2-0
4 959
2 800

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og velkommen til denne live-dekningen av kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset!
    Vålerenga (4-3-3): Klaesson - Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe - Lekven, Oldrup Jensen, Vilhjalmsson - Dønnum, Stokke, Sahraoui.
    Godset (4-3-3): Myhra - Vilsvik, Gunnarsson, Fosnæss Hansen, Mickelson - Hove, Ipalibo, Maigaard - Tokstad, Salvesen, Mawa.
    17 grader og regn i hovedstaden. Matchen er i gang.
    1'
    Hjørnespark til Vålerenga
    1'
    Brukbart tempo innledningsvis. Begge lag står relativt høyt.
    2'
    Myhra slår langt mot Tokstad. Han går i bakken i en duell med Adekugbe, men får ikke frispark. Salvesen løper på ballen som er på vei inn mot VIF-keeper Klaesson, og kommer først på den. Men kula triller til side for mål.
    4'
    VIF kommer rundt på høyrekanten. Borchgrevink og Dønnum kombinerer fint. Innlegget til førstenevnte klareres.
    6'
    Vilhjálmsson kommer til kampens første store sjanse. Indreløperen får headet fra 12 meter. Ballen går like over tverrliggeren.
    7'
    Sahraoui avanserer med ballen, men stoppes av Godset-forsvaret.
    10'
    Godset har foreløpig ballen mest, mens VIF jakter overganger.
    10'
    Vålerenga er uhyre nære scoring. Stokke header et innlegg ned til Lekven som skyter like til side for krysset på halv volley.
    13'
    Vålerenga kunne ha scoret tre mål allerede! Denne gangen er det Oldrup Jensen som får sjansen. Midtbanemannen skyter upresset fra 16 meter, men ballen går like utenfor stolpen til en utspilt Myhra.
    14'
    VIF kombinerer nydelig. Dønnum finner Stokke som legger flatt inn til Vilhjálmsson. Islendingen triller ballen i mål, men da har dommeren allerede blåst for offside på Stokke. Den er veldig vanskelig å vurdere ut fra reprisene. Det er godt mulig Gunnarsson opphevet offsiden.
    15'
    Vålerenga er farlige hver gang de angriper.
    18'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Felix Horn Myhre
    Ut: Sam Adekugbe
    19'
    Gult kort til Vålerenga
    Jonatan Tollås Nation
    Mawa drar seg fri fra Nation. Godset-spissen holdes igjen, men kommer til avslutning. Blokkeres til corner.
    21'
    Helt fryktelig regnvær her nå.
    21'
    Vilhjálmsson prøver seg igjen. Myhra redder greit.
    23'
    Sahraoui viser seg frem med en herlig involvering. Gunnarsson må til slutt rydde opp for Godset.
    26'
    Godset er litt bedre med i kampen, men gjestene sliter fortsatt voldsomt når Vålerenga angriper.
    30'
    Enorm Godset-sjanse! Mawa spilles alene gjennom med Klaesson, men skuddet går i tverrliggeren.
    32'
    Fantastisk prestasjon av Dønnum. Høyrekanten herjer med Mickelson før han vender inn i boksen og skyter mot det lengste hjørnet. Ballen går like utenfor.
    34'
    Igjen er det Dønnum. VIF-profilen drar seg nok engang inn i banen og skyter. Nå holder Myhra ballen.
    36'
    Mål for Vålerenga!
    Vålerenga 1 - 0 Strømsgodset
    Mål: Osame Sahraoui
    Målgivende: Christian Borchgrevink
    Vålerenga ruller opp nok et nydelig angrep, rett ut av Fagermo-læreboka. Borchgrevink kommer rundt på høyresiden, slår flatt inn til Sahraoui - og han plasserer ballen i mål fra kloss hold.
    36'
    Inn: Bård Finne
    Ut: Magnus Lekven
    39'
    VIF spiller fantastisk fin fotball i denne førsteomgangen. Dønnum med ny avslutning. Igjen redder Myhra. Denne gang ganske enkelt.
    40'
    Ipalibo fyrer av fra distanse. Godset-spilleren treffer bra, men ballen går utenfor.
    41'
    Vålerenga dominerer på Valle, som de har gjort stort sett hele omgangen.
    44'
    Näsberg trykker til noe voldsomt i en duell med Salvesen, og tar ballen. Det liker de 200 tillatte VIF-publikumerne.
    45'
    Hjørnespark til Strømsgodset
    45'+1
    Klaesson gir en unødvendig corner på et skudd fra Mawa, som han burde ha holdt.
    45'+1
    VIF får kontroll.
    45'+2
    45'+3
    Vålerenga 2 - 0 Strømsgodset
    45'+4
    Vålerenga tar ledelsen 2-0. Salvesen stusser en corner i egen stolpe, før den treffer Gunnarsson og går i mål.
    45'+4
    Dønnum fortsetter å leke seg i duellene med Mickelson. Skaffer VIF en corner nå.
    48'
    48'
    Fredrik Oldrup Jensen
    49'
    VIF er fortsatt veldig farlige så å si hver gang de angriper. Godset sliter voldsomt defensivt.
    52'
    Finne prøver å finne Stokke. Innlegget går ut til død ball.
    53'
    Fint Godset-angrep. Vilsvik lobber gjennom til Tokstad. Dessverre for bortelaget er kantspillerens innlegg for svakt, og går bak mål.
    56'
    Dønnum får frispark. Han blir samtidig skadet og må få behandling.
    58'
    Borchgrevink chipper ballen inn i 16-meteren. Ingen VIF-spillere rekker å komme på den, og Myhra kan holde.
    59'
    Vålerenga-angrepene kommer ikke like hyppig nå som før pause og Godset får slappet litt mer av.
    62'
    Fagermo roper fra sidelinjen nå. Noe han ikke er fornøyd med.
    65'
    Inn: Odin Thiago Holm
    Ut: Osame Sahraoui
    67'
    Spillerbytte - Strømsgodset
    Inn: Marcus Mølvadgaard
    Ut: Ipalibo Jack
    68'
    Pedersen setter inn en ekstra spiss i jakten på poeng.
    69'
    Frispark for Salvesen i fin posisjon.
    75'
    Det blir i stedet Mølvadgaard, men innbytteren skyter rett i VIF-muren.
    75'
    75'
    Jensen klarerer Godsets corner.
    76'
    Borchgrevink svinger ballen inn foran mål. Der står Vilhjálmsson. Den omskolerte indreløperen er upresset, men avslutter ukarakteristisk svakt med hodet.