5-2
3 567
2 034

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei, og velkommen til livedekningen av kampen mellom Viking og Aalesund fra SR-Bank Arena.
    Viking XI (4–3–3): Iven Austbø – Viljar Helland Vevatne, Henrik Heggheim, Axel Andrésson, Rolf Daniel Vikstøl – Fredrik Torsteinbø, Joe Bell, Ylldren Ibrahimaj – Jefferson de Souza, Veton Berisha, Zymer Bytyqi.
    Aalesund XI (4–3–3): Andreas Lie – Daan Klinkenberg, Erikson Spinola Lima, Ben Karamoko, David Ólafsson – Fredrik Carlsen, Parfait Bizoza, Petter Orry Larsen –Sigurd Haugen, Isak Dybvik Määttä, Simen Bolkan Nordli.
    Viking-benken: Michael Crowe, Tommy Høiland, Yann-Erik de Lanlay, Even Østensen, Sebastian Sebulonsen, Sondre Bjørshol, Sondre Auklend.
    Aalesund-benken: Gudmund Kongshavn, Jonas Grønner, Håvard Breivik, Izunna Uzochukwu, Kristoffer Ødven, Vetle Fiskerstrand, Markus Karlsbakk.
    Bjarne Berntsen gjør én endring på laget som røk 0-2 for Aberdeen i Europa League-kvalifisering torsdag. De Lanlay henvises til benken, mens Jefferson de Souza får sjansen fra start.
    Lars Arne Nilsens mannskap sliter voldsomt med skader og sykdom, og må klare seg uten Holmbert Fridjonsson, Niklas Castro, Jørgen Hatlehol, Jordon Mutch, Shaquill Sno, Daniel Gretarsson, Oddbjørn Lie, Ståle Stålinho Sætre og Torbjørn Agdestein i kveldens kamp. Det fører til fire endringer fra 0-1-tapet mot Sarpsborg 08 sist.
    Med tre strake seire i ligaen, og fem uten tap, kommer Viking til denne kampen som store favoritter mot tabelljumboen Aalesund. Gjestene står med fire strake tap, og syv fattige poeng - 15 færre enn vertene.
    Det er bare fem runder siden lagene møttes sist. Da endte det 2-2 på Color Line Stadion.
    Forrige sesong møttes lagene i NM-kvartfinalen, og kampen på Sunnmøre ble vunnet av Viking etter straffekonk. De to kampene mellom lagene i Obos-ligaen 2018 ble vunnet av laget som spilte borte. Aalesund har faktisk hatt et godt tak på Viking i Stavanger, og stukket av med full pott i fem av de siste seks oppgjørene i oljebyen.
    Dommer Kristoffer Hagenes leder lagene ut på banen. Det er strålende forhold for fotball i Stavanger i kveld. 16 grader, overskyet, og nesten ikke vind.
    Zymer Bytyqi blir markert før det som blir hans 200. kamp for Viking.
    Fredrik Carlsen sparker i gang kampen.
    1'
    Veton Berisha legger i bakrom mot Ibrahimaj, som har løpt noen meter inn i offside.
    1'
    Viking triller ballen i de bakre ledd.
    3'
    Et langt angrep fra vertene ender hos Torsteinbø på kanten, som legger ut mot Berisha. Han hopper over ballen, så Bytyqi får den. Skuddet hans går rett i Aafk-blokka.
    4'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Aalesund
    Mål: Zymer Bytyqi
    Målgivende: Jefferson de Souza
    BYTYQI SCORER I JUBILEUMET! Jefferson de Souza river seg fri på lekkert vis på høyrekanten, før han legger inn. Der venter Bytyqi, som klinker til på volley. Formspilleren treffer godt, og ballen suser i nettet bak en sjanseløs Andreas Lie.
    5'
    Drømmestart for Viking. Kan bli en tung kveld for gjestene dette.
    8'
    Viking fortsetter å styre kampen. Aalesund får ikke beholde ballen lenge, før de taper den.
    9'
    Hjørnespark til Viking. Joe Bell skal slå den fra høyre.
    10'
    Corneren er godt slått, og Torsteinbø stiger høyest. Headingen er brukbar, men går noen få meter over mål.
    11'
    Aalesund tvinger frem et par innkast helt nede ved hjørneflagget til Viking. De får ikke skapt noe av det, og Viking tvinger dem til å spille helt hjem til keeper.
    12'
    Määtä med et fint innlegg mot Bolkan Norli, men Viking får den ut.
    13'
    Ibrahimaj prøver å skru ballen i vinkelen fra 17-18 meter, men ballen fyker på feil side av stolpen.
