3-0
3 144
1 968

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av dagens Eliteserie-kamp mellom Viking og HamKam.
    Det er to lag med medvind i seilene som barker sammen på kunstgresset på SR-Bank Arena i ettermiddag. Viking har vunnet tre av sine fire siste kamper, mens HamKam står med to strake seiere foran dagens kamp. Dette har ført til at Viking starter søndagen på en 5. plass med 15 poeng, mens HamKam ligger på en 8. plass med 10 poeng.
    Sesongstarten har ikke bare vært en dans på roser for hjemmelaget Viking. Et par svake resultater og en cup-flause mot Levanger førte til noenlunde dårlig stemning rundt SR-Bank Arena. 1-4 tapet hjemme mot Lillestrøm foran et utsolgt stadion 16. mai hjalp ikke for hjemmelaget. Dog slo Viking hardt tilbake i forrige serierunde hvor Sandefjord ble slått hele 3-0 på bortebane.
    HamKam startet sesongen med hele åtte kamper på rad uten seier. Flere medier rettet en kritisk pekefinger mot HamKams spillestil og prestasjoner, men de siste ukene har det løsnet for de hvite og grønne fra Hamar. For to runder siden vant de hele 7-1 borte mot Sarpsborg 08 på selveste 16. mai, før serieleder Bodø/Glimt ble slått hjemme på Briskeby forrige runde.
    Hjemme på SR-Bank Arena har Viking 2-2-1 denne sesongen. De har slått Sarpsborg 08 og Tromsø på knepent vis, mens tapet kom som nevnt mot Lillestrøm i forrige hjemmekamp.
    HamKam har 1-3-2 på bortebane denne sesongen. De har tapt knepent borte mot Brann og Rosenborg, mens deres eneste seier kom mot Sarpsborg 08 i den nevnte 7-1 seieren.
    Forrige sesong ga oss to innholdsrike kamper innbyrdes mellom disse to lagene. Først møttes de på SR-Bank Arena i en spinnvill fotballkamp som endte med 7-3 seier for Viking. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til HamKam, men i andre omgang tok det fullstendig fyr. Hele ti forskjellige målscorere ble det også. Det omvendte oppgjøret endte med 3-0 seier for HamKam på Briskeby, hvor Oliver Kjærgaard blant annet vartet opp med en fantastisk scoring.
    Lagoppstillingene er klare på SR-Bank Arena. HamKam stiller ikke overraskende med de samme elleve som startet mot Bodø/Glimt sist. Hos Viking er det derimot overraskelser. Jost Urbancic og Patrick Yazbek er ikke med i tropp. Inn kommer Viljar Vevatne og Simen Kvia-Egeskog. Det er de to endringene de har valgt å gjøre fra 3-0 seieren mo Sandefjord sist.
    0'
    Tripic sparker i gang dagens kamp på SR-Bank Arena.
    0'
    Gjestene spiller seg frem på høyresiden. Udahl går ned til dødlinja før han legger inn. Gunnarsson plukker ballen. Assistentdommer har uansett vinket for offside, men dommer lar heller spillet gå når Viking har fått ballen.
    0'
    Tripic får ballen inne på gjestenes halvdel. Han vender opp og ser frem mot D'Agostino. Pasningen til motsatt ving er bra, men sistnevnte klarer ikke ta ned ballen inne i HamKams sekstenmeter.
    1'
    Offside for Viking
    3'
    Viking med ballen i innledningen på SR-Bank Arena. Gjestene fra Hamar har lagt seg dypt med laget og er komfortable med å la vertene trille litt.
    4'
    Bell prøver en lang pasning frem til Tripic som har tatt turen inn i gjestenes sekstenmeter. Tripic når frem til ballen ved dødlinja, men klarer ikke få til et skikkelig innlegg. Forsøket går i nettveggen.
    6'
    Offside for HamKam
    6'
    Norheim får seg en smell i duell med D'Agostino inne på gjestenes halvdel.
