2 284

Ble dekket av Daniel Nerli Gussiås

Hei, og velkommen til vår livedekning av eliteserieoppgjøret mellom Viking og Sarpsborg 08!
    Viking er i kjempeslag om dagen, og kommer fra fire strake seire. For øyeblikket er siddisene nummer tre på tabellen, bare tre poeng bak Molde.
    Sarpsborg 08 har også vunnet sine to siste kamper. Det ble 2-1 over Vålerenga sist, mens Lars Bohinens menn tok en knallsterk seier i Kristiansund runden før. Også i Bodø gjorde laget sine saker bra, men måtte - nesten som ventet - fra tomhendte hjem fra nord.
    Viking XI (4-3-3): Østbø - Sebulonsen, Stensness, Vevatne, Vikstøl - Nilsen Tangen, Bell, Løkberg - de Lanlay, Berisha, Tripic
    Ingen store overraskelser fra Vikings trenerduo. Slagkraftig ellever dette!
    Viking-benken: Austbø, Brekalo, Kabran, Høiland, Bjørshol, Pattynama, Traoré, Fridjonsson og Kvia-Egeskog.
    Sarpsborg o8 XI (3-5-2): Kristiansen - Utvik, Ødegård, Karamoko - Thomassen, Maigaard, Wichne, Canadija, Saletros - Lindseth, Kone
    Sarpsborg-benken: Nilsen, Halvorsen, Muhammed, Soltvedt, Jarl, Fardal Opseth og Dyrestam.
    Sist lagene møttes, endte det med 2-1-seier til Viking. Da var det Harald Nilsen Tangen og Kevin Kabran som sto for Vikings nettkjenninger, mens Ibrahima Kone både tegnet seg på scoringslisten og ble utvist for Sarpsborg 08.
    Kai Erik Steen er dagens dommer. Med seg har han Jan Erik Engan og Tom Harald Grønevik.
    Mye folk på SR-bank Arena også i dag!
    2'
    Viking som styrer showet innledningsvis. Mye ball.
    4'
    Lang ball fra Kristiansen. Viking-forsvaret får kontroll.
    6'
    Dette blir en tålmodighetsprøve for hjemmelaget. Sarpsborg ligger fryktelig lavt.
    7'
    Berisha med en fin ball inn mot Løkberg, som har tatt turen fra dypet. Får den nesten med seg, men det blir bare nesten.
    8'
    Vevatne med en fryktelig avlevering rundt egen boks. Resulterer i at Lindseth nesten får tredd Maigaard igjennom.
    9'
    Maigaard skyter fra 20 meter - rett i blokka.
    11'
    Anders Kristiansen må varte opp med en god redning på Berishas forsøk! Corner Viking.
    12'
    Corneren er svært godt slått, og stusses videre av Vikstøl. Berisha når den nesten på bakre stolpe. Kampens to største muligheter på rappen!
    12'
    Berisha i offside.
    16'
    Canadija med en smart ball mot Lindseth, men spissen henger ikke med.
    16'
    Utvik for røff i duell med Berisha. Frispark på egen halvdel for vertene.
    17'
    Utvik stopper Tripic på vei inn i feltet.
    18'
    Tripic ligger nede etter den duellen. Stopp i spillet.
    18'
    Tripic på beina igjen, og slår inn mot de Lanlay. Ikke luftstyrke som er hans sterkeste forse, akkurat.
    20'
    Der skal det stå 1-0! De Lanlay med en enorm mulighet fra kort hold, men kantspilleren klarer ikke få den på mål. Utrolig!
    21'
    Lang ball fra Tripic mot de Lanlay. Får ikke noe klem på den headinga.
    23'
    Håpløst utspill fra Østbø. Hva i alle dager var det der? Forærer gjestene ballen.
    26'
    Mye svakt pasningsspill for øyeblikket.
    27'
    Tar fyr her nå! Karamoko og Berisha ikke akkurat bestevenner.
    30'
    Dommer Steen løser opptrinnet med tilsnakk til begge. Viking med frisparket ute ved hjørnet av 16-meteren.
    30'
    Får ingenting ut av den, hjemmelaget.
    31'
    Drøyer allerede her, sisteskanse Kristiansen. Det er sterkt!
    31'
    Stensness pådrar seg et frispark ute i korridor. Gjestene flytter opp skytset.
    33'
    Den slås på tvers, før den heades inn igjen. Viking-forsvaret får den unna.
    33'
    Nytt avbrekk. Nilsen Tangen som sitter nede denne gangen.