    14'
    Viking har et frispark i god innleggsposisjon, men tar det kort og mister ballen.
    15'
    Bizoza går overende i duell med Torsteinbø på midten, men får ikke frispark av dommer Hagenes.
    17'
    Andrésson leter etter Berisha med en lang ball, men i duell med begge Aafk-stopperne blir Viking-spissen for liten.
    18'
    Bell spiller mot ballen, og Aalesund får rom å kontre i. Da varter Bell opp med et sugende returløp, og vinner ballen tilbake. Det er populært på tribunen.
    18'
    Vikstøl skaffer en corner for Viking.
    19'
    Corneren ender i returrom, der de Souza venter. Han klinker til, men ballen går rett over målet til Lie.
    20'
    Frispark til Aalesund i god innleggsposisjon. Olafsson svinger den rett i klypene til Iven Austbø.
    21'
    Bytyqi utfordrer mot Nenass, men stoppes effektivt av backen.
    23'
    Straffe til Aalesund. Bolkan Nordli går i bakken i feltet, etter en duell med de Souza, og får straffe.
    25'
    Aalesund scorer på straffe!
    Viking 1 - 1 Aalesund
    Mål: Simen Bolkan Nordli
    Bolkan Nordli tar straffen selv, og er sikker! Sender ballen til høyre, mens Austbø slenger seg motsatt vei.
    26'
    Dermed er det første målet til Aalesund med Lars Arne Nilsen som trener et faktum.
    27'
    Ibrahimaj felles rett utenfor sekstenmeter, og får frispark.
    29'
    Torsteinbø skyter frisparket rett i muren.
    30'
    Gult kort til Viking
    Rolf Daniel Vikstøl
    Venstrebacken er for sen i en duell med Määtä, og blir belønnet med kampens første gule kort.
    32'
    Torsteinbø med et grusomt balltap på midten, som gir Aalesund en god kontringsmulighet. Viking er raskt tilbake med mange menn, og får avverget den.
    34'
    Nesten for Aalesund! Määtä trekker seg inn i banen, og skrur mot lengste. Der er Austbø helt nede, og redder mesterlig. Corner til gjestene.
    35'
    Andrésson sliter med en liten smell, og må ut for behandling.
    35'
    BIZOZA FÅR EN KJEMPEMULIGHET! Aalesund får to cornere, og på den andre stusses ballen mot bakerste. Der står Bizoza, men han klarer ikke å få til en skikkelig heading og ballen fyker utenfor.
    36'
    Frem til utligningen hadde Aalesund ikke en eneste målsjanse, men nå har de hatt to på ett minutt.
    37'
    Bytyqi slår i bakrom mot Berisha, men Karamoko faller godt av og får stoppet den.
    39'
    Bytyqi prøver seg fra nærmere 30 meter, og Lie må faktisk gi retur på den. Der er Aalesund raskest på, og får den ut.
    40'
    Frispark til Viking på siden av sekstenmeteren. Bell skal slå inn.
    41'
    Frisparket er brukbart, men Orry Larsen får headet ut.
    41'
    Heggeheim spiller bort ballen, men heldigvis for han er Aalesund upresise når de kan kontre.
    42'
    Haugen spiller ballen i bakrommet foran Bolkan Nordli. Austbø er offensiv, og får den bort.
    43'
    Et lengre Aalesund-angrep ender med et innlegg fra Bolkan Nordli, som går rett i hendene til Austbø.
    44'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Kjemperedning av Austbø! Bolkan Nordli skyter hardt og godt inni feltet, men Austbø er oppe med en sterk hånd og hindrer baklengs.
    45'+1
    Berisha sparker i gang de siste 45 minuttene.
    46'
    Viking går rett i angrep, og har flere gode muligheter til å ta ledelsen. Aalesund slipper med skrekken.
    46'
    Bytyqi legger fint inn, men ingen Viking-spillere kommer på den.
    48'
    Henrik Heggheim
    Heggeheim river ned Bolkan Nordli på vei gjennom. Dommeren nøyer seg med det gule til unggutten.
    49'
    Frisparket er godt slått, og blir headet ut til en corner. Etter litt frem og tilbake vinner Aalesund nok en corner.
    50'
    Corneren svinges inn på første stolpe, der Torsteinbø klarerer til enda en corner.
    51'
    Den fjerde corneren på rad bokses ut av Austbø.
    51'
    Viking har mye ball, men klarer ikke å komme seg gjennom et dyptliggende Aalesund.
    53'
    Berisha skaffer et hjørnespark for hjemmelaget. Joe Bell går ut for å slå den fra venstre.
