2-0
3 301
2 189

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av et aldri så lite vestlandsderby mellom Viking og Haugesund.
    Det er duket for fotballfest på SR-Bank Arena når lagene sparker i gang kampen klokken 18.00 i kveld. Været i Rogaland er aldeles strålende i dag. Det er skyfri himmel og en gradestokk som har bikket 20-talet. På banen møtes to rivaler som har gitt oss mange morsomme oppgjør de siste årene.
    Viking er fulle av selvtillit foran lørdagens hjemmekamp. Forrige helg ble Vålerenga slått 2-1 på Intility Arena på dramatisk vis. Viking ledet lenge 1-0 takket være en scoring av Lars Jørgen Salvesen, men måtte se Vålerenga utligne få minutter før slutt på et meget omdiskutert straffespark. Hele syv minutter på overtid sikret Niklas Sandberg likevel seieren med et lurt frispark.
    Seieren mot Vålerenga var Vikings tredje strake i serien. De har nemlig slått Sarpsborg 08, Brann og nå sist Vålerenga på de tre siste rundene. Tre vanskelige kamper, men som Viking har klart å komme seg gjennom med full pott. Innimellom disse kampene har det for øvrig også blitt et skuffende nederlag mot Raufoss i NM.
    Det er ikke bare vertene som kan sparke i gang kveldens kamp med selvtillit i bagasjen. Det samme kan nemlig gjestene fra motsatt side av Boknafjorden. Etter en tøff start på sesongen har det løsnet for Haugesund. Forrige runde fikk hvittrøyene besøk av Odd hjemme på Haugesund Sparebank Arena, og der ble det en sterk 2-1 seier. Haugesund havnet først under 0-1, men scoringer av Bilal Njie og Martin Samuelsen sørget for at vertene klarte snu 0-1 til 2-1 seier.
    Nå står Haugesund med tre seiere på de fire siste kampene i serien. I tillegg til seieren mot Odd, har de også vunnet mot Strømsgodset og Sandefjord. De gode resultatene har løftet Haugesund opp fra bunnen, og opp til en 11. plass med 15 poeng. De ligger blant annet to poeng foran Rosenborg og fem poeng foran Vålerenga på tabellen.
    Hjemme på SR-Bank Arena har Viking sterke 4-1-1 denne sesongen. De har vunnet mot Lillestrøm, Odd, HamKam og Brann, mens det har blitt uavgjort mot Strømsgodset og tap mot Molde. Haugesund har 1-1-4 på bortebane denne sesongen. De har vunnet mot Strømsgodset og spilt uavgjort mot Aalesund. Tapene har kommet mot Brann, Stabæk, Rosenborg og Molde.
    Innbyrdes har det blitt noen morsomme kamper de to siste sesongene. Forrige sesong vant Haugesund 4-2 da de var vertskap i juni, mens Viking vant 5-1 bare noen uker i forveien. For to sesonger siden vant Haugesund 4-2 på hjemmebane, mens det ble 1-1 på SR-Bank Arena.
    Lagoppstillingene er klare i Jåttåvågen. Viking har valgt å gjøre én endring på laget som vant mot Vålerenga sist. Harald Nilsen Tangen kommer inn for Patrick Yazbek på midtbanen. Hos Haugesund er det også én endring på laget som vant mot Odd sist. Bilal Njie ble ikke klar til dagens kamp grunnet skade. Inn kommer Martin Samuelsen.
    Klubbhymnen runger over stadion. Bortefansen lager høy lyd. Solen skinner. Straks klart for avspark i kveldens derby!
    1'
    Salvesen sparker i gang kveldens kamp for vertene.
    1'
    Nilsen Tangen får ballen rettvendt inne på Haugesunds halvdel. Han har med seg både Salvesen og Tripic i bakrom. Nilsen Tangen prøver pasning, men Therkildsen leser det hele og får ryddet opp.