    34'
    Spillet er i gang igjen. Viking skaffer seg et hjørnespark.
    35'
    Den slås over alt og alle. Bell forsøker å spille de Lanlay i det han får tak i ballen, men er litt for hard på labben der, midtbaneeleganten.
    35'
    Mål for Sarpsborg 08!
    Viking 0 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Anton Jonsson Saletros
    Målgivende: Eirik Wichne
    Der sitter den! Saletros drar seg inn i banen, parkerer en mann og hamrer den i nettet fra 18 meter! Det trengte denne kampen.
    37'
    Mål for Viking!
    Viking 1 - 1 Sarpsborg 08
    Mål: Gianni Stensness
    Viking svarer på direkten! Presis corner fra Tripic, rett på pannebrasken til midtstopperen. Kontant heading rett i nettet!
    41'
    Tok fyr her nå!
    42'
    Saletros innlegg stoppes. Corner neste.
    44'
    Den heades unna.
    44'
    Gult kort til Viking
    Gianni Stensness
    45'
    Gult kort til Sarpsborg 08
    Benjamin Karamoko
    45'
    Begge vises det gule kortet etter tumulter inne i feltet.
    45'
    Tripic felles på hjørnet av 16-meteren. Frispark.
    45'+3
    Siste mulighet dette nå.
    45'+3
    45'+3
    Spillerbytte - Viking
    Inn: Shayne Pattynama
    Ut: Sebastian Sebulonsen
    46'
    Inn: Samúel Fridjónsson
    Ut: Kristoffer Løkberg
    46'
    Inn: Kevin Kabran
    Ut: Rolf Daniel Vikstøl
    46'
    Hjemmelaget gjør altså hele tre bytter i pausen.
    46'
    Stor mulighet for gjestene! Lindseth fyrer av fra 18 meter, og Østbø må hente ut sitt aller beste for å holde den unna nettmaskene!
    47'
    Sarpsborg biter seg fast etter den påfølgende corneren, men får ikke noe ut av det.
    47'
    Viking nå! Berisha forsøker å skru ballen bort i motsatt hjørne, men like over!
    48'
    Sarpsborg og Saletros farlig frempå! Strålende gjennomspill opp mot svensken, som er litt slurvete i medtaket. Får derfor ikke avsluttet før Østbø kommer ut og avverger. Tendenser!
    52'
    Nilsen Tangen i offside.
    54'
    De Lanlay slår inn, men stoppes.
    56'
    Joachim Thomassen
    Lager frispark på 23 meter. God posisjon, dette.
    57'
    Kone skyter - i blokka.
    60'
    Viking 1 - 2 Sarpsborg 08
    Mål: Joachim Thomassen
    Gjestene tar ledelsen! Kaptein Joachim Thomassen fullfører en dødelig effektiv kontring i det han sender ballen i nettet via Joe Bell!
    60'
    Spillerbytte - Sarpsborg 08
    Inn: Ole Jørgen Halvorsen
    Ut: Dario Canadjija
    63'
    De Lanlay forsøker seg fra distanse - via et bein og ut til corner.
    65'
    Joe Bell svinger slår den kort til de Lanlay, som sløser bort ballen med et elendig innlegg. Når skal vi slutte med korte cornere, egentlig? Har det noen gang fungert?
    65'
    Utvik holder på å forære Berisha ballen i det han er for nonsjalant i eget felt. Horribelt!
    68'
    Keeper Arild Østbø sitter nede og holder seg til lysken... Her lukter det keeperbytte.
    68'
    Spillet er i gang igjen og Østbø er på beina.
    70'
    Inn: Rashad Muhammed
    Ut: Ibrahima Koné
    71'
    Joe Bell med en innsvinger. Ødegård forlenger den ut til et hjørnespark.
    71'
    Også denne spilles kort, før et håpløst innlegg kommer.
    72'
    Viking ikke vært veldig nære etter at gjestene tok ledelsen.
    72'
    Muhammed går ned inne i feltet, og roper på straffe etter å ha blitt felt av Stensness. Dommer Steen lar den gå....
    74'
    Ny Sarpsborg-kontring, men denne stoppes av Vevatne.
    77'
    Inn: David Brekalo
    Ut: Viljar Vevatne
    78'
    Inn: Sondre Bjørshol
    Ut: Yann-Erik de Lanlay
    78'
    Tripic svinger et frispark inn i feltet. Der er Brekalo, men headingen er aldri i nærheten.