    7'
    Gult kort til Viking
    Nicholas D'Agostino
    Dommer Kringstad forsikrer seg om at det går fint med Norheim før han drar frem det gule kortet til D'Agostino for albuen han ga Norheim.
    7'
    Jonsson får frispark i duell med Tripic utenfor HamKams egen sekstenmeter.
    9'
    HamKam ruller opp. Ballen spilles frem langs venstresiden hvor Kongsro og Onsrud kombinerer. Inne i boksen får vertene klarert. Simenstad plukker opp i returrommet og legger ut til Jonsson på høyresiden. Jonsson pisker inn foran mål, men der får Stensness headet unna.
    11'
    Bell prøver å tre gjennom Auklend i HamKams sekstenmeter. Auklend får en fot på ballen, men går deretter i bakken i duell med Mares. Hjemmepublikummet og Auklend vil ha straffespark, men dommer Kringstad vinker spillet videre.
    12'
    VAR-sjekk for å se om Auklend skal ha straffespark. Etter kort tid vinker Kringstad spillet videre.
    12'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 HamKam
    Mål: Sondre Auklend
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Vevatne plukker opp ballen inne på HamKams halvdel. Han finner Tripic fremme ved sekstenmeteren. Tripic går ned til dødlinja før han slår et innlegg ut i returrommet. Der venter Auklend. Midtbanespilleren lader kanonen og smeller til på direkten. Auklend får et meget bra treff og lurer ballen i mål nede til venstre.
    14'
    D'Agostino får ballen fra Vevatne like utenfor HamKams sekstenmeer. D'Agostino smeller til fra 20 meter, men det lave skuddet skaper ikke trøbbel for Sandberg.
    17'
    Kongsro kaster langt og får ballen tilbake igjen. Det påfølgende innlegget ser farlig ut, men Stensness får headet unna.
    18'
    Ødegård prøver et innlegg fra venstresiden. Foran mål befinner Udahl seg. HamKam-spilleren ser ut til å rage høyest i lufta, men innlegget fra Ødegård blir for høyt.
    19'
    Viking hadde ballen det aller meste av tiden før scoringen. Etter 1-0 målet har lagene byttet roller. Viking forsvarer seg dypere, mens det er gjestene som trekker i trådene med ball.
    20'
    Innlegget faller ned hos Stensness ved bakre stolpe. Stensness header et par meter utenfor.
    21'
    Nesten en vakker scoring av Vevatne! Salvesen holder på ballen ute til høyre. Han tar med seg Auklend sentralt, som deretter finner Vevatne ute på venstresiden. Vevatne skjærer innover på banen og prøver seg fra 20 meter. Det ser ut som om Vevatne skal curle ballen opp i lengste, men avslutningen går like utenfor.
    23'
    Tripic får ballen ute til venstre. Han skjærer innover og prøver et innlegg inn mot bakre stolpe. Innlegget passerer alle og går ut til utspark fra mål.
    26'
    Bell og Vevatne kombinerer. Førstnevnte prøver et lavt innlegg til Auklend foran mål. Ballen finner veien til Auklend, men sistnevnte får ikke kontroll på den. Gjestene får klarert.
    28'
    Tripic løfter inn fra dødlinja på venstresiden. Ballen går rett i klypene til Sandberg.
    29'
    Sjølstad med en hard takling D'Agostino. Ballen går videre til Salvesen og dermed vinker dommer fordel. Salvesen forsøker å nå frem til ballen foran Sandberg i HamKam-buret, men keeperen vinner den duellen.
    31'
    Oppgitt hjemmepublikum når dommer Kringstad velger å ikke gi gult kort til Sjølstad for taklingen på D'Agostino ved neste stopp i spillet.
    33'
    Sandberg viser bra keeperspill når han brøyter seg frem og får bokset unna foran mål.
    33'
    Innlegget blir klarert til nytt hjørnespark.
