøver venstreslegga fra 25 meter. Perkins har ingen problemer med å holde den i fast grep.
    29'
    Mange trekk fra Enga før Dawda Leigh kommer seg ned til dødlinja. Innlegget stanges imidlertid ut av faresonen.
    31'
    Storbæk slår en lang ball mot Berre og Moa som er alene gjennom. Dommer avvinker for offside, som ser veldig hårfin ut.
    32'
    Jepsen drar seg inn i banen, men mister ballen til Myggen.
    33'
    Start melder seg på med en overgang. Bolanos raider oppover høyresiden, men felles av Jepsen. Det påfølgende frisparket er keepermat.
    34'
    Vålerenga kjører kampen i øyeblikket.
    35'
    Bolanos med en glimrende enkelmannsprestasjon, før han slipper ballen på en over-lap til Freeman. Det påfølgende innlegget klareres.
    36'
    Start er mer med nå. Bolanos kommer seg ned til linja, men Dos Santos stanger innlegget ut. Start beholder imidlertid trøkket og ballen.
    38'
    Jevnspilt ute på banen, men på tribunen er det bare ett lag. Hjemmepublikummet har kommet godt igang.
    39'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Mohammed Fellah
    Ut: Daniel Fredheim Holm
    39'
    Mål for Start!
    Vålerenga 0 - 1 Start
    Mål: Geir Ludvig Fevang
    Bolanos kommer alene igjennom fra litt skrått hold på høyresiden. Han treffer innsiden av stolperota, men Fevang er våken og setter returen imål.
    40'
    Frispark til Vålerenga i farlig posisjon. Litt ute på venstresiden, og 25 meter fra mål. Dawda Leigh går for innlegget, men det klareres.
    42'
    Høie er ute og holder ballen i fast grep.
    43'
    Minimum ett minutt tillegg.
    45'+1
    Innkast til Enga nede ved cornerflagget på venstresiden. De flytter opp hele laget.
    45'+1
    45'+1
    Jevnspilt og sjansefattig første omgang. Start har to sjanser, og scorer på den ene. Vålerenga sliter i siste tredel og har ikke kommet seg til en eneste klar målsjanse.
    Inn: Bengt Saeternes
    Ut: Morten Berre
    45'
    45'
    Sæternes har kommet inn og sparker igang omgangen for Vålerenga.
    46'
    Enorm sjanse for Vålerenga. Moa slår et knallhardt innlegg som går via en forsvarsspiller og i stanga, men keeper får omsider kontroll og holder ballen i fast grep på streken.
    47'
    Moa er tilbake på beina etter å ha ligget nede.
    51'
    Moa kommer seg til dødlinja, men er presset idet han slår innlegget, som går inn til burvokter Høie.
    52'
    Kenneth Høie holder Bård Borgersen på tærne med et horribelt utkast.
    52'
    Ny kjempesjanse til Vålerenga! Sæternes kommer nesten på et knallhardt innlegg, men Start-forsvaret får beinet ballen til corner.
    53'
    Slåes mot Sæternes på bakerste stolpe. Han header ballen like utenfor.
    53'
    Målsjanse til Start. Bruer Hansen slår innoverskrudd frispark fra venstre. Børufsen avslutter, men Perkins får slått til corner.
    55'
    Keepermat.
    55'
    Plutselig har det skjedd mer på ti minutter i andre omgang enn det skjedde de første førti i første omgang.
    56'
    Feller Moa.
    56'
    Frispark fra venstre for Enga. Spilles inn i feltet av Jepsen. Litt fram og tilbake før Start vinner frispark etter knuffing.
    56'
    Bolanos mister ballen til Leigh, men Enga sliter veldig med overgangsmulighetene sine. Dårlig presisjon.
    59'
    Start kjører kampen i øyeblikket. Myggen har vært bra i begynnelsen av hver omgang. Det er høy treffprosent på pasningsspillet hans.
    61'
    Moa tvinger fram et hjørnespark for Enga.
    62'
    Bra slått dødball av Leigh, men ingen får hodet på den. Ballen slåes inn igjen fra motsatt side, men Start får ryddet opp.
