2-1
3-1
5 020
3 940

Hei, og hjertelig velkommen til livedekning av kveldens cupkamp mellom Viking og Rosenborg.
    De siste årene har 3. runde i cupen blitt satt opp, hvor man gjerne har fått dueller mellom lokale lag. Dette året ble det gjennomført trekning av 3. runde. Derfor har vi fått en herlig duell mellom den regjerende norgesmesteren mot laget som har vunnet NM flest ganger i norsk fotball.
    Disse to lagene møttes i serien for bare noen uker siden. Da tok Rosenborg ledelsen like før pause, mens Viking snudde og vant kampen 2-1 til slutt. Viking har dermed vunnet to av de tre siste møtene mot trønderne, hvor begge de to siste hjemmekampene har endt med seier for de mørkeblå. Før Vikings seier i desember i fjor hadde Rosenborg gått svimlende 29 kamper på rad uten tap mot Stavanger-klubben.
    I serien ligger Viking på en sjetteplass med 31 poeng, mens Rosenborg ligger på en fjerdeplass med 34 poeng. Begge klubbene har vist bra form etter sommeren. Viking tapte forrige seriekamp mot Bodø/Glimt, men hadde sterke 4-1-0 på de fem foregående kampene. Rosenborg har bare tapt en av sine ni siste seriekamper, og det tapet kom som nevnt mot Viking i Stavanger.
    Hjemme på SR-Bank Arena har Viking 6-2-2 denne sesongen i serien, hvor Tromsø og Bodø/Glimt er lagene som har reist hjem med tre poeng i bagasjen. Rosenborg har 4-3-3 på bortebane i serien, hvor Strømsgodset, Lillestrøm og Viking er lagene de har tapt mot.
    Rosenborg har flest NM-titler i Norge med sine tolv pokaler. Det samme har for øvrig Odd. Forrige gang Rosenborg ble norgesmester var tilbake i 2018. Viking har vunnet NM seks ganger, hvor forrige tittel kom i 2019. I 2020 ble ikke cupen gjennomført, noe som gjør at Viking er regjerende mester.
    Lagene er klare, og det kan se ut som om begge lag tar cupen på alvor denne onsdagskvelden. Spesielt vertene stiller meget sterkt. Viking-trenerne Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim kjører nemlig mer eller mindre toppet lag. Den eneste endringen siden Bodø/Glimt-kampen sist er at Yann-Erik de Lanlay kommer inn for Kevin Kabran.
    Gjestene fra Trondheim har valgt å plassere søndagens tomålsscorer, Stefano Vecchia, på benken fra start i kveld. Anders Konradsen er den andre spilleren fra søndagens kamp som ikke får fornyet tillit fra start i kveld. Inn for Vecchia og Konradsen kommer Edvard Tagseth og Olaus Skarsem.
    0'
    Tagseth sparker i gang kampen for gjestene.
    1'
    Viking spiller seg fremover sentralt. Tripic vender opp 30 meter fra mål. Han forsøker å tre gjennom de Lanlay, men Viking-vingens spiller ballen for langt foran seg. Ballen går ut til utspark fra mål.
    2'
    Berisha er på vei gjennom for vertene. Han blir lagt i bakken like utenfor Rosenborgs sekstenmeter. Dommer Saggi vinker spillet videre, men Berisha blir liggende.
    2'
    Etter et lite stopp i spillet kommer Berisha seg på føttene igjen. Han er rasende på kamplederen. Det samme er hjemmepublikummet etter å ha sett situasjonen igjen på storskjermen.
    3'
    Enormt tempo og trøkk fra første spark på ballen i kveldens kamp. Kan bli en meget morsom kamp dersom dette fortsetter utover i omgangen.
    4'
    Nilsen Tangen kommer seg rundt på høyresiden. Han løfter inn til Berisha foran mål. Berisha forsøker en akrobatisk variant idet han skal avslutte, men ballen sklir av foten til Viking-spissen.
    5'
    Holm får seg en trøkk i duell med Stensness inne på Vikings halvdel. Rosenborg-spissen blir liggende, men kommer seg heldigvis opp på føttene igjen etter et lite stopp i spillet.
    6'
    Hovland løfter frem mot Holm. Vikstøl er på riktig side og får skjermet unna. Sørlendingen viser styrke når han holder Rosenborg-spissen unna nede ved dødlinja.