    2'
    Nesten for Haugesund! Samuelsen blir spilt gjennom i bakrom og stormer mot mål. Han blir løpt opp av Diop og Brekalo, men vender elegant unna førstnevnte. Deretter forsøker han å finne en medspiller foran mål, men der står bare Haugen. Viking-backen får rensket unna.
    3'
    Viking går i angrep. Brekalo finner Svendsen med en lur pasning midt på banen. Svendsen forserer fremover mot sekstenmeteren før han prøver å tre gjennom Nilsen Tangen. Sistnevnte får ballen, men går seg litt fast.
    5'
    Tripic prøver å finne Svendsen på løp i bakrom, men en Haugesund-forsvarer bryter foran og får avverget.
    7'
    Krusnell med kampens første avslutning! Et innlegg fra høyresiden treffer en spiller og skifter retning. Ballen finner veien til Krusnell som har kommet seg like innenfor sekstenmeteren. Han prøver et kjapt skudd, men avslutningen går ut nesten helt nede ved hjørneflagget.
    7'
    Tripic blir vippet gjennom av Pattynama. Han prøver et lavt innlegg inn mot Salvesen, men gjestene får klarert til hjørnespark.
    8'
    Viking får tildelt et hjørnespark
    Zlatko Tripic
    Nesten for Brekalo! Innlegget fra Tripic er strålende. Inne foran mål rager Brekalo helt alene i lufta. Midtstopperen får en stor mulighet til å nikke inn 1-0, men headingen går utenfor.
    8'
    Therkildsen og Pajaziti kombinerer på høyresiden. Sistnevnte kommer seg ned til dødlinja, men det lave innlegget går rett på Pattynama.
    10'
    Viking prøver å spille seg gjennom Haugesund-forsvaret. De holder ballen i lang tid midt på banen, men klarer ikke finne noen vei gjennom bortelagets forsvarsmur. Til slutt prøver Gunnarsson en lang ball i bakrom som det ikke blir noe av.
    12'
    Rar situasjon. Nilsen Tangen forsøker å finne Nilsen Tangen i bakrom fra egen halvdel. Pasningen fra Nilsen Tangen smeller i en motspiller og går i en høy bue mot eget mål. Hjemmepublikummet holder pusten, men kan til slutt konstantere at ballen går et par meter over.
    14'
    Solbakken lever farlig! Viking-spilleren holder på ballen som bakerste mann ved egen sekstenmeter. Plutselig roter han den rett til Christensen som kommer pressende. Christensen klarer dog ikke utnytte gavepakken, og ender opp med å pirke ballen inn til Gunnarsson.
    14'
    Innlegget blir headet unna. Fra returrommet kommet Solbakken, men Viking-spilleren skyter ufarlig utenfor.
    15'
    Tripic slår ballen inn i feltet fra venstresiden. Svendsen dytter ballen videre til Haugen med armen. Haugen går deretter i bakken og hjemmepublikummet vil ha straffespark. Dommer blåser i fløyta, men signaliserer for frispark til gjestene grunnet hands. Reprisen på storskjemen stanser hurtig pipingen fra hjemmepublikummet, ettersom dommerens avgjørelse er korrekt.
    17'
    Haugesund får tildelt et hjørnespark
    Kevin Krygård
    Heades unna av Salvesen ved første stolpe. Ute ved 25 meters hold prøver Krusnell seg, men skuddet går langt utenfor.
    17'
    Solbakken finner de Lanlay med en lur pasning midt på gjestenes halvdel. Sistnevnte vender opp og setter kursen mot mål. Fra kanten av sekstenmeteren prøver han seg, men det lave skuddet skaper ikke problemer for Selvik.
    20'
    Haugesund får tildelt et frispark
    De Lanlay er for tøff med Samuelsen midt på Vikings halvdel.
    20'
    Tripic skjærer innover fra venstre og tar med seg Svendsen mer sentralt. Svendsen prøver seg fra 20 meter, men det lave skuddet er ikke i nærheten av å skape problemer for Selvik.
    22'
    Viking får tildelt et frispark
    Haugen skjærer innover fra høyresiden. Han er på vei inn i sekstenmeteren idet han blir lagt i bakken av Reese. Frispark i farlig innleggsposisjon for Viking.