    34'
    Innlegget går forbi alle i feltet og faller ned hos Bell bak i sekstenmeteren. Han slår en hard ball inn foran mål som gjestene får blokkert og klarert.
    35'
    Nesten selvmål! Auklend vender unna en motspiller midt på banen og stormer i angrep. Han tar med seg Vevatne ute til venstre. Vevatne har flere medspillere foran mål å sikte på. Han prøver et lavt innlegg som Mares flikker videre mot eget mål. Heldigvis for HamKam-stopperen er Sandberg våken og får avverget.
    36'
    Mares får frispark i midtsirkelen.
    38'
    38'
    Haugen og Kongsro kaster seg inn i en tøff takling på hverandre inne i Vikings sekstenmeter. Haugen vinner ball, men tar også Kongsro. Assistentdommer har uansett vinket for offside på Udahl, og dermed blir det frispark til Viking i egen sekstenmeter.
    39'
    Nesten for Simenstad! Et innlegg fra høyresiden blir headet unna av Stensness. Ballen faller deretter ned ved føttene til Simenstad ute i returrommet. HamKam-spilleren drar seg inn i boksen og klemmer til fra spiss vinkel. Gunnarsson er nede og får slått unna til hjørnespark.
    40'
    Nesten for Simenstad igjen! Innøvd variant fra HamKam. Ballen slås lavt ut i feltet hvor Simenstad kommer. HamKam-spilleren smeller til på direkten og får et bra treff. Det harde skuddet treffer på mål, men Gunnarsson får ned foten og får avverget.
    40'
    Tripic får ballen ute på venstresiden. Fra spiss vinkel prøver han seg, men skuddet går ufarlig utenfor.
    41'
    Tripic legger inn fra venstresiden og finner Salvesen foran mål. Salvesen setter frem foten, men klarer bare styre ballen ufarlig utenfor.
    45'
    Viking 2 - 0 HamKam
    Mål: Simen Kvia-Egeskog
    Målgivende: Joe Bell
    For en måte å feire bursdag på! Bell vinner ballen midt på banen. Han får pirket den videre til Kvia-Egeskog som forserer fremover på HamKams halvdel. Rundt 20 meter fra mål lader bursdagsbarnet kanonen. Kvia-Egeskog får kjempetreff og banker ballen opp i krysset. En aldeles utsøkt scoring av Viking-unggutten!
    45'+2
    Gunnarsson fanger innlegget fra Simenstad. Islendingen glipper deretter kula, men fanger den igjen like før den går over streken.
    45'+4
    45'+4
    Det er pause på SR-Bank Arena! Viking går til pause med 2-0 ledelse etter første omgang. Viking holdt mye på ballen fra start av i dagens kamp, og fikk betalt etter et kvarter spill da Sondre Auklend banket inn 1-0 med et vel plassert skudd fra kanten av sekstenmeteren. HamKam tok mer over spillet etter målet, og hadde også to gode muligheter ved Gard Simenstad noen minutter før pause. Like før lagene gikk i garderoben kom kampens andre scoring da Simen Kvia-Egeskog banket ballen som en kanonkule opp i krysset fra 20 meters hold. I fjor ble det bare scoret ett mål i første omgang i tilsvarende oppgjør, mens andre omgang ga oss hele ni(!) mål. Det blir spennende å se om vi får en like underholdene andre omgang denne sesongen.
    45'
    Gjestene sparker i gang andre omgang på SR-Bank Arena.
    45'
    Norheim er for tøff i duell med D'Agostino ute ved sidelinjen.
    46'
    Nesten for Salvesen! En klarering fra en HamKam-spiller ute på venstresiden til Viking faller ned hos Salvesen inne i gjestenes sekstenmeter. Avslutningen fra Viking-spissen blir blokkert av Norheim.
    47'
    Salvesen vinner en duell mot Norheim midt på banen og setter kursen fremover. Han trer gjennom D'Agostino i bakrom. Viking-spissen stormer mot sekstenmeteren hvor han prøver et skudd, men Mares får blokkert.