    7'
    Tripic vinner ballen midt på banen for Viking. Rosenborg har flyttet frem mange spillere og er ikke i balanse bakover på banen. Tripic har flere alternativer, men spiller ballen for langt foran seg. Skjelbred får ryddet opp for gjestene.
    9'
    Innlegget fra Andersson blir bokset unna av Gunnarsson i Viking-buret.
    10'
    Vikings nye keeper presenterer seg. Islendingen banker et utspill rett til de Lanlay som er fri i bakrommet ute på høyresiden. Viking-vingen sleiver med ballen idet han skal vende opp, noe som gjør at Rosenborg overtar.
    13'
    Vikstøl med en knallhard takling på Andersson ute på Rosenborgs høyreside. Vikstøl er på ball, men dommer Saggi er ikke i tvil. Han blåser for frispark til gjestene.
    15'
    Gult kort til Viking
    Rolf Daniel Vikstøl
    Saggi drar frem kveldens første gule kort. Han mener Vikstøl går for hardt og farlig inn i taklingen på Andersson.
    15'
    Viking kjører raskt i angrep. Nilsen Tangen kommer seg fri og stormer mot mål. Rosenborg får flere spillere på riktig side. Inne i sekstenmeteren vender Nilsen Tangen opp og prøver et lavt innlegg inn i boksen. Tagseth er på plass og får avverget.
    17'
    De Lanlay plukker opp ballen like utenfor Vikings sekstenmeter. Han ser opp og får øye på Tripic ute til høyre. Tripic svinger ballen inn mot Berisha i boksen, men assistentdommer vinker for offside.
    20'
    Vevatne viser seg fra både en god og dårlig side. Først setter han inn en fantastisk takling på Holm. Etterpå spiller han bort ballen i farlig posisjon med en fæl pasning. Holm forserer fremover for Rosenborg. Han forsøker å finne Ceide, men sistnevnte spiller ballen for langt foran seg slik at den går ut til utspill fra mål.
    21'
    Viking er på farten igjen. De Lanlay tar med seg ballen ned til dødlinja. Der løfter han høyt inn mot bakre stolpe. Tripic er først fremme ved ballen. Han løfter ballen tilbake igjen foran mål, men der finner han ingen medspillere.
    22'
    Gunnarsson spiller ballen frem til Tripic. Tripic lar ballen passere og setter farten forbi Dahl Reitan. Dahl Reitan legger Tripic i bakken og lager frispark et par meter inne på Rosenborgs halvdel.
    25'
    Gult kort til Rosenborg
    Erlend Dahl Reitan
    Får det gule kortet for å ha stanset Tripic på ulovlig vis.
    25'
    Bell løfter frisparket høyt inn i boksen. Rosenborg får klarert, men Viking holder oppe trykket. Ute på høyresiden får De Lanlay løftet et presist innlegg som finner Berisha foran mål. Berisha stiger opp i luften, men header ballen flere meter over mål.
    25'
    Tripic kommer seg fri på venstresiden. Han skrur på turboen og stormer fremover. Etter hvert finner han Løkberg ute i returrommet. Løkberg prøver lykken fra 20 meter, men skuddet går ufarlig over.
    26'
    Ampert nå! Tagseth med en tøff takling på Løkberg midt på Vikings halvdel. I etterkant av situasjonen dytter Skjelbred og Bell hverandre. Saggi tar seg en prat med de to spillerne før han setter i gang kampen igjen.
    27'
    Gjestene får klarert.
    30'
    Ballen faller ned hos Vevatne. Viking-stopperen vipper den opp til seg selv før han brassesparker(!) ballen via en motspiller og ut til hjørnespark.
    31'
    Innlegget blir headet unna av Holm.
    32'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 0 Rosenborg
    Mål: Kristoffer Løkberg
    Målgivende: Veton Berisha
    Nilsen Tangen spiller fri Tripic ved midtstreken. Tripic forserer fremover før han finner Berisha ute til venstre. Berisha tar med seg ballen ned til dødlinja før han slår et presist innlegg mot bakre stolpe. Der kommer Løkberg og header inn 1-0 for vertene.