    22'
    Innlegget fra Tripic blir stusset ut av feltet. Salvesen plukker opp på motsatt side, men hans innlegg blir blokkert.
    24'
    Solbakken holder igjen Leite midt på Haugesunds halvdel.
    24'
    Herlig løp av Pajaziti! Haugesund-spilleren parkerer Haugen på venstresiden og kommer seg helt inn i sekstenmeteren. Der blir hans innleggsforsøk blokkert ut til hjørnespark.
    25'
    Innlegget fra Krygård blir stusset videre ut av feltet.
    25'
    Leite skaffer frispark for gjestene ute på høyresiden. Her kan det komme et farlig innlegg fra Krygård.
    26'
    Innlegget fra Krygård blir klarert ut til innkast.
    27'
    Tripic header gjennom Nilsen Tangen ute på venstresiden. Nilsen Tangen skrur på turboen og parkerer Christensen ute ved sidelinjen. Midtbanespilleren skjærer innover på banen og finner Svendsen over til høyre. Svendsen legger ballen over på venstrefoten, men skuddet fra 20 meter går over mål.
    28'
    Nesten for Leite! Haugesund spiller seg rundt på venstresiden. Krusnell får ballen og går ned til dødlinja. Der vipper han et presist innlegg inn til Leite som får stå alene foran mål. Midtbanespilleren setter pannen på ballen, men klarer ikke styre kula mellom stengene.
    29'
    Tripic får frispark midt på banen.
    30'
    Haugesund prøver seg nok en gang på venstresiden. Krusnell pisker et hardt innlegg inn foran mål, men Diop får headet unna.
    32'
    Bra spill fra bortelaget! Ballen flyttes hurtig over på venstresiden. Derfra løftes et presist innlegg inn ved bakre stolpe hvor Sande vinner i lufta. Sande header inn foran mål, men der får Diop rensket unna.
    33'
    Svendsen og Haugen kombinerer ved Haugesunds sekstenmeter. Sistnevnte får ballen tilbake igjen og går deretter i bakken i duell med en motspiller. Dommer vinker spillet videre.
    34'
    Haugesund blir avblåst for offside
    Martin Samuelsen
    35'
    Reese er for sen i en takling på Svendsen. Frispark til Viking 30 meter fra mål.
    35'
    Tripic går for en innøvd variant. Kapteinen slår en lav pasning bak muren til Svendsen. Svendsen legger inn, men forsøket blir blokkert til hjørnespark.
    36'
    Shayne Pattynama
    Frispark til Haugesund grunnet en forseelse inne i boksen.
    36'
    Dommer blåser for frispark for noe som har skjedd i boksen på hjørnesparket.
    37'
    Haugen er for tøff i en takling på Pajaziti midt på banen.
    37'
    Viking vender fra venstre til høyre. Svendsen får ballen og går ned til dødlinja. Han har flere medspillere som venter i boksen, men innlegget går rett inn til Selvik.
    40'
    Leite prøver seg! Haugesund spiller seg inn i Vikings sekstenmeter. Leite får rettvendt seg og har god tid til å stille inn siktet. Fra 15 meters hold klemmer han til, men skuddet går rett på Gunnarsson.
    41'
    Enorm redning av Selvik! Tripic løfter inn fra venstresiden. Helt inne ved mål kommer Salvesen seg løs. Viking-spissen header på mål fra kort hold, men på fantastisk vis klarer Haugesunds sisteskanse slå ballen unna.
    42'
    Selvik fanger enkelt.
    42'
    Svendsen blir lagt i bakken av Leite midt på banen.
    44'
    Diop finner Nilsen Tangen utenfor Haugesunds sekstenmeter. Fra 20 meters hold prøver Nilsen Tangen et hurtig skudd, men avslutningen går rett på keeper.