    49'
    Nesten for Stensness! Auklend er med på kort variant. Ballen flyttes til Bell som finner Tripic tilbake i sekstenmeteren. Tripic tar ned kula og vipper mot bakre stolpe. Der er Stensness helt alene, men headingen hans reddes av Sandberg. Assistentdommer tar deretter opp flagget, så et eventuelt mål ville nok sannsynligvis ikke blitt stående uansett.
    49'
    Ballen heades bak i feltet. Der vippes den tilbake igjen av Udahl. Ved bakre stolpe får Auklend klarert.
    50'
    Langås og Ødegård kolliderer og blir liggende. Begge trenger behandling. Stopp i spillet.
    51'
    Auklend lager frispark når han legger Udahl i bakken utenfor HamKams sekstenmeter.
    53'
    Haugen prøver seg! Viking-backen får ballen ute til høyre. Han går frem til sekstenmeteren før han lader kanonen. Det harde skuddet har retning mot det nærmeste hjørnet, men treffer nettveggen.
    55'
    Jonsson vinner frispark midt på banen.
    56'
    Jonsson lager frispark i duell med Vevatne midtpå Vikings halvdel.
    56'
    Langås setter seg ned hos vertene. Spørs om ikke han er ferdig for dagen.
    56'
    Byttetegn fra Vikings fysio på banen. Diop er ingen sted å se nede ved benken, men kommer plutselig ut fra spillertunnelen og får rask beskjed om å gjøre seg klar.
    58'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Djibril Diop
    Ut: Sondre Klingen Langås
    58'
    Jonsson blir lagt i bakken i egen sekstenmeter.
    59'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Arne Ødegård
    Ut: William Kurtovic
    60'
    Inn: Brynjar Ingi Bjarnason
    Ut: John Olav Norheim
    60'
    HamKam-sjef Michelsen spiller ut sine første kort for dagen.
    60'
    Tripic lager frispark i duell med Simenstad ute ved sidelinjen.
    61'
    Frisparket fra Simenstad er bra slått. Inne i boken faller ballen ned hos Udahl. Udahl forsøker å legge til rette for skudd, men blir stanset av D'Agostino.
    63'
    Kvia-Egeskog vinner et frispark ved midtstreken.
    63'
    God mulighet for Onsrud! Diop klarerer rett i en motspiller. Ballen spretter til Udahl inne i Vikings sekstenmeter. Udahl tar ned ballen og finner deretter Onsrud som er på løp inn i boksen. Onsrud kommer seg først frem til ballen og får avsluttet, men det lave skuddet går rett på Gunnarsson.
    65'
    Haugen fikk seg en smell i duell med Onsrud i forbindelse med avslutningen til Onsrud. Etter litt behandling er han på føttene igjen.
    66'
    Innlegget finner D'Agostino bak i feltet. Han header foran mål, men gjestene får klarert. I returrommet venter Auklend, men hans skudd går ufarlig utenfor.
    67'
    Inn: Oliver Kjærgaard
    Ut: Kristian Onsrud
    69'
    Inn: Pål Alexander Kirkevold
    Ut: Henrik Udahl
    69'
    Kirkevold presenterer seg umiddelbart! HamKams innbytter vinner ballen i Vikings sekstenmeter. Han vender hurtig opp og får avsluttet fra spiss vinkel. Skuddet går i nettveggen.
    69'
    Innlegget fra Simenstad finner innbytter Bjarnason foran mål. Midtstopperen header over mål.
    70'
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Simen Kvia-Egeskog
    73'
    Inn: Sondre Bjørshol
    Ut: Herman Johan Haugen
    73'
    Inn: Sander Svendsen
    Ut: Nicholas D'Agostino
    73'
    Bjørshol involverer seg. Han finner Salvesen med en hard pasning inn i HamKams sekstenmeter. Salvesen får ikke til et bra mottak, og dermed overtar gjestene.
