0-3

Hei og hjertelig velkommen til livedekning fra Ullevaal stadion! Vålerenga tar imot Strømsgodset fra Drammen i hovedstadens storstue, når Tippeligaens fjerde runde sparker i gang sin tredje kamp.
    Ingen av disse to lagene har fått tidenes beste seriestart. Enga har reist like fattig hjem fra sine bortekamper, både i Bergen og Skien, men vant 1-0 hjemme mot Sogndal 1.april. Godset vant seriestarten mot Sandnes Ulf, tapte borte mot Hønefoss og fikk med seg ett poeng i sist rundes hjemmekamp mot sterke Sarpsborg 08.
    Sist gang disse to lagene møttes på Ullevaal endte kampen i 1-1 og poengdeling.
    Sogndal har nettopp vunnet 2-1 borte mot Molde, og gullfavorittene har gått på sitt fjerde strake tap på rappen. En forbausende dårlig start for fjorårets seriemestere, og med Rosenborgs 1-1 hjemme mot Start igår er det ingen grunn for hverken Vålerenga eller Godset til å holde tilbake medaljesulten. Men da må mye rettes opp fra de foregående matchene, og det blir spennende å se hva Rekdal og Deila har snakket inn i guttene sine foran kveldens kamp på Ullevaal.
    Lars Hirschfeld er tilbake mellom stengene for hjemmelaget, etter at Gudmund Kongshavn har fått tillit fra start de tre første kampene i år. Ghayas Zahid må vike til fordel for Kristoffer Hæstad i dag, ellers er startelleveren den samme fra bortekampen mot Odd Grenland sist runde.
    Hos Godset er det også to endringer fra forrige kamp. Kim André Madsen er tilbake etter karantene, mens Nuhu benkes, og Keita erstatter Thomas Sørum. Usikker på hvorfor Sørum er ute av troppen, men løse rykter forteller om sykdom hos den nye Godset-spissen.
    Kveldens dommer er Svein Oddvar Moen, som assisteres av Kim Tomas Haglund og Frank Andås.
    Et snaut kvarter til start, og lagene har varmet godt opp ute på en mer eller mindre lysebrun gressmatte på Ullevaal.
    Børven og Hæstad har sparket i gang kampen!
    1'
    Brenne tråkker til med knottene, og skaffer hjemmelaget kampens første frispark.
    1'
    Brenne får frispark i farlig posisjon for Godset.
    3'
    Mål for Strømsgodset!
    Vålerenga 0 - 1 Strømsgodset
    Mål: Øyvind Storflor
    Johansen og Storflor gjør seg klar til å skyte, men det blir sistnevnte som slår frisparket kaldt og enkelt via tverrligger og inn bak keeper Hirscfeld!
    3'
    Nytt fripark for Godset. Denne gangen fra nærmere 30 meter, og det er Stefan Johansen som står klar nå. Skyter like utenfor. Utspill fra keeper.
    6'
    Vålerenga prøver seg fremover, men Aaron Samuel blåses av for offside.
    7'
    Kalddusj for hjemmelaget der, etter scoring mot etter bare knappe tre minutter spilt.
    8'
    Gjestene fortsetter å presse.
    8'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    8'
    Vålerenga 0 - 2 Strømsgodset
    Mål: Jarl Andre Storbaek
    Johansen slår hjørnesparket inn foran mål, der det er ping-pong med ballen før Storbæk tar ansvar midt foran mål og skyter ballen i nota! 2-0 til Strømsgodset!
    9'
    Gult kort til Vålerenga
    Ogude med en helt unødvendig takling av Abdi, og får helt korrekt kampens første gule.
    11'
    Dårlig slått hjørnespark, og gjestene klarerer unna på første stolpe.
    13'
    For en åpning av gjestene fra Drammen!
    14'
    Vålerenga har ballen. Ogube prøver seg på en avslutning fra 20 meter. Komplett ufarlig.
    15'
    Vålerenga 0 - 3 Strømsgodset
    Mål: Muhamed Keita
    Målgivende: Peter Kovacs
    Farlig er derimot Godset som fosser i kontring i andre enden. Kovacs spiller gjennom Keita som avslutter i lengste hjørnet bak en fortvilet Hirschfeld som må hente ut ballen fra eget nett for tredje gang på et snaut kvarter. 3-0!
    16'
    Stor sjanse for Vålerenga! Samuel legger inn fra venstre. Kwarasey feilberegner, men med åpent mål er det ingen Enga-bein til å sette ballen i mål, og Godset kan overta igjen.
    19'
    Vålerenga biter seg på!
    20'
    Hjemmelaget har innkast, langt oppe på motsatt halvdel. Børven prøver seg på en slags volley inne foran mål, men ballen går langt utenfor, og Kwarasey kan spille ut ballen på nytt.
    22'
    Brenne prøver seg på en avslutning etter frispark fra Johansen. Langt over.
    25'
    Misforståelse i Vålerenga-angrepet. Ikke alt for mye å skryte av for Rekdals menn akkurat nå.
    27'
    Nytt frispark for hjemmelaget. Denne gang langt nede på høyrekanten.
    29'
    Lecjacks slår et fint frispark, men Abdi klarerer unna til hjørnespark.
    30'
    Godset ordner opp bakerst.
    30'
    Brenne blir felt på vei inn i hjørne av 16-meteren og vil ha straffe. Sommer Moen vinker spillet videre.