    33'
    Viking har ikke kommet til mange avslutninger, men har vært gode så langt i første omgang. Gjennom sitt aggressive spill har de stresset gjestene til å gjøre flere feil sentralt på banen. Feil som vertene umiddelbart forsøker å utnytte gjennom sine raske overganger.
    36'
    Nå høljer det ned i Jåttåvågen!
    37'
    Nilsen Tangen spiller gjennom de Lanlay ute til høyre. De Lanlay kommer seg rundt og får lagt inn. Foran mål avslutter Løkberg like utenfor. Assistentdommer velger å markere for offside akkurat idet Løkberg avslutter. Det får hjemmepublikummet til å koke, ettersom de Lanlay ikke var i nærheten av å være i offside.
    39'
    Like over fra de Lanlay! Vertene kombinerer ute på høyresiden. De Lanlay mottar ballen etter et par raske pasninger. Vingen skjærer innover i banen og klemmer til fra 20 meter. Det harde skuddet går like over treverket.
    41'
    Gjestene ruller opp. Ballen flyttes fra Ceide på venstresiden over til Andersson ute til høyre. Andersson legger ballen inn foran mål, men der får Stensness headet unna.
    43'
    I tverrliggeren fra Tagseth! Holse vinner ballen ute på venstresiden. Han stormer fremover i angrep hvor han tar med seg Ceide. Ceide gir videre til Skarsem som avslutter fra 10 meters hold. Forsøket blir blokkert. Utenfor boksen venter Tagseth som klemmer til. Det harde skuddet treffer tverrliggeren før den spretter over mål.
    44'
    Sebastian Sebulonsen
    Forsøker å stanse en overgang på ulovlig vis. Lykkes ikke med det, og får i tillegg det gule kortet fra Saggi.
    44'
    Stor sjanse for Nilsen Tangen! Tripic plukker opp ballen på venstresiden og tar den med seg fremover. Dypt inne på gjestenes halvdel trer han gjennom Nilsen Tangen med en strøken pasning. Nilsen Tangen kommer alene med Hansen, men fra kort avstand klarer han ikke gjøre annet enn å sette ballen rett på sisteskansen. Flott keeperspill av Hansen.
    45'
    45'+3
    Det er pause på SR-Bank Arena. Kveldens kamp startet på fantastisk vis med herlig tempo og skikkelig trøkk i duellene. Det høye tempoet fortsatte utover i omgangen og ga oss herlig underholdning. Selv om det ikke har vært mange sjanser, har man likevel hatt følelsen av at det hele tiden er i ferd med å skje noe når begge lagene har kjørt på fremover i angrep. Vertene tok kontrollen over kampen utover i omgangen og så farligst ut på sine overganger. Etter 33 minutter fikk de også betalt da Berisha fant Løkberg foran mål med et flott innlegg. Løkberg headet inn 1-0, og det var også omgangens eneste mål. Rosenborg har hatt et par farlige overganger, men avslutninger har det ikke blitt mange av. Tagseth var dog svært nære utligning da hans skudd fra utenfor sekstenmeteren smalt i tverrliggeren like før pause. Nå er det klart for en fortjent pause for de to lagene, før vi forhåpentligvis får enda mer underholdning etter hvilen.
    45'
    Berisha sparker i gang andre omgang for vertene.
    46'
    Like utenfor fra Skjelbred! Viking spiller seg inn i trøbbel. Rosenborg overtar og setter kursen mot mål. Ballen faller ned hos Skjelbred 20 meter fra mål. Han legger den over på venstrefoten og klemmer til. Det lave skuddet går like til side for stolpen.
    47'
    Viking 2 - 0 Rosenborg
    Mål: Yann-Erik de Lanlay
    Målgivende: Zlatko Tripic
    Berisha mottar ballen midt inne på Rosenborgs halvdel. Han tar den ned og vipper gjennom Tripic ute til venstre. Tripic drar seg forbi Dahl Reitan og får lagt inn nede ved dødlinja. Foran mål venter de Lanlay som styrer inn 2-0 for vertene!
    50'
    Nesten for Holm! Rosenborg-spissen timer løpet perfekt inn i boksen. Augustinsson får øye på medspillerens bevegelser og slår en strøken pasning til Holm. Alene med keeper får akkurat ikke Holm til en skikkelig avslutning. Ballen går derfor helt inn til Gunnarsson.