    75'
    Viking 3 - 0 HamKam
    Viking setter 3-0 etter fantastisk angrepsspill! Vertene spiller seg over til høyresiden hvor Svendsen er på plass nede ved hjørneflagget. Han hælsparker til Tripic som deretter spiller vegg med Nilsen Tangen nede ved dødlinja. Tripic slår deretter en pasning 45 grader ut til Auklend som har tatt turen inn i boksen. Målscoreren fra første omgang gjør ingen feil og banker inn 3-0 med et lavt skudd.
    76'
    Inn: Peter Christiansen
    Ut: Zlatko Tripic
    78'
    Heades unna ved første stolpe.
    79'
    Ballen faller ned ved første stolpe. Stensness vinner den og får etter hvert klarert.
    80'
    Ødegård tar med seg Kongsro ute til venstre. Kongsro prøver et innlegg som går over mål.
    81'
    Inn: Moses Dramwi Mawa
    Ut: Fredrik Sjølstad
    81'
    Stensness blir lagt i bakken midt på egen halvdel.
    82'
    Salvesen får lagt inn fra dødlinja på venstresiden. Sandberg slår unna, men i returrommet venter Svendsen. Svendsen prøver et hardt og lavt skudd, men Sandberg redder.
    84'
    HamKam kontrer. Ødegård slår en strålende pasning over til Kjærgaard som er på farten ute på venstresiden. Kjærgaard går inn i sekstenmeteren før han prøver seg fra spiss vinkel. Det harde skuddet går like over mål.
    84'
    Christiansen får frispark etter en dytt ute ved sidelinjen.
    86'
    Ikke mye spenning igjen på SR-Bank Arena. Viking holder på ballen for øyeblikket.
    88'
    Kjærgaard finner Mawa ved hjørnet av sekstenmeteren. Han prøver skudd fra 20 meter, men forsøket blir blokkert.
    89'
    HamKam holder oppe trykket. Mawa får nok en sjanse fra drøyt 20 meter, men forsøket blir blokkert.
    89'
    God mulighet for Jonsson! Et innlegg fra Simenstad stusses videre til Kjærgaard foran mål. Bak i boksen venter Jonsson. Han prøver skudd fra ti meters hold, men klarer ikke overliste Gunnarsson.
    90'
    Kort variant. Auklend prøver skudd fra 20 meter, men forsøket blir blokkert.
    90'+2
    Salvesen er for aktiv med armene i en duell foran HamKams mål.
    90'+3
    Bjørshol og Svendsen kombinerer utenfor HamKams sekstenmeter. Bjørshol får ballen ned ved dødlinja. Han prøver et lavt innlegg som blir klarert til hjørnespark.
    90'+5
    Kort variant. Ballen går til Svendsen. Etter hvert får Viking løftet inn foran mål. Der får Christiansen kula, men han klarer ikke få til en avslutning.
    90'+5
    Ødegård får frispark i duell med Christiansen inne i HamKams sekstenmeter.
    90'+5
    90'+9
    Kampen er over på SR-Bank Arena. Viking har slått HamKam 3-0 i dagens Eliteseriekamp i Jåttåvågen. Viking gikk til pause på stillingen 2-0 takket være to flotte scoringer av ungguttene Sondre Auklend og Simen Kvia-Egeskog. De ble ikke skapt mye fra noen av lagene før hvilen, men vertene var effektive med sine skudd fra distanse. Etter pause fortsatte kampen i samme spor som i første omgang. To lag som ikke skapte noe særlig, men det var hjemmelaget komfortable med. De snøret igjen bakover på banen og slapp ikke til mye. Et kvarter før slutt kom spikeren i kista da Auklend fikk æren av å sette inn kampens siste scoring etter vakkert angrepsspill fra hjemmelaget. Etter 3-0 scoringen forsvant det lille som var av spenning. Flere mål ble det ikke, og dermed var det Viking som ble stående igjen med samtlige poeng i dagens kamp.