    45'+1
    45'+1
    Dommer Kristoffer Hagenes legger ikke til noe i første omgang. Lagene går dermed i garderoben på stillingen 0-0. Det har vært en jevn og forholdsvis lite spektakulær første omgang på SR-Bank Arena. Begge lagene har kommet seg til noen avslutninger og halvfarligheter, men det har ikke tatt fyr av dette vestlandsderbyet. Både Viking og Haugesund kunne fort ha funnet veien til nettmaskene, ettersom David Brekalo, Lars Jørgen Salvesen og Bruno Leite alle har vært nære ved å score med pannebrasken. Mål har det dog ikke blitt, og derfor må vi vente til andre omgang for å kunne få kveldens første nettsus.
    45'+1
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Patrick Yazbek
    Ut: Herman Johan Haugen
    45'+1
    Pajaziti sparker i gang andre omgang på SR-Bank Arena.
    45'+1
    Pajaziti prøver seg fra 20 meter, men innbytter Yazbek får blokkert.
    45'+1
    Nesten for innbytter Yazbek! De Lanlay finner Yazbek med en pasning inn fra høyresiden. Like innenfor sekstenmeteren får Yazbek vendt opp. Den australske midtbanespilleren får god tid til å stille inn siktet, men skuddet går like over mål.
    48'
    Gunnarsson slår et upresist utspill som faller ned hos Therkildsen ved midtstreken. Therkildsen oppfatter at Gunnarsson står langt ute, og prøver derfor et langskudd fra midtstreken. Skuddet går ufarlig utenfor.
    51'
    Tripic utfordrer ute til venstre. Han får lagt inn fra dødlinja, men forsøket blir blokkert.
    52'
    Farlig Viking-angrep! De Lanlay åpner opp hele Haugesund-forsvaret med en fantastisk pasning gjennom til Svendsen. Svendsen kommer seg helt inn ved femmeteren, men der blir hans pasningsforsøk blokkert til hjørnespark.
    54'
    Stor sjanse for Brekalo! Innlegget fra Tripic heades inn mot mål av Nilsen Tangen. Der får Brekalo kula ved føttene. Fra kort hold smeller han ballen over mål.
    54'
    Innlegget heades unna foran mål, men dommer har uansett blåst.
    56'
    Leite får frispark inne i boksen på Vikings hjørnespark.
    56'
    Pajaziti får ballen ute til venstre. Han utfordrer inne i i Vikings sekstenmeter og kommer seg til avslutning. Den lave avslutningen går ufarlig i nettveggen.
    59'
    Tripic kommer seg rundt på venstresiden. Han løfter ballen inn foran mål fra dødlinja. Der inne har Selvik kontroll.
    62'
    62'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Haugesund
    Mål: Lars-Jørgen Salvesen
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Tripic svinger hjørnesparket presist inn foran mål. Ved første stolpe rager Salvesen høyest i lufta og stusser ballen i mål via bakre stolpe.
    63'
    Inn: Niklas Sandberg
    Ut: Sander Svendsen
    64'
    Inn: Nicholas D'Agostino
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    64'
    Niklas Sandberg
    Tripic blir lagt i bakken 25 meter fra mål. Sandberg scoret på frispark forrige runde, og er rask med å sikre seg ballen slik at han kan ta dette frisparket.
    65'
    Frisparket fra Sandberg går rett i muren.
    66'
    Sandberg får frispark ute ved sidelinjen midt på Haugesunds halvdel.
    67'
    Spillerbytte - Haugesund
    Inn: Oluwasegun Samuel
    Ut: Martin Samuelsen
    67'
    Innlegget stusses ut av feltet.
    68'
    Selvik bokser unna.
    69'
    Innlegget heades unna foran mål.
    70'
    De Lanlay skjærer innover fra høyre. Han kommer seg inn i sekstenmeteren hvor han prøver skudd. Skuddet blir blokkert ut til hjørnespark.
    71'
    Inn: Sondre Bjørshol
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    71'
    Det lave innlegget blir klarert ved første stolpe.