    53'
    Hovland skal heade ballen tilbake til Hansen, men er upresis. Løkberg jager den løse ballen i duell med Hovland, men går i bakken. Hjemmepublikummet vil ha frispark og rødt kort, men dommer Saggi er ikke enig. Hovland er rasende på Løkberg og mener at han kaster seg for lett.
    54'
    Tripic spiller fri Berisha ute til venstre. Berisha har mye rom å boltre seg i, men flere Rosenborg-spillere kommer seg på riktig side av ballen. Like utenfor sekstenmeteren forsøker Berisha et innlegg, men forsøket blir blokkert av Tagseth.
    58'
    Innlegget blir headet unna av de Lanlay.
    58'
    Holse løfter inn fra høyresiden. Innlegget finner Holm foran mål. Holm viser styrke når han får lagt tilbake til Skarsem. Rosenborg-spilleren klemmer til på direkten fra 15 meters hold, men skuddet går utenfor.
    59'
    Mål for Rosenborg!
    Viking 2 - 1 Rosenborg
    Mål: Carlo Holse
    Målgivende: Olaus Skarsem
    Rosenborg reduserer etter vakkert angrepsspill! Gjestene ruller opp fra høyresiden. Ballen faller ned hos Tagseth midt på Vikings halvdel. Tagseth spiller frem til Ceide som hurtig flikker videre til Skarsem like utenfor Vikings sekstenmeter. Skarsem lar ballen gå videre til Holse ute til venstre. Dansken sender Sebulonsen ut i pølseboden med en lekker vending, før han deretter reduserer med en enda lekrere avslutning.
    61'
    To sjanser for Rosenborg på kort tid! Først er det Andersson som får sitt skudd blokkert fra drøyt 15 meters hold. Etterpå header Sebulonsen ballen rett ut i farlig område. Der venter Skjelbred, men hans kanon fra kanten av sekstenmeteren går et par meter utenfor.
    63'
    Viking virker rystet etter baklengsmålet. Nå er det Rosenborg som kjører kampen!
    65'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Stefano Vecchia
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    Åge Hareide gjør unna sitt første bytte for kvelden.
    65'
    Viking skal også bytte. Både Kabran og Bjørshol ser ut til å gjøre seg klar nede ved sidelinjen.
    66'
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Sebastian Sebulonsen
    Bjørshol setter seg igjen, men Kabran kommer inn når Viking gjør unna sitt første bytte.
    66'
    En lang pasning faller ned hos Holse ute på venstresiden. Holse spiller ballen hurtig inn til Skarsem som står ved kanten av sekstenmeteren. Skarsem forsøker å curle ballen opp i det lengste hjørnet, men skuddet går et par meter utenfor.
    68'
    69'
    Bell får ballen ute i returrommet etter hjørnesparket. Han tar med seg de Lanlay ute til høyre. Viking-spilleren spiller ballen forbi den ene siden av Skarsem, før han løper rundt på motsatt side. Etterpå slår de Lanlay et flott innlegg som finner Tripic bak i feltet. Tripic løfter tilbake mot bakre stolpe hvor Nilsen Tangen venter, men sistnevntes heading går utenfor.
    71'
    Viking ruller opp på fantastisk vis. Etter flere kjappe kombinasjoner kommer Tripic seg løs ute til venstre. Nede ved dødlinja finner han Løkberg ute ved straffemerket. Løkberg skal bare banke til, men ballen sklir under foten til Viking-spilleren.
    73'
    Rosenborg tok helt over kampen de første minuttene etter reduseringen, men nå har Viking kommet tilbake igjen. Herlig kamp som bølger frem og tilbake for øyeblikket.
    73'
    Så nære utligning for Rosenborg! Andersson får ballen ute til høyre. Han slår et lavt og hardt innlegg inn foran mål. Gunnarsson får en hånd på ballen, men klarer ikke gjøre annet enn å slå den videre bak i feltet. Der er det flere Rosenborg-spillere på vei, men de Lanlay får styrt kula unna fare. I returrommet venter Augustinsson, men skuddet hans fra 25 meter blir blokkert.
    75'
    Innlegget blir headet unna av Vikstøl.
    75'
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Kristoffer Løkberg
    Løkberg forlater banen til stående applaus fra hjemmepublikummet.