    54'
    Andrésson stiger høyest på corneren, men klarer ikke å presse headingen ned.
    54'
    Haugen får nesten med seg ballen gjennom forsvaret til Viking, men Vevatne avverger den.
    56'
    Vevatne presser Orry Larsen langt inn på Aalesunds halvdel, og får midtbanespilleren til å gjøre feil.
    57'
    Zymer Bytyqi
    Aalesund bryter, og Haugen setter fart. Blir revet ned av Bytyqi, som får kampens tredje gule kort - alle til Viking.
    57'
    Timen passeres i Stavanger. Skal Viking klare å bryte ned Aalesund-muren, eller skal Lars Arne Nilsen ta sitt første poeng som Aafk-trener?
    61'
    De Lanlay gjør seg klar til å komme inn.
    61'
    Berisha får en strålende ball i feltet, og prøver å heade på tvers. Dessverre for er det ingen lagkamerater med han.
    61'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Yann-Erik de Lanlay
    Ut: Jefferson de Souza
    Kamp på godt og vondt for de Souza. Først en fin assist, og så lagde han straffe.
    62'
    Bizoza får ballen på 20 meter, forserer noen meter, og klinker til. Skuddet er hardt, men sniker seg noen meter til side for mål.
    63'
    Straffe til Viking! Nenass takler Bytyqi i det han skal avslutte, og Hagenes peker på straffemerket.
    64'
    Gult kort til Aalesund
    Nenass
    Får gult kort i straffesituasjonen.
    64'
    Viking scorer på straffe!
    Viking 2 - 1 Aalesund
    Mål: Veton Berisha
    Berisha sender Viking tilbake i ledelsen! Sender ballen hardt til venstre. Lie går samme vei, men rekker ikke bort. Viking-spissens ellevte scoring for sesongen!
    65'
    Kan Aalesund slå tilbake nok en gang?
    67'
    Viking kombinerer fint inn i feltet, men stoppes i siste liten.
    68'
    Heggheim ligger nede. Ser ut som han holder seg til ryggen. Kommer seg etter hvert opp, og er klar til å fortsette.
    70'
    Bytyqi snurrer rundt på Bizoza, og får til slutt på frispark på drøye 25 meter.
    72'
    Bytyqi står klar.
    73'
    Viking 3 - 1 Aalesund
    BYTYQI LEVER ENDA EN DRØMMESCORING! Tar fart og klinker frisparket opp i vinkelen! Som mot Kristiansund sist leverer han en kandidat til årets mål. For en form han er i!
    73'
    Sigurd Haugen
    74'
    Hjørnespark til Viking.
    75'
    Viking 4 - 1 Aalesund
    Mål: Rolf Daniel Vikstøl
    Målgivende: Yann-Erik de Lanlay
    MÅLFESTEN FORTSETTER FOR VIKING! De Lanlay svinger inn hjørnesparket, der Vikstøl møter på første. Han header ballen kontant i mål. 4-1 til Viking!
    75'
    Spillerbytte - Aalesund
    Inn: Izunna Uzochukwu
    Ut: Fredrik Carlsen
    78'
    Inn: Markus Seehusen Karlsbakk
    Ut: Simen Bolkan Nordli
    78'
    Inn: Even Østensen
    Ut: Zymer Bytyqi
    79'
    Inn: Tommy Høiland
    Ut: Veton Berisha
    79'
    Inn: Sebastian Sebulonsen
    Ut: Fredrik Torsteinbø
    79'
    Viking tar ut formspillerne sine Berisha og Bytyqi. I tillegg går Torsteinbø ut, som betyr at han for første gang skal se sine første minutter fra sidelinjen denne sesongen.
    80'
    Straffe til Aalesund. Ser ut som Heggheim er på ballen, men Hagenes dømmer likevel straffe.
    81'
    Ylldren Ibrahimaj
    Klager på seg et gult kort.
    81'
    Viking 4 - 2 Aalesund
    Mål: Sigurd Haugen
    Aalesund reduserer. Setter ballen sikkert til høyre.
    82'
    Kan Aalesund komme tilbake da?
    83'
    Viking virker å ha kontroll på dette.
    87'
    Inn: Jonas Grønner
    Ut: Peter Orry Larsen
    90'
    Det legges til tre minutter.
    90'+1
    Viking 5 - 2 Aalesund
    Mål: Joe Bell
    HVA ER DET SOM SKJER I STAVANGER?! Joe Bell vil ikke være noe dårligere enn Bytyqi, og limer et frispark fra 20 meter opp i vinkelen.
    90'+2
    Der et det slutt. Viking vinner 5-2, og for noen scoringer vi fikk. Takk for følget, og god kveld.