    71'
    Viking 2 - 0 Haugesund
    Mål: Zlatko Tripic
    Målgivende: Nicholas D'Agostino
    Viking øker ledelsen med en vakker kontring! Solbakken vinner ballen nede ved egen sekstenmeter. Han setter kursen fremover og kombinerer med Salvesen. Fremme på høyresiden flikker Solbakken kula videre til D'Agostino inne i gjestenes sekstenmeter. Innbytteren spiller uselvisk videre til Tripic til venstre, og Viking-kapteinen gjør ingen feil alene med Selvik.
    73'
    Haugesund-spillerne frustrerte over at de ikke fikk et frispark i forkant av 2-0 målet. Dommer Hagenes vinker unna protestene.
    75'
    Brekalo får tøff behandling midt på Vikings halvdel.
    75'
    Inn: Sander Innvær
    Ut: Adrion Pajaziti
    76'
    D'Agostino får tatt ned ballen ved kanten av sekstenmeteren. Han vender opp og banker til, men det harde skuddet går rett på Selvik. Selvik gir retur som Sandberg når første frem på, men Viking-spilleren klarer ikke få kontroll på ballen.
    77'
    Innbytter Innvær blir spilt fri i bakrom på venstresiden. Han tar med seg ballen helt inn i sekstenmeteren, men der blir han stanset av Diop.
    77'
    Yazbek er for tøff i en takling på Krusnell. Frispark til Haugesund i farlig innleggsposisjon på venstresiden.
    78'
    Innlegget fra Krygård plukkes ned av Gunnarsson. Salvesen får seg en smell i forbindelse med dødballen, og blir liggende. Dommer stopper spillet.
    79'
    Salvesen kommer seg på føttene igjen. Spillet fortsetter.
    80'
    D'Agostino får ballen bak i feltet. Han vinner et nytt hjørnespark.
    82'
    Innlegget fra Sandberg finner Diop, men midtstopperen header langt utenfor.
    83'
    Sandberg med en ettersleng på Reese inne på Haugesunds halvdel.
    84'
    Gjestene spiller seg rundt på venstresiden. Krusnell finner Christensen i Vikings sekstenmeter, men sistnevntes innlegg blir stanset av Brekalo.
    85'
    Sande prøver seg fra 20 meter, men Gunnarsson er nede og fanger ballen.
    86'
    Sandberg får ballen ved kanten av sekstenmeteren. Han går god tid til å skyte, men skuddet går over.
    86'
    Det ser vanskelig ut for gjestene nå. De blir løpende mye mellom, og ser ikke ut til å klare sette inn en skikkelig sluttspurt.
    88'
    Inn: Edvin Austbø
    Ut: Lars-Jørgen Salvesen
    89'
    Innlegget blir headet unna ved første stolpe.
    89'
    Inn: Mikkel Hope
    Ut: Oscar Krusnell
    90'+1
    Inn: Troy Nyhammer
    Ut: Bruno Leite
    90'+2
    Kort variant som ebber ut i ingenting.
    90'+2
    Austbø kjører karusell med en motspiller på en kontring, men Krygård gjør en fantastisk defensiv jobb når han stanser kontringen og vinner tilbake ballen.
    90'+4
    Viking kontrer. D'Agostino finner Tripic til venstre. Kapteinen slår et lavt innlegg som sniker seg like foran D'Agostino og Austbø foran mål.
    90'+5
    90'+5
    Kampen er over på SR-Bank Arena. Viking tar tre poeng etter å ha slått Haugesund 2-0 i kveldens vestlandsderby. Første omgang var en jevn og tidvis seig affære hvor ingen av lagene fant veien til nettmaskene. Etter hvilen fortsatte det noenlunde på samme vis frem til Viking tok ledelsen på et hjørnespark ved Lars-Jørgen Salvesen. Etter scoringen løftet hjemmelaget seg. De tok mer kontroll over kampen og spilte seg frem til flere sjanser og hjørnespark. Et kvarter før slutt fikk Viking betalt for presset da Zlatko Tripic fikk æren av å øke til 2-0 etter en vakker kontring. Etter 2-0 målet forsvant det meste av spenningen i kveldens kamp, og flere mål ble det heller ikke.