    62'
    Stopp i spillet for øyeblikket. Milisevic tar telling og mottar behandling etter en stempling signert Dawda Leigh.
    64'
    Da er spillet igang igjen. Start har kun 10 mann på banen i øyeblikket, men Milisivic er klar på sidelinjen.
    66'
    Myggen er nede og rydder opp på venstrebacken mens Milisevic er på linja.
    67'
    Da er Start fulltallig.
    67'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 1 Start
    Mål: Mohammed Abdellaoue
    Målgivende: Freddy Dos Santos
    Freddy Dos Santos med en glimrende diagonalpasning fra backen. Moa kommer igjennom fra venstresiden. Han er presset i avslutningsøyeblikket, men avslutter i steget og sender ballen i det nærmeste hjørnet.
    67'
    Målet har vært en vitamininnsprøytning for Enga. Flere småfarlig innlegg i kjølevannet.
    71'
    Freddy Dos Santos får krøllene på ballen, men header over.
    71'
    Gult kort til Vålerenga
    Freddy Dos Santos
    73'
    Vålerenga 1 - 2 Start
    Mål: Bernt Hulsker
    Målgivende: Christian Bolanos
    Bolanos viser glimrende teknikk på høyresiden. Han kjører to overstegsfinter med påfølgende Cruyff-vending før han slår inn. Hulsker får stå helt umarkert foran mål, og stanger inn det kirurgisk presise innlegget.
    74'
    Enga har ballen mest nå, men Start ligger bra defensivt.
    79'
    Enga avslutter to ganger fra 16 meter, men begge gangene er Start-forsvarerne nede og blokkerer heroisk.
    80'
    Frispark til Enga på høyresiden klareres ut.
    80'
    Enorm mulighet for Start. Bolanos er alene igjennom og skyter i tverrliggeren og ned på streken. Er rimelig sikker på at den ballen faktisk var inne.
    81'
    Klareres. Enga kontrer, men er for upresist og går for sakte i lengderetningen.
    81'
    Vålerenga 2 - 2 Start
    Presist innlegg fra høyre ved dagens servitør, Freddy Dos Santos. Doffen Hæstad kommer på et flott løp inn i boksen og stanger ballen kontant i nota. Hæstad som scorer mot gamle lagkamerater jubler særdeles lunkent.
    84'
    Start er nesten igjennom ved Bolanos og Hulsker, men Enga-forsvaret får ryddet opp.
    87'
    Mye fram og tilbake nå. Enga kommer til mange innlegg, men skaper ikke det store.
    88'
    Spillerbytte - Start
    Inn: Aram Khalili
    Ut: Bernt Hulsker
    89'
    Bolanos drar en ny dobbel overstegsfinte, og skyter. Skuddet blokkeres.
    90'
    Moa kommer til skudd fra 16-metern, men skuddet går over.
    90'+1
    Minimum fire minutter er lagt til.
    90'+1
    Khalili slår inn fra høyre, men rett inn til Perkins.
    90'+1
    Enga presser nå.
    90'+2
    God mulighet for Start. Fevang slår langt mot Bolanos, som kommer seg til dødlinja. Han slår ut til Kleiven, som ikke treffer rent.
    90'+3
    Ny kjempesjanse for Start. Kleiven header på mål, men perkins redder til corner.
    90'+3
    Hjørnespark til Start
    90'+3
    Vålerenga 2 - 3 Start
    Mål: Christian Bolanos
    Bolanos vinner en duell nede ved dødlinja mot Allan Jepsen, og chipper ballen inn i feltet. Ballen stanges ut, men Borgersen er først på returen og skyter fra 15 meter på volley. Skuddet som hadde gått utenfor styres inn av kampens store profil, Cristian Bolanos.
    90'+4
    Moa nære i motsatt ende.
    90'+5
    90'+5
    Om første omgang var sjansefattig, så var andre omgang et fyrverkeri av en fotballkamp med fire scoringer. Det var en jevnspilt kamp som begge lag kunne avgjort på stillingen 2-2. Men Start hadde det lille ekstra offensive krydderet i form av Bolanos, og det ble tungen på vektskåla idag. Start vinner sånn sett fortjent.