    77'
    Viking 3 - 1 Rosenborg
    Mål: Zlatko Tripic
    Målgivende: Samúel Fridjónsson
    Viking øker ledelsen etter vakkert angrepsspill! De Lanlay tar med seg ballen fra dypet. Han forsøker å finne en medspiller, men ballen spretter tilbake til de Lanlay igjen. Denne gangen tar han med seg Kabran ute til høyre. Kabran spiller raskt tilbake til de Lanlay igjen foran mål. De Lanlay pirker videre til Fridjonsson, og han får deretter lagt kula videre til Tripic som står alene bak i feltet. Fra kort hold kan Tripic enkelt sette inn 3-1 for vertene!
    79'
    Tripic-sangen runger på SR-Bank Arena for øyeblikket! Herlig stemning!
    82'
    Inn: Pavle Vagic
    Ut: Edvard Tagseth
    83'
    Inn: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Ut: Noah Jean Holm
    83'
    Åge Hareide gjør to endringer i et forsøk på å komme tilbake i kveldens kamp.
    83'
    Det samme ser det ut som om Viking skal gjøre.
    85'
    Inn: Maï Traoré
    Ut: Veton Berisha
    86'
    Inn: Shayne Pattynama
    Ut: Harald Nilsen Tangen
    86'
    Skarsem forserer fremover på Vikings halvdel. Bell blir nødt til å ty til ulovlige midler for å stanse Rosenborg-spilleren. Dommer Saggi gir frispark, men gir ikke kort.
    87'
    Vecchia kombinerer vakkert sammen med Holse ute på Rosenborgs venstreside. Det påfølgende innlegget inn foran mål blir headet unna av Fridjonsson.
    89'
    Holse blir lagt i bakken ute på venstresiden akkurat idet han tar med seg ballen inn i sekstenmeteren. Frispark til Rosenborg i meget interessant posisjon.
    90'
    Vecchia sender frisparket gjennom muren, men på feil side av nærmeste stolpe. Skuddet går rett i nettveggen.
    90'+1
    Det er lagt til minimum seks minutter ekstra spilletid på SR-Bank Arena i kveld.
    90'+1
    Joe Bell
    Bell legger Holse i bakken inne på Rosenborgs halvdel. Saggi har blåst flere frispark mot Bell, og denne gangen ble det et frispark for mye. Derfor drar han frem det gule kortet.
    90'+2
    Viking-trener Morten Jensen vil ha hjemmepublikummet opp på føttene. Han får det han ber om.
    90'+3
    Kevin Kabran
    Kabran får det gule kortet for å hindre en overgang for gjestene.
    90'+3
    Gunnarsson plukker ned et innlegg fra Holse. Viking-keeperen legger seg deretter ned med kula for å drøye tid.
    90'+4
    Rosenborg ser ikke ut til å klare sette i gang en skikkelig sluttspurt her. Viking gjør sitt beste med å drøye tid der det er mulig.
    90'+5
    Tripic tar med ballen ned til hjørneflagget for å drøye tid. Han vinner et innkast og feirer det med en knyttneve opp mot publikum.
    90'+7
    90'+7
    Kampen er over på SR-Bank Arena! Viking er klar for 4. runde i NM etter å ha vunnet 3-1 over Rosenborg. Det ble en underholdene og fartsfylt kamp i Jåttåvågen i kveld. Begge lagene gikk ut i høyt tempo og spillet bølget herlig frem og tilbake i store deler av kampen. Det var ikke mange sjanser å melde om i første omgang, men scoring ble det likevel da Kristoffer Løkberg headet inn 1-0 for vertene etter en halvtime spill. Etter pause gikk det bare noen få minutter før Yann-Erik de Lanlay økte ledelsen etter et flott innlegg fra Zlatko Tripic. Etter timen spill reduserte Rosenborg etter vakkert angrepsspill da Carlo Holse banket inn 1-2 med en flott avslutning. Rosenborg tok fullstendig over kampen de første minuttene etter reduseringen, før Viking etter hvert kom til hektene igjen. Med ti minutter igjen var det Viking sin tur å vise frem flott angrepsspill da Zlatko Tripic scoret det som viste seg å bli kampens siste mål. Hjemmepublikummet kunne dermed juble for avansement til neste runde, mens Rosenborg for andre gang på kort tid ender opp med å tape på SR-Bank Arena.