    31'
    Børven spilles gjennom, men er litt for treg og Kwarasey kommer først på ballen. Keeper får måkt ballen unna, og hindrer en kjempesjanse for hjemmelaget der!
    33'
    Johansen slår et langt frispark inn i feltet, men dommer Moen blåser frispark i vertenes favør foran mål.
    36'
    Gode takter mellom Keita og Abdi, men mister ballen på vei inn i feltet.
    37'
    Samuel viser seg frem, drar med seg ballen inn i feltet, men pasningen videre er for upresis og igjen kan gjestene overta.
    38'
    Angrepsmessig har Godset vært et par hakk bedre enn vertene sålangt i dag. Det er farlig hver gang de er inne i boksen og de gjør Vålerenga både urolige og ubalanserte.
    40'
    Ettermiddagssola varmer i takt med Klanen og GodsetUnionen som kriger om oppmerksomheten på hver sin side av Ullevaalsmatta.
    41'
    Vålerenga på en kontring. Driver godt fremover, men kommer ikke til noen avslutning.
    42'
    Godset leker med Enga ute på sin venstreside nå!
    43'
    Farlig nært for Godset! Abdi spiller elegant inn mot Kovacs på bakre, header i stolpen og returen går til hjørnespark for gjestene.
    44'
    Godset får ingenting ut av det hjørnesparket.
    44'
    45'+2
    Pause på Ullevaal og Godset leder hele 3-0 over Vålerenga. Underholdende omgang som ikke har talt mer enn knappe tre minutter før bortelaget setter sitt første. Vålerenga har hengt godt med, men det mangler mye på avslutningene i angrepsspillet. Godset har vært både produktive og effektive, og er farlige hver gang de nærmer seg boksen. Dette spillet likner mer på fjorårets sølvgutter, og det ligger an til 45 nye underholdende minutter etter pausen. Tre mål skiller lagene, men ingenting er på noen måte avgjort og vi gleder oss til andre omgang.
    45'
    Da er vi i gang med andre omgang!
    46'
    Fine kombinasjoner mellom Keita og Abdi, sistnevnte imponerer i Godset-trøya i dag!
    48'
    Brenne slår langt opp mot Kovacs. Keeper er ute og bokser ballen unna.
    50'
    Godset må gi til nytt hjørnespark.
    51'
    Nydelig slått corner! Grindheim får stå umarkert og header ballen like over. Den burde han satt!
    51'
    Vålerenga klarerer unna.
    53'
    Keita runder Enga-forsvaret og avslutter selv fra 18 meter. Ingen trussel.
    56'
    Kjetil Rekdal virker ikke videre fornøyd nede på indre bane.
    58'
    Godset på kontring! Kovacs spiller inn mot Abdi som står i god posisjon. Pasningen er for dårlig, og vertene tar over.
    61'
    Storbæk er først på et nydelig løp, og spilles så gjennom. Kommer alene mot keeper, men skyter ballen rett i kroppen på Hirschfeld. Nært to mål i kassa for den tidligere VIF-spilleren.
    62'
    Johansen går i kroppen på Samuel like innenfor 16-meteren. Enga vil ha straffe, Moen vil ikke.
    67'
    Kort slått corner ut mot Johansen som skyter. Rett på keeper.
    67'
    Godset har skapt mest sålangt i andre omgang, men det står foreløpig 0-0 i uttelling.
    69'
    Samuel kommer til en avslutning like utenfor 16-meter. Over. Langt over.
    71'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Gustav Wikheim
    Ut: Muhamed Keita
    71'
    Hjemmelaget har ikke gjort arbeidsdagen hverken travel eller vanskelig for Adam Larsen Kwarasey bakerst i Godset-målet.
    73'
    Inn: Adama Diomande
    Ut: Peter Kovacs
    76'
    Hjørnesparket fades ut i ingenting.
    77'
    Børven blåses av for offside.
    78'
    Solli får det gule etter taklingen av Abdi. Solli har på ingen måte overbevist noen i denne kampen.
    79'
    Samuel sklir inn et mål, men linjedommeren har vinket for offside, og målet blir annullert.
    81'
    Zajic avslutter fra 17. Er for tung i baken, og skuddet går himmelhøyt over.
    84'
    Frispark for Vålerenga. Lecjaks slår frem mot Samuel som header i tverrligger og over! Fin mulighet i sluttminuttene der!
    87'
    Wikheim skaffer frispark midt på motsatt halvdel.
    88'
    Storflor slår et lurt frispark gjennom til Wikheim som runder lekkert og skyter i mål. Dommer blåser av, var det offside der tro?
    90'
    2 minutter er lagt til omgangen.
    90'+1
    Vålerenga har ballen. Godset vinner tilbake.
    90'+2
    Gjestene får frispark 5 meter utenfor hjørnet av 16-meteren. Storflor gjør skuddfoten klar på nytt. Rett i klypene på keeper Hirschfeld.
    90'+2
    90'+3
    Kampen blåses av og Strømsgodset vinner en solid 3-0-seier over Vålerenga. Alle tre målene kom i første omgang, men også i de siste 45 var det gjestene fra Drammen som styrte skuta. Godset har hevet seg betraktelig fra de første kampene, og det lukter godt av spillet i dag. Vålerenga mangler både tempo, vilje til å skape noe fremover og kvalitet foran boksen.
    Vi takker for oss fra Ullevaal, og ønsker deg en god lørdag kveld!